Dodaj do ulubionych

Północ-Południe CENY

IP: *.visual.pl 23.05.05, 12:55
Kochani! O tym, że na Północy Italii jest drożej chyba każdy wie, ale proszę
napiszcie jak te różnice się kształtują? Planujemy wesołą gromadką włoskie
wakacje, ale niestety nie dysponujemy złotymi kartami :-( Myślimy o: Ligurii,
Calabrii, Sycylii... Jeśli to możliwe podzielcie się wiedzą na temat włoskich
cen jedzenia, benzyny, autostrad, atrakcji turystycznych... Baaaardzo
dziękuję. AS
Obserwuj wątek
    • vojager29 Re: Północ-Południe CENY 23.05.05, 13:04
      poklikaj sobie troszeczke a znajdziesz na wszystko gotowe odpowiedzi
      • Gość: AS Re: Północ-Południe CENY IP: *.visual.pl 23.05.05, 15:25
        Dzięki, że nie obdarowałeś mnie epitetem w ramach dobrej rady. AS
    • Gość: dość! Czy forum zostało opanowane przez idiotów? IP: *.chello.pl 23.05.05, 14:11
      I co jeszcze? Może mamy przedstawić dokładny kosztorys waszego wyjazdu? Na
      wszystko znajdziecie odpowiedz na forum, wystarczy trochę checi...
      • Gość: AS Re: Czy forum zostało opanowane przez idiotów? IP: *.visual.pl 23.05.05, 15:23
        Serdecznie dziękuję. Do nie-widzenia się z Państwem. AS.
      • Gość: ed Re: Czy forum zostało opanowane przez idiotów? IP: *.pbks.pl 23.05.05, 15:44
        Ciiiiii, już cichutko....postaraj się chociaż do końca dnia nic nie
        mówić...może połóż się na parę dni? A może tabletki się skończyły?
        • Gość: lavazza Re: Czy forum zostało opanowane przez idiotów? IP: *.ztpnet.pl 23.05.05, 16:39
          Nie rozumiem czemu ma służyc to forum???? Nie wszyscy są mieszkańcami
          słoneczniej Italii więc ich wiedza może być bardzo znikoma. Po co w ogóle
          wchodzicie na to forum wrzchmocni "eksperci"??? Po to aby kogoś zjechać???
          Słowem porażka. Sama się o tym przekonałam.
          • ortodox Re: Czy forum zostało opanowane przez idiotów? 23.05.05, 17:05
            Wybacz lavazza, ale i tak obeszliśmy się z tobą łagodnie.
            Jak można po 20 krotnym pobycie we Włoszech i 2 letnim mieszkaniu
            w Rzymie (jak piszesz) zadać takie pytanie????
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=24163023&v=2&s=0
            Czy ty tego bezsensu nie widzisz?? czy nie uważasz, że należało by o tym
            od razu napisać???? I oszczędzić naszego wysiłku i czsu.
            Trzeba przyznać tobie na plus, że nie czekałaś z tą informacja parę dni.
            • Gość: lavazza Re: Czy forum zostało opanowane przez idiotów? IP: *.ztpnet.pl 23.05.05, 17:19
              Serdeczne dzięki łaskawcze!!!Jeśli nie macie czasu i chęci to po co zaglądacie
              na to forum???Zgadzam się z tym, że moje pytanie było zbyt ogólne.Ok- ale inni
              nie mają bladego pojęcia o tym kraju.wchodza na to forum aby uzyskać odpowiedzi
              na różne pytania. Akurat w pytaniu z tego postu nie widzę nic dziwnego.A juz
              wyzywanie kogos od idiotów jest przesadą.Szanujmy się nawzajem!!!Pozdrawiam
              • ortodox Re: Czy forum zostało opanowane przez idiotów? 23.05.05, 19:11
                Twoje pytanie było wprowadzające w błąd, nie zbyt ogólne. Bo sugerowało,
                że nigdy nie byłaś w tym rejonie, co jak się okazuje bardzo mija się z prawdą.
                Zupełnie inne miejsca należy polecić komuś kto jest tam pierwszy raz a inne
                komuś kto był tam 20 razy. Przykre, że tego nie rozumiesz.
                Jeżeli myślisz, że siedzimy na forum bo nie mamy nic innego do roboty , to się
                mylisz. Każdy ma oczywiście swoje powody, ale przeważnie jest to chęć
                poszerzenie swojej wiedzy. Bo nikt z nas nie wie wszystkiego, no może poza
                jednym wyjątkiem :))).
                Ja przynajmniej liczę , że się dowiem czegoś nowego i często tak jest. Należy
                więc zadbać o precyzje pytania ale i także precyzyjne zgodne z faktami
                odpowiedzi. Co do epitetów typu idiota , zgadzam się całkowicie. Tu nie jest
                miejsce na takieokreślanie ludzi i próbuję walczyć z tym od dawna.
                Dla przykładu:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=24086231&a=24226207
    • bynek Re: Północ-Południe CENY 23.05.05, 16:35
      Opinie na temat dużej różnicy cen pomiędzy północą a południem są
      zdecydowanie przesadzone. Dla turysty moim zdaniem nie ma żadnych
      różnic. W miejscach tzwn turystycznych ceny są bardzo podobne.
      Cen nie będę przytaczał bo nie pamiętam, nie trzymają się w mojej głowie.
      Poczytaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=22174176&a=22709692p.s.
      No nie przesadzajmy kochani forumowicze, bo tak naprawdę to wszystko
      można już gdzieś naleźć, nie każdy potrafi, nie każdemu się chce ...
      W końcu nie będziemy mieli o czym i z kim rozmawiać.
      Troszkę rozwagi w zadawaniu pytań i powściągliwości w ocenie.
      Bardziej drażni mnie chamstwo niektórych z nas i brak reakcji na
      niewybredne epitety u prawie całej reszty.

• Gość: lavazza Re: Północ-Południe CENY IP: *.ztpnet.pl 23.05.05, 17:23
        Bynek popieram w całej rozciągłości!!!
      • zula25 Re: Północ-Południe CENY 23.05.05, 19:40
        > Bardziej drażni mnie chamstwo niektórych z nas i brak reakcji na
        > niewybredne epitety u prawie całej reszty

brawo, zaczynasz być samokrytyczny, innym też tego życzę
        • bynek Re: Północ-Południe CENY 23.05.05, 20:08
          Cóż, wiele pewnie można mi zarzucić : gadulstwo, ironia, czepianie się,
          złośliwość ... . Jednak chamstwo i niewybredne epitety , to nie moja
          specjalność. No ale jeżeli o czymś zapomniałem , to możesz mi zula25
          przypomnieć.
          W końcu jestem na forum już parę lat i może coś mi umknęło.
          • zula25 Re: Północ-Południe CENY 23.05.05, 23:07
            zastanawia mnie tylko, dlaczego sobie przypisujesz inteligencję a innych
            nazywasz chamammi i dlaczego innym odbierasz prawo do oceny ciebie
            zauważyłam, iż Ty też pozwalasz sobie na epitety, tak, tak nie tylko "debil"
            jest epitetem ale "cham" też nim jest
            to i to, nie powinno mieć zastosowania w języku ludzi z kulturą
            czytam to forum często, piszę chyba dopiero trzeci raz i też widzę, że poziom
            jakby się obniżał

> W końcu jestem na forum już parę lat .....

gratuluję ale to cię wcale nie upoważnia, do traktowania forum jako swojej
            własności i nie dopuszczania innych do głosu li tylko dlatego, że mają inne
            zdanie niż Ty
            czy jest ci tak ciężko zaakceptować, że ktoś może wiecej wiedzieć lub lepiej
            znać
            czy to, że wojager zbyt często dopuszcza się prostackich ataków na Ciebie nie
            jest także Twoją winą a w tym tu wątku, przede wsztystkim ortodoksa prowokacją,
            prześledź dokładnie ten wątek i postaraj się być obiektywny

życzałabym sobie a pewnie i wszyscy inni, może poza w/w, zeby to forum wróciło
            do pierwotnej formy, do forum turystycznego, gdzie każdy mający coś do
            powiedzenia w temacie Włochy, będzie miał prawo się wypowiedzieć bez obawy, że
            będzie natychmiast zbełtany z błotem
            • bynek Re: Północ-Południe CENY 24.05.05, 02:48
              Bardzo wiele zarzutów. Tłumaczenie się ze wszystkich chyba nie ma sensu.
              W końcu przyjdzie mi udowadniać, że nie jestem wielbłądem.
              Każdy kto rzeczywiście czyta to forum oceni je według swojej miary.
              Zastanawiam się jak można na forum nie dopuścić kogoś innego do głosu ?
              Poza tym po co miałbym to robić? Przecież to widać, że lubię polemizować i
              bronić swego zdania . Ale jestem też skłonny zawierać kompromisy .
              Ilość moich postów też nie jest przytłaczająca, są znacznie aktywniejsi
              a więc gdzie jest tu mój grzech?
              Nie przypominam sobie, bym nazwał kogoś chamem, choć powodów by się trochę
              znalazło. Pisząc o moim kilkuletnim pobycie na forum, miałem na myśli, że w
              takim czasie wiele może się zdarzyć a ludzka pamięć jest zawodna.
              Nie chodziło o żadne przywileje z tym związane, to oczywiste.
              Jeżeli wiec użyłem niewybrednego epitetu wobec kogoś, jak mi zarzucasz. Można
              to w prosty sposób udowodnić, przytaczając link. Tak samo można uwiarygodnić
              pozostałe zarzuty. Mam nadzieje ,że to zrobisz !!!
              Zgadzam się, że czasem prowokuje, nie ja jeden . Są to bardzo czytelne
              prowokacje i nie sądzę żeby większość miała wątpliwości o co mi chodzi.
              To jest chyba raczej dowód na to, że doceniam inteligencję innych na forum,
              mam nadzieje ,że jej nie przeceniam.
              Mimo wszystko bardzo głęboko do siebie przyjmuje te kubeł goryczy bo pewnie
              masz jakieś powody, by tak pisać, skoro tak piszesz.
              pozdrawiam
              • vojager29 Re: niesamowite !!! 24.05.05, 06:55
                bynek napisał:
                > Nie przypominam sobie, bym nazwał kogoś chamem,

a tuz powyzej

bynek 23.05.2005 20:08 + odpowiedz

> Jednak chamstwo .......... to nie moja
                specjalność.

niesamowita konsekwencja

• bynek Re: niesamowite !!! 24.05.05, 13:39
                  Jesteś zabawny. Należy odróżniać użycie słowa cham, chamski, chamstwo od
                  nazwania kogoś chamem. To nie to samo!! W samym słowie chamstwo, cham nie ma
                  nic nieprzyzwoitego czego nie nie powinno się używać. Nawet określenie
                  zachowania jako chamskie nie jest tożsame z nazwaniem kogoś chamem. To bardzo
                  ważne zwłaszcza przy publicznych wypowiedziach.
                  Tak na marginesie vojager, za nazwanie kogoś chamem, idiotą można ponieść prawne
                  konsekwencje a określenie czyjegoś zachowania – chamskim, idiotycznym już nie
                  koniecznie.
                  To subtelna ale zasadnicza różnica Warto o tym pamiętać jak nie chce się mieć
                  kłopotów.
                  Reasumując, nadal twierdzę, że nie przypominam sobie, bym kogoś na forum,
                  publicznie nazwał chamem.
                  • vojager29 Re: niesamowite !!! 24.05.05, 14:13
                    jako sie rzeklo, jest to forum o Wloszech a osobiste insynuacje kierowac na
                    adres mailowy, jak wyzej
                    tam odpowiem wyczerpujaco
                    • bynek Re: niesamowite !!! 24.05.05, 15:07
                      Słusznie tylko, że zauważasz to zawsze wtedy, gdy okazuje się, że nie masz
                      racji. To i tak spory postęp, bo jeszcze niedawno w takiej sytuacji rzuciłbyś
                      jakimś niewybrednym epitetem. Opłaciło się więc twoje edukowanie, tak trzymaj!
                      • vojager29 Re: niesamowite !!! 25.05.05, 08:15
                        czekam na maila
                        na ciebie szkoda mi epitetow
                        • bynek Re: niesamowite !!! 25.05.05, 11:11
                          Prywatną korespondencję utrzymuję z wieloma osobami, ale są to osoby,
                          które spełniają pewne minimalne kryteria, których ty nie spełniasz :(((.
                          Więc wybacz, ale się nie doczekasz. Zresztą po co?. Żebyś mi naubliżał?
                          Daruj sobie! Wszystko co masz mi do powiedzenia, możesz powiedzieć
                          publicznie, na forum. Jeżeli nie chcesz zaciemniać jakiegoś wątku, co
                          byłoby zrozumiałe, utwórz nowy np. dołożyć bynkowi , nie lubię bynka,
                          lub coś podobnego. Już ci to kiedyś proponowałem. Teraz widzę, że
                          chętnych jest więcej, prawda zula25?
                          No właśnie zula25, nawtykałaś mi, ale juz z dowodami na moje grzechy
                          jakoś krucho. Czyżby były to bezpodstawne zarzuty? Nieładnie zula25!
                          • vojager29 Re: niesamowite !!! 25.05.05, 13:24
                            czy ciebie naprawde nie stac na odejscie od "Twojego ulubionego tematu"
                            o´key, nie wiem cos zacz za persona, moge sie tylko domyslac, wiec nie pisz na
                            maila
                            propozycja: zaloz na forum prywatnym np. temat PYSKOWKI z podtytulami jak
                            CZEPIANIE SIE VOJAGERA albo SZUKAM WSPOLNIKOW DO ZGNOJENIA ....., mozliwosci
                            masz wiele, przecie jestes czlowiekiem tak inteligetnym, tak kreatywnym, ze
                            napewno cos wymyslisz a znajda tez sie osoby, ktorych bedziesz mial za
                            wspolnikow i nie mecz ludzi, ktorzy nie sa zainteresowani wymiana pyskowek z
                            toba, ze mna czy z kimkolwiek innym
                            pokaz, ze jednak calkiem nie upadles i stac cie na taki krok
                            • Gość: funghettino Re: niesamowite !!! IP: *.pool82190.interbusiness.it 25.05.05, 14:03
                              RANY, CHLOPAKI DAJCIE SPOKOJ Z TYMI CIAGLYMI KLOTNIAMI O NIC. NUDNE TO JEST A
                              NA DODATEK NIE NA TEMAT!KOSZMAR...
                              • bynek Re: niesamowite !!! 25.05.05, 14:21
                                Sądzisz funghettino, że to ja rozpocząłem tą żenująca dyskusje w tym wątku.
                                No proszę, pokaż czy stać ciebie na obiektywna ocenę, jeżeli już się mieszasz.
                                Stań po jednej albo drugiej stronie, bo tego wymaga obiektywizm.
                                Kto jest tu atakujący a kto się broni? Bo to zasadnicza różnica, prawda?
                                • vojager29 Re: niesamowite i bzdurne 25.05.05, 14:34
                                  bynek napisał:

> Sądzisz funghettino, że to ja rozpocząłem tą żenująca dyskusje w tym wątku.

a oto moje zenujace rozpoczecie dyskusji na tym watku

vojager29 23.05.2005 13:04 + odpowiedz

>poklikaj sobie troszeczke a znajdziesz na wszystko gotowe odpowiedzi<

tak jest prawie wszedzie, w kazdym watku

chlopie opanuj sie i wylej kubel zimnej wody, zapewniam pomoze !!!

• digitall Re: niesamowite i bzdurne 25.05.05, 15:14
                                    Vajader29 ja chyba tobie powiem to co inni o tobie mysla.
                                    Jestes idiota do szustej potegi, analfabeta, chamem bez godnosci i zakala tego
                                    forum. Gawerantuje ci ze tak mysli o tobie prawie kazdy na tym forum.
                                    Gosc dziura w dupie wyrazil to jeszcze precyzyjniej, niestety admin juz to
                                    wyciol, pewnie po twojej interwencji.
                                    Pewnie czytales to wiesz. Dokladnie ja mysle taks samo i wszyscy ktorych znam.
                                • funghettino Re: niesamowite !!! 25.05.05, 14:50
                                  obiektywizm moj drogi wymaga nie stawania po zadnej ze stron.
                                  wg mnie jestescie siebie warci, bez znaczenia kto zaczal zaden nie potrafi
                                  skonczyc...
                                  • bynek Re: niesamowite !!! 25.05.05, 15:21
                                    Skoro nie stać ciebie na obiektywizm lub odwagę, to nie zabieraj głosu w sporze.
                                    To jest bez sensu i nic nie wnosi.
                                    • funghettino Re: niesamowite !!! 25.05.05, 15:38
                                      wasze wymiany zdan nie na temat we wszystkich mozliwych watkach natomiast
                                      wnosza wiele prawda?a jakiez sa sensowne...
                                      nie mam pojecia kto zaczal i nic mnie to nie obchodzi, powtarzam ci jestescie
                                      siebie warci.
                                      • bynek Trzeba się jednak opowiedzieć! 25.05.05, 16:59
                                        Czasem wnoszę, czasem nie, to prawda. Nie zwalnia to jednak nikogo
                                        z obiektywizmu. Myślę, że brak reakcji pozostałych uczestników forum
                                        jest powodem tego, że takie spory są kontynuowane i wloką się znacznie
                                        dłużej niż trzeba. Zdecydowana reakcja z reguły kończy taki spór ale
                                        niestety trzeba się opowiedzieć po którejś stronie. Zawsze jest ktoś winny
                                        i trzeba go wskazać i napiętnować, tak by więcej tego nie robił.
                                        To reakcja forum kształtuje forumowiczów a jaj brak jest pożywką dla
                                        chamstwa i tego rodzaju sporów.
                                        • ortodox Re: Trzeba się jednak opowiedzieć! 25.05.05, 18:05
                                          Masz zdecydowanie racje bynek! To co robi Vojager jest efektem zbytniej
                                          tolerancji dla chamstwa i głupoty. Czas zrobić z tym porządek.
                                          Tyko, że nikomu się nie chce. Tak jak w całym kraju toleruje się złodziejstwo
                                          nie przestrzeganie prawa, piractwo, bałagan, korupcję i prywatę. Ten kto z tym
                                          walczy jest potem często robiony kozłem ofiarnym. Potem wszyscy narzekają,
                                          że jest źle.
                                          • vojager29 Re: halo funghettino, zostaw nie warto ........ 26.05.05, 08:01
                                            kontynuowac, to i tak nic nie zmieni, proponowalem zakonczyc te bzdury ale i to
                                            nie pomaga, jemu juz chyba nic nie pomoze, on szuka poprostu wszedzie okazji do
                                            draki
                                            digital, bynek i ortodox plus kilku innych to blizniacy

ja ten temat zamykam a ich wypociny bede poprostu ingnorowal w
                                            miejsce "epitetow"
                                            • vojager29 Re: halo funghettino, zostaw nie warto ........ 27.05.05, 11:39
                                              uwazaj, odnalazla im sie siostra, zwie sie maja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka