Dodaj do ulubionych

Gural - Alanya

14.02.05, 13:28
www.guralotel.com/
Obserwuj wątek
    • etrusek Re: Gural - Alanya 17.07.05, 14:46
      autor: Madzia - magdulka5@o2.pl

Jak dla mnie hotel jest ok jak na Turcję i jej 3* pokoje czyste, sprzatane
      codziennie bardzo dokładnie, łącznie z codzienna wymiana ręczników, obsługa
      bardzo sympatyczna i pomocna w każdym momencie, jedzonko całkiem niezłe;-)) i
      dużo...plaża blisko, niecałe 30 kroków, wystarczy przejśc prze ulicę, plaża
      piaszczyto-żwirowa;-(...do centrum jakies 20 minut piechotką, ewentualnie ich
      komunikacją (1 lir turecki)
      Pozdrawiam i życze milego pobytu....
    • etrusek Re: Gural - Alanya 11.07.06, 12:04
      autor: kasia wakacje.pl

cześć!!!ja byłam rok temu w tym hotelu i również mogę powiedzieć, że jest
      całkiem fajny:)pokoje są sprzątane codziennie więc jest czysto; rok temu była
      taka miła pani pokojówka, która naprawdę się przykładała do swojej pracy pokój
      był czyściutki i nawet codziennie układała w różne kształty koce na łóżkach:)
      mogę również powiedzieć że nasz przewodnik nas poinformował, że w Turcji
      wszędzie mile są widziane napiwki i że warto pani pokojówce zostawiać na
      poduszce codziennie jakieś drobne wtedy się jest lepiej postrzeganym ale dodał
      że to tylko tak wypada i że na pewno nie może być tak że jak się nie zostawi
      kasy to że pokój nie będzie posprzątany:)no w każdym razie my z siostrą
      codziennie zostawiałyśmy jakieś drobne na poduszce i pani nas bardzo lubiła coś
      tam nawet zagadywała uśmiechała się i w ogóle(no ale to tylko taka mała
      dygresja) także mogę potwierdzić to że obsługa jest miła nie tylko pokojówki
      ale wszyscy są przyjaźnie nastawieni;co do picia to nas uprzedzano że niby nie
      wolno wnosić ale wiadmo jak to jest dało radę bez problemu wnosić różne rzeczy
      nie tylko picie;]zwlaszcza że bardzo blisko tego hotelu jest market MMmigros
      chyba się nazywał także my wnosiłyśmy różne rzeczy dla niepoznaki w torbach
      choć myślę, że pracownicy hotelu i tak sobie doskonale zdają sprawę że migros
      jest w okolicy;)i powiem jeszcze że choć nasz przewodnik nas trochę straszył że
      w pokoju lepiej picie chować bo niby pokojówka może wyrzucić jak to zobaczy czy
      coś w tym stylu to to było tylko jakieś głupie straszenie my miałyśmy picie na
      widoku i nie tylko picie nawet takie bardziej wartościowe rzeczy i nic nie
      ginęło;mogę powiedzieć jeszcze że ten nasz przewodnik nas również ostrzegał
      żeby nie urywać umywalek w łazience:)bo one niby na jakiś silikon są
      przyczepione i chyba zdarzyła im się w tym hotelu taka historia coś w tym stylu
      że jakaś babka robiła pranie w tej umywalce i umywalka odpadła:) nie wiem
      dokładnie coś takiego ten nasz koleś mówił co mnie rozśmieszyło także jakby
      ktoś chciał urwać umywalkę to też da radę w co wątpię ale kto wie:)
      cen w hotelu nie pamiętam dokładnie ale coś mi się kojarzy że chyba
      wymieniałyśmy zawsze 5 euro w recepcji na liry i chyba to starczło na 4 piwka
      do obiadokolacji:)ale pewna już teraz nie jestem no w każdym razie mogę również
      powiedzieć że jedzenia jest dużo i całkiem niezłe no i przypomina mi się
      jeszcze że na śniadanie kawa, i takie rozwodnione jakby soki z automatu byly za
      darmo a jak ktoś chciał taki specjalny lepszy sok to już się za niego placiło;
      nie wiem co jeszcze mogę dodać oglólnie naprawdę nasze wakacje były super
      alanya to piękne miasto zwłaszcza do zabawy i zazdroszczę wszystkim którzy się
      tam wybierają.
      (...) do portu "z buta" jest troszeczkę tak spacerem to chyba będzie z 20 min.
      choć tak dokładnie nie pamiętam bo zazwyczaj jak chodziłam na piechotkę to
      byłam już lekko znieczulona i traciło się poczucie czasu:)ale żeby się za
      bardzo nie zmęczyć to myśle że warto korzystać z dolmuszów zatrzymują się zaraz
      koło hotelu i jadą do samego centrum a podróż taka trwa z 5-10 min i jest
      niedrogo.
      (...) jechałam z travel time i nie mogę nic złego powiedzieć na temat tego
      biura bo u nas się akurat wszystko udało;co do wycieczek to byłyśmy w pamukkale
      na tej wycieczce 2-dniowej organizowanej przez orbis i bardzo polecam myślę, że
      jak już się jest w Turcji to warto to zobaczyć bo robi wrażenie:)ta wycieczka
      organizowana przez orbis może nie jest zbyt tania no ale fajnym autokarem się
      jechało nie był to jakiś grat:) no i był bardzo fajny przewodnik pan Jacek miły
      dowcipny inteligentny i naprawdę mądry fajnie opowiadał i nie nudził także
      wycieczka minęła nie wiadomo kiedy;ponadto przez orbis pojechałyśmy jeszcze na
      rafting a w kapadocji byłyśmy z biurem pacho tours-miejscowe biuro w alanyi
      zresztą tam w alanyi jest pełno biur i na każdym kroku są naganiacze, którzy
      tylko zachęcają do kupowania u nich tych wycieczek,które chyba nawet taniej
      wychodzą więc nie trzeba jechać z orbisem choć komfort naszej wyprawy do
      kapadocji był gorszy niż wycieczka do pamukkale z orbisem-mimo tego za niższą
      cenę zwiedziłyśmy kapadocję więc zależy ile kto ma kaski i ile chce jej
      poświęcić na wycieczki - w orbisie na pewno komfort jazdy i hotele na tych
      wycieczkach są lepsze, bo rozmawiałam również z paniami z naszej grupy, które
      też i w kapadocji były z orbisem i z panem Jackiem i miały
      ponoć "wyczesany"hotel ;)także zależy do czego kto przywiązuje wagę ale nie
      zmienia to faktu, że kapadocja też robi wrażenie:)
      rafting również super sprawa co prawda jak dla mnie byłaby jeszcze lepsza
      gdybym nie jechała tam z siostrą zaraz po całonocnym imprezowaniu bo cały czas
      się modliłam żeby ta porywista orzeźwiająca chłodna woda w rzece była Spritem
      no ale niestety była ciągle porywistą orzeźwiającą chłodną wodą;)ale naprawdę
      fajna zabawa na tych pontonach w upalny dzień taka letnia woda cudowna sprawa
      ponadto na całym tym spływie oprócz wiosłowania zorganizowali nam różne zabawy
      jak np.:konkurs tańca z wiosłami albo skakanie ze skały do tej rzeki czy też w
      wężyku utworzonym z ludzi trzeba było przepłynać pod prąd no także takie fajne
      zabawy żeby urozmaicić troszkę wiosłowanie:)
      (...) my byłyśmy w drugiej połowie lipca i nie było przerażających tłumów na
      plaży owszem było dużo ludzi ale leżaki można było znaleźć cen niestety nie
      pamiętam; my wzięłyśmy chyba z raz czy dwa razy leżaki a tak to brałyśmy
      ręczniki i na ręcznikach się opalałyśmy bo pomiędzy sektorami leżaków są
      odstępy właśnie żeby sobie rozkładać własne posłania:)
      muszę powiedzieć że warto nie zapominać o klapkach nawet jak się idzie z leżka
      do wody bo choć to niewielki dystans leżak-woda to piasek jest tak potwornie
      gorący że na boso trudno ten dystans pokonać:)my już po jakimś czasie tę
      taktykę stosowałyśmy i zostawiałyśmy klapeczki tuż przy wodzie bo naprawdę
      można poparzyć stopy:)
      plaża jest dosyć szeroka, są natryski żeby spłukać z siebie piasek, są również
      wydzielone miejsca do grania w siatkę, po plaży chodzą również jakieś ziomki
      noszące np.arbuzy na głowach;)
      no a co do wody to jest cieplutka przeźroczysta ale niestety szybko robi się
      bardzo głęboko gdyż zaraz po wejściu do morza jest duży spad, także jak ktoś
      lubi czuć dno pod nogami to może mieć troszkę problem.
      • axa22 Re: Gural - Alanya 15.07.06, 21:56
        W zeszłym roku byłam w tym hotelu :) dla mnie BOMBA:)polecam wszystkim
        alanye...poprzedniczka opisała wszystko, więc po prostu podpisuje sie pod tym :)
        WYCIECZKA DO pamukale wspaniała, przewodnik SUPER,wiedział więcej o Polsce niż
        sami Polacy i zarzucał super ciekawe historie o Turcji :) hotel z ciepłymi
        źródłami...ahhh..zazdroszcze wszystkim, którzy wybierają się do TURCJI:)
        wymarzony kraj nie tylko na wakacje :)POLECAM :)
    • etrusek Re: Gural - Alanya 31.07.06, 21:46
      autor: mcj, wakacje.pl

Hotel Gural rewelacja. Byłem od 5-12 lipca 2006 roku. Pokoje sprzątane
      codziennie, włącznie z wymianą ręczników a dodam, iż nie zostawiałem
      sprzątaczce żadnej kasy. Basen bardzo zadbany. Klimatyzacja bardzo dobra w
      każdym pokoju. Jedzenie zjadliwe choć monotonne, ale idzie sie najeść. Jeśli
      chodzi o kase to najlepiej brać Euro. Dolary biorą ale mniej chętniej. Również
      lecieliśmy z ORBISem. Choć powrót był straszny z awarią samolotu. Nie
      zapomnijcie o klapkach na plaży nie idzie ujść taki piasek gorący. Bardzo ładne
      widoki z zamku na obie strony Alanii. Do portu wcale nie tak daleko Dolmusze
      kawałem przejazd za 50 eurocentów bądź 1 lira. Plaża kleopatry czyściutka,
      basen super. W porównaniu do innych hoteli bez probvlemu można się w nim kąpać
      w nocy. Obsługa bardzo miła. POlecam kebaba w hotelu obok za 4 liry bądź 2,5
      euro można zjessć rewelacyjnego kebaba w hotelu BALIK. do plazy blisko. Ja
      jestem bardzo zadowolony. A co do drink baru na dachu kelnerzy sie upieraja, że
      jest on czynny tylko ludzie nie przychodzą, jednak po zbadaniu terenu okazuje
      się, iz służy on jako suszarnia do eczików i pościeli. Piwo w barze przy
      basenie 3 liry czyli jakies 1,5 euro. Serdecznie polecam ten hotel. Jestem
      strasznie zadowolony.
      • slababateria Re: Gural - Alanya 06.07.09, 11:33
        właśnie siedzę w guralu nad basenem i popijam piwo "marmara 34" trochę cienkie
        ale cóż zrobic bo tylko to jest w all inclusive
        alfa star wywiązało się dobrze z podróży

zalety hotelu:
        -internet wi fi
        -pokoje sprzątane i czyste
        -bliskość do morza realnie 30metrów
        -jedzenie ok
        -woda w basenie ok
        -obsługa kelnerów wysmienita
        -recepcja tez ok

wady:
        -olewający stosunek barmanów do gościa
        potrafią zniknąć o 22;50 z baru i wracają po 15 minutach mówiąc ze juz nieczynne
        jedynie barmanka która jest od strony basenu jest bardzo uczynna i przyjacielsko
        nastawiona do gości przez co bardzo mi sie podoba
        na kartce która otrzymalismy odnosnie wyzywienia i co jest w all inclusive jest
        przegiecie
        pisze tam All inclusive: cola, fanta, sprite a polewają nam jakieś badziewie z
        MAKRO markowane "ARO"
        rozumiem pisze "cola" to jest cola "ARO" ale że juz uzywają nazwy FANTA I SPRITE
        a leją zamienniki z MAKRO czyli ARO to juz coś jest nie tak.

sorry za byki i błedy piszem z laptopa siedząc przy basenie a gniazdka brak zeby
        podładować

pozdrawiam
        • szch83 Re: Gural - Alanya 09.07.09, 20:58
          > jedynie barmanka która jest od strony basenu jest bardzo uczynna i
          przyjacielsk
          > o
          > nastawiona do gości przez co bardzo mi sie podoba

Potwierdzam, bardzo miła, reszta barmanów rzeczywiście taka sobie.
          • hercia10 Re: Gural - Alanya 29.07.09, 18:30
            Potwirdzam barmanka ok. reszta bee,jedzenie bardzo monotonne pokoje male ale
            czyste drinki sama woda nawet napiwki nie pomogly duży plus piękna plaza lecz
            niestety lezaki i parasole płatne ok.3$
    • turhotel Re: Gural - Alanya 24.07.07, 21:51
      Przy kolacjach sprawdzajcie, bo bardzo oszukują cenowo. Ale to nie tylko w
      hotelu, rowniez na miescie. Nie proponuje aquapark'u - beznadzjeja, ale kłady
      super - 50 euro.
      martynka
      • renata.mrosek Gural 30.08.07, 20:16
        witam ural w którym byłam tydzień przez biuro Orbis. Moja opinia jest taka:
        hotel est nie wielki ma mały basen i skromne pokoiki. Dla mnie pokój był
        wystarczający ale ja nie przywiązuje za bardzo uwagi do tego bo jade do Turcji
        zwiedzać i przebywać jak najmniej w hotelu. Chłopak na początku nie był
        zachwycony ale po kilku dniach się przyzwyczailiśmy. Była klimatyzacja i tv i to
        uważam za wielki plus. Obsługa może być a sprzątaczka sprzątała nie co dzień ale
        nowe ręczniki mieliśmy codziennie (nie zostawialiśmy napiwków. Za minus uważam
        to że nie mieliśmy imprezek przy basenie jak inne baseny gdzie zaglądaliśmy z
        zazerością:-)
        Jedzenie troche monotonne i mało konkretne bo pomidory og órki i ser feta mogą
        się przejeść już po kilku dniach. Ja kożystałam na śniadaniach i obiadokolacjach
        z przepysznych aruzów, melonów pomarańczy i brzoskwiń.
        Dla kogoś z nie wielkimi funduszami i wymaganiami może być. Ja bym dała 2
        gwiazdki a ma trzy w rzeczywistości.
        Pozdrawiam i życze udanego pobytu...
    • turhotel Re: Gural - Alanya 29.07.08, 14:53
      Hotel dla niewymagających, połozenie bardzo dobre, plaza bardzo
      blisko to działa zdecydowanie na korzysć. Jako baza wypadowa do
      zwiedzania doskonały w poblizu pełno tureckich biur oferujących
      tanie wycieczki.
      Ewa
    • turhotel Re: Gural - Alanya 22.08.08, 16:05
      Właśnie wróciliśmy z Alanyi, mieszkaliśmy w Guralu, hotelik mały ale
      przytulny,tylko całe dwa tygodnie chorowali wszyscy goście w tym
      hotelu, mieliśmy biegunki i wymioty, po rozmowie z menagerem hotelu
      obsługa zaczęła wielkie sprzątanie włącznie z chlorowaniem wody
      użytkowej oraz wymianą obsługi, niestety pomocy od pani
      rezydentki "Orbisu" nie doczekalismy się, więc musieliśmy walczyć
      sami, narazie proponuje wyjechac do innego hotelu ,aż w Guralu
      zostanie zlikwidowane ognisko "zarazy". Tomek J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka