Dodaj do ulubionych

pociąg Mediolan - Nicea

IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 23:32
Witam! Planuję w długi weekend majowy zwiedzić Prowansję. Okazuje się, że najbardziej ekonomiczna opcja dla mojej rodziny to lot do Mediolanu i przejazd pociągiem do Nicei. Tam chcę wypożyczyć auto. Czy może ktoś zasugerować strone z połączeniami z Mediolanu(jak dojechać z lotniska na dworzec?) do Nicei (nie udaje mi się niczego wyszperać w sieci) . A może macie jakiś inny pomysł? Może jednak lepiej wynająć auto na lotnisku w Milano? (nie wiem czy będę mógł pojechać nim do Francji). Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: e-tam Pociąg Milano - Nice IP: *.home.aster.pl 06.08.11, 21:48
      Rozkład jazdy < wyszukaj połączenie Milano-Nice

Pozdrawiam,
      PS
      Wypożyczalnie aut lotnisko Milano < wybierz wg własnych upodobań
      Na pewno możesz jechać autem dokąd chcesz.
      Wypożyczjąc auto upewnij się czy nie jest potrzebne dodatkowe ubezpieczenie na Francję.
      I to by było na tyle w tym temacie.
      • Gość: cork17 Re: Pociąg Milano - Nice IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 22:38
        Dzieki e-tam. Poniewaz uda nam się najprawdopodobniej wyrwać dodatkowe dni - tak wiec na dojazd i pobyt bedziemy mieli 12 dni. Licze to wszystko i coraz bardziej skłaniam sie do wyjazdu własnym autem - ekonomia jest nieubłagana. Przejazd z Gdańska do Nice'i łacznie z opłatami to koszt ok 2tys (i nie będa to drogi jak w Rumunii czy Bułgarii , na ktorych godzinami stałem w tym roku, ale autostrady). Samolot i wypożyczenie auta jak by nie patrzeć wyjdzie sporo drożej - nie mówię tu o kwocie 200-400 zł - ale tak ze wstepnych wyliczen będzie to 1000-1500 więcej. Jest to dość poważna kwota jak na nasze wakacje. Nic to - na razie śledzimy przeloty i zobaczymy co będzie dalej. Pozdrawiam i dziekuje.
        • Gość: e-tam Gdańsk - Nice IP: *.home.aster.pl 06.08.11, 23:15
          Gdańsk - Nice < polecam z noclegiem w okolicy Norymbergi=(niem. Nürnberg),
          pokoje=zimmer < wybierz na trasie przy autostradzie 9
          Jak dojedziesz do granicy PL / D w Szczecinie, dalej już tylko wio koniku.

Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka