22.09.13, 12:27

Witam
zamierzam zwiedzić Rzym w październiku
mam kilka pytań
1 - ile kosztuje obiad w Rzymie (im taniej tym lepiej)
2 - wiem że temat był wałkowany ale czy da się znaleźć hotel dla 1 osoby do 100zł

Obserwuj wątek
    • Gość: Luigi Re: Rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 00:19
      Im taniej tym jest zwykle gorzej.
      Nie słyszałem o wprowadzeniu we Włoszech złotówek jako waluty.

Na serio: kawałek pizzy zjesz za kilka euro. Jak to jest twoim zdaniem obiad, ok, nie będę polemizował.
      Za 20-25 euro szukaj hosteli, a nie hoteli
      Sam sprawdź, nie na tym świecie żyjesz, nie te ceny:
      tiny.pl/qh9cv
      • Gość: aNIA Re: Rzym IP: 217.6.44.* 25.09.13, 12:50
        Zależy gdzie jesz ten obiad. Bliżej centrum napewno normalny obiad+ napiwek wyjdzie drożej. Ale im dalej tym taniej. Okolice termini była dobra knajpka ze stolikami na zewnatrz gdzie spagetti z winem(dzbanek)dla 2 osób kosztowało ok 25€(myślę że to super tanio;-)) ale każdy ma inne wyznaczniki. Oczywiście nie widać z tamtąd Fontanny di Trewi czy Panteonu, ale jest"tanio";-) Na Trastevere też ceny są spoko i naprawdę smaczne potrawy. Kawałek pizzy a raczej ok pół;-) kupiłam przy di trewi w sierpniu za ok 8€ najadły by się 2 osoby. Niestety nie miałam czasu na szukanie restauracji tym razem;-) W okolicach Placów trzeba uważać na ceny napoji(jesli nie powiesz że chcesz mały napój, zawsze przyniosą ci duży:-) ja tak za kole zapłaciłam 10€ gdzie za pizzę chyba 12€ całą dużą) no cóż mój błąd.

Co do tanich noclegów. Za 25€ lub mniej to raczej na pewno hostel, lub sala wieloosobowa, jeśli się lubi towarzystwo. Ja płaciłam ok 26€ ok właśnie w okolicy Termini(która najciekawsza nie jest)było czysto i do spania ok i nawet było śniadanie(kawa, herbata, tosty, dzem, nutella, płatki, mleko) ale nie polecam za względu na okolicę.
    • Gość: ja Re: Rzym IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.13, 15:31
      Obiad w Rzymie można zjeść już za 8 euro (pizza, spaghetti, lasagne). Jak masz ochotę na tanio i dużo to polecam sieciówkę Pasterito, za ok. 7 euro porcja spaghetti wystarczająca dla 2 osób.
    • mario.b1 Re: Rzym 19.10.13, 13:16
      polecam noclegi w centum rzymu - mysle ze w tej cenie bedzie dla 1 osoby
      www.facebook.com/pages/ROME-RZYM-apartamenty-noclegi/519846174708268

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka