etrusek 22.07.04, 11:47 www.bluewaveapartments.com The hotel located 2 km from Alanya and 135 km from Antalya. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
riwiera_turecka Re: Blue Wave - Alanya 06.08.04, 21:45 Autor: Mirano 06-08-2004 20:16 Witam, Poniżej zamieszczam opis hotelu BLUE WAVE w Alanya ( Oba Gol ) Hotel jest bardzo fajny. Ładne wnętrze, bilard, stół do ping ponga, plac zabaw dla dzieci, mini-market. Uroku dodają szczegóły, jak np. ptaki w klatce w pobliżu recepcji, spacerująca po hotelu kuropatwa (słabo rozpoznaję ptaki, ale chyba w tym przypadku się nie mylę). Pokoje są czyściutkie i przestronne. Każdy pokój ma oddzielną sypialnię, salon z aneksem i własną łazienkę z prysznicem i toaletą. W aneksie znajduje się lodówka, czajnik bezprzewodowy lub kuchenka elektryczna z czajnikiem, zlewozmywak, talerze, sztućce, szklanki, otwieracz, itd. No i oczywiście znajdziecie tu fajny basen ze zjeżdzalnią. Hotel jest dobrze usytuowany, moim zdaniem jazda dolmuszem do portu w Alanyi zajmuje góra 10 minut (opłata za dolmusz to 750 tys. lirów tureckich od osoby lub 0,5 dolara). Minusem hotelu są dopłaty za klimatyzację (35 EURO za tydzień). Na teren basenu nie można też wnosić napojów, a te w barze przy basenie są dość drogie. Prawie codziennie hotel organizuje jakieś wewnętrzne imprezy, np. Snake Show, Taniec Brzucha, występ TEAM'u BLUE WAVE itd. W czasie imprez odbywają się także przeróżne zabawy dla dzieci. W okolicy jest wiele knajp i sklepików, straganów itd. Plaża znajduje się jakieś 400 metrów od hotelu (leżaki płatne 4 mln lirów za dwa leżaki + parasol) . Jest to plaża z drobnym żwirkiem, po którym przyjemnie się chodzi. Niestety zaraz po wejściu natykamy się na kamienie, które nie są tak gładkie, jak te z plaży Kleopatry. Niestety dość szybko robi się głęboko. Ja nie miałem dna pod nogami już po jakiś 2 metrach od brzegu. Osobiście plaża mi się podobała, ale rodziny z dziećmi narzekały, bo rzeczywiśce ciężko się wchodzi i wychodzi z wody. Mogę smiało polecić hotel Blue Wave. W każdym razie ja byłem bardzo zadowolony z pobytu, który wykupiłem w Ecco Holiday. Doradzę jeszcze, że nie warto dokupować wyżywienia, bo z tego co słyszałem śniadania są bardzo monotonne, a na obiadokolacje podawane rzekomo chyba między 19 do 21, w rzeczywistości trzeba przychodzić parę minut przed 21, bo wtedy są podawane. Co prawda w czasie kiedy ja byłem tylko jedna para Polaków wykupiła wyżywienie, a w całym hotelu jeszcze tylko z 6 osób je wykupiło i z tego względu nie było szwedzkiego stołu, stąd może te godziny podawania obiadokolacji. Pozdrawiam Mirano Odpowiedz Link Zgłoś
riwiera_turecka Re: Blue Wave - Alanya 06.08.04, 21:47 ten apart-hotel znajduje się przynajmniej 3,5 km od centrum Alanyi ( nie jak podają prawie wszystkie biura 2km ) zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
riwiera_turecka Re: Blue Wave - Alanya 16.08.04, 17:25 Autor: Urs 16-08-2004 17:16 APARTHOTEL BLUE WAVE - centrum dzielnicy Oba Gol. Hotel odnowiony, przyjemny basen ze zjezdzalnia, frajda dla dzieci. Zamieszkiwany glownie przez holendrow. Pokoje w stylu malego apartamentu z mala kuchnia, wyposazona we wszystkie potrzebne uzadzenia i naczynia do przygotowania malych posilkow. Jedyne co mozna skrytykowac, to sposob uruchamiania klimatyzacjii. Jest to urzadzenie elektroniczne przymocowane do jedynego klucza od drzwi. W efekcie kiedy opuszczamy pokoj zabierajac klucz z rzeczonym urzadzeniem, to klimatyzacja sie wylacza a pokoj rowniutko sie nagrzewa przez caly czas naszej nieobecnosci. Wracamy zatem wieczorem do bardzo cieplutkiego pomieszczenia i zabawa zaczyna sie od nowa. Przyznam ze bardzo nas to zakoczylo, i uznalismy ze taki proceder to zwyczajne oszustwo, zwaszcza ze pobierana jest oplata chyba z 9 milionow za dzien uzywania. No ktos powie trzeba siedziec w pokoju caly dzien, albo ostatecznie ustalic dyzury, a nie sie czepiac, kurka wodna. Podobno, zdaniem Pana Rezydenta, tak jest WSZEDZIE na swiecie (???). Zaluje ze nie zwocilam Panu uwagi iz racjii nie ma, ale teraz juz jest za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Blue Wave (***) - Alanya 17.09.04, 11:41 autor: orrangge Własnie wróciłam z Alanyi, mieszkałam w hotelu Blue Wave wycieczkę organizowało Ecco Holiday. Hotel jest położony w dzielnicy Alanyi Oba (Obagol), do centrum jest ok 10 min. dolmuszem a na piechotkę 40-60 min. najczesciej chodziliśmy na piechotkę spacetr był przyjemny bo idzie się promenadą. Hotel jest połozony w ładnej okolicy na okolo jest pełno sklepów i restauracji. Apartamenty składają się z dwóch pokoi sypialni i czesci dziennej oraz dobrze wyposażonego aneksu kuchennego i łazienki. W kuchni jest kuchenka, garnuszki, czajnik, lodówka czyli wszystko co może być potrzebne. Pokoje sa sprzątane codziennie. Przy hoteku jest fajny basenik ze zjeżdżalnią (niestety po sezonie zamknięta). Hotel jest zdecydowanie godny polecenia na potwierdzenie dodam że wybieram się tam za rok :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś