Dodaj do ulubionych

Najlepsze miejsca koncertowe

08.06.09, 10:19
Pod każdym względem: nagłośnienia, atmosfery, doboru artystów.

Z mojej okolicy:
gdyńskie Ucho - co do nagłośnienia to mam spore wątpliwości, chociaż
Lao Che sprzed trzech lat niezłe było pod tym względem, ale za to
ogromny plus za sprowadzanie artystów z wielu półek, ja tam
przeżyłem koncerty, oprócz LCh, Armii, Alien Sex Fiend, Made In
Poland, Contemporary Noise Quintet, Janerki, Afro Kolektywu, no i
NoMeansNo
gdański Żak - tu za to akustyka jest w porządku, ale nigdy nie
czułem tam jakiegoś specjalnie fajnego klimatu

Dawajcie swoje typy!
Obserwuj wątek
    • pytajnick Re: Najlepsze miejsca koncertowe 08.06.09, 13:32
      Mówią, że wrocławski Firlej.
    • tomash8 Re: Najlepsze miejsca koncertowe 08.06.09, 13:36
      Spodek - wiadomo - dobra akustyka(nagłośnienie niestety już nie zawsze), i dobra
      widoczność z każdego miejsca.

Zabrzański Wiatrak - "Budynek który wybraliśmy na siedzibę CK Wiatrak zbudowano
      w 1872 roku. Znajdowała się w nim kantyna górnicza, kopalniana polsko-niemiecka
      straż pożarna oraz "sala na potańcówki" " bardzo dobre miejsce na takie koncerty
      na 200 - 400 osób, wprawdzie nagłośnienie często kuleje(chyba to wina akustyka a
      nie sali czy sprzętu) to klimat jest fajny, no i grają tam wykonawcy których
      czasem ciężko gdzie indziej na Śląsku zobaczyć. A odkąd dach nie przecieka to
      już w ogóle jest super:D

No i nowy mega club - wprawdzie ma totalnie obskurny wystrój, drogie rozwodnione
      piwo(w dodatku 0,4l) i buracką ochronę, to jednak kapele brzmią tam dobrze,
      sufit jest nisko więc dźwięk nie ma gdzie uciekać, no i co najważniejsze lokal
      znajduje się 4 przystanki tramwajem od mojego osiedla:)
      • heinakuu Re: Najlepsze miejsca koncertowe 09.06.09, 11:28
        w Poznaniu:

Piwnica 21 - ciekawe bandy, gł. dark/alternatywa/punk/l.80. (Made in Poland, Świetliki, Kanał Audytywny), dobre nagłośnienie, czasem tłok, bo niedużo miejsca; bezpretensjonalnie, odwiedzam najcześciej z tu wymienionych

Eskulap - bardziej elektro niż w Piwnicy, ale wybory dobre, choć bardziej popularne, nowości (Oszibarack, Hellow Dog), duża widownia; jakoś mało klimatycznie, mimo że jest to najbardziej przestrzenne miejsce ze wszystkich

Dragon - najmniejsza scena (w klubie, bo w MDK gdzieś dalej nie byłam), bardziej akustycznie i folkowo; Gaba Kulka gra dziś; fajna atmosfera, zakamarkowato

Blue Note - dobre warunki oglądowe, siedzenia przy stolikach (!), "balkonik", spora mieszanka stylowa (i Mitch&Mitch i Contemporary Noise Quintet, The Car Is On Fire, i super hiper jazzowe kapele - gł.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka