Dodaj do ulubionych

urlop w Castel Volturno

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:50
Witam.
Szukam informacji na temat wypoczynku w okolicach Neapolu, a konkretnie
właśnie w Castel Volturno, dokąd wybieramy się samochodem na początku
września.
Jaka woda, jakie plaże, ceny oraz inne przydatne informacje. Jedziemy tam
pierwszy raz. Apartament znalazłem w intwernecie leży przy ul. P.Caldara.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kazik Re: urlop w Castel Volturno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 21:55
      Czy nikt nie był w Castel Volturno?
      • linn_linn Re: urlop w Castel Volturno 22.08.06, 10:15
        Nie pamietam, aby ktos wymienial Castel Volturno na tym forum. Na pewno
        powinienes pojechac do Caserty:
        www.ambientece.arti.beniculturali.it/guida_reggia/Xenglish/index.htm
        Strona jest fatalna. Skorzystaj z jakiegos przewodnika. Zwroc uwage na
        wspaniala szopke i piekny park. Zarezerwuj sporo czasu.
        • Gość: Kazik Re: urlop w Castel Volturno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 10:34
          Dzięki za informacje.
          Bardziej mi zależy na informacjach o samym Cactel Volturno.
          Jakie plaże, jaka woda, sklepy, lokale, możliwość wieczornych spacerów itp.
          Co zwiedzać w okolicy mniej więcej wiem.Wybieram się na Wezuwiusz,Herkulanum,
          Pompeje,Sorento, może Capri i Neapol.
          Pozdrawiam
          • Gość: leszeke Re: urlop w Castel Volturno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 13:19
            ale do Caserty (koniecznie również Vechia - górna ...) naprawdę warto - z
            pewnością bardziej niż do Sorento, ale Capri i Amalfi oczywiście tak !
            • linn_linn Re: urlop w Castel Volturno 22.08.06, 13:59
              Niestety promocja turystyki w Castel Volturno lezy / maja tam inne powazniejsze
              problemy natury ekonomiczno-spoleczno-kryminalnej /. Nawet w necie trudno cos
              znalezc. Szczegolnie chodzi mo o jakas porzadna strone, gdzie byloby wszzystko.
              Znalazlam cos takiego:
              www.hkresort.it/home_e.html
              213.215.228.198/castelvolturno/viewInfo.php?info[id]=65&menu=1
              213.215.228.198/castelvolturno/viewInfo.php?info[id]=68&menu=1
              www.legambiente.com/documenti/2005/0510salvaitalia2005/VARICONI.php
              Niewiele Ci to pomoze, ale przynajmnije bedzesz wiedzial, czego nie pominac /
              moim zdaniem /. O ile wiem, jest tam wielu Polakow, wiec i o infomacje bedzie
              nietrudno.
              Z tego, co wiem, nalezy tam zachowac srodki ostroznosci podobne do tych w
              Neapolu.
              • Gość: Kazik Re: urlop w Castel Volturno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:51
                Trochę mnie przestraszyłaś tymi środkami ostrożności, jakie należy zachować.
                Może podasz więcej szczegółów. Gdzie można spotkać Polaków, o których
                wspomniałaś? Za wszystkie informacje bardzo dziękuję i pozdrawiam
                • linn_linn Re: urlop w Castel Volturno 22.08.06, 18:09
                  Nie chcialam Cie przestraszyc, ale uwazam, ze jest to jedno z tych miejsc, w
                  ktorych nalezy uwazac. Dobrze o tym wiedziec. Nawet Rimini do nich nalezy, wiec
                  nie ma co sie dziwic.
                  Jesli chodzi o Polakow, sa to glownie Polki opiekujace sie starszymi osobami /
                  termin wloski "badante" /. Na pewno maja swoje miejsca: zwykle maja co najmniej
                  jedno popoludnie wolne. Blizszych infromacji nie mam. Wiem to z netu i tv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka