Dodaj do ulubionych

Pocisk miłości

02.09.18, 19:12
Zainspirowany wątkiem u sąsiadów, zadałem sobie pytanie:

Czem jest miłość ? No czem, no czem, no czem ?

I po długich i wyczerpujących poszukiwaniach, odpowiedź brzmi: no tem, no tem, no tem:

www.youtube.com/watch?v=mr61rD7sbB0
Zaraz się oczywiście znajdą malkontenci, wybrzydzający na warstwę muzyczną, tekstową, scenografię
czy reżyserię. Ale czyż te marginalne w istocie niedostatki, mogą przyćmić erupcję wulkanu namiętności, zwieńczoną brawurową grą aktorską, o oszałamiających efektach specjalnych nie wspominając ?
(dla mniej domyślnych, podpowiedź: nie mogą).

Jeśli wymienione atuty nadal Was jednak nie przekonują, to co powiecie na perfekcyjną pracę kamery ?
Osobliwie na 0:35, gdzie Romeo rozdzierającym mezzosopranem, oznajmia jak mu brakuje Julii uśmiechu
Wprawdzie pan kamerzysta odrobinę oryginalnie rozumiał pojęcie uśmiechu, ale przynajmniej męska część
widowni, nie może go za to winić

Nadal mało ?! Co za znieczulica. A źwirzę marki bober na 0:42 też Waszych zatwardziałych, kamiennych serc nie wzruszy ? To pewnie malowniczy pejzaż z siekierkowskim, na 0:58 również nie ?

Teraz najważniejsze. Pytanie do dam: gdzie Igor nawalił, że dama znalazła innego ?

Może na 1:45 gdzie celem jej olśnienia, do tańca na wydmie przywdział buty narciarskie ?
Czy może - jak celnie zauważył to jeden z komentujących - onieśmieliły Julię jego zmysłowe, kocie ruchy ?

Błagam, otwórzcie serca dziewczyny i rzućcie trochę światła na wspomnianą problematykę , byśmy z Kolegami prócz uczty duchowej, wyciągnęli z tego dzieła również jakieś pożytki edukacyjne
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 02.09.18, 19:15
      PS Ale patrzcie jak się Igor perfidnie zemścił, dając bohaterce odpowiednie imię
    • karolivia Re: Pocisk miłości 02.09.18, 20:22
      Nie dam rady tego obejrzeć. Sorry. Wierzę Ci na słowo, że to prawdziwa miłość wink
      • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 02.09.18, 20:33
        Ale zdajesz sobie sprawę, że wbijasz mi sztylet prosto w serce ?
        Golnij głębszego (no dobra, dwa), spisz ostatnia wolę i ognia. Nic już nie będzie takie samo, ale trzeba przez to przejść, nie ma lekko
        • karolivia Re: Pocisk miłości 03.09.18, 11:40
          gyubal_wahazar napisał:

> Ale zdajesz sobie sprawę, że wbijasz mi sztylet prosto w serce ?
          Lepiej w serce niż w wątrobę wink
          Szybka śmierć z rąk nadobnej niewiasty brzmi jak coś co powinno ci się spodobaćwink
          • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 03.09.18, 12:02
            No brzmi to kusząco na swój perwersyjny sposób, ale może obyłoby się bez sztyletu i w odrobinę przyjemniejszych okolicznościach ? wink
            • karolivia Re: Pocisk miłości 03.09.18, 20:33
              gyubal_wahazar napisał:

> No brzmi to kusząco na swój perwersyjny sposób, ale może obyłoby się bez sztyle
              > tu i w odrobinę przyjemniejszych okolicznościach ? wink
              przyjmniejszych

Cytując klasyka w kwestii okoliczności- Kto to wie?wink
              • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 03.09.18, 20:42
                I kto za to wszystko płaci ? wink
                • karolivia Re: Pocisk miłości 04.09.18, 20:37
                  Płaci ten kto ma. Co do zasady. wink
                  • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 04.09.18, 22:01
                    Nieprawda ! Pani płaci, pan płaci. My płacimy - społeczeństwo

youtu.be/Z9VQ089v9VQ?t=197
                    • karolivia Re: Pocisk miłości 04.09.18, 22:51
                      smile to prawda.
                      Uwielbiam abstrakcyjność tego filmu.
                      W tej scenie której kawałek pokazałeś Himlisbach miał podobno kaca giganta.
                      Znaczy cały czas był lekko sfazowany, ale tu wyraźnie widać cierpienie na jego twarzywink
                      • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 04.09.18, 22:58
                        Janek był absolutnym geniuszem kina. Kiedyś z kumplem, przez dobry rok przerzucaliśmy się wykutymi na blache cytatami z rejsu i nawet za 174-tym razem nas to bawiło. Wyglądaliśmy na duo specjalnej troski, ale jakiś czas później Rejs wygrał plebiscyt na film 40-lecia Polityki czy coś w tym guście i dopiero się połapali że to nie nasze prywatne aberracje wink
                        • karolivia Re: Pocisk miłości 04.09.18, 23:02
                          Dobresmile
                        • 999karolina Re: Pocisk miłości 04.09.18, 23:46
                          gyubal_wahazar napisał: i dopiero się połapali że to nie nasze prywatne aberracje wink

No to pojechałeś smile. Ja rozumiem, że czlowiek dla wzmocnienia atrakcyjności przekazu chce jakąś efektowną historią "z życia" strzelić, ale nie mów, że można jechać cytatami z Rejsu i ktokolwiek w wieku 12-99 lat nie pozna, że to z Rejsu i będzie myślał, że sam to wymyśliłeś smile. Trochę przeszarżowałeś smile Chyba że zapomnialeś dodać, że wszystko sie działo, gdy z kumplem przez rok byłeś wśród tubylców w Bułgarii albo w Kamerunie wink
                          • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 04.09.18, 23:58
                            Hehehe smile Trzeba Ci Karo wiedzieć, że do czasu tego wspomnianego plebiscytu, Rejs leciał głównie w klubach filmowych i raz na parę ładnych lat w tv i to na dwójce. Ale wnioskując z Twego nicka, nie możesz pamiętać tych czasów wink

To raz, a dwa, że ten brawurowy monolog fakt, że sporo ludzi kojarzy, ale jest cała fura bocznych, mniej znanych. Ten z piwem fulajt Maklakiewicza, czy 'a gdzie pan był ?!' Himilsbacha, chociażby

W każdym razie, miło słyszeć kolejną miłośniczkę Rejsu smile
                            • 999karolina Re: Pocisk miłości 05.09.18, 00:18
                              Też mi miło slyszeć miłosnika Rejsu smile
                              Myślę, że jednak mimo mojego nicka (?) pamietamy podobne czasy wink I zapewniam, że od lat 70tych wszystkie pokolenia znają doskonale teksty z Rejsu. Może nie na pamięć, ale kojarzą źródło. Bo wiekszość jednak jakoś oglądała. A nawet jeśli ktoś nie oglądał, to wiele razy słyszał cytaty w róznych sytuacjach. I to naprawdę od wielu lat jest zaskakujaco powszechne w każdym wieku i srodowisku. Wielokrotnie sie o tym przekonywałam.
                              Ale ja się nie czepiam, nie krytykuję tylko życzliwie sugeruje, że takie historie mogą nie być zbyt wiarygodne, bo malo kto uwierzy wink Nie gniewasz się?
                              • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 05.09.18, 17:35
                                No to się różnimy w doświadczeniach, bo co najmniej w połowie przypadków, kiedy rzuciłem którymś mniej ogranym tekstem, było kompletne zero reakcji. Oczywiście nie da się wykluczyć, że tak czapy go wykonałem, że nikomu się nie chciało komentować, ale na moje, szanse przemawiały raczej za brakiem znajomości tego tekstu.

Albo w Twojej guberni naród bardziej wyrobiony kinematograficznie wink

> Nie gniewasz się?

Zburzyłaś mój świat. Została mi tylko zimna stal, albo lot z wysokości wink
    • szarlotka_ja Re: Pocisk miłości 02.09.18, 20:47
      Bobra się przelękła, zdecydowanie.
      Ale motyl wzruszający.
      • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 02.09.18, 22:52
        Noo Szarlotka, jak miło, bo już myślałem, że nikomu się nie spodoba i odkryją to arcydzieło 200 lat po śmierci twórców
        • szarlotka_ja Re: Pocisk miłości 03.09.18, 20:16
          Nom, nic już nie jest takie samo, jak przed obejrzeniem tego dzieła wink.
          • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 03.09.18, 20:42
            Hehehe, uprzedzałem. Na naukach przedmałżeńskich powinni to puszczać wink
            • szarlotka_ja Re: Pocisk miłości 03.09.18, 20:55
              Ostatni raz mną tak rzuciło, jak obejrzałam to. Umiałby Gubiś zatańczyć kan kana równocześnie grając na klawiszach? Ci panowie potrafią tongue_out.
              • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 04.09.18, 14:12
                Kan-kan to moje drugie imię. Z klawiszami szczęśliwie nie miałem jeszcze do czynienia, ale wszystko przede mną wink
    • sweetsadness_87 Re: Pocisk miłości 02.09.18, 21:11
      Pocisk to zdecydowanie jest ale milosci to chyba niekoniecznie smile Moze tak jednak subtelniejszego: youtu.be/f-iOymDxKPs
      • kevinjohnmalcolm Re: Pocisk miłości 02.09.18, 22:13
        To ja może coś dorzucę coś subtelnego z męskiej strony.
        Czy istnieje facet który by się oparł jej głosowi i urokowi?
        youtu.be/_WcWHZc8s2I
        • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 02.09.18, 22:35
          Z lekkością motyla bym się oparł jednemu i drugiemu. Za to temu kociakowi już niekoniecznie. I co Ty na to ?

youtu.be/OGxMQN4UUuc?t=6
          • kevinjohnmalcolm Re: Pocisk miłości 02.09.18, 23:42
            Fajna dziewczyna, ale kompletnie nie z mojej bajki.
            Zostaję przy Sade:
            youtu.be/_qTsxMS2PpA
            A moja bajka wygląda też tak:
            (warto wyłączyć w pokoju światło i przeżyć całe nagranie w skupieniu):
            youtu.be/drLYqN7O35A
            Albo tak:
            (tutaj występuje też pewnie bajka wielu pań wink )
            youtu.be/yKiE9MZs_Gw
      • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 02.09.18, 22:58
        Sweetaśka, jak to niekoniecznie ?! To jest archetyp miłości wyryty na ścianach jaskinii w górnym Pamirze. Wczesna kreda, czyli jakieś 3 mln lat temu. Igor zerżnął to z przeciekniętych do internetów rulonów sanskrytu kaligrafowanych przez buddyjskich mnichów
    • dolores2222 Re: Pocisk miłości 03.09.18, 16:45
      Gubiś, jam twą inspiracją?
      Szczęka mi opadła big_grin
      • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 03.09.18, 17:33
        W rzeczy samej smile A widzisz ile można się dowiedzieć, nawiedzając częściej sąsiadów ? wink
        Za prawdę powiadam Ci, wpadaj częściej Dolorka, jak Cię tam pedoef skotłuje
        • dolores2222 Re: Pocisk miłości 03.09.18, 17:42
          Tezeusz wyluzował. Pieron wie, co sie stało. Martwię się, czy nie chory? tongue_out
          A mnie nie jest łatwo skotłować, jakbyś się jeszcze nie zorientował suspicious
          • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 03.09.18, 18:28
            Może zakrztusił się klopsem, albo potknął o flippera ? wink No wiem, że takich zuchów wciągasz tuzin lewą chrapką, nie przerywając ziewania smile
            • cambria1.2 Re: Pocisk miłości 03.09.18, 20:46
              Ja się zakrztusiłam, zerknąwszy na twoją propozycję muzyczną. Pocisk? Owszem, w tym przypadku jako docisk, przyduś, doduś, nagnieć i ostatecznie dobij...
              • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 03.09.18, 22:31
                Cambria, bo pewnie po łebkach oglądałaś, a dziełem należy się delektować wink
                • cambria1.2 Re: Pocisk miłości 04.09.18, 07:23
                  Po jednym łebku, bobrzym, wyskoczyłam z wody wink
    • marcepanka313 Re: Pocisk miłości 04.09.18, 07:46
      Rozumiem, że to taka forma edukacyjna forum. wink Po czymś takim nie zasnę. Kto Co płaci? big_grinMuszę coś dla zdrowia...................... smile

youtu.be/l8mz0tQeyVk

• marcepanka313 Re: Pocisk miłości 04.09.18, 07:50
        Ci * smile
        • gyubal_wahazar Re: Pocisk miłości 04.09.18, 14:42
          > Kto Co płaci? big_grin

Nikt. Przerażające, nie ? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka