Gość: agata IP: *.235-95-r.retail.telecomitalia.it 05.10.12, 01:33 Piscine Naturali di Monte Ferru: www.italiaforum.pl/viewtopic.php?f=25&t=504 Zapraszam ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Luigi Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 07:02 Nic fajnego, ledwo widoczny potoczek i trochę skał, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne IP: *.235-95-r.retail.telecomitalia.it 05.10.12, 10:03 Gość portalu: Luigi napisał(a): > Nic fajnego, ledwo widoczny potoczek i trochę skał, Zawsze masz przecież możliwość pokazać coś "fajniejszego", zamiast krytykować. Z takim podejściem, mam nadzieję, że tam nie dotrzesz. To są miejsca dla osób potrafiących docenić piękno przyrody. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne 06.10.12, 12:28 Zawsze masz przecież możliwość pokazać coś "fajniejszego", zamiast krytykować. Z takim podejściem, mam nadzieję, że tam nie dotrzesz. To są miejsca dla osób potrafiących docenić piękno przyrody. ============= wklejasz link - w dodatku na obce forum (hehe) to licz się ze słowami krytyki Sardynia jest ok, a te zdjęcia tego nie pokazują. I niekoniecznie trzeba pokazywać swoje fotografie - żeby skrytykować Twoje. To nie forum fotograficzne i nie każdy chce publikować swoje obrazki... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luigi Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 22:06 Z ust mi to wyjąłeś, spodziewałem się czegoś ekstra, a tu kicha. Do tego ta dziwna reklama konkurencyjnego forum. Włochy piękne, Włoszki są piękne, ale nie wszystko jest bajeczne, na to określenie trzeba sobie zasłużyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne IP: *.102.protectedgroup.com 05.10.12, 11:26 Hej Aga! Dzięki. Fajne i oryginalne miejsce. Brakuje tu takich relacji. Luigi jeśli mnie pamięć nie myli reklamował kiedyś Lido di Jesolo, więc nie dziw się, że to nie jest jego poziom :) Jak będę miał więcej czasu to się zapiszę na Twoje forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SingSing74 Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne IP: *.piekary.net 05.10.12, 14:56 Piękne miejsce. Sardynia to jeden z moich przyszłych wakacyjnych celów, czekam tylko aż mój brzdąc podrośnie żeby i on mógł mieć z takiej podróży jakieś wspomnienia (do tego czasu właśnie klimaty typu Lido i tym podobne, chociaż nawet w okolicach kurortów można znaleźć różne perełki ;)) Oglądając Twoje zdjęcia przyszły mi na myśl skojarzenia z innym podobnym miejscem, które widziałem na Korsyce przy drodze jadąc od Porto za wioską Ota (o ile dobrze pamiętam). W tym przypadku jednak strumień płynął tuż przy drodze (niezbyt mocno uczęszczanej) i kilku turystów już z niego korzystało ale i tamten zakątek był wart odwiedzenia :) Korsyka to piękna wyspa, w szczególności zachodnie wybrzeże. Tam także kiedyś wrócę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne 05.10.12, 23:49 pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaskada Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.10.12, 08:33 kaskady ? hahaha ja widze mikroskopijna rzeczke i brzydkie skaly nic zachwycajacego Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne 06.10.12, 09:26 Dla jednych bajeczne, dla drugich banalne. Tak jak w życiu. Po co te nerwy? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ani3 Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne 06.10.12, 11:10 Cudowne Agata! Już bym chciała tam być :) Nie zwracaj uwagi na frustratów im nigdy nie dogodzisz. Ja proszę o więcej takich relacji!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luigi Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 12:13 Frustratów ? Raczej ludzi obdarzonych zdrowym rozsądkiem, we Włoszech jest tysiące znacznie ładniejszych miejsc, Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ani3 Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne 06.10.12, 12:40 Gość portalu: Luigi napisał(a): > Frustratów ? Raczej ludzi obdarzonych zdrowym rozsądkiem, we Włoszech jest tysi > ące znacznie ładniejszych miejsc, Czy ty się aby na pewno dobrze czujesz? Chyba od tego jest forum żeby się dzielić ładnymi miejscami? Nie przypominam sobie żebyś sam pokazał choć jedno, więc twoja krytyka jest przynajmniej nie na miejscu. Jeśli znasz ich tysiące to tym lepiej możesz się czymś wykazać zamiast pisać głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luigi Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 16:17 Autor wątku ma prawo pokazać zdjęcia jakiego badziewiastego strumyczka wśród skał, ja mam prawo nazwać rzecz po imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ani3 Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne 06.10.12, 23:14 Gość portalu: Luigi napisał(a): > Autor wątku ma prawo pokazać zdjęcia jakiego badziewiastego strumyczka wśród sk > ał, ja mam prawo nazwać rzecz po imieniu Nie wiem skąd w ludziach się bierze tyle zawiści? Przykro jest nawet to czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luigi Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 23:38 Jakiej zawiści ? Nikomu nie zazdroszczę wyprawy na Sardynię po to, żeby oglądać ten ledwo widoczny strumyk, raczej współczuję straconego czasu i kasy, nie kaskady. Czy tak trudno zrozumieć, że nie każdy akceptuje badziewie ? Myli się wam tolerancja z akceptacją. Toleruję to, że ktoś pokazuje zdjęcia nędznego strumyczka, nikomu tego nie zabraniam, nie widzę przeszkód w tym, żeby z autorem tych zdjęć pójść na piwo, tylko nie nazywam tego miejsca bajecznym i mam prawo do krytyki. Czepiaj się trolla, który atakuje Włochy jak Włochy słowami "brud, smr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne IP: *.23-79-r.retail.telecomitalia.it 07.10.12, 00:52 @Luigi: Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że będziesz trzymał się jak najdalej od tego 'badziewnego strumyka'. Gdyby było inaczej to już bym żałowała, że o nim napisałam. Na tyle, na ile znam autora zdjęć, a wydaje mi się, że znam bardzo dobrze, mam poważne wątpliwości czy miałby ochotę wypić z Tobą cokolwiek, ponieważ z reguły trzyma się jak najdalej od tego typu osób. Oczywiście, że masz prawo do krytyki. Podobne prawo mam ja. Co za tym idzie mogę tylko bardzo współczuć osobie, która wydaje 800 euro na osobę za pobyt w badziewnym hotelu dla naiwnych turystów w jednym z najbrzydszych miejsc w całych Włoszech, kolebce masowej turystyki i wszelkiej tandety, do którego w Italii wysyła się prawie wyłącznie wycieczki socjalne z pomocy społecznej i słabo funkcjonujących zakładów pracy. Jednak toleruję to, że ktoś może być aż tak bardzo pozbawiony gustu i polecać na tym forum tak nędzne miejsca, nikomu tego nie zabraniam, jednak niekoniecznie chciałabym z taką osobą pójść na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luigi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 01:14 Nie wiem skąd tyle nienawiści do ludzi biedniejszych od ciebie. To jest chore, jak można z taką pogardą pisać o ludziach i jednocześnie się zachwycać jakimś nądznym strumykiem ? W życiu nie byłem w Lido di Jesolo, ostatni urlop spędziliśmy w Cesenatico, blokowisko urlopowe, poza piękną starówką z portem zaprojektowanym przez Leonardo da Vinci niewiele zabytków, ma ładną plażę, idelaną dla dzieci. Obok Urbino, San Marino, Ravenna, Gradara, Bologna, cuda, prawdziwe cuda, perły Włoch, ponadto przesympatyczni Włosi, naprawdę ekstra ludzie, do rany przyłóż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spartan Re: ... IP: 109.114.37.* 07.10.12, 02:17 Gość portalu: Luigi napisał(a): > Obok Urbino, San Marino Haha to dosc zabawne biorac pod uwage, ze wlasciciel tamtego forum pochodzi z Urbino. Piwa juz sie razem chyba nie napijecie :))) Krytykowac oczywiscie mozna wszystko jesli ma sie przynajmniej jakies w miare logiczne argumenty. Natomiast takie samo pisanie "badziewny, nedzny strumyk" to juz jest raczej bezczelnosc. Pozdrawiam Spartan (Robek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luigi Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 09:19 Bezczelnością i to wielką jest żądanie, żeby wszystkim ten strumyczek się podobał. Skrajną bezczelnością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spartan Re: ... IP: 37.182.139.* 07.10.12, 12:39 Gość portalu: Luigi napisał(a): > Bezczelnością i to wielką jest żądanie, żeby wszystkim ten strumyczek się podo > bał. > Skrajną bezczelnością Nie wydaje mi sie zeby ktokolwiek wysuwal rownie absurdalne rzadania. Moze cos przegapilem, pokaz mi gdzie to widziales. Krytykujesz w sposob dosc bezczelny licz sie z podobna krytyka innych. A samo miejsce nie jest znow takie sekretne bo ma we Wloszech nawet swoj fan page. Moze tam sprobuj wyrazic swoja krytyke i przekonac biednych Wlochow, ze tak marnuja swoje euro :))) Pozdrawiam Spartan (Robek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luigi Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 12:46 Nie wróżę sukcesów waszemu nowemu forum dyskusyjnemu, jeśli z góry odrzucacie dyskusję i jedynie interesują was bezkrytyczne pochwały. Musicie z góry założyć, że jednym się podoba, innym nie i wrzaskiem nikogo nie zmusicie do akceptacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spartan Re: ... IP: 31.26.180.* 07.10.12, 13:25 Gość portalu: Luigi napisał(a): > Nie wróżę sukcesów waszemu nowemu forum dyskusyjnemu, > jeśli z góry odrzucacie dyskusję i jedynie interesują was bezkrytyczne pochwały > . > Musicie z góry założyć, że jednym się podoba, innym nie i wrzaskiem nikogo nie > zmusicie do akceptacji Piszesz do mnie??? To sie chyba nazywa fachowo schizofrenia paranoidalna. Zadalem proste pytanie, nie potrafisz czy nie chcesz odpowiedziec? Troche sie pogubiles. Pozdrawiam Spartan (Robert) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ani3 Re: ... 07.10.12, 09:33 Gość portalu: Luigi napisał(a): > Czy tak trudno zrozumieć, że nie każdy akceptuje badziewie ? Znalazł się ekspert od spraw badziewia:) Jedynym badziewiem jakie ja tu widzę są twoje wypowiedzi! Agata toś ty nie wiedziałaś, że Luigi ma wyłaczność do krytyki i pisania głupot. Podoba mi się jak skopiowałaś jego własną wypowiedź tylko w drugą strone, już cię lubię ;) Widzisz teraz to już jest chore według niego a wcześniej to my prostacy nie rozumieliśmy eksperta. Szczyt hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luigi Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 12:21 Nazywacie bajeczną kaskadą brzydki strumyk, wody w nim tyle, co kot napłakał, kolor wody przypomina żelazo, brrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne IP: *.250-95-r.retail.telecomitalia.it 06.10.12, 13:30 @jeepwdyzlu: To nie jest konkurs fotograficzny ani reklama Sardynii a zdjęcia nie są moje, więc chyba coś źle zrozumiałeś. Jednak akurat Ciebie chętnie zapraszam na nasze forum bo masz dużo do powiedzenia na temat Włoch ;) @Ted: Zapraszam serdecznie. Ja się nie dziwię, jestem już do tego przyzwyczajona :) @SingSing74: Jeśli ktoś lubi górskie rzeki i kaskady to pod tym względem trzeba przyznać, że Korsyka jest jeszcze ładniejsza. Ta sardyńska jest o tyle niezwykła, że niewiele osób zdaje sobie sprawę , że tego typu miejsca są też na Sardynii. Korsykańskiego strumyku, o którym piszesz chyba jeszcze nie widziałam, ponieważ ten fragment Korsyki mamy na razie dość słabo objechany. Ale na pewno będziemy mieć w najbliższym czasie kilka fajnych relacji z innych wspaniałych korsykańskich kaskad. Więc jeśli cię to interesuje to zapraszam :) @marghe_72: Cieszę się, że się podoba. @gelati: Grazie! @kaskada: pl.wikipedia.org/wiki/Kaskada @elde23: A Ty do których należysz? @mama_ani3: Dziękuję. Co stoi na przeszkodzie, pakuj walizki i ruszaj :) Na pewno będziemy mieć jeszcze dużo takich relacji, również z Korsyki, liczę też na innych miłośników Włoch. Także jeśli szukasz miejsca dla prawdziwych pasjonatów Italii, wolnego od frustratów, to już będziesz wiedziała gdzie szukać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne 06.10.12, 15:48 @agata dziękuje za dobre słowo ale.... forma "zaproszenia" jest nie do końca fair jednak tu jest konkurencyjne miejsce dwa - wiem, że to nie Twoje zdjęcia, ale Twoje emocje... Moja rada - pisz zalogowana i dołącz w stopce LINK do forum, do którego chcesz zachęcić... To skuteczne i zgodne z regulaminem forum :-) Powodzenia! jeep Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ani3 Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne 06.10.12, 23:13 Gość portalu: agata napisał(a): > @mama_ani3: Dziękuję. Co stoi na przeszkodzie, pakuj walizki i ruszaj :) > Na pewno będziemy mieć jeszcze dużo takich relacji, również z Korsyki, liczę te > ż na innych miłośników Włoch. Także jeśli szukasz miejsca dla prawdziwych pasjo > natów Italii, wolnego od frustratów, to już będziesz wiedziała gdzie szukać ;) Chciałabym bardzo, ale jak się ma dzieci to nie na wszystko można sobie pozwolić :) Może na przyszłe wakacje. Piszesz, że na Korsyce jest jeszcze ładniej? Będę czekała na nowe relacje od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne IP: *.23-79-r.retail.telecomitalia.it 07.10.12, 01:37 @mama_ani3: Nie do końca to miałam na myśli. Według mnie Sardynia jest ładniejsza, ale obie wyspy są piękne. Natomiast jeśli oceniać górskie rzeki i wodospady to trzeba uczciwie przyznać, że na Korsyce są trochę ładniejsze niż na Sardynii, na co bez wątpienia wpływ mają wyższe góry. Natomiast morze i plaże są według mnie nieco ładniejsze na Sardynii. Ale to nie są jakieś duże różnice i obie wyspy są wspaniałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata do Luigi IP: *.247-95-r.retail.telecomitalia.it 07.10.12, 19:33 Zastanawiam się czy Ty w ogóle byłeś kiedyś na Sardynii czy też piszesz o rzeczach, o których nie masz zielonego pojęcia? Gdybyś nie był zwykłym ignorantem to byś przynajmniej przeczytał relację, którą chcesz oceniać zanim zacząłeś pisać o "badziewnym ledwo widocznym strumyku", w którym "wody tyle co kot napłakał", gdyż Konrad wyraźnie w niej napisał, że na Sardynii w okresie letnim większość górskich rzek wysycha. Każdy kto choć trochę chodzi po górach i interesuje się tym tematem wie, że o tej porze roku większość górskich rzek właśnie tak wygląda a nawet jest w nich znacznie mniej wody. Ale co może wiedzieć o tym ignorant, któremu zależy tylko i wyłącznie na sianiu zamętu a nie na żadnej konstruktywnej krytyce. Lubisz wielkie wodospady i rzeki, świetnie, Twój problem. Dla mnie znacznie bardziej urokliwe są niewielkie strumyki z małymi kaskadami, pod którymi można się zrelaksować niczym w naturalnym spa z masażami. Wielkie wodospady są piękne do oglądania, nic poza tym. Twoje docinki na temat jakiejś reklamy są na prawdę żenujące. Wiesz jaka jest różnica między mną a Tobą? Ja chcę pokazać ludziom coś ciekawego i oryginalnego czego nie znajdą w książkach i przewodnikach, Ty reklamujesz marny komercyjny hotel, zupełnie nie wart swojej ceny w jednym z najbrzydszych miejsc w całych Włoszech. Zniżając się do Twojego poziomu bezczelności aż chciało by się zapytać ile masz prowizji od reklamowania tego badziewia? Wydawanie na takie coś 1600 euro od pary nie jestem w stanie nazwać inaczej jak szczytem głupoty. Dopóki jednak robisz to sam, OK, Twoje pieniądze, Twoja sprawa, absolutnie nic mi do tego. Jeśli jednak zaczynasz wciskać ten szajs innym na forum i jednocześnie pisać, że "nie będziesz akceptował badziewia" w odpowiedzi na czyjąś relacje to Twoja wiarygodność jest dla mnie równa ZERO. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luigi ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 21:08 Gość portalu: agata napisał(a): na Sardynii w okresie letnim większość górskich rzek wysycha. Każdy kto choć trochę chodzi po górach i interesuje się tym tematem wie, że o tej porze roku większość górskich rzek właśnie tak wygląda Wyschnięta rzeka to tak jak butelka wina bez wina w środku, czyli badziewie, coś kompletnie bezsensownego. Więc zamiast się rzucać na mnie, to proszę na spokojnie się nad tym zastanowić PS: nigdzie tu nie reklamują żadnego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Agata, Spartan - przesadzacie 08.10.12, 14:02 Luigi ma prawo do swojego zdania, wy swojego, ale nie musicie obrażać adwersarzy. Pojechaliście za daleko. Zwłaszcza, że obiektywnie rzecz biorąc - bronicie sprawy przegranej. Byłem na Sardynii dwukrotnie i trzy razy dziennie trafiałem w CIEKAWSZE miejsca. Ok - jednym zdjęcia się podobają, innym nie. Takie życie. Odsyłacie jednak do miejsca, gdzie jak rozumiem - DYSKUSJI z Waszymi opiniami nie będzie. Nie wróżę Wam sukcesu, szkoda.... Poprawcie się - jeszcze nie jest za późno. I powtórzę radę - piszcie tu jako zalogowani forumowicze. Będziecie bardziej wiarygodni a i link do Waszego forum będzie widoczny w każdej Waszej wypowiedzi.... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spartan Re: Agata, Spartan - przesadzacie IP: 109.112.131.* 08.10.12, 14:39 > Poprawcie się - jeszcze nie jest za późno. I powtórzę radę - piszcie tu jako za > logowani forumowicze. Będziecie bardziej wiarygodni a i link do Waszego forum b > ędzie widoczny w każdej Waszej wypowiedzi.... Nastepny nawiedzony czy piszesz pod dwoma nickami? To ze odpowiedzialem w jednym czy dwoch watkach na jakiejs stronie jeszcze mnie nie czyni jej wlascicielem. To jest Twoje forum jak rozumiem? Wstawiaj sobie wiec link do czego masz ochote, ale ode mnie sie odwal koles! Pozdrawiam Spartan (Robert) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Agata, Spartan - przesadzacie 08.10.12, 15:41 bardzo wartościowy wpis i jaka kultura... pokazujesz klasę j. Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Zdradzamy nasze sardynskie sekrety: bajeczne 08.10.12, 22:19 Urocze, malownicze miejsce. I jeszcze te kwitnące, moje ulubione oleandry. Po prostu kicz! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Niebywałe chamstwo. IP: *.3-79-r.retail.telecomitalia.it 09.10.12, 09:48 Dziękuję za kopię. Niebywałe chamstwo. Nie wiem co się z ludźmi porobiło:( I to jeszcze jedna z ostatnich osób, po której bym się czegoś takiego spodziewała. Moim zdaniem nie powinniście usuwać tych chamskich wypowiedzi, chociaż język był absolutnie nie do zaakceptowania. Ludzie powinni zobaczyć z jakimi osobnikami mają do czynienia. W ten sposób niestety manipulujecie i zmieniacie sens całej dyskusji, jeśli ktoś nowy przeczyta wątek nie będzie nawet wiedział o czym piszę. Powinnam zamieścić kopię wypowiedzi tych osobników na naszym forum? W takiej sytuacji równie dobrze możecie usunąć cały ten wątek, następnym razem nic nie zamieszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ani3 Re: Niebywałe chamstwo. 09.10.12, 11:35 Gość portalu: agata napisał(a): > Dziękuję za kopię. Niebywałe chamstwo. Nie wiem co się z ludźmi porobiło:( I to > jeszcze jedna z ostatnich osób, po której bym się czegoś takiego spodziewała. > Moim zdaniem nie powinniście usuwać tych chamskich wypowiedzi, chociaż język by > ł absolutnie nie do zaakceptowania. Ludzie powinni zobaczyć z jakimi osobnikami > mają do czynienia. W ten sposób niestety manipulujecie i zmieniacie sens całej > dyskusji, jeśli ktoś nowy przeczyta wątek nie będzie nawet wiedział o czym pis > zę. Powinnam zamieścić kopię wypowiedzi tych osobników na naszym forum? W takie > j sytuacji równie dobrze możecie usunąć cały ten wątek, następnym razem nic nie > zamieszczę. No właśnie gdzie jest ten post z jakże kulturalnym i bogatym słownictwem Pana eksperta i dlaczego ktoś skasował też moją wypowiedź? Rzeczywiście to mogły przeczytać dzieci ale można było wstawić kropki w miejsce jego wyzwisk. Ja wczoraj napisałam jak pamiętam: Niesłychane. I nie usunęli mu jeszcze konta za takie odzywki. Przecież to mogą czytać dzieci. A ja właśnie odpowiedziałam trolowi :( Wiem już czemu nie chce pokazać swojej galerii. Czy ja kogoś tym obraziłam żeby usuwać moją wypowiedź? Jeśli mam pisać po to żeby ktoś mi kasował to rzeczywiście lepiej znajdę sobie inne miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu niebywała hipokryzja 09.10.12, 15:48 Dziękuję za kopię. Niebywałe chamstwo. Nie wiem co się z ludźmi porobiło:( I to jeszcze jedna z ostatnich osób, po której bym się czegoś takiego spodziewała. Moim zdaniem nie powinniście usuwać tych chamskich wypowiedzi, chociaż język był absolutnie nie do zaakceptowania. Ludzie powinni zobaczyć z jakimi osobnikami mają do czynienia. W ten sposób niestety manipulujecie i zmieniacie sens całej dyskusji, jeśli ktoś nowy przeczyta wątek nie będzie nawet wiedział o czym piszę. Powinnam zamieścić kopię wypowiedzi tych osobników na naszym forum? W takiej sytuacji równie dobrze możecie usunąć cały ten wątek, następnym razem nic nie zamieszczę. ---------------------------- ale z Was hipokryci... Najpierw agresywnie atakujecie inaczej myślących niektóre posty wyżej są po prostu chamskie (już mniej ważne, że odsyłające do konkurencji forum) a potem - kiedy wyprowadzony z równowagi używam JEDNEGO męskiego słowa - całkowicie usprawiedliwionego - chcecie mnie pozbawiać KONTA? Bo tu są dzieci????? WY? Obecni na tym forum od 2 dni i nawet nie zalogowani.... I milczenie pozostałych forumowiczów. Ok. Ponieważ mój post w kolejnym kłamliwym wątku - usuniętym przez admina - zniknął - powtórzę - bawcie się sami. Znikam z tego forum. Lata temu - to było wspaniałe miejsce. jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luigi Re: niebywała hipokryzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 16:03 Nie wolno ustępować, trzeba dalej pisać. Wątki, które nie mają nic wspólnego z turystyką, a są atakami ad personam musza być usuwane i koniec. Proszę zobaczyć co się dzieje na forum Słowenia, Chorwacja, Czarnogóra. Admin nic nie robi i jest tam teraz ogólna pyskówka. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ani3 Re: niebywała hipokryzja 09.10.12, 16:33 jeepwdyzlu napisał: > ale z Was hipokryci... > Najpierw agresywnie atakujecie inaczej myślących > niektóre posty wyżej są po prostu chamskie > (już mniej ważne, że odsyłające do konkurencji forum) > a potem - kiedy wyprowadzony z równowagi używam JEDNEGO męskiego słowa - całkow > icie usprawiedliwionego - chcecie mnie pozbawiać KONTA? > Bo tu są dzieci????? > WY? > Obecni na tym forum od 2 dni i nawet nie zalogowani.... > > I milczenie pozostałych forumowiczów. Ok. Ponieważ mój post w kolejnym kłamliwy > m wątku - usuniętym przez admina - zniknął - powtórzę - bawcie się sami. > Znikam z tego forum. Lata temu - to było wspaniałe miejsce. > jeep > Do swojej żony też się w ten sposób odzywasz? Rzeczywiście to jest strasznie męskie! Mogę tyko współczuć. Wszystkie posty są chamskie z wyjątkiem twoich a usuwane są twoje. Widziałeś jaka niesprawiedliwość. Dajesz się wyprowadzać z równowagi z byle powodu to bierz lekarstwa może. Mnie rodzice uczyli że takich słów się nie używa nigdy i ja tak samo wychowuję swoje dzieci. Może ty pobierałeś inne wychowanie. Brak reakcji ludzi też mnie zastanawia. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: niebywała hipokryzja 09.10.12, 16:59 nic nie rozumiesz to że admin usunął moją wypowiedź - jest jasne i zgodne z regulaminem Piszę te słowa - co wyjaśniam, bo moje pożegnanie z tym forum zostało usunięte wraz z całym wątkiem w którym i ty się produkowałaś (ciekawe dlaczego admin uznał, że jest do wywalenia) Niesprawiedliwość? Nie - smutek, że fajne forum zostaje zdominowane przez takich osobników jak ty... eot jeep Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ani3 Re: niebywała hipokryzja 09.10.12, 17:33 jeepwdyzlu napisał: > Nie - smutek, że fajne forum zostaje zdominowane przez takich osobników jak ty Więc to wszystko moja wina? Przeze mnie na prawdę nie musisz nigdzie odchodzić i z nikim się żegnac. Ja już przestaje pisać. Może rzeczywiście ja nic nie rozumiem skoro nikt na takie zachowanie nie reaguje nawet Agata przestała się odzywać. Przepraszam że to ja zniszczyłam twoje fajne forum :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: niebywała hipokryzja IP: *.1and1.pl 09.10.12, 18:30 Nie przesadzaj. Moim zdaniem dyskusja mieściła się w dopuszczalnych ramach zanim padły słowa na s... Paru trolli podgrzewało trochę atmosferę, ale to nic nowego. Po prostu ignoruj to. To że nikt nie reaguje nie znaczy, że wszyscy to akceptuja. Trolla najlepiej ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: niebywała hipokryzja IP: *.32-79-r.retail.telecomitalia.it 09.10.12, 19:15 @mama_ani3: Agata nie ma czasu żeby cały dzień tu siedzieć ;) mama_ani3 napisał(a): > Nie zwracaj uwagi na frustratów im nigdy nie dogodzisz. I tego się zawsze trzymaj!!! Nie pisałam na tym forum od jakiś 2 lat i miałam nadzieję, że coś się zmieniło. Niestety jest jeszcze gorzej niż przedtem. Niektórzy wcześniej normalni ludzie zupełnie zbzikowali. Jest takie przysłowie "z kim się zadajesz taki się stajesz" i to się chyba sprawdza. Nie słuchaj wcale, że wszędzie jest tak samo. Od 4 lat mamy inne małe forum, tylko kilkadziesiąt osób i nigdy, powtarzam nigdy nie padły tam takie słowa. Nie je się tym zajmuję, ale z tego co wiem nigdy nie trzeba było usuwać nawet jednego postu jakiegoś użytkownika. Nawet ze spamem można dać sobie radę tworząc dział "Ogłoszenia" i tam wszystko przenosić. Jeśli tylko się chce to można wszystko. Na tej nowej stronie mamy zamiar pisać relację z naszych włoskich podróży bo szkoda żeby tyle materiału się marnowało, a czy to kogoś zainteresuje czy nie to jest sprawa zupełnie drugorzędna. Pozdrawiam i nie daj się dziewczyno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funghi Re: niebywała hipokryzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 20:01 na waszym forum dyskutuje admin z adminem, nikt inny t nie pisze, rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: niebywała hipokryzja IP: *.251-95-r.retail.telecomitalia.it 10.10.12, 09:46 Dziekuję. Nie mam wątpliwości, że jak Ty założysz forum będziesz miał(a) od razu co najmniej 1000 użytkowników ;) Jednym zależy na ilości, innym na jakości. Tu na przykład dużo się pisze, w tym wątku prawie 50 odpowiedzi, tylko że większość nie na temat i bardzo niewiele z nich wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: niebywała hipokryzja IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 21:50 jeepwdyzlu napisał: 09.10.12, 15:48 ............................. ...bawcie się sami. Znikam z tego forum. Lata temu... A jednak wracasz... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Jeepwdyzlu - zostań! 10.10.12, 13:39 Jeep, w tamtym usuniętym wątku Ci odpisałam, nie wiem, czy zdążyłeś przeczytać, ja też uważam że wyrwane z kontekstu całego wątku zdanie nie świadczy wcale o tym co je napisał, a raczej o tym co takie zdanko wyrywa i w niecnych celach zamieszcza. I ja też uważam, że te dosadne słowa były akurat wtedy na miejscu w odniesieniu do tych he he forumowiczy... Jeep, zostań, mogę się z Tobą czasem nie zgadzać, mozemy się o coś spierać, ale zostań, bo kolejne forum zostaje strollowane. A tego miłośnicy Włoch wcale nie chcą! Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Taaa 09.10.12, 22:02 Umieścić na konkurencyjnym forum swoje fotki to już jest spora bezczelność. A reagować na krytykę wyzywaniem do najgorszych to już absolutna bezczelność. A wszelkie granice przekracza protest przeciwko usunięciu ordynarnej pyskówy przez admina. Nie wiem, skąd się to bierze, ale ta inwazja chamstwa jest chora. Jak tu ktoś zauważył aktualnie jest to samo na forum Chorwacja, Słowenia, Czarnogóra. Tyle że tam obok chamstwa jest także bajkopisarstwo, ludzie, którzy zamiast pomagać innym w żywe oczy zmyślają, wprowadzają w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Taaa IP: *.251-95-r.retail.telecomitalia.it 10.10.12, 09:40 To jest dopiero szczyt hipokryzji i zupełny brak obiektywizmu. Krytyką nazywasz wylgaryzmy swoich kolegów na literę 's...'? A ja tych kulturalnych krytyków wyzywam od najgorszych, ciekawe w którym miejscu? Konkrety proszę! Ktoś już to wyżej zauważył. Jakoś żaden z moich postów, w których według Ciebie kogoś wyzywam od najgorszych (ciekawe w którym miejscu?) nie został jeszcze usunięty a nawet ktoś dodał przy nich 'Dobre!'. Natomiast posty biednych 'krytyków' są usuwane przez administratora. Prawda jest taka, że to nie jest żadna krytyka tylko zwykłe chamstwo i to Wy próbujecie dyskredytować i poniżać każdego, kto się z Wami nie zgadza, ma odmienne zdanie i nie godzi się na taką 'krytykę'. Ciekawe ile osób udało Wam się już w ten sposób pozbyć. Gratuluję okazaliście się skuteczni w stosunku do koleżanki powyżej, krótej jedyną winą było to, że nie godziła się na wulgaryzmy. Zapomniałeś dodać kto był autorem tej pyskówki, ale po co skoro Twój post ma z góry określony cel. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Taaa 10.10.12, 13:44 agatka, ty się tak nie unoś, bo nie masz racji. Twój post miał na celu zareklamować twoje forum, chciałaś na kosztach reklamy zaoszczędzić, ale po tych słowach zwyczajnie mnie do swojego forum zniechęciłaś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Taaa IP: *.3-79-r.retail.telecomitalia.it 10.10.12, 14:20 ?Ja się nie unoszę tylko proszę o konkrety. W czym nie mam racji i po jakich moich słowach. Na razie dajesz tylko argument o reklamie, dobre i to. Uważasz, że każda osoba chcąca zamieścić tu link do swojej niekomercyjnej relacji z podróży czy do swoich zdjęć powinna wykupić płatną reklamę? Przecież to jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
al9 Re: Taaa 10.10.12, 14:30 agata: W czym nie mam racji i po jakich moich słowach. REGULAMIN: 6. Z zastrzeżeniem postanowień ust. 8 niedopuszczalne jest umieszczanie przez Użytkowników jakichkolwiek przekazów reklamowych oraz informacji handlowych, w tym ofert sprzedaży towarów i świadczenia usług. 7. Z zastrzeżeniem postanowień ust. 8 niedopuszczalne jest umieszczanie przez Użytkowników linków do stron internetowych zawierających treści lub materiały, o których mowa odpowiednio w ust. 4 i 5 niniejszego paragrafu oraz odnośników do stron internetowych zawierających przekazy reklamowe lub oferty sprzedaży towarów lub świadczenia usług Użytkowników lub osób trzecich w imieniu albo na rzecz których Użytkownicy działają. 8. Umieszczanie na stronach przekazów reklamowych oraz informacji handlowych, w tym ofert sprzedaży towarów i świadczenia usług, jak również linków do stron internetowych zawierających takie treści lub materiały jest dopuszczalne wyłącznie przez uprawnionych przez Agorę Użytkowników o statusie przedstawicieli określonych produktów, reprezentujących konkretny towar lub usługę. Profile Użytkowników o takim statusie oznaczone są wyróżnionym kolorem. al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Taaa IP: *.3-79-r.retail.telecomitalia.it 10.10.12, 17:46 Fajnie Jeep, że używasz teraz swojego starego nicka. W sumie można i tak, udajmy że nic się nie stało :) Znam dobrze regulamin. Widziałeś gdzieś w tym wątku linki do stron internetowych zawierających oferty sprzedaży towarów, świadczenia usług albo zawierających przekazy reklamowe. Jakie towary na nich sprzedawano? Jakie usługi były tam świadczone? Jakie przekazy reklamowe zawierały te strony? Najbardziej śmieszy mnie to, jak część użytkowników forum chce zastępować administratorów i kreuje się na obrońców regulaminu, którego najczęściej sami nawet nie przeczytali albo zupełnie nie rozumieją. Natomiast administracja najwyraźniej nie widzi tu żadnego naruszenia regulaminu, bo niby jakie, skoro nie usunęła posta. Nie jest to nic innego jak typowa polska 'życzliwość'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Taaa IP: *.1and1.pl 10.10.12, 18:20 O ja pierniczę, ale jaja :)))))))))))))))) Przyznaje że sam nigdy nie czytałem regulaminu, kto ma na to czas? Byłem pewien, że to ciągłe powoływanie się i straszenie regulaminem na pokrycie w stanie faktycznym. Z tego fragmentu rzeczywiście nie wynika nic takiego żeby dodawanie linków do stron niekomercyjnych "nie zawierających treści reklamowych" było zabronione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isola agatka trollka i spamerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 20:25 forum agaty nie jest komercyjne, nie o to chodzi chodzi o to, ze agatka na chama reklamuje sie u konkurencji i poyem reaguje agresja na krytyke od jej pojawienia sie forum jest okropne, babsko razem z fanami spamuje i trolluje i obraza Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Dajcie sobie już spokój, bo nie ma żadnego problem 10.10.12, 19:41 Agata zamieściła link do forum, gdzie zamiesciła urocze zdjęcia, ja mam w stopce linki do webshots gdzie mam albumy swoich zdjęć, al9 w stopce ma link do komercyjnej strony zajmującej się nieruchomościami oraz zaproszenie. No i co z tego wszystkiego wynika ? Wyluzujcie, bo pękacie jak nadmuchiwane słomką żaby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Dajcie sobie już spokój, bo nie ma żadnego pr IP: *.232-95-r.retail.telecomitalia.it 10.10.12, 20:09 Wreszcie pierwszy głos rozsądku. Przecież to całe czepianie się to jest jakiś totalny absurd. Dziękuję Ci za tą wypowiedź. PS. Bardzo fajne te Twoje zdjęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isola Re: Dajcie sobie już spokój, bo nie ma żadnego pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 20:18 nie chodzi o linki, tylko o twoje chamstwo, dobrze wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Jest problem i to duży 10.10.12, 21:44 Już średnio inteligentna małpa zauważy, że chodzi o próbę przejęcia forum przez Agatę i jej sojuszników. Rozpychając się łokciami, kopiąc wrogów, działając CAŁKOWICIE bez skrupułów, bezwzględnie i jednocześnie robiąc z siebie ostatnie ofiary złego moderatora, takie niewinne biedactwa, grupa ta na chama próbuje powygryzać resztę, a przynajmniej zareklamować swoje forum. Jak im się nie uda, to myśłą, że przynajmniej zohydza ludziom forum Włochy, samo życie. Przerażające jest to, że w tym wszystkim faktycznie NIE chodzi o pieniądze, że to taka amatorska wojna dla samej wojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Jest problem i to duży IP: *.232-95-r.retail.telecomitalia.it 10.10.12, 22:59 Nie odpowiedziałeś na żadne moje pytanie a Twoje wypowiedzi są kompletnie pozbawione sensu! > Już średnio inteligentna małpa zauważy, że chodzi o próbę przejęcia forum przez > Agatę i jej sojuszników. Prawdziwy z Ciebie detektyw, że mnie tak rozpracowałeś. Teraz to już nie mam wyjścia i muszę się przyznać. Tak, chcę przejąć to forum i zrobić wreszcie porządek z niebywałym chamstwem. Do tego dysponuję całą masą straszliwych sojuszników, więc na pewno mi się uda :) > Rozpychając się łokciami, kopiąc wrogów, działając CAŁKOWICIE bez skrupułów, > bezwzględnie Nie mamy absolutnie żadnych skrupułów, jesteśmy bezwzględni i straszni, będziemy kopać do skutku aż krew się poleje. Grupa obrażonych z każdą chwilą rośnie i niedługo założą "Stowarzyszenie Obrażonych przez Agatę" :) > i jednocześnie robiąc z siebie ostatnie ofiary złego moderatora, takie niewinn > e biedactwa, Ach ten zły moderator tak nam krzyżuje nasze niecne plany usuwając obrażające nas wulgarne posty jak np. ten w którym kazano nam "spi... stąd". Niedobry moderator! :) > grupa ta na chama próbuje powygryzać resztę, Tak dysponuję straszliwą grupą, co prawda wszystkich już się Wam udało obrazić, poniżyć, wyśmiać i sobie poszli, ale ja ciągle wierzę, że moja grupa na chama przejmie to forum. > Przerażające jest to, że w tym wszystkim faktycznie NIE chodzi o pieniądze, że > to taka amatorska wojna dla samej wojny Mylisz się, mojej grupie zależy tylko i wyłącznie na pieniądzach no i oczywiście przejęciu tego forum. Do admina: usuń ten nie łamiący żadnego punktu regulaminu wątek na moją prośbę dla świętego spokoju. Zamach stanu się nie uda, moja straszliwa siejąca grozę grupa nie przejmie tego forum i wszyscy będą żyć długo i szczęśliwie. Jak jeszcze jest tu ktoś normalny niech wyśle może moją prośbę do admina jakby tego nie czytał... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Jest problem i to duży 11.10.12, 00:51 No i po co ta komedia z udawaną ironią ? Wiadomo, jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś