Dodaj do ulubionych

Zatrówanie środowiska

10.03.05, 18:44
Podobno jest dotaacja przy utlizacji azbestu- O.K- zaczynamy dbać o
środowisko.Moze ktoś mi powie-co zrobić-moze karać /z mieszkańcami palacymi
w piecach wszystko co się da-głównie opakowania plastikowe-wydzielajce
zwiazki rakotwórcze.-Jestem za!!1
Obserwuj wątek
    • alf.net Re: Zatrówanie środowiska 12.03.05, 00:56
      (Jezu! toż nie "zatrówanie" a zatruwanie! Nie udawaj dyslektyka (bo niedługo
      będzie ich 100%!!!)

Karać! - jak najbardziej i są na to odpowiednie przepisy! Najtrudniej jednak
      wyśledzić, z którego to kominka smrodek ulatuje!
      • wanda43 Re: Zatrówanie środowiska 13.03.05, 21:50
        smieci palone w piecach,smieci palone jesienia i wiosna w ogrodkach,smieci
        walajace sie wszedzie.Taki jest obraz Sulejowka i okolic.Niestety nikt nie dba o
        srodowisko naturalne i czystosc.Widocznie smrod i brud nikomu nie przeszkadza.
        Resztki jeszcze niewycietych lasow tez zamienily sie w smietniska.Bardzo to przykre.
        • tu.joanna Re: Zatruwanie środowiska 04.04.05, 19:16
          wanda43 napisała:

> smieci palone w piecach,smieci palone jesienia i wiosna w ogrodkach,smieci
          > walajace sie wszedzie.Taki jest obraz Sulejowka i okolic.Niestety nikt nie
          dba
          > o
          > srodowisko naturalne i czystosc.Widocznie smrod i brud nikomu nie przeszkadza.
          > Resztki jeszcze niewycietych lasow tez zamienily sie w smietniska.Bardzo to
          prz
          > ykre.

No właśnie. Czemu w lasach Sulejówka jest tak brudno??
          Wiecie co odkryłam? Otóż będąc ostatnio na spacerze w lesie za cmentarzem (tak
          w stronę Halinowa) znalazłam megawysypisko części - resztek samochodowych:
          plastiki, okladziny, opony, pocięta karoseria, felgi itp.. Wygląda to tak,
          jakby w okolicy mieszkał samochodowy złodziej, który, co mu się nie sprzeda
          (czy nie opłaca sprzedać) wyrzuca. Zastanawiam się, czy może nie powinno się
          tego miejsca wskazać policji. Jak sądzicie?
    • obserwatorka15 Re: Zatruwanie środowiska 04.04.05, 20:07
      Myślę, że policja zna te miejsca, ale można im o tym przypomnieć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka