Dodaj do ulubionych

Val di Sole turystycznie

21.01.16, 14:37
Witam,

Jak w temacie. Czy w Val di Sole znajdują się jakieś urokliwe miejscowości, które warto odwiedzić po nartach? Czy raczej typowo turystyczne miasteczka z knajpami i hotelami?
A baseny termalne godne polecenia?
Będę mieszkać w Pellizzano i polegać jedynie na transporcie publicznym ;-)
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Val di Sole turystycznie IP: *.cgn1.cld.meteor.ie 21.01.16, 17:46
      Niedaleko super do pochodzenia (i pojezdzenia na nartach) jest madonna di campilgio. Nie mam pojecia co do transportu publicznego, ale chyba jakis transport jezdzi.
      Inna opcja jest przebicie sie na nartach do madonny: z marillevy gondolami do rifugio orso bruno i wtedy z drugiej strony schroniska zjazd do madonny (trasa malghette).
      Sprawdz to jeszcze dwa razy, gdyz nigdy nie korzytsalem z tego przebicia, a jak teraz patrze na mape to sie lekko.zgubilem :-)
      • homohominilupus Re: Val di Sole turystycznie 21.01.16, 22:14
        Dzięki za odpowiedź, do Madonny chce się wybrać na nartach ;-)
        Chodzi mi o jakieś urokliwe miasteczka, do którcyh mogę wybrać się po nartach i w których mogę poczuć, że jestem we Włoszech... a nie w narciarskim kurorcie gdzieś w Alpach.
        • aseretka Re: Val di Sole turystycznie 21.01.16, 22:54
          W odległości ok. 80 km polecam odwiedzenie Arco
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,29551958,29601226.html
          lub Riva del Garda
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,29551958,29654243.html
          • homohominilupus Re: Val di Sole turystycznie 22.01.16, 11:12
            O, bardzo dziękuję Ci Aseretko. O takie coś właśnie mi chodziło.
            • aseretka Re: Val di Sole turystycznie 22.01.16, 21:03
              Nie za ma co dziękować. Nie wiem kiedy wyjeżdżasz ale w Riva del Garda około 28 stycznia możesz trafić nawet na temperaturę +16 stopni C.
              www.meteoprog.pl/pl/review/RivadelGarda/
              A miasteczko jest urocze, jak i wiele innych położonych nad Jeziorem Garda.
              • homohominilupus Re: Val di Sole turystycznie 23.01.16, 13:11
                Jadę 30.01 ale nastawiam się głównie na narty i zimowe klimaty, więc ta letnia temperatura mnie nie cieszy, tfu tfu ;-)
                wybrać się do miasteczka chciałabym po południu, mam nadzieję, że dotrę tam i z powrotem publicznym transportem... bo raczej szkoda by mi było tracić całego narciarskiego dnia. Chociaż kto wie...
    • niunia36 Re: Val di Sole turystycznie 02.10.23, 10:27
      Wyjeżdżając do Włoch, polecam skorzystać z tej oferty noclegowej, www.narty-wlochy.pl/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka