Dodaj do ulubionych

z Forli do Rimini

26.07.11, 13:43
Witam,

Wybieram sie w sierpniu po raz pierwszy do Włoch.
Lądujemy o 17.10 w Forli. Wyczytałam na tym fourm, że z lotniska muszę sie dostać na pociąg i stamtąd bezpośrednio do Rimini.
Zastanawiam sie tylko ile czasu zajmuje przejazd z lotniska do stacji kolejowej i czy musze mieć wcześniej wykupione bilety na pociąg.
Nie bardzo wiem na ile moge to wszystko zgrać czasowo jeszcze tu w Polsce a co moge załatwić bezpośredniu na miejscu.
Zastanawiałam sie jeszcze czy jest w Rimimi jakaś niepłatna ogólnodostepna plaża, zatrzymam sie w Hostelu w mieście i nie bardzo wiem jak to wygląda dostępem do plaży.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • caffe_al_vetro Re: z Forli do Rimini 28.07.11, 09:58
      Z lotniska kursuja busiki na stacje (ale nie ma ich zbyt duzo w ciagu dnia, rozklad pewnie znajdziesz na sieci aczkolwiek nie jest powiedziane ze bedzie aktualny:) ) - moze akurat trafisz na ich odjazd.
      www.forliairport.com/main/index.php?id_pag=29
      Niedaleko lotniska jest tez przystanek komunikacji skad rowniez jada autobusy na stacje (ale nie pamietam dokladnie numeru autobusu). Na stacje jest niedaleko - jakies 10-15 minut autobusem/taxi.
      Bilety kupisz na stacji, sa automaty nie ma wiec potrzeby wczesniejszej rezerwacji aczkolwiek sierpien to szczyt sezonu wiec moze byc tloczno. Polaczen jest bardzo duzo i czesto, polecam pociagi regionalne (w rozkladzie oznaczone R), sa niedrogie a jakosc nawet nie ma co porownywac z PKP... (na niekorzysc tego ostatniego oczywiscie...). W Rimini nie bylam wiec z plazami nie pomoge
      milego wypoczynku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka