karolina006 23.04.07, 12:26 Jeśli znacie dobrego kamerzyste albo korzystaliście z usług kamerzysty i byliście zadowoleni to napiszcie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elutek.ch Re: kamerzysta 23.04.07, 12:53 Wiem, że bardzo jest chwalony Pan Żelazowski (chyba dobrze pamietam to nazwisko) ale ja niestety nie mam na niego namiarów. Ale może ktos ze znajomych ma jak mu powiesz to nazwisko albo może ftoś z forum mm. :0 Odpowiedz Link
karolina006 Re: kamerzysta 23.04.07, 13:12 wpisując w wyszukiwarce "kamerzysta" wyskoczyło mi: Astra-Video Zbigniew Gregorowicz może ktoś zna? Odpowiedz Link
ja83ja83 Re: kamerzysta 23.04.07, 15:44 Ja moge polecic kamerzyste, ktory filmowal u mojej kolezanki i u mnie tez bedzie. To jest kamerzysta z Grójca, ale spokojnei przyjedzie bez doplat i nawet przyjedzie do domu sie zaprezentowac.jak ktos bedzie zainteresownay to podam namiary. Odpowiedz Link
karolina006 Re: kamerzysta 23.04.07, 16:51 jestem zainteresowana możesz podać mi namiary? Odpowiedz Link
ja83ja83 Re: kamerzysta 23.04.07, 18:37 www.starmedia.pl, na tej stronie reklamuje sie zarówno kamerzysta jak i fotograf, my mamy tylko kamerzyste. Możesz sobie tam obejrzec przykladowe filmiki, do tego naprawde bardzo fajny facet!:) Odpowiedz Link
bor0wy Re: kamerzysta 24.04.07, 14:32 Z czystym sumieniem moge polecic kamerzyste ktory byl u mnie na weselu. Wszystko super, profesjonalnie. Bardzo mily facet. Nie kreci wszystkiego co popadnie tylko kreci duzo materialu a potem robi ta druga ciezsza robote czyli skladanie filmu. Mozna dodatkow zamowic sobie takie rzczy jak: - montaz zdjec - standard pokazanie zdjec panny i pana mlodego z dziecinstwa potem razem - plener - to jest suepr - filmik jak para ze soba chodzi, spotykaja sie itd - teledysk - najlepsze motywy z wesela zlozone w 5min teledysk z podkladem muzycznym itp generalnie facet przedstawia pewna historie 2 osob; - montaz zdjec - czyli dziecinstwo dorastanie - plener - spotykanie sie chodzenie ze soba - wesle - czyli kolejny etap Nie bede pisal bo lepiej zobaczyc przykladowe prace: www.magfilm.pl Odpowiedz Link
nie.my no offence 24.04.07, 15:28 bor0wy napisał: > Z czystym sumieniem <cut> Ja się pytam czy nakręcił coś lepszego od tiny.pl/dd65 ? Pozdrawiam NieMy P.S. Nie miałem u siebie na weselu kamerzysty! Odpowiedz Link
marbla4 Re: kamerzysta 24.04.07, 21:54 B0rowy, przeciez ten Twoj polecany kamerzysta w jednym pieciominutowym filmiku uparl sie pokazac wszystkie efekty jakie ma na komputerze , bleeeeee Ok, o gustach sie nie dyskutuje :D Z dwojga zlego wybralbym tego ze starmedia, ale bez fotografa, bo tam znow fotograf jest pozal sie boze ;) pozdr M. Ps. Tez nie mialem kamerzysty ! Odpowiedz Link
bor0wy Re: kamerzysta 25.04.07, 15:32 marbla4 napisał: > B0rowy, > > przeciez ten Twoj polecany kamerzysta w jednym pieciominutowym filmiku uparl si > e > pokazac wszystkie efekty jakie ma na komputerze , bleeeeee > Ok, o gustach sie nie dyskutuje :D > Z dwojga zlego wybralbym tego ze starmedia, ale bez fotografa, bo tam znow > fotograf jest pozal sie boze ;) > > pozdr > M. > > Ps. Tez nie mialem kamerzysty ! hehe a to dobre. nie wiem jaki filmik ogladales ale z kamerzysta masz 2-3 spotkania gdzie ustalacie wszystko. m.in. jakie przejscia pomiedzy ujeciami - czy cut(czyste przejscie takei jak w filmie) czy z bajerami jesli chcesz miec takie cos do pokazani cioci na wsi. czyc chcesz miec jakies sztuczne ognie, jakies zawijania itd. czy to ma byc film czy reportaz mnostwo takichg rzeczy ustala sie ktorych wczesniej bys sie nie spodziewal. kolejna sprawa to film trwajacy 5-6h - czy ktos ogladal taki film z wesela i wysiedzla do konca. to tez niejest sztuka zrobic takie cos. sztuak jest wyciac z tego fajne wazne rzeczy i zrobic film 2-2,5h gdzie mozna obejrzec film pare razy. a nie meczyc sie ogladajac ciocie i babcie machajace widelacmi i lyzkami - bo kamerzysta nie mial co nakrecic. wszystko zalezy od kamerzysty co kreci i jak. poza tym powiem jak nam powiedzial kamerzysta "To Wy jestescie aktorami i wy macie grac. To od Was zalezy jak wyjdzie ten film" Piszesz ze nie miales kamerzysty - kazdy robi jak chce - moim zdaniem film DOBRZE zrobiony jest o wiele fajniejszy niz zdjecia. Przy filmie nie jedna impreza sie rozkreci. Natomiast zdjecia tez warto zeby miec. Tylko ze mi sie niepodobaja pozowane zdjecia w studiu foto, a zdjec na weselu i tak bedzie mnostwo bo bedzie mnosto gosci z aparatami. taka moja opinia Odpowiedz Link
marbla4 Re: kamerzysta 25.04.07, 21:52 Wlaczylem dwa pierwsze lepsze filmiki na reklamowanej stronie. A te filmiki przeciez sa wizytowka kamerzysty :D I jeszcze jak Wam kamerzysta powiedzial : > "To Wy jestescie aktorami i wy macie grac. To od Was zalezy jak wyjdzie ten fil > m" To dla mnie blad ! Mlodzi nie maja byc aktorami na wlasnym slubie, tylko maja byc SOBA ! Dla mnie wszelkie pozowania i do zdjec i do kamer wygladaja sztucznie. Malo kto potrafi ladnie z wdziekiem zagrac. Aktorzy ucza sie tego latami ! Co do zdjec robionych przez wujkow i innych pociotkow to nie porownuj ich do zdjec robionych przez _prawdziwego_ fotografa. Ale jak sam wspomniales, kazdy wybiera to co lubi i na co go stac :D I juz nie bede ciagnał tego tematu , bo to rozmowa o wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia nad Swietami Wielkiej Nocy :D pozdr M. Odpowiedz Link
nie.my Re: kamerzysta 26.04.07, 08:52 marbla4 napisał: > Ale jak sam wspomniales, kazdy wybiera to co lubi i na co go stac :D > > I juz nie bede ciagnał tego tematu , bo to rozmowa o wyzszosci Swiat Bozego > Narodzenia nad Swietami Wielkiej Nocy :D -->Podpisuję się całą klawiaturą pod postem Marbli4 (Marbla4?). Pozdrawiam NieMy Odpowiedz Link