wolny_wilk 11.10.04, 12:53 Są już pierwsze Szampiony. Udało mi się też przed chwilą kupić przepyszne Delikatesy. Tak mało człowiekowi do szczęścia potrzeba... Przydałaby się jeszcze szarlotka. Czas delikatnie poświdrować mamę. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralston Re: Jabłka. 11.10.04, 13:18 Ależ mi smaku narobiłeś na tę szarlotkę. Dzwonię do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Jabłka. 11.10.04, 13:36 ralston napisał: > Ależ mi smaku narobiłeś na tę szarlotkę. Dzwonię do domu... Jako prowodyr spodziewam się też małej paczuszki dla mnie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Jabłka. 11.10.04, 15:06 U mnie szarlotka była w sobotę. Nie zdążyła wystygnąć... :) Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Jabłka. 11.10.04, 15:39 Ciepła szarlotka jest najpyszniejsza. A jaka jest właściwie różnica między szarlotką a jabłecznikiem? Pozdrawiam i ruszam do kuchni wykonać ciasto ze śliwkami :-)) b... Odpowiedz Link Zgłoś
fringilla Re: Jabłka. 11.10.04, 21:33 > Ciepła szarlotka jest najpyszniejsza. Z lodami i bitą śmietaną. Ale najlepsze na szarlotke są antonówki, a te się już niestety skończyły. Chociaż szare renety, takie kwaśne, też niczego sobie... Cóż mogę dodać? Lece zagniatać ciasto, mam jeszcze kilka słoików antonówek z brzoskwiniami. Jednak warto było się męczyć i obierać... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jabłka. 12.10.04, 09:16 fringilla napisała: > > Ciepła szarlotka jest najpyszniejsza. > > Z lodami i bitą śmietaną. > Ale najlepsze na szarlotke są antonówki, a te się już niestety skończyły. > Chociaż szare renety, takie kwaśne, też niczego sobie... > Cóż mogę dodać? Lece zagniatać ciasto, mam jeszcze kilka słoików antonówek z > brzoskwiniami. Jednak warto było się męczyć i obierać... > > Mama zawsze robi kilka dużych słoików jabłek na zimę. Szarloteczki z tego to sama poezja... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jabłka. 14.10.04, 11:06 Jem, ale raczej z grzeczności, bo to przecież one najdłużej nam służą :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jabłka. 03.03.05, 13:50 Chyba zaraz zadzwonię do domu i zamówię szarlotkę na kolację :) Odpowiedz Link Zgłoś