jarboe 19.10.04, 16:16 wcześniejsze płyty przed tą soulową wokalistką gdzie zdobyć? czy są w ich dyskografii takie płyty jak "home is in your head"? czy każda jest inna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: stars on e.s.p. 19.10.04, 20:21 Z tą płytą wszytko bardzo dobrze. Ja osobiście ja uwielbiam. W podobnym stylu utrzymane są Mouth By Mouth oraz Fort Lake. Natomiast bliższy w klimacie Home Is In Your Hand jest debiut tej grupy, czyli Livonia. Wszystkie wymienione płyty można kupić w sklepach internetowych, np. merlinie. NIestety, nie są tanie, merlin oferuje je za 53,50 zł. Ale naprawdę warto! Odpowiedz Link
jack9 Re: stars on e.s.p. 20.10.04, 07:39 Przesłuchałem oststnio płytę Last Night i ...właśnie ...mam wrażenie że granie z "soulową wokalistką" jest takie przewidywalne i nieco nudne Natomiast bardzo lubiłem płyty Home Is... i Livonia Odpowiedz Link
cze67 Re: stars on e.s.p. 20.10.04, 09:53 No wlasnie, przesluchalem fragmenty ktorejs z nowszych plyt, z ta wlasnie nowa wokalistka. Byl to szok, muzyka zupelnie inna, niepodobna do znakomitych poprzednich plyt HNIA. Szkoda. Odpowiedz Link
jarboe dzięki serdecznie 20.10.04, 15:07 czyli jestem przekonana merlin, powiadacie? za płyty swans trzeba wyłożyć minimalnie 70 pln, wiec 53 pln to nie aż tak tragicznie pozdrawiam Odpowiedz Link
cze67 Re: dzięki serdecznie 20.10.04, 15:19 Jakbys miala czas i checi to poszperaj w "normalnych" sklepach. Ja np. w gdanskim Empiku wypatrzylem Mouth by Mouth za 43,50. Chyba ze mieszkasz w jakiejs malej miejscowosci... Odpowiedz Link
cze67 Re: dzięki serdecznie 20.10.04, 22:55 A tak a propos His Name Is Alive, to kiedyś w telewizji nocą był program pt. "Okna", którego czołówkę stanowił fragment niezwykłego, przepięknego utwóru muzycznego. Wydawało mi się, że skądś go znam, ale nie byłem tego pewiem. Bardziej byłbym skłonny twierdzić, że ten utwór mi się po prostu kiedyś ... przyśnił. Przez wiele miesięcy marzyłem, żeby gdzieś go dorwać, nie dawało mi to spokoju. Pewnego dnia, po baaardzo długim niesłuchaniu, włączyłem sobie Home Is In You Hand". To był jeden z utworów z tej właśnie płyty... Odpowiedz Link
jack9 Re: dzięki serdecznie 20.10.04, 23:52 Cze - miałem dokładnie tak samo - rozmowy w programie były swietne a ten fragment muzyki doskonały...zawsze myslem - "skądś to znam " i nie mogłem sobie przypomiec skąd... Odpowiedz Link
cze67 Re: dzięki serdecznie 21.10.04, 00:06 Tak, program był znakomity, a utwór nazywa się Sitting Still Moving Still Starting Outlooking. Odpowiedz Link
cze67 Re: dzięki serdecznie 21.10.04, 16:05 Jeszcze ciekawostka o Home... Moj kumpel sluchal tej plyty po raz pierwszy na walkmanie bedac sam, w lesnych ostepach (troche to moze dziwne, ale tak bylo). Na koncu jest taki utworek, w ktorym na lewym kanale gra bas a po chwili, w prawym, wchodzi delikatny zenski wokal. Nieprzygotowany na to kolezka, slyszac nagle ten glos, odwrocil sie, myslac, ze to jakas panna cos do niego mowi. W srodku lasu! Odpowiedz Link
jack9 Okna ... 21.10.04, 22:00 cze67 napisał: > Tak, program był znakomity, a utwór nazywa się Sitting Still Moving Still > Starting Outlooking. Czy z panem prowadzącym Okna nie jest zaznajomiona nasza droga koleżenka ...a niektórych z nas siostra...;) ? Odpowiedz Link