Dodaj do ulubionych

Blue Wave - Alanya

22.07.04, 11:47
www.bluewaveapartments.com
The hotel located 2 km from Alanya and 135 km from Antalya.
Obserwuj wątek
    • riwiera_turecka Re: Blue Wave - Alanya 06.08.04, 21:45
      Autor: Mirano 06-08-2004 20:16

Witam,

Poniżej zamieszczam opis hotelu BLUE WAVE w Alanya ( Oba Gol )
      Hotel jest bardzo fajny. Ładne wnętrze, bilard, stół do ping ponga, plac zabaw
      dla dzieci, mini-market. Uroku dodają szczegóły, jak np. ptaki w klatce w
      pobliżu recepcji, spacerująca po hotelu kuropatwa (słabo rozpoznaję ptaki, ale
      chyba w tym przypadku się nie mylę). Pokoje są czyściutkie i przestronne. Każdy
      pokój ma oddzielną sypialnię, salon z aneksem i własną łazienkę z prysznicem i
      toaletą.
      W aneksie znajduje się lodówka, czajnik bezprzewodowy lub kuchenka elektryczna
      z czajnikiem, zlewozmywak, talerze, sztućce, szklanki, otwieracz, itd.
      No i oczywiście znajdziecie tu fajny basen ze zjeżdzalnią.
      Hotel jest dobrze usytuowany, moim zdaniem jazda dolmuszem do portu w Alanyi
      zajmuje góra 10 minut (opłata za dolmusz to 750 tys. lirów tureckich od osoby
      lub 0,5 dolara).

Minusem hotelu są dopłaty za klimatyzację (35 EURO za tydzień). Na teren basenu
      nie można też wnosić napojów, a te w barze przy basenie są dość drogie.

Prawie codziennie hotel organizuje jakieś wewnętrzne imprezy, np. Snake Show,
      Taniec Brzucha, występ TEAM'u BLUE WAVE itd. W czasie imprez odbywają się także
      przeróżne zabawy dla dzieci.

W okolicy jest wiele knajp i sklepików, straganów itd. Plaża znajduje się
      jakieś 400 metrów od hotelu (leżaki płatne 4 mln lirów za dwa leżaki +
      parasol) . Jest to plaża z drobnym żwirkiem, po którym przyjemnie się chodzi.
      Niestety zaraz po wejściu natykamy się na kamienie, które nie są tak gładkie,
      jak te z plaży Kleopatry. Niestety dość szybko robi się głęboko. Ja nie miałem
      dna pod nogami już po jakiś 2 metrach od brzegu. Osobiście plaża mi się
      podobała, ale rodziny z dziećmi narzekały, bo rzeczywiśce ciężko się wchodzi i
      wychodzi z wody.

Mogę smiało polecić hotel Blue Wave. W każdym razie ja byłem bardzo zadowolony
      z pobytu, który wykupiłem w Ecco Holiday.

Doradzę jeszcze, że nie warto dokupować wyżywienia, bo z tego co słyszałem
      śniadania są bardzo monotonne, a na obiadokolacje podawane rzekomo chyba między
      19 do 21, w rzeczywistości trzeba przychodzić parę minut przed 21, bo wtedy są
      podawane. Co prawda w czasie kiedy ja byłem tylko jedna para Polaków wykupiła
      wyżywienie, a w całym hotelu jeszcze tylko z 6 osób je wykupiło i z tego
      względu nie było szwedzkiego stołu, stąd może te godziny podawania
      obiadokolacji.

Pozdrawiam
      Mirano

• riwiera_turecka Re: Blue Wave - Alanya 06.08.04, 21:47
        ten apart-hotel znajduje się przynajmniej 3,5 km od centrum Alanyi ( nie jak
        podają prawie wszystkie biura 2km )

zadowolona
      • riwiera_turecka Re: Blue Wave - Alanya 16.08.04, 17:25
        Autor: Urs 16-08-2004 17:16

APARTHOTEL BLUE WAVE - centrum dzielnicy Oba Gol.
        Hotel odnowiony, przyjemny basen ze zjezdzalnia, frajda dla dzieci.
        Zamieszkiwany glownie przez holendrow.
        Pokoje w stylu malego apartamentu
        z mala kuchnia, wyposazona we wszystkie potrzebne uzadzenia i naczynia do
        przygotowania malych posilkow. Jedyne co mozna skrytykowac, to sposob
        uruchamiania klimatyzacjii. Jest to urzadzenie elektroniczne przymocowane do
        jedynego klucza od drzwi. W efekcie kiedy opuszczamy pokoj zabierajac klucz
        z rzeczonym urzadzeniem, to klimatyzacja sie wylacza a pokoj rowniutko sie
        nagrzewa przez caly czas naszej nieobecnosci. Wracamy zatem wieczorem do bardzo
        cieplutkiego pomieszczenia i zabawa zaczyna sie od nowa. Przyznam ze bardzo nas
        to zakoczylo, i uznalismy ze taki proceder to zwyczajne oszustwo, zwaszcza ze
        pobierana jest oplata chyba z 9 milionow za dzien uzywania. No ktos powie
        trzeba siedziec w pokoju caly dzien, albo ostatecznie ustalic dyzury, a nie sie
        czepiac, kurka wodna. Podobno, zdaniem Pana Rezydenta, tak jest WSZEDZIE na
        swiecie (???). Zaluje ze nie zwocilam Panu uwagi iz racjii nie ma, ale teraz
        juz jest za pozno.

• etrusek Re: Blue Wave (***) - Alanya 17.09.04, 11:41
      autor: orrangge

Własnie wróciłam z Alanyi, mieszkałam w hotelu Blue Wave wycieczkę
      organizowało Ecco Holiday. Hotel jest położony w dzielnicy Alanyi Oba
      (Obagol), do centrum jest ok 10 min. dolmuszem a na piechotkę 40-60 min.
      najczesciej chodziliśmy na piechotkę spacetr był przyjemny bo idzie się
      promenadą. Hotel jest połozony w ładnej okolicy na okolo jest pełno sklepów i
      restauracji.
      Apartamenty składają się z dwóch pokoi sypialni i czesci dziennej oraz dobrze
      wyposażonego aneksu kuchennego i łazienki. W kuchni jest kuchenka, garnuszki,
      czajnik, lodówka czyli wszystko co może być potrzebne. Pokoje sa sprzątane
      codziennie. Przy hoteku jest fajny basenik ze zjeżdżalnią (niestety po
      sezonie zamknięta).
      Hotel jest zdecydowanie godny polecenia na potwierdzenie dodam że wybieram
      się tam za rok :) pozdr
    • etrusek up .. 15.09.05, 19:58
    • etrusek up_1 14.09.06, 00:42
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka