Dodaj do ulubionych

Florencja w 3 dni

20.09.10, 13:54
Prosze o pomoc i sugestie co warto zobaczyć we Florencji w ciągu tylko 3 dni?
Moja siostra się wybiera i chcę jej doradzić.
Ale byłam dośc dawno temu i nie pamietam.

Na pewno Duomo, na pewno Santa Maria Novella, Ponte Vecchio, Piazza Michelangelo, Republica, della Signora... Fiesole? Nie wiem co jeszcze...

A znacie moze koszty wstępów?
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Florencja w 3 dni 20.09.10, 16:16
      Zabierze chyba ze soba przewodnik...
      www.tanie-loty.com.pl/zwiedzanie-florencji.html
    • malgotosca Re: Florencja w 3 dni 20.09.10, 16:43
      mama.niunia ile lat ma siostra?
      Czym się interesuje?
      Jeszcze wiele więcej pytań mi się nasuwa, bo to trochę trudno doradzać tak w ciemno.
      Zastanawiam się np. czemu nie skorzysta z jakiegoś dobrego przewodnika? Na pierwszy i na następne razy to bardzo przydatna pomoc.
      Ceny wielu biletów znajdziesz na stronie florenckich muzeów
      • mama.niunia Re: Florencja w 3 dni 21.09.10, 10:03
        Ona raczej z tych niezamożnych. To było jej marzenie. Bo niewiele w życiu widziała, szczególnie w Europie. Mają z mężem po 30 lat. Nie ma sprecyzowanych zainteresowań. Tzn. myślę, że Uffizi odpada, odpada np. Palazzo Pitti. Chciałabym, żeby chociaż liznęła tej Florencji i wróciła kiedyś na dłużej.
        • malgotosca Re: Florencja w 3 dni 21.09.10, 12:46
          Rozumiem.
          Niech po prostu jadą i się snują po mieście. Trzy dni i tak im zlecą bardzo szybko.
          Jeśli jednak siostra potrzebuje konkretów:
          Kiedyś ktoś mi podesłał do sprawdzenia taki artykuł turystyka.gazeta.pl/Turystyka/1,81946,964882.html
          Wydaje mi się dosyć pomocny w planowaniu pobytu we Florencji.
          Z kolei nieśmiało proponuję zajrzeć na mojego bloga (toskania.matyjaszczyk.com) i poszperać w kategorii Florencja i florencka włóczęga. Zwłaszcza ta druga kategoria gromadzi różne anegdotki i historyjki związane z pewnymi miejscami we Florencji.
    • jeepwdyzlu czy to nie śmieszne 22.09.10, 10:24
      że doradzasz 30 letniej starej krowie
      w dodatku - chcesz doradzać podając CUDZE doświadczenia? Nie własne?
      Nie ona się pyta co zobaczyć tylko Ty?
      Doradzaj WŁASNYMI wnioskami i własną wiedzą...
      Pozwól ludziom samemu zdobywać doświadczenia i pracuj nad zmniejszeniem toksyczności swoich relacji z biedną siostrzyczką....
      jeep
      • malgotosca Re: czy to nie śmieszne 22.09.10, 11:57
        Wolę przypuszczać, że siostra np. nie ma internetu, że jest zbyt zajęta, by szukać informacji a ma na tyle kochaną siostrę, że ta się zobowiązała jej przygotować, że jest wiele przyczyn, które spowodowały, że to nie osoba bezpośrednio zainteresowana szuka tu pomocy. Jeśli zasygnalizowane zostały skromne środki, to może nawet nie stać jej na przewodnik w formie książkowej. Kto wie?
        • Gość: jeepwdyzlu Re: czy to nie śmieszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 12:05
          Sorry, tyle razy przysięgałem, że nie będę pisać na kacu, ale z nałogiem nie wygrasz... Jak wytrzeźwieję to jeszcze raz przeproszę...:(
          • jeepwdyzlu Re: czy to nie śmieszne 22.09.10, 13:17
            ja piszę ZAWSZE zalogowany
            I nie przepraszam
            jeep
            • mama.niunia Re: czy to nie śmieszne 22.09.10, 14:54
              Nie wiem o co Ci chodzi może masz problem. Są od tego kluby. AA w skrócie.
              Poprosiłam o pomoc, bo pamiętam , ze jak ja jechałam na tydzień 5 lat temu bardzo ładnie mi tu ludzie pomogli. Zrobiłam sobie plan i dzień po dniu przez 7 dni zwiedzałam Florencję.
              Oni mają na to 3 dni. Moje sugestie napisałam w 1 poście. Być może ktoś od siebie coś dorzuci. To wszystko. Jak Ci szkoda dobrych rad, to nie pisz. Zachowaj energię na trzeźwienie.
              • jeepwdyzlu Re: czy to nie śmieszne 22.09.10, 15:48
                ok
                będę trzeźwiał
                gratuluję dobrego samopoczucia
                siostrę poproś żeby sama zapytała
                to wtedy jej chętnie odpowiem...
                jeep
                • Gość: felek Re: czy to nie śmieszne IP: *.aster.pl 23.09.10, 20:18
                  haha dobre pewnie sama chciałaby pojechać a pisze, że siostra, skoro już tam była to powinna wiedzieć gdzie iść a nie się pyta na forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka