Dodaj do ulubionych

Kalabria - co zobaczyć ?

24.04.06, 08:59
Witam,
Jadę w maju do Kalabrii.
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć fajne miejsca, które warto odwiedzić, gdy
tam już będę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewaje19 Re: Kalabria - co zobaczyć ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 15:30
      Polecam miasteczko o nazwie Tropea nad Morzem Tyrreńskim. Miejscowość
      wybudowana jest na skale. z tarasu widokowego rozpościera się nadzwyczajny
      widok na klasztor (można zwiedzić), który został wzniesiony na sąsiedniej
      skale. Lepiej pojechać na Kalabrię od strony Morza Tyrreńskiego, gdyż z tej
      stony wybrzeże jest pełne zatoczek, skał, urwisk ale są też przepiękne plaże.
      Widać stąd przy dobrej widoczności Sycylię i Wyspy Liparyjskie.
      • bah77 Re: Kalabria - co zobaczyć ? 05.05.06, 21:39
        Tropea:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2864491&a=7009713

bah77
        • Gość: viola Re: Kalabria - co zobaczyć ? IP: *.chello.pl 06.05.06, 21:45
          Dziś odkryłam tę stronkę z pytaniem o Kalabrię, chyba zbyt późno aby
          odpowiedzieć na pytanie:(. Niemniej z czystej ciekawości zajrzałam do
          podrzuconego przez ciebie adresu nt Tropei, zdjęcia panoramiczne centrum
          historycznego bardzo ciekawe, spowodowały napływ wspomnień z wakacji, które tam
          spędziłam.

Jeśli jeszcze mogę autorce pytania o Kalabrię doradzić praktyczną zasadę to
          jeżeli dla niej wynajem samochodu jest zbyt drogi, podróżować wzdłuż wybrzeża
          koleją. Obojętnie czy będzie zakwaterowana od strony Morza Tyrreńskiego czy
          Jońskiego wzdłuż Kalabrii jest linia kolejowa, którą można dojechać do samej
          miejscowości Reggio di Calabria. Po drodze piękne widoki i miasteczka do zwiedzenia.
    • moderator8 Re: Kalabria - co zobaczyć ? 12.05.06, 16:49
      Zdecydowanie ładniejszym miasteczkiem od Tropea (owszem, ładne miejsce)jest
      Pizzo - typowe włoskie maisteczko,w starym stylu,bo też i jest ono wiekowe,
      słynące z lodów np. w czekoladowej kulce. Miasto oczywiście na skale z pięknym
      widokiem na morze.
    • Gość: frequentflyer Re: Kalabria - co zobaczyć ? IP: 80.241.130.* 12.05.06, 18:25
      zobacz forum włochy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka