23.03.09, 17:52
Witam, jak dojechać z Mińska do Łomży , czy są jakieś połączenia autobusowe?
I odnośnie prawa jazdy tam, jak wrażenia? czy ktoś może mi napisać coś o
swoich doświadczeniach z egzaminem w Łomży?
Obserwuj wątek
    • magda21_1 Re: Łomża 23.03.09, 19:39
      z mińska musisz jedynie swoim samochodem pojechać do Łomży.
      Ja 2 razy zdawałam w Łomży i wcale nie jest to łatwe miasto - tak
      mnie podkusił z tą Łomżą instruktor z osk przy ratuszu; po 2 razie
      przeniosłam dokumenty do Siedlec i zmieniłam instruktora na Marcina
      Zająca z Emoli i zdałam za 2 razem w Siedlcach.
      Więc ta cała Łomża to pic na wodę tylko i naciąganie ludzi
    • olja8 Re: Łomża 23.03.09, 21:58
      Nawet z przesiadką tam nie dojadę żadną?
      nie wiem jak to jest ale siedlce dały mi popalić, a dużo moich znajomych zdało
      w Łomży...
      • magda21_1 Re: Łomża 24.03.09, 06:26
        z mińska do Warszawy i z Warszawy z dworca stadion jeżdżą di Łomży
        autobusy
      • lysolek4 Re: Łomża 24.03.09, 06:27
        dojazd autobusem przez Warszawę, odjazdy z dworca stadion
    • kamalive Re: Łomża 24.03.09, 11:01
      Nie zdawaj egzaminu w Łomży, strata czasu i pieniędzy. Po Siedlcach to
      przynajmniej troche pojeździsz, a po Łomży - kiedy?? przed samym egzaminem??
      Nikt z instruktorów nie chce jeździć do Łomży, ja nie słyszałąm żeby ktoś na
      jazdy zachrzaniał aż tam. Ten co umie jeździć zda wszędzie. Nie jest ważne jakie
      miasto - łatwe - trudne - jak umiesz jeździć to zdasz i w Warszawie i w
      Krakowie, choćbyś była tam pierwszy raz. Także jak ktoś nie zdaje to napewno nie
      jest to wina miasta.
      • c43 Re: Łomża 24.03.09, 12:00
        Ciekawe jakbyś miała podejść do egzaminu w Siedlcach to byś zdała może za 10 razem to nie znaczenia czy umiesz czy nie umiesz każdego można uwalić na byle g.., Siedlce są bardzo ciężkie do zdania i dlatego wszyscy uciekają do Łomży też o niej słyszałem dobre opinie
        • kamalive Re: Łomża 24.03.09, 13:09
          Ja zdalam za drugim razem w Siedlcach, chociaz nie jestem super kierowca, to
          jednak mi sie udalo. Znam ludzi, ktorym nie udalo sie zdac w Siedlcach,
          przeniesli sie do Lomzy, a potem z powrotem do Siedlec, bo jednak stwierdzili,
          ze to bez sensu tam zdawac jak i tak wszedzie jest tak samo, a Siedlce
          przynajmniej blizej. Trzeba tylko zapisac sie do dobrego instruktora. Ja kilku
          przetestowalam i wiekszosc okazywala sie beznadziejna. Moi znajomi jakos
          pozdawali wszyscy w Siedlcach, nie wszyscy za pierwszym razem, ale wreszcie
          przeciez kiedys sie uda. Wreszcie tak sie nauczysz jezdzic ze zdasz, i to jest
          najwazniejsze, bo nie chodzi tylko o to zeby zdac, ale zeby dobrze jezdzic i
          pewnie czuc sie za kierownica, tak ze sama wsiadasz za kolkiem i jedziesz do
          Warszawy bez obaw ze jeszcze czegos nie wiesz.
    • isminaa Re: Łomża 24.03.09, 11:51
      Dojazd tam jest kłopotliwy to muszę przyznać ale ze zdaniem prawa
      jazdy jest dużo łatwiej niż w Siedlcach. Mój brat zdawał w Łomży na
      B,C,C+E i wszystko się udało. B zdał za pierwszym razem(w Siedlcach
      zdawał 3 razy bez rezultatu) C za drugim -popełnił błąd, który był
      ewidentny, oraz C+E też za drugim. Ogólnie była bardzo zadowolony!
      Jedo koledzy z kursów do dziś jeszcze nie pozdawali w Siedlcach:>
      Pozdrawiam i życzę powodzenia:)
    • olja8 Re: Łomża 24.03.09, 13:58
      narazie siedlce odpadaja bo bardzo się zraziłam wiec próbuje szczęscia gdzie
      indziej wiadomo ze jak bedzie zle to sie przeniose.
      szkoda ze dojazd nie za fajny :(
      • olja8 Re: Łomża 24.03.09, 14:00
        dlaczego nie którzy twierdzą że nie jest to łatwe miasto? przecierz jest duzo
        mniejsze niż siedlce?
        • kamalive Re: Łomża 24.03.09, 14:14
          a ile tam razy bylas? A w Siedlcach ile??
          • olja8 Re: Łomża 24.03.09, 14:18
            nie bylam w Łomży znam ją tylko z opini znajomych natomiast w Siedlcach byłam
            wiele razy
            • kamalive Re: Łomża 24.03.09, 14:35
              No wlasnie o to mi chodzi! Siedlce to znasz, przynajmniej z widzenia, bylas tam
              kilka razy, wiesz jak wygladaja, zapewne jak uczeszczasz na kurs, to rowniez po
              nich jezdzilas. A Łomże zobaczysz pierwszy raz na egzaminie lub moze pojedziesz
              z raz przed. Z Siedlcami jestes obeznana, ale oczywiscie wybor nalezy do Ciebie.
              Ja bym wybrala Siedlce...Ciuekawe co jest latwiejszego w Łomży??!!
              • olja8 Re: Łomża 24.03.09, 14:53
                toteż dlatego założyłam taki temat żeby dowiedzieć się jak tam jest, ale raczej
                nie po to żeby mnie pouczać , pozdrawiam i dziękuje za opinie.
                • rafre Re: Łomża 24.03.09, 17:31
                  a ja Cię olja8 nie będę pouczał :) tylko życzył szczęścia... mam nadzieję, że następnym razem pochwalisz nam się swoim prawem jazdy... Powodzenia
                  • magda21_1 Re: Łomża 24.03.09, 19:25
                    Łomża wcale nie jest łatwa a egzaminatorzy też są co nie którzy
                    chamscy i za byle g.... oblewają.
                    Polecam serdecznie Siedlce
                    • korkowiec654321 Re: Łomża 30.03.09, 08:19
                      2 miesiące temu zdawałem w Łomży na kategorię C, przyznam że nie było łatwo ale
                      ja zdałem. W sumie na placu zdali wszyscy ale z miasta to wracali jeden za
                      drugim. Zaobserwowałem że na kat B było jeszcze gorzej, o ile z obsługi widać
                      wszyscy zdawali to za przetrącony pachołek czy było do widzenia. Z miasta Fiaty
                      wracały kierowane w większości przez egzaminatorów. Jeśli ktoś po Łomży nie
                      jeździł to z dużym prawdopodobieństwem obleje już na pierwszym dużym rondzie po
                      wyjeździe z ośrodka w prawo czyli do centrum miasta (do ronda cały czas pod
                      górkę się jedzie zarówno z jednej jak i drugiej strony a Fiat udający kangura
                      pod górkę nie był żadną niespodzianką). Plus dla Łomży z mojego punktu widzenia
                      to krótki czas oczekiwania na egzamin: ja czekałem 2 tyg na kat C a w Siedlcach
                      pierwszy wolny termin zaproponowano mi na prawie 2 miesiące do przodu oraz Łomża
                      jest dobrze oznaczona w porównaniu z Siedlcami. Samochodem do Łomży jest jakieś
                      130km i w 1,5godz swobodnie można się wyrobić, polecam pojeździć sobie jeszcze z
                      godz za jakąś L-ką egzaminacyjną by opanować choć trochę miasto. Życzę
                      powodzenia wszystkim zdającym prawo jazdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka