Dodaj do ulubionych

Droga E-80 do Rzymu

IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.08, 22:29
Czy ktoś może jechał ta drogą ?
Czy polecacie ją ? Czy może lepiej jechać autostradą ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciej Re: Droga E-80 do Rzymu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 23:36
      Czy E80 to superstrada Rawenna - Perugia - Orte ? Bo jeśli tak , to mogę ją
      polecić. Możesz zakładać prędkość ok. 120 km/h. Problemem jest tylko jak
      dojechać do Rawenny, bo drogę Wenecja - Rawenna wszyscy odradzają (ja również).
      Możesz w Ferrarze zjechać z autostrady i stamtąd jechać do Rawenny, albo
      autostradą przez Bolonię.
      • bah77 Re: Droga E-80 do Rzymu 23.04.08, 08:09
        Nie, chodzi zapewne o przejazd E80 na odcinku Genua - Rzym, czyli La
        Via Aurelia (Strada Statale 1).

Pytanie jest o to, czy lepiej jechać wolniej tą drogą na odcinku z
        Livorno do Rzymu, czy przeważnie szybciej - Autostradą Słońca...

Pzdr

bah77
        • Gość: Maciej Re: Droga E-80 do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:07
          A to też jechałem.
          Ta już jest niestety gorsza. Co prawda ma standart drogi ekspresowej
          jednojezdniowej, ale jedzie się wolniej. Jeśli się komuś bardzo nie spieszy, to
          można nią jechać, nie jest jakaś fatalna. Na pewno trzeba ominąć Livorno
          autostradą (przez centrum jedzie się okropnie długo). Za Livorno zaczyna się
          kręty, ale widokowy odcinek (niedługi). Ja w Civitavecci zjechałem na A12, bo
          jednak już miałem dość tej drogi i trochę spóźnienia (liczyłem, że przejedę
          szybciej)
          • Gość: K@sia Re: Droga E-80 do Rzymu IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.08, 22:23
            Dzieki za odpowiedzi...chodzi mi dokładnie o to czy jest to droga szybkiego
            ruchu tzn. czy ma co najmniej dwa pasy ruchu w jedną stronę?
            Bedziemy jechali z Francji autostrada A10 nastepnie już we Włoszech A12
            i zastanawiamy sie czy dalej jechać autostradą A1 do Rzymu czy może drogą E80
            wybrzeżem ale pod warunkiem ,ze jest to w miarę dobra droga czyli 2 pasy ruchu
            na jedną stronę.
            Osobiscie wolałabym jechać wybrzeżem bo jak będą ładne widoczki to zawsze mozna
            na chwilę zjechać...autostrada środkiem lądu jest raczej mniej ciekawa chociaż
            szybsza.
            • Gość: Maciej Re: Droga E-80 do Rzymu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 22:51
              Jest to w miarę dobra droga, ale o 1 pasie ruchu w jedną stronę (tylko
              niewielkimi odcinkami są 2 pasy w każdą stronę). Jeżeli macie do zrobienia ponad
              500-600 km w ciągu dnia, to raczej odradzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka