123ula 30.07.08, 18:42 Chcę wywołać większą ilość zdjęć z cyfrówki, gdzie najlepiej wywołać? Słyszałam że są punkty w Mińsku gdzie można wydrukować "od ręki". Jeżeli wiecie gdzie, bardz proszę o namiar. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mark234 Re: Zdjęcia - większa ilość gdzie? 31.07.08, 05:44 Najlepiej przez internet koszt odbitki 0.4zl a jakość super Odpowiedz Link
pprokopc Re: Zdjęcia - większa ilość gdzie? 31.07.08, 13:15 Np vertis.pl lub superfoto.pl A żeby bylo łatwo, to proponuje zainstalować sobie picase (za free od googla) i z jej poziomu mozna ladowac zdjęcia do tych serwisów (jesli oczywiście ma sie tam już konto). Odpowiedz Link
makania Re: Zdjęcia - większa ilość gdzie? 31.07.08, 18:53 ja polecam 'crazyfoto'. niby sa z leborka, ale wszystko oczywsicie przez internet dziala. ceny, z tego co sprawdzalam, najnizsze; bardzo rozne formaty (rzadko sie zdarza zeby jedna firma wywolywala obydwa cyfrowe formaty, czyli 2:3 i 3:4, a 'crazyfoto' tak); a jakoscia bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli. Odpowiedz Link
pprokopc Re: Zdjęcia - większa ilość gdzie? 31.07.08, 21:58 Faktycznie, dla niektórych rodzajów papierów sa tańsi. Wiesz może czy mają opcje wyboru rodzaju kadrowania (dobre do niestandartowych rozmiarów) - wypełnienie lub dopasowanie? Oraz czy mozna ustawic białą ramkę wokół zdjęcia (fajnie wyglądają takie odbitki, szczególnie w tradycyjnych albumach z ciemnymi kartami). Odpowiedz Link
zhuberta Rossmann 01.08.08, 08:57 Korzystałem z programu Fotoświat Rossmann, zdjęcia ładowałem na ich serwer, a po 2 dniach odbierałem odbitki w mińskim Rossmannie. Program pozwala na bardzo łatwą obróbkę zdjęć, można kadrować do tradycyjnego formatu, wstawiać białe ramki itp. Naprawdę fajne i wygodne oprogramowanie dla laika, do tego aktualizacja on-line z cennikiem i od razu masz podaną cenę jaką uiścisz w sklepie przy odbiorze. Same zdjęcia bardzo spoko, przyzwoity papier i dobre kolory. Odpowiedz Link
zhuberta Re: Rossmann 01.08.08, 11:23 Może i w Saturnie robią i w godzinę, nie wiem... jednak do Saturna trzeba się pofatygować osobiście, stać w warszawskich korkach w upale, potem czekać na odbitki i wracając również stać w w korkach, bo chyba Saturna to jeszcze u nas nie ma. Czy to takie atrakcyjne? Odpowiedz Link
ruta.dl Re: Rossmann 01.08.08, 15:05 setki osob codziennie jada z Minska do Warszawy. Jak nie pracuja tam to pewnie tez od czasu do czasu bywaja w roznych sprawach. Ja nie mowie o tym zeby zpecjanie w godzinach szczytu pchac sie tylko po zdjecia, ale przy okazji np zakupow czy wizyty i kinie mozna to zalatwic milo i przyjemnie. Odpowiedz Link
c43 Re: Rossmann 01.08.08, 18:26 A nie lepiej siąść przed komputerem wysłać zdjęcia przez internet Odpowiedz Link