Dodaj do ulubionych

Plaże w Ostii

IP: 178.42.95.* 23.08.12, 08:05
Mam pytanie, na początku września jadę na kilka dni do Rzymu, chciałbym jeden dzień poświęcic na plażowanie może ktoś wie czy w tym terminie jest duży tłok na plażach i czy wszystkie są płatne, a jeśli nie to gdzie szukac bezpłatnych, albo w miarę niedrogich ale ładnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: bieda z nedza Re: Plaże w Ostii IP: 83.28.157.* 23.08.12, 09:08

Szukam taniego hotelu 5* w centrum Rzymu z basenem i marmurowa lazienka.
      Nie badz smieszny z bezplatna ladnoscia. Jest powod, ze cos kosztuje.
      • Gość: rekin Re: Plaże w Ostii IP: *.250-95-r.retail.telecomitalia.it 23.08.12, 11:31
        Rekin wystapil wczoraj w Ostii gratis. :)
      • Gość: Robuś Re: Plaże w Ostii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 15:25
        bieda z nedza za takie podpowiedzi to dziękuję ,ale radzę kup sobie słownik jęz. polskiego bo twój bełkot bez znaków jest trochę mało zrozumiały. A tak po za tym jak nie masz nic ciekawego do napisania to odwiedź forum polityczne tam takich mądrali czytają z zapartym tchem.
      • vojager29 Re: Plaże w Ostii 24.08.12, 09:04
        Gość portalu: bieda z nedza napisał(a):

>
        > Szukam taniego hotelu 5* w centrum Rzymu z basenem i marmurowa lazienka.
        > Nie badz smieszny z bezplatna ladnoscia. Jest powod, ze cos kosztuje.

To juz teraz wiem dlaczego tak wielu plazowiczow z tych platnych plaz, wraca po turnusie tak wynedzniale biala. Placi za luksus, wiec musi lezec na lezaku pod parasolem. Zaplacil, musi korzystac. Logiczne.
        Nigdy nie zaplacilem za plaze i nie zaplace ale za to wracam pieknie opalony. Jesli zrobia wszystkie platne zrezygnuje z Italii.

• Gość: piasek Re: Plaże w Ostii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 12:47
      Informacyjnie - są bezpłatne plaże - jednak wysiadając z pociągu warto wiedzieć blisko której stacji są - chyba (bo dokładnie nie pamiętam) - wysiadałem na przedostatnim przystanku (zaraz za rzeką) i trzeba było trochę się cofnąć.
      Inni może napiszą Ci więcej.

Tu możesz trochę doczytać :
      www.rzym.it/przewodnik/okolice-rzymu/ostia-nadmorska-dzielnica-rzymu/
      • Gość: Robuś Re: Plaże w Ostii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 15:29
        Dzięki piasek , właśnie o takie informacje mi chodzi jeszcze pytanko ,czy do ostii jechałeś metrem naziemnym , na bilecie miejskim z pierwszej strefy?
        • Gość: piasek Re: Plaże w Ostii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 20:54
          Na Piramide jest przesiadka (obczaj wcześniej z którego peronu masz ten następny) na pociąg naziemny (ale to też metro).
          Bilet (wtedy) był jeden - czasowy - i wyrabiałem się swobodnie na jednym (jeździłem z centrum).
          • Gość: Robuś Re: Plaże w Ostii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 08:20
            Dzięki za info, słyszałem że po podwyżce bilet jednorazowy został wydłużony z 75 min.do 100 to tym bardziej się wyrobię. Chyba że zdecyduję się na kupno tygodniowego to będę miał spokój z kupowaniem biletów i patrzeniem na zegarek czy się wyrobię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka