monhann2 28.03.09, 15:55 Hej, na jaka pogode mozemy liczyc na poczatku maja? Jakie ciuchy brac: letnie/sandaly czy raczej wiosenne, swetry i zakryte buty? To nasza pierwsza podroz do Wloch wiec kazda wskazowka bedzie mile widziana. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sandra Re: Pogoda w maju - Rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 12:18 Jak byłam w lipcu w Rzymie to temperatura sięgała do 45 lub nawet 50 stopni i jeszcze nie wiał wiatr. Dla mnie była to męczarnia ale w maju podobnie nie jest tak żle może do 25, 30 stopni. Radzę wziąć sandały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Pogoda w maju - Rzym IP: 93.68.164.* 06.12.09, 12:55 Na poczatku maja juz w Rzymie prawie lato , ale roznie to moze byc - najlepiej pytac tutaj jeszcze tak na pare dni przed przyjazdem.. A przy okazji chcialabym polecic moje pokoje w Rzymie w pensjonacie przy samym Watykanie..o wiecej info i zdjacia prosze pisac na moj email: monikaolb@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Pogoda w maju - Rzym 06.12.09, 15:05 Srednie temperatury to 11°C / noc / - 23°C, no powiedzmy do 30°C moze sie zdarzyc. Czasem maj lubi byc upalny. Odpowiedz Link Zgłoś
monhann2 Re: Pogoda w maju - Rzym 11.12.09, 21:35 Ale wygrzebaliscie moj stary watek:) Ja juz bylam, wrocilam i troche o Rzymie zapomnialam (no przesadzam, nigdy tego nie zapomne;) Pogoda byla super, nie za zimno, nie za goraco, choc jeden dzien byl raczej upalny. Zwlaszcza bylo to odczuwalne w srodkach komunikacji, tj w autobusach, bo w metrze nie bylo goraco. Codziennie ok 25 i zero opadow przez caly tydzien. Mielismy duzo szczescia. Polecam maj na zwiedzanie Rzymu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pauluska Re: Pogoda w maju - Rzym IP: *.xdsl.centertel.pl 25.12.09, 02:57 spędziłam w Rzymie cały maj 2009. Kilka pierwszych dni po dwadzieścia parę stopni, potem powyżej 30 i porażająca wilgotność. Nawet tubylcy wymiękali... no ale TAKIEGO maja podobno nie było od kilkudziesięciu lat i z tego powodu ten szok. Sandały nie ważą dużo, więc obowiązkowo Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Pogoda na Sylwestra 31.12.09, 12:31 U mnie dzisiaj 20 stopni. Pozna jesien? Wczesna wiosna? Zima to na pewno nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: Pogoda na Sylwestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 15:26 Cholernie zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś