lvova 12.02.13, 21:25 Mój ulubiony i dla mnie najwspanialszy,najcudowniejszą muzyką tworzył,Jego muzyka zawsze dostarcza mi wielu wzruszeń i wielkiej radości słuchania Tchaikovsky - The seasons - june (barcarolle) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lvova Re: Piotr Czajkowski 12.02.13, 21:28 I jeszcze "Marsz Słowiański" Perełeczka muzyczna Slavonic March Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Piotr Czajkowski 12.02.13, 21:49 Lvova, nie po raz piewszy muszę przyznać, że Ty wiesz, jaka muzyka jest dobra. Masz bardzo dobry gust muzyczny Odpowiedz Link
lvova Re: Piotr Czajkowski 12.02.13, 21:56 Otrzymałem staranne wychowanie muzyczne,w latach 70-80 dużo słuchałem "Trójki" A mój tata przez wiele lat był organistą w Parafia Ewangelicko-Augsburska w Bydgoszczy Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Piotr Czajkowski 12.02.13, 22:10 "Trójka" też była moim nauczycielem, ale o tym juz chyba pisałam Kiedyś uczylam się gry na pianinie, ale przy instrumencie, nie siedziałam od bardzo, bardzo wiele lat, tak więc z tego co się kiedyś nauczyłam, nie zostało już nic, ale została mi pasja. Lubię muzykę, każdą muzykę, musi być tylko dobra, nie ma znaczenia poważna czy rozrywkowa. Jazz tradycyjny zawsze jednak na pierwszym miejscu stawiam, niezmiennie. Odpowiedz Link
lvova Re: Piotr Czajkowski 12.02.13, 22:16 To ja z muzyką mam tak samo,równie chętnie słucham rocka i muzyki klasycznej,bardzo łatwo przechodzę z "Czajkowskiego" na "heavy metal" a zakończyć wieczór spokojnie mogą np słuchając "Mazowsza" Odpowiedz Link
lidka449 Re: Piotr Czajkowski 12.02.13, 22:23 masz wrażliwe ucho ,a muzyka tak pięknie oddaje nastroje Odpowiedz Link
lvova Re: Piotr Czajkowski 12.02.13, 22:27 O tak,w ogóle rosyjska muzyka jest cudowna,a pieśni cerkiewne to poezja dla ucha,a Czajkowski na samym szczycie muzyki Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Piotr Czajkowski 12.02.13, 22:32 Muzyka cerkiewna - ciarki po plecach. Odpowiedz Link
lvova Re: Piotr Czajkowski 12.02.13, 22:39 O tak Ale jest jeszcze ciekawsza od cerkiewnej,a mianowicie muzyka koptyjska ?????? ???? ?? ??????? Odpowiedz Link
lidka449 Re: Piotr Czajkowski 12.02.13, 22:40 a wykonanie w takim duecie fortepianowym pamiętacie Marek Tomaszewski i Wacław Kisielewski : Marek & Vacek - Pathetique Odpowiedz Link
lvova Re: Piotr Czajkowski 12.02.13, 22:56 Jejku jejku Lidka jak ja ich dawno nie słyszałem To takie fajne granie muzyki klasycznej dla wszystkich,naprawdę wiele dobrego zrobili dla promocji muzyki klasycznej. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Piotr Czajkowski 23.02.13, 13:05 Czajkowski zawsze stawia mnie do pionu, zawsze prostuje moje czasami krzywe ścieżki. Po wysłuchaniu Czajkowskiego wiem jak dalej postąpić, aby było dobrze. On mnie uspokaja i myśli same się składają. Tak miałam zawsze Odpowiedz Link
lvova Re: Piotr Czajkowski 22.02.13, 22:21 P. I. TCHAIKOVSKY - Chanson Triste / Sad song op 40-2 Duo Démarez -Cassignol Odpowiedz Link