wirujacypunkt 01.07.14, 12:32 przywitał nas chłodem i deszczem, ale witam lipcowo z nadzieją, że lato przypomni sobie, że jest. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wirujacypunkt Re: Lipiec 01.07.14, 20:38 Późnym popołudniem, słońce wychyliło się zza chmur. Natychmiast zrobiło się przyjemniej. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Lipiec 02.07.14, 18:16 do popołudnia było super, teraz troszkę chmurek, ale nie pada, może, może przyjdzie to lato ? Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Lipiec 02.07.14, 19:48 U nas lipcowa jesień trwa nadal. Chyba trzeba będzie poczarować trochę, zaklęć kilka rzucić i lato wróci ? Odpowiedz Link
lvova Re: Lipiec 03.07.14, 11:41 A u nas pogoda tak sobie,nic specjalnego jak na lipiec,ale woda w Brdzie mimo tego jest wyjątkowo ciepła Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Lipiec 04.07.14, 15:30 Wreszcie lipiec przygrzał jak na lipiec przystało Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Lipiec 07.07.14, 20:25 Żar leje się z nieba, ale kocham to upalne lato. Dziś moje uzwojenia troszkę przegrzały się i padłam na godzinkę snu. Teraz jak młody Bóg. Lato niech trwa Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Lipiec 09.07.14, 18:56 Po upałach, deszczyk pada i jest przyjemnie. Nie ma na szczęście żadnych gwałtownych zjawisk atmosferycznych. Lato trwaj Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Lipiec 09.07.14, 20:00 Przed pierwszymi kroplami deszczu wpadłam na klatkę schodową, lało nieźle, ale krótko. Byłam pod PKiN, nagle czarna chmura podświetlana słońcem, zwiastująca burzę nasilała się z minuty na minutę./Grozą wiało/ Wiatr, z budowy Metra wydmuchał cały piasek, który ranił nam oczy. Nie miłe to było, oczy wypłukałam, nie zmokłam, nie jest źle. Mogło by dłużej popadać Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Lipiec 10.07.14, 22:35 Mimo paskudnej prognozy pogody, dzień pogodowo był bardzo przyjemny. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Lipiec 20.07.14, 11:37 U nas od 2 godzin leje, była też burza. Powietrze pachnie świeżą ziemią, drzewa nabrały koloru zielonego, a były przyszarzałe z kurzu. Miłej niedzieli Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Lipiec 22.07.14, 15:55 Czekamy na deszcz, jest mniej upalnie niż wczoraj, ale kurz aż zgrzyta między zębami, trawa straciła kolor i zrobiła się żółta, liście na drzewach są szarozielone z przewagą szarości. Deszcz oczekiwany i pilnie potrzebny. Odpowiedz Link