vendulka 21.05.09, 00:50 witam-czy ktoś byl może na campingu Cavallino w miejscowości Cavallino? Wybieram się tam z moimi wnukami i nie wiem czy dokonalam dobrego wyboru,wyjeżdżamy 20 czerwca br.Proszę uprzejmie o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: momo Re: Camp-Cavallino-opinie IP: *.238.64.30.ip.airbites.pl 23.05.09, 16:03 Byłam tam w 2005 roku i ogólnie nie miałam temu campingowi nic do zarzucenia. Jest jednak niewielki, bardzo kameralny, więc wnuki (choć nie wiem, w jakim są wieku) mogą nie mieć zbyt wiele do roboty. Z końcem sierpnia nie było już mowy o jakichkolwiek animacjach czy innych zorganizowanych zajęciach dla dzieci, ale może w czerwcu jest inaczej. Dużym plusem jest plaża (ja miałam do niej 50 m), ogródki przy mobile home'ach spore, bardzo przyjemna restauracja. Baseniki malutkie. Bardzo przestrzegana była cisza nocna: przez całą noc po campingu jeździ na rowerze stróż i dyscyplinuje ewentualnie hałasujących. Myślę, że będziesz zadowolona, jeśli nie masz jakichś specjalnie wielkich wymagań. Może też przez te lata coś się zmieniło? Aha! Drugi samochód jest parkowany na parkingu pod recepcją, ale za opłatą! To na razie jedyny camping, gdzie się z tym spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
vendulka Re: Camp-Cavallino-opinie 24.05.09, 13:28 Witam i bardzo dziękuję za informację. Moje wnuki w wieku 8 i 14 bardziej są nastawieni na kąpiele morskie i cieszy mnie że tak blisko do morza. ą jeśli można zapytać -to jak oceniasz te mobil home jesli chodzi o wyposażenie? Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momo Re: Camp-Cavallino-opinie IP: *.238.64.30.ip.airbites.pl 25.05.09, 07:59 Jeśli mnie pamięć nie myli, to mieliśmy mobile home typu Venezia (teraz to jest 2 sypialnie Comfort, bodajże), z tarasem. Było wszystko, co być miało, czyli zgodnie z opisem. Dla mnie wystarczająco. Jedyne, co zabieram ze sobą z domu, to noże do sera :- ). Nie miałam ani mikrofalówki, ani suszarki, ale te rzeczy nie są mi tam wcale potrzebne. Na miejscu kup wnukom po siatce na kraby i będziesz ich miała cały dzień z głowy! Napisz, Vendulko, po powrocie,czy wróciłaś zadowolona. Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vendulka Re: Camp-Cavallino-opinie 25.05.09, 20:58 Dziękuję Ci "momo" za info-nie mogę się doczekać wyjazdu nad Adriatyk,na pewno opisze ze szczegółami ten camping,ponieważ zawsze jeździłam do apartamentów będzie to jakaś zmiana. Do usłyszenia po powrocie. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marser Re: Camp-Cavallino-opinie IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.05.09, 13:00 Przez minione 2 lata jeździliśmy na sąsiedni camping CaPasquali w Cavallino. Było świetnie, nie ma się czego przyczepić. Dużo rozrywek dla dzieci, plac zabaw, tereny sportowe z placem rozrywki, animacje, basen etc. I restauracja prze campingiem - bodajże Cirene - rewelacja. Tylko tam jedliśmy, przyzwoite ceny, a jedzenie wyśmienite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hala Re: Camp-Cavallino-opinie IP: *.chello.pl 07.06.09, 18:44 Wit@j. Pewnie się spotkamy. Wyjeżdzamy w to samo miejsce 21 czerwca. Co roku jeździmy na caming z firmą Vacansoleil. Jest super! Nasi synowie (6 i 10 lat) nie wychodzą z wody. W ubiegłym roku byliśmy poniżej Wenecji na capingu Bariccata, teraz wybraliśmy Cavallino ze względu na bardzo dobre połączenie z Wenecją, którą chcemy zwiedzić z dziećmi. Już przygotowuję się do tego wyjazdu. Mamy zarezerwowany domek Fiji 1, blisko basenu. Mój brat był na tym capingu i sobie bardzo chwalił. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
vendulka Re: Camp-Cavallino-opinie 10.06.09, 00:17 Cieszę się bardzo, że jedziecie Państwo na ten camping! Ja jadę 20.06.09r z Oświęcimia i mam domek Fuji 2.Też chcę pokazać wnukom Wenecję i byłabym szczęśliwa gdybyśmy mogli ją zwiedzić razem. A jeśli gracie w karty -to zapraszamy na partyjki!Moi wnukowie to Oskar i Wojtek -może się gdzieś tam przewiną, to proszę się odezwać.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hala Re: Camp-Cavallino-opinie IP: *.chello.pl 15.06.09, 16:41 Wyjeżdzamy z Lubina 21.06.2009 r. o 4 rano. Mamy zarezerwowany Fiji 1. Mam nadzieję, że spotkamy się. Przy domku będzie zaparkowana srebrna Toyota Avensis Verso DLU...... Odpowiedz Link Zgłoś
vendulka Re: Camp-Cavallino-opinie 15.06.09, 17:39 Cieszę się już na to spotkanie- zawsze to weselej a i z dzieciakami te same "problemiki"My nie wiemy gdzie będzie nasz domek ale też przy nim będzie stała toyota avensis KOS..w jasno zieloniutkim kolorze, to na pewno się spotkamy!W takim razie do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kavos Re: Camp-Cavallino-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 23:47 Witam, Właśnie wróciłam z tego campingu i ogólne wrażenia bardzo pozytywne. Położony nad samą plażą, teren campingu porośnięty sosnami dającymi przyjemny cień. Dwa niwielkie baseny - przerwa od 13.00 do 16.00. Koło basenu plac zabaw, trampolina, duża dmuchana zabawka, 2 stoły do ping ponga. Animacje co wieczór te same, ale dzieciom się to podobało. W 2 sanitariatach pralki na żetony za 5 euro. Jedyne czego nie polecam to stołowania się w restauracji na terenie campingu.Pierwszego dnia poszliśmy tam na kolację i byliśmy rozczarowani. Spaghetti, pizza i lasagne nic specjalnego. Natomiast mojemu mężowi kelner polecił "fresh fish" - good price, good price. Ryba była niesmaczna i po "zagłębieniu" się w nią okazało się, że usmażono ją bez patroszenia. Poza tym, jak byliśmy parę razy na animacjach, które odbywały się koło restauracji, ciągle czuć było spaleniznę z kuchni. Dlatego w recepcji zapytaliśmy o jakieś miejcce poza campingiem,gdzie jest dobre włoskie jedzenie i polecono nam Al Campiello, koło sklepu Di Piu. Jedzenie rzeczywiście bardzo dobre w przystępnych cenach. Dla miłośników owoców morza - zupa rybna rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Camp-Cavallino-opinie IP: *.chello.pl 25.07.09, 08:19 A my jedziemy od 22 sierpnia.... ktos wybiera sie w tym terminie? marcin Odpowiedz Link Zgłoś
dwarazym Re: Camp-Cavallino-opinie 16.08.09, 10:25 Wybieramy się całą rodziną od 23 sierpnia do poł. września. Będziemy na campingu San Marco - zaraz obok latarni. Miejsce polecił nam znajomy który był tam już kilka razy. Camping jest bez basenów i podobno dzięki temu nie ma na nim tłumu 'zachodnich sąsiadów' co w naszej opinii jest sporym plusem ;) Nasza 6 letnia córka boi się, czy będą inne dzieci z Polski do zabawy. Jeśli macie dzieci w podobnym wieku i będziecie gdzieś w pobliżu to proszę o email - umówimy się na miejscu :). Jedziemy smochodem z Poznania 22.08 - ktoś się też tak wybiera? dwarazym@NOSPAM.gazeta.pl Przy odpowiadaniu usuń NOSPAM. z mojego adresu :) Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: Camp-Cavallino-opinie 14.08.16, 20:01 Witam, jesteśmy na kempibgu San Marco od dzisiaj. Jest tutaj basen ( nowy) i sporo ludzi. Myślę ze po 23.08 będzie luźniej. Na razie jesteśmy rozczarowani brudną plażą i morzem ( przyplyw glonow, skórek po owocach itp). Nasza 7 latka wypatruje towarzystwa ale dookoła są sami Włosi. Zostajemy do 26.8 :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominiqa.maria Re: Camp-Cavallino-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.16, 18:09 Witam , a czy na terenie tego campingu wymagane jest noszenie jakichś identyfikatorów ? Odpowiedz Link Zgłoś