Gość: Basik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 15:04 jade w sierpniu do Lido di Lavinio-hotelik Barone.. Jezeli byles, bylas tam podziel się, jak bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ivonnka1 Re: LIdo di Lavinio IP: 195.164.124.* 27.07.07, 14:24 Byłam tam w zeszłym roku, hotelik 3 gwiazdki. Brak klimatyzacji. Pokoje raczej spore, ja miałam boczny widok na morze tzn. widziałam morze pomiędzy innymi willami. Jedyne ale mam do łazienek, niestety nie są pierwszej nowości, woda leciała mi do pokoju pod drzwiami (łazienki typ włoski). W hotelu bardzo miła obsługa. Pokoje sprzątane codziennie. Do morza bardzo blisko, plaża publiczna, niepłatna. Hotel nie posiada swojej plaży. Miejscowość bardzo bardzo spokojna. Jak dla mnie aż za bardzo. Mały ryneczek, kościół, parę sklepików, ze dwie knajpki. Byłam z dwójką dzieci i niestety nie było dla nich żadnych atrakcji, poza oczywiście lodami i watą cukrową ( wata 2 euro!).Ogólne wrażenie pozytywne oczywiście nie chciało mi się stamtąd wyjeżdżać. Zyczę udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik Re: LIdo di Lavinio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:21 Dziękuję!! Mam jeszcze kilka pytan...Cięzko bez klimatyzacji? Czy plaza jest czysta i bardzo oblęzona? Nie wiesz jak z połączeniem do Rzymu?Chciałabym sie tam wybrac.Lepiej pociagiem, czy autobusem? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ivonnka1 Re: LIdo di Lavinio 28.07.07, 11:25 Bez klimatyzacji da się wytrzymać, najlepiej gdybyć dostała pokój z dwoma oknami wtedy tego powietrza jest więcej. Ja akurat miałam to szczęście. Moi rodzice niestety mieli jedno okno i powietrze "stało". Plaża jest dosyć czysta, znajduje się pomiędzy plażami hotelowymi, więc nie jest za bardzo oblegana. Bardzo istotne jest to że są na niej prysznice, radzę płukać się po każdym wyjściu z wody (słona i można się niźle poparzyć na słońcu). Ja podróżowałam samochodem więc nie korzystałam z żadnej formy komunikacji. Wiem jednak, że w centrum miasteczka o ile tak to można nazwać jest stacja kolejowa, ale to spory kawałek od hotelu. Same miasteczko to miejsce gdzie rzymianie mają swoje letnie wille, ponieważ ja byłam na początku lipca było tam bardzo mało ludzi, ale Ty jedźiesz w okresie włoskich wakacji (ja w tym roku również i planuję nocleg w hotelu Barone, bo jadę dalej na południe), więc oblężenie może być znaczne. Jeśli masz więcej pytań to chętnie odpowiem pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik Re: LIdo di Lavinio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 14:51 Bardzo Ci dziekuje..Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że będzie dobrze..Wiesz, ostatni raz byłam w Italii 10 lat temu, i cały czas była we mnie tęsknota, aby tam wrócić..Więc wracam..Obawiam się najbardziej przejazdu autokarem, odwykłam od tego(na wakacje ostatnimi czasy latałam:)) Byłas może na wycieczkach fakultatywnych?Jakie wrażenia? Chciałabym zobaczyć Pompeje,Wezuwiusz, Neapol i Capri i czywiście poplażować:) Mam nadzieję, że zdąże ze wszystkim.. Aha, i chciałam zapytać Cię o bardziej przyziemne sprawy:jakie jedzonko serwoowano na śniadanie i obiadokolację? I jak kształtuja się ceny wody? przeciez nie będe targać z kraju.Kranówa po przegotowaniu nadaje się do picia? Jeszcze raz dziekuję..Pozdrawiam wakacyjnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivonnka1 Re: LIdo di Lavinio IP: *.elartnet.pl 30.07.07, 18:50 Ja byłam tam prywatnie więc nie obowiązywały mnie żadne wycieczki fakultatywne. Ale wiem że takowe były. Chyba wszystkie, które wymieniłaś. Prywatnie byłam na Capri, szczerze polecam, niezapomniane widoki, zatoka neapolitańska jest przecudowna. Sama podróż do Sorrento, skąd wypływa prom na Capri jest niezapomniana. Jedzenie serwowane jest bardzo dobre. Obiadokaolacja to zawsze makaron (czyli u włochów to tak jak dla nas zupa) i drugie danie (mięsko, ziemniaczki). Można prosić o dodatkową porcję. Nie wiem czy jedziesz na zorganizowaną wycieczkę. Ja byłam w tym hotelu razem z wycieczką z biura iw travel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik Re: LIdo di Lavinio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 14:06 Witaj!!Jadę z IwTravel..Bardzo mało biur organizuje wyjazdy w te tereny..Dziękuje za wszystkie informacje..Napisz, prosze, jeszcze, czy brac coś na owady itp..Mój wyjazd blisko coraz bliżej:)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivonnka1 Re: LIdo di Lavinio IP: 195.164.124.* 31.07.07, 14:56 Jest tam sporo jaszczurek więc owadów prawie nie ma. Ja nie miałam nic i nic mnie nie kąsało, nic nie biegało, nic nie fruwało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basiczek Re: LIdo di Lavinio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:49 Czyli wszystko ok.Dziękuje Ci bardzo za wszystko.Pozdrawiam.Udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik czyli Basi.. Re: LIdo di Lavinio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 17:29 Basiczek czyli Basik:)))dziękuję, wlasnie pakuję rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domena Re: LIdo di Lavinio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 14:15 czy ja wiem - tak sobie jest w lawinio, to raczej "dziura", ale dobre miejsce wypadowe do rzymu itd. niepolecilabym go raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik Re: LIdo di Lavinio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 21:30 Wrócilam.Było cudownie...Sympatyczna miejscowosc, mili ludzie,przytulny hotelik,.Cieple morze, bliskosc Rzymu..Pokochalam Italię ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczek Re: LIdo di Lavinio IP: 193.33.174.* 28.02.09, 12:55 Lavinio jest doskonałym miejscem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina92k Re: LIdo di Lavinio IP: 195.205.238.* 15.07.08, 12:32 ja tam bylam :) nie dawno wróciłam :) polecam :) jest naprawde fajnie....miasteczko jest nieduże jedyny kompleks tego miasteczka to straszny syf na ulicy :P śmieci są wszędzie..:) ale jeżeli chodzi o dostęp do morza i plaże to naprawde jest super ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: LIdo di Lavinio IP: 87.204.210.* 15.07.08, 14:08 W jakim byłaś hotelu? my wyjeżdżamy za tydzień do hotelu La Playa. Bardzo mało jest wiadomości o tym hotelu a właściwie o Willi La Playa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: LIdo di Lavinio IP: 87.204.210.* 17.07.08, 13:33 proszę pilnie o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelszef1 Re: LIdo di Lavinio IP: 195.116.35.* 18.07.08, 18:01 Witam - wlasnie wrocilem z pobytu z mlodziezą - hotelik nic specjalnego maly skromny, dobra obsluga, mila i sympatyczna pomoc kelnera Piotra polaka - pokoje na 1 pietrze maja sliczne duze tarasy czego juz nie ma na 2pietrze a sama miejscowosc to bardzo senne i spokojne miasteczko bez niestety zadnych rozrywek wieczorem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikka Re: LIdo di Lavinio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 19:31 Ja tez wlasnie wrócilam z Lavinio i bardzo mi sie podobalo Wiem ze tam jeszce wroce Obsluga super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościuwa:) LIdo di Lavinio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 20:37 Drogi Gościu Byłam niedawno w Lavinio. Miasteczko jest śliczne położone. Lubzie są tam bardzo mili. Polecam je wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: LIdo di Lavinio IP: *.infocoig.pl 05.08.09, 22:56 Byłam tam jakieś 8 lat temu. chotel wtedy był 2 gwiazdkowy. pokoje 2,3 4 osobowe z łązienką, niektóre z z tarasem. nic specjalnego ale za to do morza jest jakieś 150 metrów.częśc plaży płatna ale był też spory pas plaży miejskiej, na którą trzeba zabrac swój koc albo ,leżak. Miejscowośc urocza. fajne miejsce na spokojny wypoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JustynaEs Re: LIdo di Lavinio IP: *.chello.pl 20.08.09, 19:01 Nie byłam w Hotelu Barone, ale właśnie wróciłam z wczasów z Lido di Lavinio z biura Juwentur Tarnobrzeg. Czuję się trochę oszukana, ale może najpierw wypowiem się na temat samej miejscowości. Przed wyjazdem, na forach często czytałam, że jest to mała, bardzo spokojna miejscowość, bez wielu miejsc do rozywki. Lido di Lavinio mile mnie zaskoczyło pod tym względem. Miasteczko, jak to bywa we Włoszech, odżywało nocą. Na ulicach, szczególnie w rynku można było spotkać bardzo wielu młodych włochów i włoszek. Właściwie w ogóle nie było zagranicznych turystów. Na rynku jest wiele pizzeri, restauracji, sklepików a nawet scena, na której odbywały się podczas mojego pobytu koncerty:) Być może miasteczko tak tętniło życiem w porównaniu do wcześniej przeczytanych komentarzy, ponieważ pojechałam w sierpniu... Poza tym w Lido jest przepiękna roślinność(bananowce, palmy, cytrusy, figi, granaty, eukaliptusy...) i bardzo mili włosi;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: LIdo di Lavinio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 09:15 Ja też byłem w Lido di Lavinio, tyle że w lipcu. Charakter miejscowości Justyna opisała tak, że nic dodać nic ująć. Z obcokrajowców to, o dziwo, tylko Polaków widziałem. Mieszkaliśmy w hotelu La Playa i z tego już nie byłem zbyt zadowlony, ale sytuację ratowała klimatyzacja w pokoju i basen przy hotelu (choć i na tym basenie nie wszystko było ok). Natomiast duzym minusem kuchnia, cudów nie wymagam ale dobrze to tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: LIdo di Lavinio IP: *.ruska.wroclaw.pl 21.08.09, 10:39 Ja tez byłam w Lido di lavinio tylko w 2000 roku, w hotelu La playa. Hotel nic szczególnego, pokój w którym spałam był dwuosobowy bardzo mały, słabiuto urządzony i z beznadziejna łazienką (jak z czasów komuny u nas) i do tego okno wychodziło na jakąś małą uliczkę, zacienione, czułam się trochę jak w suterenie, za to pokój w którym spali znajomi był juz lepiej urządzony i zdecydowanie ładniejszy z dużym małżeńskim łożem, telewizorkiem itp Bardzo blisko jest do plaży i to jest duży plus, praktycznie plażę i morze widać z hotelu. Miejscowość tak jak piszą poprzednicy bardzo spokojna prawie senna. Za to jedzonko w knajpkach mmmmmmm....Najbardziej zapadło mi w pamięć frito mixto, mmmmmm.... czzyli smażone na głębokim tłuszczu krewetki, małe rybki, ośmiorniczki itp, Po raz pierwszy w zyciu jadłam tam melanzane czyli bakłażana w takiej zalewie oliwnej mmmmm.. pycha. Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń, bo z pewnością będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Lido di Lavinio IP: 194.169.228.* 20.07.10, 14:47 Ja byłam w Lido di Lavinio na początku lipca tego (2010) roku, w hotelu Barone. Sam hotel jest w porządku, najlepsze pokoje są na samej górze, są to pokoje 5 osobowe i mają ogromny taras, który jest na serio mega. Można się na nim opalać lub schować w cieniu pod daszkiem. Rezydentka hotelowa jest moim zdaniem beznadziejna, na samym początku straszy, że nie jesteśmy tam anonimowi i jak kupimy alkohol to ona na pewno się o tym dowie. Za przeposzeniem: gó... prawda (;)). Nie przejmować się nią i robić swoje. Wycieczki fakultatywne z tego hotelu (Pompeje, Wezuwiusz, Capri, Castelli Romani, itp.) to straszne zdzierstwo. Są drogie, a wstęp do tych miejsc jest dla osób poniżej 18 roku życia za darmo, więc na prawdę nie wiem na co idzie ta kasa. Polecam jedynie Pompeje i Wezuwiusza, bo myślę, że na prawdę warto to zobaczyć skoro już tam się jest :) Obsługa hotelowa (włosi, którzy rozumieją w miarę polski) są naprawdę mili. Wszyscy. Recepcjoniści, panie sprzątające i kelnerzy. Bardzo mili. Do morza jest bardzo blisko: 50 metrów bodajże jak nie mniej :) Pan ratownik, który nazywa się "ratownikiem z prawdziwego zdarzenia" jest dość surowy i nie pozwala za bardzo szaleć w wodzie. Z jednej strony go rozumiem, ale z drugiej: no bez przesady. Jeżeli chodzi o samą miejscowość to nie ma klubów, dyskotek ani nic w tym stylu, więc jeżeli chcecie się wyszaleć w tej sposób to to absolutnie nie jest miejsce dla Was. Jest to mała miejscowość z kilkoma sklepami i lodziarnią. Są bary, ale to w sumie żadna rewelacja. Jeżeli jedziecie tam z grupą znajomych to myślę, że będzie Wam się podobało (chociaż to zależy na ile Wasi opiekunowie będą Wam pozwalali). Moi byli super i byłam ze znajomymi, więc mnie się podobało :) Jeżeli jednak jedziecie tam na jedną wielką imprezę z nadzieją na kluby itp. to będziecie zawiedzeni i z tego miejsca gorąco Wam odradzam tą miejscowość. Aha, i jeszcze raz doradzam: nie przejmować się rezydentka! Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to proszę śmiało pisać: nika2312@hotmail.com. Postaram się pomóc, doradzić, udzielić wskazówek itp. :) Dobrej zabawy dla wszystkich tych, którzy się tam wybierają :)) P.S. Jedzenie w hotelu jest super! Pychaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Lido di Lavinio 20.07.10, 15:38 "Rezydentka hotelowa jest moim zdaniem beznadziejna, na samym początku straszy, że nie jesteśmy tam anonimowi i jak kupimy alkohol to ona na pewno się o tym dowie." Nie rezydentka, a raczej etazowa, jak kiedys w ZSRR... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Lido di Lavinio IP: 194.169.228.* 20.07.10, 18:11 Ups... email: nika2312@hotmail.com jest nieaktualny :( jakby co po prostu piszcie swoje pytania tutaj :)) Ja byłam w Lido di Lavinio na początku lipca tego (2010) roku, w hotelu Barone. Sam hotel jest w porządku, najlepsze pokoje są na samej górze, są to pokoje 5 osobowe i mają ogromny taras, który jest na serio mega. Można się na nim opalać lub schować w cieniu pod daszkiem. Rezydentka hotelowa jest moim zdaniem beznadziejna, na samym początku straszy, że nie jesteśmy tam anonimowi i jak kupimy alkohol to ona na pewno się o tym dowie. Za przeposzeniem: gó... prawda (;)). Nie przejmować się nią i robić swoje. Wycieczki fakultatywne z tego hotelu (Pompeje, Wezuwiusz, Capri, Castelli Romani, itp.) to straszne zdzierstwo. Są drogie, a wstęp do tych miejsc jest dla osób poniżej 18 roku życia za darmo, więc na prawdę nie wiem na co idzie ta kasa. Polecam jedynie Pompeje i Wezuwiusza, bo myślę, że na prawdę warto to zobaczyć skoro już tam się jest :) Obsługa hotelowa (włosi, którzy rozumieją w miarę polski) są naprawdę mili. Wszyscy. Recepcjoniści, panie sprzątające i kelnerzy. Bardzo mili. Do morza jest bardzo blisko: 50 metrów bodajże jak nie mniej :) Pan ratownik, który nazywa się "ratownikiem z prawdziwego zdarzenia" jest dość surowy i nie pozwala za bardzo szaleć w wodzie. Z jednej strony go rozumiem, ale z drugiej: no bez przesady. Jeżeli chodzi o samą miejscowość to nie ma klubów, dyskotek ani nic w tym stylu, więc jeżeli chcecie się wyszaleć w tej sposób to to absolutnie nie jest miejsce dla Was. Jest to mała miejscowość z kilkoma sklepami i lodziarnią. Są bary, ale to w sumie żadna rewelacja. Jeżeli jedziecie tam z grupą znajomych to myślę, że będzie Wam się podobało (chociaż to zależy na ile Wasi opiekunowie będą Wam pozwalali). Moi byli super i byłam ze znajomymi, więc mnie się podobało :) Jeżeli jednak jedziecie tam na jedną wielką imprezę z nadzieją na kluby itp. to będziecie zawiedzeni i z tego miejsca gorąco Wam odradzam tą miejscowość. Aha, i jeszcze raz doradzam: nie przejmować się rezydentka! Postaram się pomóc, doradzić, udzielić wskazówek itp. :) Dobrej zabawy dla wszystkich tych, którzy się tam wybierają :)) P.S. Jedzenie w hotelu jest super! Pychaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remcio Re: Lido di Lavinio IP: 83.230.43.* 21.07.10, 10:37 z tego co wnioskuje masz mniej niż 18 lat, chodzi mi o tą rezydentke. Proszę daj jakies wskazówki by czasem nas ona nie nakryla itp. - wiesz o co chodzi. a najlepiej napisz na gg. 9728094 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flower Re: Lido di Lavinio IP: *.czarnet.pl 22.08.10, 23:34 Nika dużo prawdy napisała. Niedawno wróciłam z pobytu w Lidio di Lavinio w hotelu Barone. Rezydentka nie taka zła. Nie sprawdzała nas, zawsze służyła pomocą, a często o nią prosiłam. Kelnerzy cudowni! Śmiechowi i mega mili. Nie wspominając już o przystojniaku Alessio :D Jedzenie hmm.. zależy kto co lubi. Makaron pierwsza klasa, drugie dania nie zbyt, a desery wyśmienite. Jeśli chodzi o pokoje to nic specjalnego, ale także nic bardzo złego. Doczepić się mogę do pokoju 311 gdyż w nim woda gościła okolo po godz. 23. W innych pokojach bylo podobnie. Ale ogromny, cudowny taras z widokiem na morze po prostu był przykrywką na wszystkie niedociągnięcia hotelu. A spanie w nocy na materacach pod gołym niebem to dopiero wypas. Jeśli chodzi o miasto to hmm.. wieczorem faktycznie budzi się do życia. Kilka barów, pizzerie, lodziarnie. Jest wporzo. Nie narzekałyśmy. Polecam wypad do Anzio, a szczególnie do baru Mucho Macho ;D Oólnie wyjazd mi się podobał i z miłą chęcią tam wrócę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wika xd Re: LIdo di Lavinio IP: *.31.136.150.rybnet.pl 30.07.11, 21:40 Hej ... chciałabym się zapytać czy jedziesz na kolonie 5 sierpnia z Knurowa Bo ja jade i to jest ten sam hotel ... Jeśli tak to proszę o kontakt chętnie poznam kogoś nowego jak coś to e-mail :buziaczek1611@amorki.pl JEŚLI TO POMYŁKA TO SORRY ZAPOMNIJ O TYM xD Odpowiedz Link Zgłoś