Dodaj do ulubionych

jak tanio dzwonic z Wloch do Polski?

IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 29.07.07, 14:44
Witam,
W przeszlosci, kiedy mieszkalam we Wloszech uzywalam specjalnej karty, takiej
za 5 euro, zeby dzwonic do Polski. Czy ktos wie, jakiej najlepiej uzywac
karty dzwoniac z Wloch z komorki na polska komorke? Albo odwrotnie z polskiej
komorki na komorke wloska?
Dzieki
Emilia
Obserwuj wątek
    • Gość: E320 Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:35
      a czy nie łatwiej nie wyjeżdżać? po co sie narażaż na "koszta" ? :-)
      • Gość: Maciej Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:42
        Po co ty się w ogóle wypowiadasz ?
        Ludzie chcą się coś dowiedzieć, a Ty zawsze gdy się wypowiadasz, sugerujesz
        tylko, żeby zostać w domu, gdy ktoś nie ma wypchanego portfela.
        Mam propozycje dla Ciebie - znikaj z forum, nie pisz, nie czytaj. Przecież Twój
        gruby portfel wystarczy na wszystko.
        • Gość: haracz Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? IP: 195.117.99.* 31.07.07, 13:07
          Przeczytałam już sporo temtów związanych z wyjadem do Włoch bo choć byłam juz
          tam 2 razy to minelo sporo czasu i wiele sie zmieniło.. Bardzo dużo sie
          dowiedziałam ale wkurzają mnie wypowiedzi niejakiego E320.. Człowieku jak masz
          ochote to zostań w domu.. Nie wylewaj flustracji tu na forum..
          A co do tematu watku to chyba opłaca sie kupić sobie karte Play bo mają całkiem
          niezłe stawki za połaczenie.. A poza tym w Orange mozna za 3zł miesiecznie
          obnizyc sobie koszt połaczeń przychodzacych do 1,20/min
          • Gość: Emilia Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 01.08.07, 21:07
            Czesc
            Mysle ze sie niejasno wyrazilam.
            Chodzi mi o mojego przyjaciela z Wloch, ktory dzwoni do mnie na komorke bedac
            we Wloszech a ja w Polsce. Chcialabym znalezc najtansza opcje dla niego..zeby
            placil jak najmniej...sa takie karty wloskie za 5 euro ale nie pamietam kt jest
            najlepsza..Moze Wy wiecie?
            • linn_linn Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? 02.08.07, 08:19
              Ja nie odpowiadalam dlatego, ze z zasady nie dzwonie z komorki na komorki. Mam
              inne mozliwosci gratis lub tansze / poprzez skype i z karty telefonicznej
              pocztowa /. W przypadku komorek jest tyle wariantow, ze trudno o wybranie
              najtanszego. Niestety nic nie moge poradzic.
    • Gość: ania Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? IP: 151.82.3.* 02.08.07, 12:00
      WIND ma opcje wybierz swoj kraj ...wybierasz polske i placisz 0.20eu za
      inicjacje polaczenia i pozniej o.20 euro za kazda nastepna minute. Vodafone tez
      ma taka opcje tylko nie wiem jakie sa koszta rozmow, wydaje mis ie ze takie
      same 0.2 0.2. Co do windu jestem pewna bo sama mam i dzwonie. Nie wiem czy to
      najtansza opcja ale napewno wygodna. SKYPE tez jest tani (i inne skypo-podobne)
      komunikatory ale koszt polaczenia jst chyba niewiele nizszy... 0.16 o ile
      sienie myle.... ale mylic sie moge bo za dobrze nie pamietam :)
    • Gość: ewa Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.brzesko.net.pl 02.08.07, 20:39
      A musi być połączenie na komórkę? Umów się na stacjonarny,jeśli nie masz,w
      konkretnej budce na konkretną godzinę.Za 10 minut z internet phone wychodzi
      mniej więcej 1 Euro.
      • linn_linn Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? 02.08.07, 22:08
        Jesli na stacjonarny to jeszcze ze stacjonarnego: carta telefoniczna poczty
        wloskiej / mozna ja ladowac / za 5 euro chyba prawie 3 godziny.
        • linn_linn Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? 05.08.07, 15:15
          Karta PosteShop faktycznie pozwala rozmawiac z numerem warszawskim przez 3
          godziny. Oczywiscie z nuemru stacjonarnego.
      • Gość: emilia Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 05.08.07, 08:25
        --------------------------------------------------------------------------------
        Dziekuje serdecznie Ani za informacje(a linnn rowniez za chec niesiena zawsze
        pomocy):
        WIND ma opcje wybierz swoj kraj ...wybierasz polske i placisz 0.20eu za
        inicjacje polaczenia i pozniej o.20 euro za kazda nastepna minute.
        Aniu mam pytanie:
        Jak taki Wloch bedac we Wloszech ma wybrac ta opcje : wybierz swoj kraj?
        Ja nie mam takiej opcji w mojej polskiej komorce...
        Dzieki Aniu
        :)
        Emila
        • linn_linn Re: wind call your country 05.08.07, 08:54
          Moze mu pomoze to:
          www.wind.it/it/privati/tariffe/wind_tariffe2126.php
        • Gość: fotech Re: jak tanio dzwonic z Włoch do Polski? IP: *.chello.pl 05.08.07, 11:03
          Nie wiem czemu zawsze trzeba uzywać komórki? Jeśli ktoś ma jakieś realne
          miejsce mieszkania gdziekolwiek na świecie i jest na tyle cywilizowany, że ma
          stałe łacze internetowe, i ma byc ciagle w tanim kontakcie, najlepiej użyć
          jakiegos operatora VOIP - wtedy można dzwonić na polskie numery stacjonarne
          prawie "bezpłatnie" tj za 12.50euro/kwartał
          www.internetcalls.com/en/index.html
    • Gość: ania Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? IP: 151.82.3.* 08.08.07, 15:10
      sorry nie bylo mnie przez jakis czas. Hmm juz chyba linn linn ci
      wkleila co trzeba, niestety niem oge teraz otworzyc wiec nie
      sprawdze co to za link. :)
      takie szybkie wyjasnienie: opcja wybierz swoj kraj - wybierasz jeden
      kraj na swiecie gdzie masz np rodzine czy przyjaciol itp. Moze to
      byc polska chiny czy tajlandia bez roznicy. ALE.... tylko jeden :)
      niech twoj kolega zadzwoni pod numer awaryjny windu i powie ze chce
      miec taka opcje w komorce. To na tej samej zasadzie jak w polsce
      aktywujesz sobie jakies tanie numerki czy smsy za 1 grosz do 3
      osob... taka opcja. Napewno twoj kolega ma opcje 300 czy wiecej
      minut gratis do tej samej sieci, to mu powiedz ze te promocje sie
      wzajemnie nie kasuja. ale najlepiej niech zadzwoni na numer POMOC i
      tam mu wszystko wyjasnia. to tyle narazie!
    • mow_mi_roger Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? 08.08.07, 16:00
      a ja uzywalem czasem
      www.teleprice.it
    • Gość: podrozniczka Re: jak tanio dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.rad.vectranet.pl 08.08.07, 22:02
      jak juz koniecznie chcecie komorki to kup mu karte polska jakiegos SIMPLUSA czy
      inna Heyah niech CI on przesyla raz na jakis czas kase a TY mu doladuj komorke z
      POLSKi tzn kup doladowanie a on sobie wpisze tylko kod teraz po unijnych
      zaleceniach minuta odebranej rozmowy w Unii to 1,22zl brutto i tyle mu zejdzie z
      karty Ty mozesz sobie wziac do niego darmowy numer(kazda siec ma cos takiego)
      albo za 1grosz albo niech on sie dowie u siebie o karty i przysle Ci wloska i na
      odwrot choc we Wloszech nie maja zwykle zalozonych SIMLOCKOW na aparaty wiec jak
      mu wyslesz polska na pewno bedzie dzialala
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka