olja8 23.03.09, 17:52 Witam, jak dojechać z Mińska do Łomży , czy są jakieś połączenia autobusowe? I odnośnie prawa jazdy tam, jak wrażenia? czy ktoś może mi napisać coś o swoich doświadczeniach z egzaminem w Łomży? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda21_1 Re: Łomża 23.03.09, 19:39 z mińska musisz jedynie swoim samochodem pojechać do Łomży. Ja 2 razy zdawałam w Łomży i wcale nie jest to łatwe miasto - tak mnie podkusił z tą Łomżą instruktor z osk przy ratuszu; po 2 razie przeniosłam dokumenty do Siedlec i zmieniłam instruktora na Marcina Zająca z Emoli i zdałam za 2 razem w Siedlcach. Więc ta cała Łomża to pic na wodę tylko i naciąganie ludzi Odpowiedz Link
olja8 Re: Łomża 23.03.09, 21:58 Nawet z przesiadką tam nie dojadę żadną? nie wiem jak to jest ale siedlce dały mi popalić, a dużo moich znajomych zdało w Łomży... Odpowiedz Link
magda21_1 Re: Łomża 24.03.09, 06:26 z mińska do Warszawy i z Warszawy z dworca stadion jeżdżą di Łomży autobusy Odpowiedz Link
lysolek4 Re: Łomża 24.03.09, 06:27 dojazd autobusem przez Warszawę, odjazdy z dworca stadion Odpowiedz Link
kamalive Re: Łomża 24.03.09, 11:01 Nie zdawaj egzaminu w Łomży, strata czasu i pieniędzy. Po Siedlcach to przynajmniej troche pojeździsz, a po Łomży - kiedy?? przed samym egzaminem?? Nikt z instruktorów nie chce jeździć do Łomży, ja nie słyszałąm żeby ktoś na jazdy zachrzaniał aż tam. Ten co umie jeździć zda wszędzie. Nie jest ważne jakie miasto - łatwe - trudne - jak umiesz jeździć to zdasz i w Warszawie i w Krakowie, choćbyś była tam pierwszy raz. Także jak ktoś nie zdaje to napewno nie jest to wina miasta. Odpowiedz Link
c43 Re: Łomża 24.03.09, 12:00 Ciekawe jakbyś miała podejść do egzaminu w Siedlcach to byś zdała może za 10 razem to nie znaczenia czy umiesz czy nie umiesz każdego można uwalić na byle g.., Siedlce są bardzo ciężkie do zdania i dlatego wszyscy uciekają do Łomży też o niej słyszałem dobre opinie Odpowiedz Link
kamalive Re: Łomża 24.03.09, 13:09 Ja zdalam za drugim razem w Siedlcach, chociaz nie jestem super kierowca, to jednak mi sie udalo. Znam ludzi, ktorym nie udalo sie zdac w Siedlcach, przeniesli sie do Lomzy, a potem z powrotem do Siedlec, bo jednak stwierdzili, ze to bez sensu tam zdawac jak i tak wszedzie jest tak samo, a Siedlce przynajmniej blizej. Trzeba tylko zapisac sie do dobrego instruktora. Ja kilku przetestowalam i wiekszosc okazywala sie beznadziejna. Moi znajomi jakos pozdawali wszyscy w Siedlcach, nie wszyscy za pierwszym razem, ale wreszcie przeciez kiedys sie uda. Wreszcie tak sie nauczysz jezdzic ze zdasz, i to jest najwazniejsze, bo nie chodzi tylko o to zeby zdac, ale zeby dobrze jezdzic i pewnie czuc sie za kierownica, tak ze sama wsiadasz za kolkiem i jedziesz do Warszawy bez obaw ze jeszcze czegos nie wiesz. Odpowiedz Link
isminaa Re: Łomża 24.03.09, 11:51 Dojazd tam jest kłopotliwy to muszę przyznać ale ze zdaniem prawa jazdy jest dużo łatwiej niż w Siedlcach. Mój brat zdawał w Łomży na B,C,C+E i wszystko się udało. B zdał za pierwszym razem(w Siedlcach zdawał 3 razy bez rezultatu) C za drugim -popełnił błąd, który był ewidentny, oraz C+E też za drugim. Ogólnie była bardzo zadowolony! Jedo koledzy z kursów do dziś jeszcze nie pozdawali w Siedlcach:> Pozdrawiam i życzę powodzenia:) Odpowiedz Link
olja8 Re: Łomża 24.03.09, 13:58 narazie siedlce odpadaja bo bardzo się zraziłam wiec próbuje szczęscia gdzie indziej wiadomo ze jak bedzie zle to sie przeniose. szkoda ze dojazd nie za fajny :( Odpowiedz Link
olja8 Re: Łomża 24.03.09, 14:00 dlaczego nie którzy twierdzą że nie jest to łatwe miasto? przecierz jest duzo mniejsze niż siedlce? Odpowiedz Link
olja8 Re: Łomża 24.03.09, 14:18 nie bylam w Łomży znam ją tylko z opini znajomych natomiast w Siedlcach byłam wiele razy Odpowiedz Link
kamalive Re: Łomża 24.03.09, 14:35 No wlasnie o to mi chodzi! Siedlce to znasz, przynajmniej z widzenia, bylas tam kilka razy, wiesz jak wygladaja, zapewne jak uczeszczasz na kurs, to rowniez po nich jezdzilas. A Łomże zobaczysz pierwszy raz na egzaminie lub moze pojedziesz z raz przed. Z Siedlcami jestes obeznana, ale oczywiscie wybor nalezy do Ciebie. Ja bym wybrala Siedlce...Ciuekawe co jest latwiejszego w Łomży??!! Odpowiedz Link
olja8 Re: Łomża 24.03.09, 14:53 toteż dlatego założyłam taki temat żeby dowiedzieć się jak tam jest, ale raczej nie po to żeby mnie pouczać , pozdrawiam i dziękuje za opinie. Odpowiedz Link
rafre Re: Łomża 24.03.09, 17:31 a ja Cię olja8 nie będę pouczał :) tylko życzył szczęścia... mam nadzieję, że następnym razem pochwalisz nam się swoim prawem jazdy... Powodzenia Odpowiedz Link
magda21_1 Re: Łomża 24.03.09, 19:25 Łomża wcale nie jest łatwa a egzaminatorzy też są co nie którzy chamscy i za byle g.... oblewają. Polecam serdecznie Siedlce Odpowiedz Link
korkowiec654321 Re: Łomża 30.03.09, 08:19 2 miesiące temu zdawałem w Łomży na kategorię C, przyznam że nie było łatwo ale ja zdałem. W sumie na placu zdali wszyscy ale z miasta to wracali jeden za drugim. Zaobserwowałem że na kat B było jeszcze gorzej, o ile z obsługi widać wszyscy zdawali to za przetrącony pachołek czy było do widzenia. Z miasta Fiaty wracały kierowane w większości przez egzaminatorów. Jeśli ktoś po Łomży nie jeździł to z dużym prawdopodobieństwem obleje już na pierwszym dużym rondzie po wyjeździe z ośrodka w prawo czyli do centrum miasta (do ronda cały czas pod górkę się jedzie zarówno z jednej jak i drugiej strony a Fiat udający kangura pod górkę nie był żadną niespodzianką). Plus dla Łomży z mojego punktu widzenia to krótki czas oczekiwania na egzamin: ja czekałem 2 tyg na kat C a w Siedlcach pierwszy wolny termin zaproponowano mi na prawie 2 miesiące do przodu oraz Łomża jest dobrze oznaczona w porównaniu z Siedlcami. Samochodem do Łomży jest jakieś 130km i w 1,5godz swobodnie można się wyrobić, polecam pojeździć sobie jeszcze z godz za jakąś L-ką egzaminacyjną by opanować choć trochę miasto. Życzę powodzenia wszystkim zdającym prawo jazdy. Odpowiedz Link