Dodaj do ulubionych

gdzie do Włoch?

IP: *.205.1.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.07.11, 23:29
Bardzo chciałabym wyjechać na wakacje do Włoch! Zastanawiam się, jakie miejsce wybrać, Toskania, Rzym, a może Sycylia? Ktoś mi coś podpowie?
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: gdzie do Włoch? 12.07.11, 00:07
      Trudno będzie podjąć za Cebie decyzję nie znając Twoich preferencji, możliwości finansowych itp
    • sliwka4 Re: gdzie do Włoch? 12.07.11, 07:23
      A po co jedziesz w ogóle do Włoch?
      Ma Ci ktoś podpowiedzieć?
      Mówiąc szczerze, rozbrajają mnie takie posty.
      I to teraz, kiedy po dwóch czy trzech kliknięciach możesz mieć dziesiątki informacji na temat różnych włoskich regionów, oglądać setki zdjęć i filmików...
      Doprawdy, nie masz tam takiego miejsca, które interesuje Cię szczególnie?
      • Gość: aNIA Re: gdzie do Włoch? IP: 195.116.20.* 12.07.11, 12:24
        Jeżeli jedziesz pierwszy raz, to myślę, że wszędzie będzie ci się podobać.
        Jeżeli chcesz pozwiedzać, to Rzym jest super miejscem, lub jakas objazdówka, jeśli nie chcesz jechac sama.
        A może masz ochote na plażowanie? Wtedy niedrogo będzie w okolicach Rimini, bo Sycylia jednak do najtańszych nie należy, chociaż zdania są podzielone:-)
        Myślę, że Włochy są tak piękne, że warto jechać, nie ważne gdzie.
        • jarekinfo Re: gdzie do Włoch? 14.07.11, 08:28
          No nie, wszędzie ale nie okolice rimini. Najbrzydsze niezbyt czyste morze i plastykowo.
    • Gość: ewa Re: gdzie do Włoch? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 09:19
      Chyba nikt Ci nic nie podpowie, bo nikt nie wie co Cię interesuje. - plażowanie, zwiedzanie, jedno i drugie? To Ty wiesz, co chcesz zobaczyć i na co Cię stać. Włochy to duży i piękny kraj :) P
    • czarny_maradonna Re: gdzie do Włoch? 13.07.11, 22:24
      Każde z tych miejsc jest warte odwiedzenia! Mnie osobiście zauroczyła Wenecja… jedyny klimat w swoim rodzaju. Najchętniej pojechałabym tam w tym roku raz jeszcze.
      Skoro nie możesz się zdecydować to myślę, że najlepsza będzie dla ciebie wycieczka objazdowa. Wtedy będziesz mogła zobaczyć różne rejony Włoch. Poprzeglądaj sobie oferty różnych biur podróży. Darrtell, z którym byłam w Wenecji organizuje objazdówkę po Włoszech- oprócz proponują zwedzanie miast północnych Włoch m.in. Padwę, Wenecję, Turyn.
      • zjawa1 Re: gdzie do Włoch? 14.07.11, 00:06
        Jesli wybierasz sie na plaze, lezakowanie opalanie widoki z tym zwiazane i morze to napewno wybiez zachodnie wybrzeze, odradzam kurorty typu : Rimini czy Bibione-nic szczegolnego!
        Najpiekniejszym rejonem wg. mnie jest poludniowo-zach czesc wloch konkretnie Kalabria.
        Szczegolnie polecam miasteczko Tropea-przepiekne i w miare blisko do Sycylii:)
        Naprawde odpusc sobie polnocno-wschodie wybrzeze prawie jak Baltyk i brudno w dodatku.
        • zjawa1 widac nawt na zdjeciach roznice:) 14.07.11, 00:16
          Tu masz prawie jak Baltyk polnocno-wschodnia czesc, a wiec Bibione, Rimini i odobne klimaty:
          http://www.google.pl/search?hl=pl&biw=1024&bih=566&tbm=isch&sa=1&q=rimini+zdj%C4%99cia&btnG=Szukaj&oq=rimini+zdj%C4%99cia&aq=f&aqi=g1&aql=undefined&gs_sm=s&gs_upl=7530l11036l0l14l11l0l0l0l3l290l2072l0.4.6l10
          A tu masz zachodnio-poludniowe wybrzeza w tym wspomniana Topee:) Moja ukochana!
          www.google.pl/search?hl=pl&biw=1024&bih=566&tbm=isch&sa=1&q=tropea+zdj%C4%99cia&oq=tropea+zdj%C4%99cia&aq=f&aqi=g1&aql=undefined&gs_sm=e&gs_upl=7031l8853l0l8l8l0l7l7l0l200l200l2-1l1
          • goldlab Re: widac nawt na zdjeciach roznice:) 14.07.11, 00:29
            Wow, rzeczywiscie jest roznica. Ja jeszcze nie bylam we Wloszech, ale bardzo, bardzo chcialabym tam pojechac. I teraz juz wiem gdzie.
            • zjawa1 Re: widac nawt na zdjeciach roznice:) 14.07.11, 01:02
              Jest zasadnicza roznica.
              Powiem szczerze tak, Sycylia widokowo raczej niczym nie rozni sie od ladu na samym poludniowo-wschodnim wybrzezu .
              Jednak z drugiej strony to wyspa:)
              Ja mialam o tyle atrakcji wiecej na Sycyli, ze bylam tam po raz pierwszy w latach 90-tych kiedy mafia jeszcze preznie dzialala:)
              W sumie na plloudniu w Kalabrii tez bylo to odczuwalne.
              Ogolnie w tamtym okresie wybralam sie z rodzina autem z Polski zwiedzilam wtedy polowe tego kraju i takie miejsca zabytkow jak: Wenecje, Rzym, Asyz, Piza. Pompee( wlasnie to bylo to, co najbardziej owalilo mnie wtedy z nog-polecam Popeje!).
              Bylam tez we Florencji, Neapolu... A jesli chodzi o sycylie to Etna-to w sumie dodatkowy bonus-treba to zobaczyc a i Teormina.
              Spedzilismy ok 1,5 miesiaca we wloszech.
              Potem, po latach pojechalam do Mediolanu, Udine i Znow wenecji. W miedzy czasie zwiedzilam dokladnie polnocnoo wschodnie wybrzeze, i powiem szczerze ze bylam na mksa rozczarowana! Jak juz jechac na plaze to na zachod! Bez porownania naprawde!
              • zjawa1 Re: widac nawt na zdjeciach roznice:) 14.07.11, 01:03
                Przepraszam przejezyczneie... napisalam :
                > Jest zasadnicza roznica.
                > Powiem szczerze tak, Sycylia widokowo raczej niczym nie rozni sie od ladu na sa
                > mym poludniowo-wschodnim wybrzezu .
                Oczywiscie chodzilo mi o zachodnio-poludniowe wybrzeze, a nie wschodnie!
          • Gość: jossie Re: widac nawt na zdjeciach roznice:) IP: *.compi.net.pl 19.07.11, 12:46
            A jak z pólnocno-zachodnim wybrzeżem, od granicy strony Francji? Liguria? Jak z plażami w tamtym regionie?
            • zjawa1 Re: widac nawt na zdjeciach roznice:) 20.07.11, 22:28
              Jesli chodzi o Ligurie, to napewno jest znacznie ciekawsza( jesli chodzi o plaze) od Friuli czy Veneto, a wiec polnocno wschodniej czesci Woch.
              Ja jednak zakochana jestem w Calabrii i uwazam ja za najpiekniejsza w calych Wloszech.
              Moje ukochanne rejony moga konkurowac jedynie z Sycylia czy Sardynia:)
            • zjawa1 Re: jossie 20.07.11, 22:33
              Zreszta sami, rodowici Wlosi uznaja te rrejony za najpiekniesze w calych Wloszech. Mialam okazje poznac grupke Wlochow z oklolic Mediolanu oraz troche dalej na poludnie-Rzymu.
              Spedzli wakacje albo w Kalabrii, Sardynii albo na Sycyli pomieszkujac w Teormiie-cudo!
    • Gość: bea Rzym IP: *.59-82-r.retail.telecomitalia.it 18.07.11, 13:04
      Całe Włochy są wspaniałe, ja polecam Rzym , bo w nim mieszkam i ciągle nie moge się nadziwic, jaki piękny i bogaty...
      www.romabella.pl
      • Gość: Miroslaw Re: Rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 16:29
        A jeśli chodzi o plaże to polecam płw.Gargano,cudowne plaże,mniejsze w zatoczkach,większe.
    • Gość: Magda Re: gdzie do Włoch? IP: *.home.aster.pl 19.07.11, 16:56
      A ja polecam Pulię, czyli najbardziej na południe oddalona część Włoch/obcas włoskiego buta/ i uważana za jedną z biedniejszych krain.Mnóstwo miejsc do zwiedzania, przepiękne miasteczka jak Martina Franca, Alberobello ze słynnymi domkami Trulli, Lecce i piękne barokowe budowle, Loccorotondo, Bari, no i koniecznie Matera, która jest co prawda w regionie Basilicata, ale niedaleko i koniecznie trzeba zobaczyć miasteczko z niesamowitą historią gdzie w jaskiniach wyrytych w skalach mieszkała niegdyś ludność. Kto czytał książkę lub oglądał film "Chrystus zatrzymał się w Eboli" ten wie o co chodzi.Jedzenie świetne i tanie, ludzie przesympatyczni i doskonałe wino pulijskie.Polecam, polecam, polecam!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka