Gość: Ada IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 18:28 Czy jest możliwe, żeby znaleźć coś niezatłoczonego, z ładną plażą i ludzkim cenami pod Wenecją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janek Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.interwan.pl 21.10.12, 19:06 w sezonie nie ma szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 19:08 Przykro mi będzie zrezygnować Włoch :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 19:09 z Włoch Odpowiedz Link Zgłoś
gelati Tania miejscowosc z plaza pod Wenecja 21.10.12, 19:16 Wspolczuje ale obawiam sie, ze musisz zmienic kierunek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Tania miejscowosc z plaza pod Wenecja IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 19:21 Byłam kiedyś w Caorle, czy wszystko jest podobne? Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? 21.10.12, 19:17 Nie bardzo rozumie.Włochy ,to nie tylko okolice Wenecji. Szybko się zniechęcasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 19:26 Chciałam, jeszcze raz posmakować Wenecji, dlatego ten kierunek, ale jak się nie da, to jestem otwarta na całe Włochy - priorytety - mało ludzi - realtywna rzecz, wiem... ładna plaża, jedzenie i wino jest zawsze dobre :) - po prostu chciałabym trochę spokoju za przywoitą cenę... I jednak wierzę, że się uda :) Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? 21.10.12, 19:34 Będzie trudno, bo jedno wyklucza drugie. Wszędzie blisko Wenecji jest podobnie. Plaże szerokie ,ale ludzi sporo ,nawet w niskim sezonie. Tak jest właściwie nad całym Adriatykiem. Spokojniej jest dalej na południe ,ale to już nie jest blisko Wenecji. Chyba musisz wybrać ,Wenecja czy spokojna plaża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 19:53 Że tak powiem, nie jest łatwo...a co na południu? Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? 21.10.12, 20:18 A o jaki miesiąc chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.cable.smsnet.pl 21.10.12, 20:32 Niestety, wiem, że cięzko,ale lipiec-sierpień - zdjęcia Wenecji piękne, kilka mam podobnych i absolutnie podpisuję się pod "mottem"- marzę, żeby "poczuć" Wenecję nocą :) Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? 21.10.12, 22:59 Zatem nie ma szans by w tym okresie znaleźć coś spokojnego na północ od Ankony. Moim zdaniem najbliższe spokojne miejca w lipcu-sierpniu to Apulia, poniżej Gargano. Odpowiedz Link Zgłoś
faraon.drugi Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? 21.10.12, 23:42 W wiekszosci przypadkow kasa nie nadaza za wymaganiami polskich turystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.cable.smsnet.pl 22.10.12, 22:50 Dzięki za podpowiedź, sprawdzę miejscowości. Co do kasy, to czasem lepiej mieć fantazję z mniejszą kasą niz na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? IP: *.21-87-r.retail.telecomitalia.it 25.10.12, 15:56 Moja pierwsza myśl, podobnie jak napisał kolega Radioaktywny to Apulia :) Zobacz np. to: italiaforum.pl/viewtopic.php?f=37&t=46 Chociaż w szczycie sezonu jeśli szukasz spokoju to ja bym postawiła chyba na jeszcze mniej popularne miejsca w tamtych okolicach. Ja bym znalazła też w miarę spokojne miejsca nawet powyżej Ankony, ale zdecydowanie nie będą tak ładne jak w Apulii. Zasada jest prosta im mniej znane i trudniej dostępne miejsce tym mniej turystów. Wszystko zależy od tego ile jesteśmy w stanie poświęcić wysiłku żeby dostać się w jakieś piękne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Taaa 25.10.12, 20:39 No tak, tylko że nie każdy lubi być samotnikiem i nie każdy ma strach przed innymi turystami i na ich widok ucieka w przerażeniu. Naczytałem się wiele na forum temat okolic Rimini, jaki to tłok i ścisk, jak jest niedobrze, a tymczasem na plaży nie ma tłoku, poza plażą jedyny tłok to korki na obwodnicy Rimini, a woda ciepła i czysta, także moim zdaniem nie ma co bać się ludzi także w okolicach Wenecji, nie zjedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Taaa IP: *.21-87-r.retail.telecomitalia.it 25.10.12, 21:48 Oczywiście jedni wolą wypoczywać tak: www.hotelvannuccirimini.eu/userfiles/image/aerea%20spiaggia%20rimini002_JPG.jpeg a inni tak: italiaforum.pl/download/file.php?id=35 Ich wybór ;) Pozdrawiam, Agata - Italia Forum Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Eee tam 25.10.12, 22:54 W tym roku niedaleko delfinarium w Rimini była luźna plaża, czysta woda, mnóstwo muszelek, same plusy. Parasole sprawiają, że rodzina ma o wiele więcej miejsca do dyspozycji niż nad naszym Bałtykiem. Oczywiście wszystko jest kwestią gustu, ale zwolennicy Riviera Adriatica nie są masochistami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Eee tam IP: *.cable.smsnet.pl 27.10.12, 13:28 Nie chodzi o jakieś samotnicze fobie czy strach przed ludźmi, ale potrzeba spokojnego wypoczynku, który nadmiar ludzi może zakłócić - zarówno, co do podziwiania natury, jak i spożywania posiłków - ale wszystko zależy od gustów, na temat których, wiadomo, się nie dyskutuje :) Dziękuję za info na temat italia forum - bardzo cenne :) Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: niewielka miejscowość pod Wenecją? 29.10.12, 13:39 Lignano nad Adriatykiem. Odpowiedz Link Zgłoś