Dodaj do ulubionych

Włochy do 1000 zł?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 17:03
Czy zna ktoś ofertę jakiegoś biura na Sycylię (ew. Kalabria) na jesień w tak
umiarkowanej cenie. Oczywiście za tydzień ale za to samolotem:)
Obserwuj wątek
    • turystka_ania Re: Włochy do 1000 zł? 08.08.06, 20:30
      Gość portalu: drops napisał(a):

> Czy zna ktoś ofertę jakiegoś biura na Sycylię (ew. Kalabria) na jesień w tak
      > umiarkowanej cenie. Oczywiście za tydzień ale za to samolotem:)

Witaj, chyba śnisz... nie znajdziesz a jeśli znajdziesz SAMOLOTEM i będzie do
      1000zł wraz ze wszystkimi opłatami - to chylę czoło. Ania
      • Gość: Tata Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.lodz.mm.pl 14.08.06, 12:30
        Viwa Italia - impreza organizowana przez Almatur Częstochowski.
        Jeden minus to to ,że autokar , cena to 950zł.
        Organizator zapewnia pełny komfort , własnie wruciłem - było SUPER.
    • rubin777 Re: Włochy do 1000 zł? 08.08.06, 20:48
      Za tę cenę to rzeczywiście tylko marzenie.Ja byłam w maju na objazdówce po
      Sycylii z Rainbow Tours.Impreza 8-dniowa samolotem z lasta wyniosła 1.500 zł,ale
      nie było wtedy opłaty paliwowej.
      • Gość: drops Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:35
        Ok, ok... Ale to ma być przełom września i października... Jakiś takie ostatnie
        turnusy. W zeszłym roku była podobno okazyjna wyprzedaż w niektórych biurach. A
        więc może...
        • yavanna86 Re: Włochy do 1000 zł? 09.08.06, 11:27
          radzę poszukać na stronach biur, tu chyba nie siedzą sami konsultanci i dział
          obsługi klienta...
          • Gość: drops Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:12
            Och, dzięki za radę, że też nie pomyślałem o tym:)
            • Gość: Anika Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.chello.pl 09.08.06, 20:59
              Nie sądzę, Pomyśl tylko kto rozsądny będzie do Ciebie dokładal? samolot kosztuje
              1000 max a gdzie reszta? Przestań śnić . Może byc tak że zapłacisz max
              1500-1600zl / osobę i to bedzie super cena! Trochę orientacji Ania
              • Gość: drops Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:40
                Za samolot (indywidualnie) płacę 760 zł (Centralwings, dwa tyg. przed wylotem w
                sezonie, a więc żadna tam okazja). No to biuro płaci za to samo góra 300-500zł.
                W październiku w Interhome za przyzwoite locum wychodzi też około 300 - 400 zł
                za łóżko. Marża biura 200 zł, czyli razem tysiąc. Przy mniejszej marży należą
                mi się śniadania. Tak wielu chętnych na wycieczki po Włoszech w październiku to
                chyba nie ma...
                • Gość: Anika Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.chello.pl 10.08.06, 08:34
                  faktycznie za samoloto to ja płaciłam w dwie strony KRK-NEAPOL-KRK 330zl z
                  transferem a skad wiesz ile placi biuro za samolot??? A i skąd ta marża biura?
                  200zl - przesada... I dlaczego od razu masz postawe roszczeniową? NALEżY się?
                  Nic sie nie należy. A biuro może mieć gest Ale fakt w październiku już nie ma
                  pobytów we Włoszech bo tam już chłodno. Ania
                  • yavanna86 Re: Włochy do 1000 zł? 10.08.06, 13:09
                    Jeżeli masz takie konkretne dane i uważasz,że się da,to pojedź
                    indywidualnie...po co płacić marżę biuru?
                    • Gość: drops Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:12
                      ??? Upały, czy raczej charakter?
                      Nie mam żadnych konkretnych danych. Szukam okazji, bo po to jest między innymi
                      Forum. Zakładam, że lada moment pojawią się końcowe, niesprzedane miejsca i
                      czekam na życzliwą podpowiedź. W zeszłym roku za tę cenę można było pojechać do
                      Kalabrii.
                      • yavanna86 Re: Włochy do 1000 zł? 10.08.06, 18:15
                        Oczywiście,że charakter,bo 23 stopnie i deszcze przelotne to dla mnie żaden upał:D
                        Wredny,kosmaty i z czarnym podniebieniem,c'est la vie.
                        Ja sądząc po tym:
                        www.travelplanet.pl/wlasny/oferta/giardini-naxos,274110.html
                        i po innych ofertach przejrzanych online myślę,że możesz mieć problem ze
                        znalezieniem czegoś wg swoich wymagań,stąd porada,abyś działał intensywniej niż
                        przez to Forum:>
                      • Gość: ANIKA Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.chello.pl 10.08.06, 20:23
                        Wiesz co pogratuluję ci jak ci sie uda za 1000zł poleciec mieć pobyt i jedzenie
                        i nic więcej nie wydasz! Ale znam realia i nie licz na 1000zł
                        Po prostu. Jesteś aż takim dusigroszem?
    • Gość: natka Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 21:30
      A ja powiem tak: wszystko jest możliwe (aczkolwiek malo prawdopodobne - tak
      mawiala moja profesorka od statystyki na studiach). A poważnie, myśląc o
      wyjeździe z odpowiednio duuużym wyprzedzeniem można: kupić bilet do Rzymu za
      159 zł ( ja kupilam, kopia do wglądu) bilet autobusowy lub przejazd koleją z
      Rzymu to najwyżej 50 euro (a można i taniej), a nocleg tzn pokój 4 osobowy(taki
      raczej tani dla niezbyt wymagajacych ale przyzwoity) to ok 25-30 euro za
      dzień . I tak mamy :
      159(samolot)+ok200(pociąg)+210(nocleg)= 569,zł - reszta na jedzenie :))
      P.S.
      Ja mówiąc nieskromnie jestem specjalistką od organizowan ia tanich wyjazdów, w
      tym roku spędzilam bajeczne 2 tygodnie z ogromną ilością zwiedzania w super
      apartamentach (tydzień nad Gardą i tydzień w Croatii)i wydalam 350 euro łącznie
      z jedzeniem (co prawda do żarłoków nie należę ale po knajpkach chodzilam. Taka
      cena za wakacje to cena setek godzin spędzonych w necie; ale warto. Wiadomo od
      zawsze, że największą cenę ma informacja :))))i to gdzie ja znaleźć a wierz mi
      nie jest łatwo
      pozdrawiam i życzę udanego szukania
      • Gość: drops Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:38
        Natka, napisz coś bliżej o tym tygodniu nad Gardą...
        • Gość: natka Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:05
          Już piszę :)Nad Gardą bylam nie pierwszy raz ale tym razem bylo odlotowo!
          Mieszkaliśmy w Tremosine (tu musi nastąpić mala dygresja- Tremosine to zespól
          18 wiosek rozsianych po zboczach gór i skupionych administracyjnie pod jedną
          nazwą Tremosine wlaśnie) Mieszkaliśmy w Campi 750 m nad jeziorem, widoki
          zapierające dech w piersi. Za apartament 5 osobowy (ale nas byly 4 sztuki)
          zaplaciliśmy za tydzień 308 euro, tak więc wyszlo po 77 euro na osobę. Link do
          strony www.hotelmaxi.it/residence/index.htm. Apartament wyglada
          dokladnie tak jak na zdjęciach, moge Ci tez przeslać te zrobione przeze mnie
          jeśli podasz emaila. Jeśli chcesz mogę też polecić parę miejsc które koniecznie
          trzeba zobaczyć. Ogólnie Garda to piękne miejsce, 2 lata temu mieszkaliśmy na
          kempingu Garda w Limone ale tym razem bylo lepiej, widok oświetlonego jeziora
          noca to niezapomniany widok (aha i nie ma komarów!).To tyle ale slużę pomocą i
          radą jeśli tylko chcesz :) natka357@poczta.onet.pl
          • yavanna86 Re: Włochy do 1000 zł? 12.08.06, 12:49
            Natka,gratulacje,zazdroszczę talentu organizacyjnego:) My jedziemy z kumpelami
            do Florencji plus kilka miast okolicznych na 2 tyg. ze spaniem w centrum
            Florencji za jakieś 730 euro ;) tzn może wyjść mniej ale na pewno nie więcej;)
            • Gość: Asia Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.sfwenergia.com.pl 16.08.06, 08:40
              A możesz podać namiary gdzie śpicie we Florencji?
              • yavanna86 Re: Włochy do 1000 zł? 16.08.06, 10:29
                www.ostello.it :)
                • Gość: natka Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 18:11
                  Trochę wymijająca odpowiedź yavanno86 :)
                  • yavanna86 Re: Włochy do 1000 zł? 16.08.06, 19:13
                    Hmmm...a właściwie czemu? Na stronie są wszystkie namiary w iluś językach...
                    Sama rezerwując pokoje nie pisałam do nich listów, nie dzwoniłam, komunikowałam
                    się przez stronę, na której jest specjalny formularz do tego przeznaczony, więc,
                    Natko, zakładam, że to dość wystarczająca odpowiedź :)
                    Bo to nie jest strona z wyborem hosteli tylko jeden, jedyny, konkretny...
                    • yavanna86 Re: Włochy do 1000 zł? 16.08.06, 19:15
                      Notabene, wchodząc na stronę można obejrzeć od razu zdjęcia, ceny, warunki i
                      całą ofertę, czego się nie uzyska pisząc do nich e-maila czy dzwoniąc .
                      • Gość: natka Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:33
                        Sorki yavanna86 :) masz rację, przepraszam, dzisiaj mam coś z oczami, nie
                        gniewaj się. Pozdrawiam i obiecuję, że już będę siedzieć po cichu :))mi dispiace
                      • Gość: natka Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:33
                        oglądam za dużo stron na raz
                      • Gość: natka Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:35
                        Jeszcze raz przepraszam, nie chcę uchodzić tu za jakąś czepialską, za bardzo
                        szanuję ludzi którzy tu piszą
                        • yavanna86 Re: Włochy do 1000 zł? 17.08.06, 00:16
                          Ja wiem,że w tym wątku wyszłam na ciętą i typu "szukaj-se-sam";)...Ale chciałam
                          tylko zwrócić uwagę Dropsa na to,że internet jest pełen ofert i akurat nie tu
                          jest ich najwięcej;) Natomiast na konkretne pytania zazwyczaj daję odpowiedzi
                          konkretne - albo wcale,gdy ich nie znam...
                          Nic nie szkodzi! Tak właśnie przypuszczałam,że myślisz,że to jakaś zbiorowa
                          strona włoskich hosteli albo coś takiego...
      • Gość: Colberg Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 17.08.06, 01:39
        Widzę natka że podobnie myślisz i działasz jak ja... Trochę cierpliwości przy
        komputerze - a efekty mogą być interesujące.
        Długi weekend majowy spędziłem w Toskanii.
        Za bilet na samolot Berlin - Pisa - Berlin wydałem ok 150 złotych. Cena pięciu
        noclegów (w nowym domku na campingu) + wszystkie przejazdy w Toskanii i Ligurii
        (autobusy i kolej) + bilety wstępów (w granicach rozsądku) suma rzędu 140 euro.
        Nie oszczędzałem na jedzeniu i nic nie przywiozłem z Polski, ale super-
        oszczędni mogliby gotować na campingu (kuchenka w każdym domku). Jak ktoś więc
        mówi, że 1000 złotych to stanowczo za mało - powinien przeprosić...
        • Gość: Misia Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.chello.pl 17.08.06, 14:27
          "Colberg'-tylko pozazdrościć ! Czy możesz podac blizsze informacje o campingu?
          Pozdrawiam.
        • agawis Re: Włochy do 1000 zł? 05.09.06, 10:45
          a ile ci wyszlo na jedzenie. bo wlasnie przeliczam sie, ile powinnam wziac kasy
          i czy w toskanii dzialaja bilety sieciowe na kolej?
          dzieki
      • Gość: tessa83 Pytanie do natki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.06, 14:51
        Mam pytanie co do Twoich obliczeń. Napisałaś 210( nocleg). Pasuje mi to do ceny
        osoba/tydzien w euro. Ale dodajesz do tego zlotowki i wychodzi ponad 500zl
        rowniez w zlotowkach. Chyba cos jest nie tak :)
        Pozdrawiam
        • Gość: tessa83 Re: Pytanie do natki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.06, 14:54
          Przepraszam, faktycznie tyle wychodzi, ale mimo wszystko cena 7,5 euro za osobe
          za noc pasuje mi raczej do opłaty za camping bez namiotu i samochodu niz
          czegokolwiek pod dachem, ale widac nie umiem szukac
          pozdrawiam i przepraszam raz jeszcze
          • yavanna86 Re: Pytanie do natki 17.08.06, 19:22
            1000zł to nie jest stanowczo za mało na 5 czy 7 dni...ale w ofertach biur
            podróży raczej ciężko takie okazje znaleźć...
        • Gość: natka Re: Pytanie do natki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:11
          Te 210 to zlotówki. Tak jak pisalam można znaleźć nocleg za ok 30 euro dla 4
          osób (ja taki znalazlam) co prawda byl to pokój z jednym podwójnym lóżkiem plus
          dwie dostawki, trochę ciasny ale za to czysty (lazienka na korytarzu). Tak więc
          30 euro razy siedem dni to 210 euro/za pokój za tydzień czyli po 52,5 euro za
          osobe na tydzień, a 52,5 euro to 210 zl.
          Takie ceny są tylko trzeba dużo czasu poświęcić żeby je znaleźć. A na
          magrinesie, lubię wyszukiwać różne okazje i wiecie za ile można znaleźć nocleg
          np w Tokio? Za ok 8 dolarów, i zapewniam że nie w piwnicy :)) w centrum miasta
          i nawet ze "śniadaniem" (kawa i brioszka). Pozdrawiam wszystkich szukaczy,
          którzy wiedzą gdzie i jak szukać :))
          • Gość: drops Re: Pytanie do natki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 23:30
            I O TO MI WŁAŚNIE CHODZIŁO:) Za 1200 Euro to ja już w tym roku we Włoszech
            byłem (to wiadomość dla Aniki)... A że lubię tam wracać to stąd prośba o
            podpowiedź. Szukam okazji, czyli biura, które sprzedaje końcówki itp. Dziękuję
            wszystkim za informacje o tanich kempingach - sorry, ale nie skorzystam...
            Dzięki za wiadomość o jez. Garda:) Na pewno pojadę i zobaczę je wieczorem:) Ale
            jeszcze w tym roku zamierzam odwiedzić Taorminę, albo Tropeę, albo obie razem i
            mam nadzieję zrobić to za 1000 zł z biurem, samolotem itp. Jak się nie uda, to
            za rok też jest wrzesień. Pozdro dla wszystkich i czekam na cd.:)
            • Gość: brus Re: Pytanie do natki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 01:36
              Nie... Włochy za 1000 zł, to niemożliwe:(
    • Gość: Mike Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.imgw.pl 05.09.06, 12:56
      Ja jadę do Rimini.Co prawda to nie Sycylia ale ceny wszędzie są podobne.
      Jedziemy w 3 osoby. Samolot rezerwowałem 2 miesiące temu, cena 330zł w obie
      strony na osobę. Cena za zakwaterowanie bardzo przystępna, ok. 300 zł na osobę
      za tydzień (apartament 5 os. w hotelu - last minute). Pozostałe wydatki to
      transport kolejowy, wyżywienie, plaża- ok.600-700 zł/os. Razem cała wyprawa
      będzie kosztować ok. 1300 zł na osobę. Niewiele więcej niż suma w twoim
      pytaniu. Czyli można :)) Pozdrawiam
      • Gość: Darek Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:16
        Pewnie, że można.
        • Gość: drops Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 01:10
          Super!!! I na takie odpowiedzi właśnie czekam... Chociaż wolałbym zaproszenie z
          biura podróży treści następującej: Sycylia, Taormina, hotel 4****, HB, Etna i
          wszystkie opłaty cenie, wylot we wrześni, Zycie jest piękne, poczekam:)
          Pozdr
          jb
    • Gość: kama Re: Włochy do 1000 zł? IP: *.aster.pl 06.09.06, 13:11
      Jeżeli 1000zł to Berlin IC 19 euro w jedną stronę samolot na miejscu kamping 10
      euro za osobodzień. Jedzenie zupki w proszku i możliwie najwięcej zabrć ze
      sobą. Ogólnie za tydzień można zapłacić 850zł. Wiem z praktyki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka