Dodaj do ulubionych

Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!!!

IP: *.pap / 217.153.186.* 09.05.05, 09:57
No więc wróciłam i mam niesamowite wrażanie. Nocleg był super - B&B na via
Amadeo II przy stacji metra, 2 przystanki od Termini i jeden od Coloseum (ale
to kwadrans a piedi). Za cztery osoby w czyściutkim pokoju z łazienka, z tv,
ze śniadaniami wcale nie małymi, pięknym ogródkiemz pomarańczmi nad glosą
płaciliśmyu 90 e za dobę ( na stronie www jest drożej, ale my wpłaciliśmy
przedłatę i zaoszczędziliśmy w ten sposób trochę).

To adres:

www.gioiabedandbreakfast.it/index.html
Obserwuj wątek
    • Gość: carmina Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:24
      no to ja mogę dodac równie sprawdzony nocleg blisko dworca Roma - Termini, na
      via Cesare Balbo, jest to hotel założony przez siostry zakonne i z założenia
      tylko dla kobiet, tak więc bezpiecznie i spokojnie tam jest - co prawda ja
      płaciłam za pojedynczy pokój, więc cena w sezonie wyniosła ok 40 euro, ale
      miejsca mają prawie zawsze jakieś dostępne, również w kilkuosobowych pokojach...
      • Gość: turysta Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!!! IP: *.hsd1.wa.comcast.net 15.05.05, 09:03
        czesc
        czy mozesz podac dokladny adres do tego hotelu ale zaproponowac cos niedrogiego
        ale rowniez spokojnego w okolicy Termini ? z gory dziekuje. oto moj e mail :
        alex562@hotmail.com
        • Gość: bolawa Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!!! IP: *.pap / 217.153.186.* 16.05.05, 11:59
          B&B Gioia, via Amadeo II 20, to pełny adres; niżej podawałam namiar amilem. tuz
          obok stacji metran Manzoni, dwa przystanki lub 15 minut piechotą od Termini.
          Czysto i ładnie, pyszne śniadanka, w ogrodzie.
          • ecol Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! 13.02.06, 20:39
            Byłem w styczniu w B&B Gioia i bardzo polecam to miejsce. Moim zdaniem wysoki
            standard, choć być może tak uważam bo i cenę miałem super - 55EUR za pokój
            dwuosobowy za noc. Zapewne z uwagi na low-season.

Niedaleko stacji metra Manzoni.

Polecam

Eddie
        • Gość: luk Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.06, 20:00
          www.hotelowerezerwacje.pl
      • Gość: dominika Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 21:28
        a mozesz podac namiary na ten nocleg, telefon lub kontakt internetowy.
        Dzieki
    • Gość: Dominika Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:14
      Jaka jest nazwa tego B&B na Amadeo II ?.
      • Gość: a Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!!! IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 16.05.05, 12:13
        B&B Gioia
    • Gość: jozefa1 Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.aster.pl 14.02.06, 17:52
      Czy mogę prosić o informację w jaki sposób przedpłacić można zaliczkę,
      niekoniecznie podając nr karty?
      • Gość: mewa Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.nat.renicom.pl 14.02.06, 20:26
        Pokój 2- osobowy( z klimatyzacją, Tv i telefonem) + łazienka + kuchnia do
        dyspozycji. Śniadania w cenie. Bardzo czysto, sprzątane codziennie, 300 metrów
        od Watykanu - 65 euro za dwie osoby. Francesca B&B, przy Tommaso Cammpanella.
        Super położenie, stacja metra linii A - 400m. Polecam.
    • amareno Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! 07.03.06, 15:45
      Kilka dni temu wróciłam z Rzymu. Skusiłam się na Giampy B&B i nie mogłabym
      chyba trafić lepiej!!! Czyściutko, przytulnie, przestronne, jasne pokoje z
      balkonem, w strategicznym miejscu, bo pomiędzy Termini a Santa Maria Maggiore.
      Nie ma się do czego przyczepić! Szkoda tylko że mają tylko kilka pokoi, choć
      podobno zamierzają się nieco rozbudować. Do tego tanio, bo ok. 20 euro za
      osobę. Naprawdę polecam bo warto! Pozdrawiam.
      • Gość: beata Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.u.mcnet.pl 07.03.06, 16:15
        czy mozesz mi napisac cos wiecej o tym hotelu, np. podac strone internetowa? Ja
        wybieram sie do Rzymu we wrzesniu i juz teraz szukam jakiegos nie drogiego
        hoteliku. Jesli mozesz napisz rowniez jak mozna dojechac z lotniska (Fiumicino)
        i czy daleko jest od tego hotelu do Watykanu.
        Z góry dzięki!!!
        • amareno Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! 07.03.06, 19:57
          ktoś już tu podawał stronę ale wklejam jeszcze raz:) www.pensione-roma.com
          znajdziesz tam formularz z zapytaniem o dostępność pokoi. jeśli chodzi o samą
          podróż, to po wylądowaniu na fiumicino i odebraniu bagażu kierujesz się tak jak
          normalnie do wyjścia tyle że nie wychodzisz na zewnątrz tylko idziesz w lewo,
          prawie do końca (jest tam jakiś barek) i tam znajdziesz ruchome schody w górę,
          jedziesz na II poziom i skręcasz prosto ze schodów w prawo - jesteś na ruchomym
          chodniku, który dowiezie cię na samą stację pociągu Leonardo (będą oznaczenia
          wisiały ;). Tam kupujesz w kiosku albo w automacie bilet za 9,5 euro i wsiadasz
          do pociągu. Jedzie ok.25 minut i zatrzymuje się bezpośrednio na Termini w
          centrum Rzymu. Stamtąd do hoteliku o którym pisałam jest parę kroków w linii
          prostej (zobacz sobie mapkę na stronie). Jeśli chodzi o Watykan to jest to
          kawałek - nie taki co prawda żeby nie udało sie tam dojść na piechotę, ale w
          razie czego radzę wsiąść w metro przy Termini i podjechać linią A tych parę
          przystanków. Wysiadasz na stacji Ottaviano, skąd idąc Via Ottaviano masz 5
          minut piechotą do San Pietro. Bilet 75-minutowy kosztuje 1 euro i można tylko
          raz jechać metrem. Wszelkie oznaczenia są na stacji, zarówno kierunki podróży
          jak i wskazówka którędy wychodzić w stronę bazyliki. Przepraszam że trochę tak
          łopatologicznie piszę, ale wiem, że czasem z najprostszymi rzeczami człowiek ma
          najwięcej kłopotu. Pozdrawiam serdecznie!
          • Gość: gospodarz Pytanie do amareno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:33
            Giampy podaje że oferują parking. Orientujesz się czy mają miejsca do
            parkowania na terenie posesji czy może jest to informacja o parkingu w
            sąsiedztwie?
            Pozdrawiam
            P
          • Gość: Beata Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.u.mcnet.pl 08.03.06, 10:20
            Wielkie dzięki za te łopatologiczne wyjaśnienia:) Będę w Rzymie po raz pierwszy
            więc wszelkie szczegółowe informacje mi się bardzo przydadzą. A przyznam, że
            najbardziej obawiam się jak trafię z lotniska do hotelu, bo płacić za taxi
            ponad 50 Euro to dla mnie zdecydowanie za duzo.
            Jeszcze raz dzięki!!!
          • Gość: Beata Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.u.mcnet.pl 08.03.06, 10:40
            Weszłam na stronę tego hotelu i w ofercie jest dwuosobowy pokój w cenie 90
            Euro, a ty napisałas, że płaciłas jedynie 20 za osobę, byc moze zalezy to od
            sezonu? Jesli mozesz to napisz mi również czy płaciłas wcześniej za pokój czy
            dopiero po przyjeździe? Z góry dzięki!!!
            • amareno Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! 08.03.06, 11:55
              witam, byliśmy pod koniec lutego w 4 osoby i za pokój 4-osobowy płaciliśmy 90
              euro za noc (czyli wychodzi ok.22 euro za osobę), ale radzę ci wypełnić
              formularz na stronie, a oni odeślą dostępne terminy i info o ewentualnych
              zniżkach.

DO GOSPODARZA: co do parkingu to nie wiem, bo nie korzystałam, ale wysłałam już
              sesemesa celem zrobienia wywiadu u źródła. napiszę jak czegoś się dowiem.

Pozdrawiam!
              • Gość: gospodarz Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 16:56
                Dziękuję za pamięć:)

P
                • amareno do gospodarza 09.03.06, 17:47
                  Dostałam info odnośnie parkingu:

It is available a safe car parking near the BB (5 minutes walking).
                  The rate is Euro 8 per day per car. The parking is private and belong to a
                  friend of us.

Pozdrawiam!
                  • Gość: gospodarz Re: do gospodarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:38
                    Bardzo dziękuję :)
                    P
              • Gość: marti15 Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.acn.waw.pl 13.03.06, 11:52
                Będziemy z małym dzieckiem, czy tam jest room service a jak nie to czy można skorzystać z kuchni żeby
                zagrzac mleko itp.?
    • Gość: Ela Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.ramtel.pl 21.03.06, 22:04
      a ja w marcu za 4 osoby w bungalowie super czysto płaciłam 36 euro- camping ROMA
    • Gość: turista moja propozycja na Rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 00:19
      Mieszkam we Wloszech polnocnych, ale jak zjezdzam do Rzymu to zawsze spie na
      jego obrzezach. Polecam zwlaszcza latem hotele: www.hotelplaya.it - opisy
      znajdziecie tez po polsku, kosztuje bardzo malo, bo z wyzywieniem placilem 35
      eur od osoby, ale to zalezy od daty, jest super, bo z basenami i na plazy, a
      do tego bardzo blisko Rzymu. Polecam, bo jak do nich napiszecie maila, to
      odpowiedza wam po polsku, maja tam chyba kogos z polski. Ja w sumie nie
      potrzebowalem jezyka polskiego, ale jak zobacza wasze nazwisko to z miejsca
      odisuja po polsku, no i jesli chodzi o scislosc, to widzialem tam troche
      polakow, nie takich do pracy, ale takich na wakacjach... jest lux!
      Jak szukacie innych kontaktow, to odpisujcie, moge cos polecic z
      doswiadczenia. Mieszkam tu od 20 lat, a w lecie znajdziecie mnie w jednym z
      tych hoteli - chyba w La Playa od czerwca. Szukajcie Pawla turysty z
      Katowic :) a wlasciwie z Padwy!
    • Gość: darek Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:39
      Odświeżam wątek i proszę o propozycje noclegu dla 4-osobowej rodziny na długi
      weekend majowy, z dojazdem własnym.
      A może warto zatrzymać się pod Rzymem i dojeżdżać sobie codziennie?
      • Gość: ewa 2412 Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.nat.renicom.pl 11.04.06, 17:47
        Polecam pokoje Franczeski. Wpisz w wyszukiwarkę Francesca B&B. Są tam zdjęcia.
        I warunki dokładnie takie jak na nich widać. A lokalizacja świetna.
        • Gość: darek Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 20:37
          Fajne ale niestety nie mają wolnych miejsc na "majówkę" :(
    • Gość: finasista Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 23:44
      Mam pytanie odnośnie Rzymu. Otóż chciałbym poszukac noclegu poza miastem (za obwodnica), a na zwiedzanie dojezdzac czesciowo samochodem i metrem. Z tego co pamiętam ostatnia stacja metra Anagnina jest przy obwodnicy, i tam chciałbym zostawic auto. Niestety pamietam, ze nie jest tam bezpiecznie. W z wiązku z tym pytanie-czy jest tam jakis strzezony parking, gdzie mozna przechowac auto? I jeszcze pytanie uzupełniajace (wiem ze juz o tym było ale nie moge znalezc odpowiedzi) czy po centrum Rzymu mozna jezdzic samochodem, np Via Fori Imperiali i okolice.
      • amrin Re: Rzym-nocleg-sprawdziłam-polecem!! ! 13.04.06, 21:48
        "Moje odkrycie" (he he) to serwis:
        www.homelidays.com/EN-Holidays-Rental/100_Home/Home.asp?
        Dla tych co nie chcą b&b czy hotelu lub campingu.
        Bezpośredni kontakt mailowy z wynajmującym, mnóstwo ofert bardzo dokładnie opisanych ze zdjęciami, często opinie tych co już byli.
        Widoczna dostępność i cena. Wyszukiwarka.
        W porównaniu z cenami mieszkań w innych serwisach ceny często b. atrakcyjne.
        Choć nie umieściłabym tego w wątku "najtańszy nocleg".
        Bywają też bardziej luksusowe oferty (pomarzyć można)
        Zero kosztów ze strony serwisu (bezpłatna rejestracja)

Jeśli chodzi o Rzym to skusiłam się na mieszkanie w dzielnicy Prati w pobliżu Watykanu (b. zachęcona opiniami poprzednio wynajmujących)i udało mi się już przebrnąć przez wpłacanie zaliczki w banku i potwierdzenie faksem.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka