ilhan 25.05.05, 10:57 Jaką płytę Niemena polecić komuś, kto słyszał tylko "Sen o Warszawie" i podobał mu się "60's sound"? :) "Sen o Warszawie"? "Dziwny jest ten świat"? "Złota kolekcja"? Pozdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.nusz Re: Pytanie o Niemena 25.05.05, 11:59 ilhan napisał: > Jaką płytę Niemena polecić komuś, kto słyszał tylko "Sen o Warszawie" i podobał > mu się "60's sound"? :) > > "Sen o Warszawie"? > "Dziwny jest ten świat"? > "Złota kolekcja"? > > Pozdr. Ze starszej tworczosci Czeska mozna spokojnie polecic wszystko. Z okresem pozniejszym musi sie potencjalny sluchacz troche oswoic. Odpowiedz Link
ilhan Re: Pytanie o Niemena 25.05.05, 12:01 ja.nusz napisał: > Ze starszej tworczosci Czeska mozna spokojnie polecic wszystko. Z okresem > pozniejszym musi sie potencjalny sluchacz troche oswoic. Chodzi o jeden tytuł najlepszy na początek. W miarę najrówniejszą płytę z wczesnym Niemenem. Odpowiedz Link
luukasz4 Re: Pytanie o Niemena 26.05.05, 15:51 zgadzam sie ze dziwny jest ten swiat. Sen o warszywie to zebrane po latach wczesne dokonania, jeszcze sprzed pierwszej plyty i nie zawsze doskonale. a zlota kolekcja- jak to ze skladankami bywa, ma zalety i wady skaldani. jak k to lubi, ja skladanek na ogol nie lubie. albo inaczej- kupuje tylko jesli ma byc to jedyna plyta danego wykonawcy jaka miec zamierzam Odpowiedz Link
ilhan Re: Pytanie o Niemena 26.05.05, 16:35 W międzyczasie zdążyłem już polecić "Dziwny jest ten świat" lub "Złotą kolekcję", zależnie od tego czy mój znajomy lubi składanki czy woli "normalne" CDs. "Sen o Warszawie" odpadł na etapie słuchania przeze mnie pierwszego sampla :D "Złota kolekcja" w sumie też jest momentami (pod koniec) trochę dziwna. Odpowiedz Link