Dodaj do ulubionych

Granica Austria-Włochy - nocleg

17.02.11, 22:05
W kwietniu wybieram sie z małym dzieckiem do włoch i na granicy Austrii i Włoch wychodzi mi mniej więcej połowa podróży. Chciałbym zatrzymać sie gdzieś juz we Włoszech albo jeszcze w Austrii na nocleg. Czy moglibyście mi cos polecić. Chodzi o okolice Villach - od Klagenfurtu do Udine.

Z góry dziekuję za wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • gpdanis Re: Granica Austria-Włochy - nocleg 17.02.11, 22:28
      www.pensiongrum.at/PL/startseite_PL.html
      • hilton555 Re: Granica Austria-Włochy - nocleg 17.02.11, 22:44
        Dzięki wielkie za informacje. Jesli chodzi o lokalizacje to naprawde idealnie.

Na stronie podana cena to 52E za pokój dwuosobowy - czy to jet ok?

Nie mam jeszcze rozeznania
        • elde23 Re: Granica Austria-Włochy - nocleg 17.02.11, 23:46
          W Arnoldstein to przeciętna cena.
          Tutaj dla porównania www.tiscover.com/unterkunft/gasthof-pension-fertala-acc417178at/
          • gpdanis Re: Granica Austria-Włochy - nocleg 18.02.11, 07:51

elde23 napisał:

> W Arnoldstein to przeciętna cena.
            > Tutaj dla porównania...

No dobrze, porównaliśmy. A teraz prosimy, elede 23, o namiary na dobrą/sprawdzoną kwatęrę z ceną nieprzeciętna (w dół)!
    • geomax Re: Granica Austria-Włochy - nocleg 18.02.11, 08:30
      www.bauernhof-kaernten.at/index_e.html
      To pensjonat blisko granicy włosko-austriackiej, z którego chcę skorzystać w lipcu. Cena za domek lub pokój dla 4 osób w kwietniu 56 euro. Myślę, że to dobra cena.
      Adam
      • hilton555 Re: Granica Austria-Włochy - nocleg 18.02.11, 22:39
        Geomax, Elde23 - dziękuję Wam również za podpowiedzi - u mnie czwórka odpada. Jedziemy w dwie pary każda z 1,5 dzieckiem - zakwaterowanie w czwórce raczej nie wchodzi w grę bo wtedy ani dzieci ani my byśmy nie pospali. Z tego co widzę wszędzie ceny oscylują wokół 20-25 E za osobę. Kwestia tylko które miejsce wybrać.

Jeszcze jedno pytanie - jak wygląda sprawa z rezerwacją - lepiej rezerwować to jeszcze w Polsce czy jechać po prostu na wariata? Czy ceny przy wcześniejszej rezerwacji są lepsze niż jak wchodzę z ulicy?
    • Gość: e-tam Re: Granica Austria-Włochy - nocleg IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 08:40
      hilton555 napisał:
      ...na granicy Austrii i Włoch wychodzi mi mniej więcej połowa podróży. Chciałbym zatrzymać sie gdzieś juz we Włoszech albo jeszcze w Austrii na nocleg. Czy moglibyście mi cos polecić. Chodzi o okolice Villach - od Klagenfurtu do Udine

okolice Villach - od Klagenfurtu do Udine. < zerknij,
      przybliż upatrzone miejsce czerwone punkty i wybieraj nocleg

Pozdrawiam,
      P.S.
      Nasze Włochy 2007 r. < do wykorzystania wg potrzeb
      Wolne wczytywanie cierpliwie czekaj to może chwilę potrwać.
      • hilton555 Re: Granica Austria-Włochy - nocleg 18.02.11, 22:41
        e-tam - kolejny raz okazuje się że najprostsze rozwiązania są najlepsze. Faktycznie wpisując w google maps zimmer lub gasthaus mam do wyboru do koloru różnych ofert :)
        • Gość: e-tam Do > hilton555 IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.11, 09:33
          hilton555 napisał:

...wpisując w google maps zimmer lub gasthaus mam do wyboru do koloru różnych ofert.

noclegi=alloggio < Włochy...itd...

Jadąc w teren nieznany korzystamy z super narzędzia Google Maps fantastyczny podgląd
          (możesz kursorem myszki obracać przybliżać/oddalać) wybrane miejsce jak niżej:

1. Parking Tonchetto < zerknij

2. Parking Punta Sabbioni < zapraszam

3. kierunek Villach < od strony Włoch autostrada A2 przejście drogowe bez STOP!

4. droga SS13 < od strony Włoch stare czynne przejście drogowe bez STOP!

5. Widok na plac < po prawej przystanek "autobus piętrus" < polecam

6. itd...

Pozdrawiam,
          P.S.
          Więcej INFO w linku Nasze Włochy 2007 r.
          Jak będziesz dociekliwy i "obklikasz" całą trasę będzie więcej o naszych innych wyprawach.
          • ennka Re: Do > hilton555 19.02.11, 23:54
            Radzę jednak coś zarezerwować.
            Nam zdarzyło się ,że w okolicy było święto wina i wszystko było zajęte.
            Nocowaliśmy w motelu przy autostradzie, co jest prawie 2x droższe.
            Zwłaszcza ,że jedziecie z małymi dziećmi ,to nie warto ryzykować szukania noclegu.
            Miejsce nie ma wielkiego znaczenia,bo standard wszędzie w Austrii podobny i wysoki.
            Poza tym to tylko 1 noc.
            Cena z reguły jest lepsza przy rezerwacji.
            Takie są moje doświadczenia.
            • hilton555 Re: Do > hilton555 07.03.11, 09:45
              Dziękuje wszystkim za te informację. Teraz naprawde mam chyba lepszy view na to wszystko. Stanęło chyba na Arnoldstein choc jeszcze się zastanawiam nad Kranjską Górą - parka z która jedziemy twierdzi że jest tam najlepsza pizza jaką jedli ever. Skoro już i tak będziemy w okolicy to może warto :)
              • bah77 Re: Do > hilton555 07.03.11, 11:18
                > zastanawiam nad Kranjską Górą - parka z która jedziemy twierdzi że jest tam najlepsza pizza jaką jedli ever.

Nie tylko pizza! :-)
                Spróbować możesz np. tu:
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,113560939,117882421.html?t=1299492718954

Oprócz tego: sympatyczni tubylcy, a widoki w okolicy bajkowe (jak większość SLO).

Pozdrawiam

bah77
    • Gość: fancy;)) Re: Granica Austria-Włochy - nocleg IP: *.globalconnect.pl 27.02.11, 13:27
      ja też szukam informacji bo chciałabym znaleźć jakiś motel w tej okolicy by się zatrzymać na jedną noc.;))
    • laminja Re: Granica Austria-Włochy - nocleg 07.03.11, 10:34
      połowa drogi tak, ale zależy skąd ruszacie. Weź pod uwagę, że przejazd przez Polskę jest dłuższy i bardziej męczący.
    • Gość: Seber Re: Granica Austria-Włochy - nocleg IP: *.zicom.pl 23.07.13, 20:03
      Podbijam temat, aby pomóc wszystkim zainteresowanym. Wracalem 13 lipca z Wloch do Polski i korzystałem z noclegu w Fertala w Arnoldstein. Bardzo polecam - pomimo przyjazdu na godz 0.30 z sb/nd, nie było problemów. Pani Małgorzata bardzo przyjazna i wyrozumiala, nocleg zarezerwowany przez telefon w sobote przed południem już po wyjeździe z miejsca wakacyjnego pobytu. Po zgłoszeniu wieczorem, ze przyjazd będzie później niż pensjonat jest czynny /recepcja działa do 22.00/ wszystko było przygotowane jak należy. Pobudka poranna to wspaniały widok na Alpy i bardzo miła obsługa. Dziękuję i polecam !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka