Dodaj do ulubionych

niewielka miejscowość pod Wenecją?

IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 18:28
Czy jest możliwe, żeby znaleźć coś niezatłoczonego, z ładną plażą i ludzkim cenami pod Wenecją?
Obserwuj wątek
    • Gość: janek Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.interwan.pl 21.10.12, 19:06
      w sezonie nie ma szans
      • Gość: Ada Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 19:08
        Przykro mi będzie zrezygnować Włoch :(
        • Gość: Ada Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 19:09
          z Włoch
          • gelati Tania miejscowosc z plaza pod Wenecja 21.10.12, 19:16

Wspolczuje ale obawiam sie, ze musisz zmienic kierunek:)
            • Gość: Ada Re: Tania miejscowosc z plaza pod Wenecja IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 19:21
              Byłam kiedyś w Caorle, czy wszystko jest podobne?
          • ennka Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? 21.10.12, 19:17
            Nie bardzo rozumie.Włochy ,to nie tylko okolice Wenecji.
            Szybko się zniechęcasz.
            • Gość: Ada Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 19:26
              Chciałam, jeszcze raz posmakować Wenecji, dlatego ten kierunek, ale jak się nie da, to jestem otwarta na całe Włochy - priorytety - mało ludzi - realtywna rzecz, wiem... ładna plaża, jedzenie i wino jest zawsze dobre :) - po prostu chciałabym trochę spokoju za przywoitą cenę... I jednak wierzę, że się uda :)
              • ennka Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? 21.10.12, 19:34
                Będzie trudno, bo jedno wyklucza drugie.
                Wszędzie blisko Wenecji jest podobnie.
                Plaże szerokie ,ale ludzi sporo ,nawet w niskim sezonie.
                Tak jest właściwie nad całym Adriatykiem.
                Spokojniej jest dalej na południe ,ale to już nie jest blisko Wenecji.
                Chyba musisz wybrać ,Wenecja czy spokojna plaża.
                • Gość: Ada Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 19:53
                  Że tak powiem, nie jest łatwo...a co na południu?
                  • radioaktywny Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? 21.10.12, 20:18
                    A o jaki miesiąc chodzi ?
                    • Gość: Ada Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 20:32
                      Niestety, wiem, że cięzko,ale lipiec-sierpień - zdjęcia Wenecji piękne, kilka mam podobnych i absolutnie podpisuję się pod "mottem"- marzę, żeby "poczuć" Wenecję nocą :)
                      • radioaktywny Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? 21.10.12, 22:59
                        Zatem nie ma szans by w tym okresie znaleźć coś spokojnego na północ od Ankony. Moim zdaniem najbliższe spokojne miejca w lipcu-sierpniu to Apulia, poniżej Gargano.
                        • faraon.drugi Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? 21.10.12, 23:42
                          W wiekszosci przypadkow kasa nie nadaza za wymaganiami polskich turystow.
                          • Gość: Ada Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.cable.smsnet.pl 22.10.12, 22:50
                            Dzięki za podpowiedź, sprawdzę miejscowości. Co do kasy, to czasem lepiej mieć fantazję z mniejszą kasą niz na odwrót.
                            • Gość: agata Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.21-87-r.retail.telecomitalia.it 25.10.12, 15:56
                              Moja pierwsza myśl, podobnie jak napisał kolega Radioaktywny to Apulia :) Zobacz np. to:
                              italiaforum.pl/viewtopic.php?f=37&t=46
                              Chociaż w szczycie sezonu jeśli szukasz spokoju to ja bym postawiła chyba na jeszcze mniej popularne miejsca w tamtych okolicach.
                              Ja bym znalazła też w miarę spokojne miejsca nawet powyżej Ankony, ale zdecydowanie nie będą tak ładne jak w Apulii. Zasada jest prosta im mniej znane i trudniej dostępne miejsce tym mniej turystów. Wszystko zależy od tego ile jesteśmy w stanie poświęcić wysiłku żeby dostać się w jakieś piękne miejsce.
                              • wislok1 Taaa 25.10.12, 20:39
                                No tak, tylko że nie każdy lubi być samotnikiem i nie każdy ma strach przed innymi turystami i na ich widok ucieka w przerażeniu.
                                Naczytałem się wiele na forum temat okolic Rimini, jaki to tłok i ścisk, jak jest niedobrze,
                                a tymczasem na plaży nie ma tłoku, poza plażą jedyny tłok to korki na obwodnicy Rimini,
                                a woda ciepła i czysta,

także moim zdaniem nie ma co bać się ludzi także w okolicach Wenecji, nie zjedzą

• Gość: agata Re: Taaa IP: *.21-87-r.retail.telecomitalia.it 25.10.12, 21:48
                                  Oczywiście jedni wolą wypoczywać tak:
                                  www.hotelvannuccirimini.eu/userfiles/image/aerea%20spiaggia%20rimini002_JPG.jpeg
                                  a inni tak:
                                  italiaforum.pl/download/file.php?id=35
                                  Ich wybór ;)

Pozdrawiam,
                                  Agata - Italia Forum

• wislok1 Eee tam 25.10.12, 22:54
                                    W tym roku niedaleko delfinarium w Rimini była luźna plaża, czysta woda, mnóstwo muszelek,
                                    same plusy.
                                    Parasole sprawiają, że rodzina ma o wiele więcej miejsca do dyspozycji niż nad naszym Bałtykiem.

Oczywiście wszystko jest kwestią gustu, ale zwolennicy Riviera Adriatica nie są masochistami
                                    • Gość: Ada Re: Eee tam IP: *.cable.smsnet.pl 27.10.12, 13:28
                                      Nie chodzi o jakieś samotnicze fobie czy strach przed ludźmi, ale potrzeba spokojnego wypoczynku, który nadmiar ludzi może zakłócić - zarówno, co do podziwiania natury, jak i spożywania posiłków - ale wszystko zależy od gustów, na temat których, wiadomo, się nie dyskutuje :)
                                      Dziękuję za info na temat italia forum - bardzo cenne :)
    • bakali Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? 29.10.12, 13:39
      Lignano nad Adriatykiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka