mini_aa Re: Mleko 03.09.04, 14:53 hm czy mozna w I fazie pic mleko 0%? albo chociaz odrobinke zeby kawe zabielic? pzdr Odpowiedz Link
mamaimarta Re: Mleko 03.09.04, 15:20 Witaj! Jako stara weteranka diety SB powiem jak robiłam ja - od pierwszej fazy nie zrzekładm sie mojego ukochanego mleczka do kawy light(4%), a juz schudłam 8 kilo! Jesli nie lubisz kawy bez mleka i nie pijesz ich 10 dziennie (ja jedna)to mysle ze nie ma problemu. Pozdrawiam MiM Odpowiedz Link
agator13 Re: Mleko 03.09.04, 16:03 Ja używam do kawki mleka 0.5% i waga mi spada.Swego czasu zastanawiałam sie nad kupieniem mleka 0% ale porównując z 0.5% miało ono więcej węglowodanów- i dlatego wybrałam te pół procent tłuszczu zamiast węglowodanów. Odpowiedz Link
argonia Re: Mleko 03.09.04, 18:43 Właśnie chyba w Montignacu było o tym,że im mniej tłuszczu w nabiałach tym więcej węglowodanów!Zalecał tłuste i półtłuste sery,jogurty,mleko,aby nie dostarczać tych drugich.Ale te dwie diety jednak są różne,(napisali je po badaniach, własnych obserwacjach i doświadczeniach inni lekarze)choć podobieństwa wynikają z oparcia się o tabele IG.Mnie się nie udało z Montignacem,więc spróbuję SB.Być może,że mój problem to nadmiar węglowodanów. Odpowiedz Link
maya3 Re: Mleko 03.09.04, 20:18 ja wybrałam mleko 0,5% i też waga spada, kupiłam raz łaciate 0%, ale to już po prostu sama woda Maja Odpowiedz Link