all2 06.11.03, 10:46 wszystkim Leonardom przyszłym i przeszłym życzenia nieustającego geniuszu... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 13:16 all2 napisała: > > wszystkim Leonardom przyszłym i przeszłym życzenia nieustającego > geniuszu... :) > Znam jednego Leona. I to na drugie. Leonarda żadnego wśród żyjących... Odpowiedz Link Zgłoś
irysek1 Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 13:20 znam Leonarda , chodzilismy do jednej klasy liceum, w tej chwili mieszka w Londynie i z tego co wiem, ma sie dobrze:) jak mnie czytasz Lolek to wszystkiego dobrego:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 14:04 irysek1 napisała: > znam Leonarda , chodzilismy do jednej klasy liceum, w tej chwili mieszka w > Londynie i z tego co wiem, ma sie dobrze:) jak mnie czytasz Lolek to > wszystkiego dobrego:) Lolek, to chyba od Karola... a od Leonarda to jak? Lonek? Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 14:13 Leonard Cohen Leonardo Di Caprio Leonerdo da Vinci kto zna wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 14:24 Rals, od Leonarda zdrobnienie to Leon Poziomk, a może być Leon Zawodowiec....? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 14:28 Jest jeszcze taki dyrygent Leonard Bernstein. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 14:33 awee napisa3a: > Poziomk, a może być Leon Zawodowiec....? ;) Leon to Leon Leonardo to Leonardo :P Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 14:37 poziomk napisał: > awee napisa3a: > > > Poziomk, a może być Leon Zawodowiec....? ;) > Leon to Leon > Leonardo to Leonardo :P > > Też mi się tak wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 14:58 Dla przykladu: LECH Walesa - LESZEK Balcerowicz, tez podobne a nie to samo wydawac by sie moglo ze maly Leszek = duzy Lech Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 15:09 poziomk napisał: > Dla przykladu: > LECH Walesa - LESZEK Balcerowicz, tez podobne a nie to samo > wydawac by sie moglo ze maly Leszek = duzy Lech Zdecydowanie wolę dużego Lecha. Najlepiej dobrze schłodzonego... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 15:29 ralston napisał: > Zdecydowanie wolę dużego Lecha. Najlepiej dobrze schłodzonego... ;) Ale tylko po godzinach... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 15:31 Zwłaszcza po nieparzystych... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 15:36 habitus napisała: > Zwłaszcza po nieparzystych... Zaraz, zaraz - w tym względzie pechowa trzynastka już nie obowiązuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 15:54 habitus napisała: > Zwłaszcza po nieparzystych... I trzy czerwone serie nad śluzę. Nie będzie ognia... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 16:02 aand napisał: > habitus napisała: > > > Zwłaszcza po nieparzystych... > > I trzy czerwone serie nad śluzę. Nie będzie ognia... > ???? A teraz jeszcze raz dla wolniej myślących... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 16:17 all2 napisała: > :)))))) > Nieładnie się smiać ze sprawnych inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 16:17 A ja myślałam, że to Ty oglądałeś seriale wojskowe u Babci zimą... Odpowiedz Link Zgłoś
awee a to niespodzianka 06.11.03, 16:19 habitus napisała: > A ja myślałam, że to Ty oglądałeś seriale wojskowe u Babci zimą... To ja oglądałam.... / też jest sie czym chwalić :( / Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: a to niespodzianka 06.11.03, 16:21 awee napisała: > habitus napisała: > > > A ja myślałam, że to Ty oglądałeś seriale wojskowe u Babci zimą... > > > To ja oglądałam.... / też jest sie czym chwalić :( / > > No tak. Ja latem oglądałem przecież. Demencja starcza jak nic... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 16:20 habitus napisała: > A ja myślałam, że to Ty oglądałeś seriale wojskowe u Babci zimą... Znaczy: demencja starcza. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 16:33 Zawsze powtarzam: starcy, zwałka! Może sobie dzisiaj zrobię zwałkę do kina... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 16:37 habitus napisała: > Zawsze powtarzam: starcy, zwałka! > Może sobie dzisiaj zrobię zwałkę do kina... Kino... a jak toto wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 16:38 ralston napisał: > habitus napisała: > > > Zawsze powtarzam: starcy, zwałka! > > Może sobie dzisiaj zrobię zwałkę do kina... > > Kino... a jak toto wygląda? To jest taki duży budynek z popkornem. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 16:40 habitus napisała: > To jest taki duży budynek z popkornem. > Dwójkę dzieci sprzedam na jeden wieczór. Stan dobry. Rozwydrzenie w standardzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 16:45 ralston napisał: > Dwójkę dzieci sprzedam na jeden wieczór. Stan dobry. Rozwydrzenie w > standardzie :) Tak nie sprzedasz. Wyjątkowa okazja!!! Niezwykła dwójka uroczych dzieci w stanie idealnym na jedyny wieczór. Uwaga!!! Cudowny dodatek, zupełnie gratis samodzielność i błyskotliwe pomysły oraz dużo zdecydowania. Uwagi użytkowe: ze względu na wysokie częstotliwości dźwięków zalecane słuchawki dźwiękoszczelne. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 06.11.03, 16:47 habitus napisała: > ralston napisał: > > > > Dwójkę dzieci sprzedam na jeden wieczór. Stan dobry. Rozwydrzenie w > > standardzie :) > Tak nie sprzedasz. > Wyjątkowa okazja!!! Niezwykła dwójka uroczych dzieci w stanie idealnym na > jedyny wieczór. Uwaga!!! Cudowny dodatek, zupełnie gratis samodzielność i > błyskotliwe pomysły oraz dużo zdecydowania. > Uwagi użytkowe: ze względu na wysokie częstotliwości dźwięków zalecane > słuchawki dźwiękoszczelne. > Nie ma problemu. W piątek i tak będzie babcia. To może się uda iść do kina :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Dziś imieniny Leonarda... 08.11.03, 23:12 ralston napisał: > A teraz jeszcze raz dla wolniej myślących... No wlasnie - tez bym poprosila o wersje dla slabszych:) Ale nie wiem czemu cuchnie mi to cytatem z "Czterech pancernych" Odpowiedz Link Zgłoś
ralston A ja dalej nie rozumiem... 06.11.03, 16:34 ... o co chodzi z nieparzystym i czerwonymi seriami po śluzie... Help please! Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: A ja dalej nie rozumiem... 06.11.03, 16:41 Oj, Rals! Czemu ja muszę wysilać swoją sklerozę. Ty też wysil. To znaki: Kwadrans po nieparzystej i trzy czerwone serie. Taki kod wojenny. Nasi przeciwko Szkopom. No rusz głową. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A ja dalej nie rozumiem... 06.11.03, 16:51 habitus napisała: > Oj, Rals! Czemu ja muszę wysilać swoją sklerozę. Ty też wysil. To znaki: > Kwadrans po nieparzystej i trzy czerwone serie. Taki kod wojenny. Nasi > przeciwko Szkopom. No rusz głową. :) Aaaaa... To był kwadrans po nieparzystej... Теперь вce яснo! Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dziś imieniny Leonarda... 09.11.03, 01:27 all2 napisała: > > wszystkim Leonardom przyszłym i przeszłym życzenia nieustającego > geniuszu... :) > ...a wczoraj pozna noca nie moglem zasnac, gapilem sie w telewizje i skaczac po kanalach trafilem na wywiad z Leonardem Cohenem. Zaraz mi sie ten watek przypomnial. A swoja droga czy Cohen wciaz jest tak samo "kultowy" jak za "moich" czasow? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 09.11.03, 13:10 Może trochę mniej często się pojawia w radio, ale ciągle jeszcze ma sporo zwolenników. Sam też lubię go posłuchać. Lubię też jego piosenki w wykonaniu Macieja Z. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Dziś imieniny Leonarda... 10.11.03, 04:18 ralston napisał: > Może trochę mniej często się pojawia w radio, ale ciągle jeszcze ma sporo > zwolenników. Sam też lubię go posłuchać. Lubię też jego piosenki w wykonaniu > Macieja Z. To Maciej Z. chodzi jeszcze po tym padole lez? 25 latemu juz wygladal jak nieszczescie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Dziś imieniny Leonarda... 10.11.03, 09:30 Hmmm... albo żyje, albo wiadomość o jego odejściu jakimś trafem mnie minęła... A jak się zastanowię, to rzeczywiście dawno go już nie słyszałem na żywo w radio ani w telewizji nie widziałem. Płyty Leonarda czasami można trafić w takich dużych koszach z przecenami - może to jakaś miara spadającej popularności? A mi w uszach dźwięczą jeszcze struny gitary i głos Kasi, która śpiewała chyba wszystkie jego utwory. Ale to jeszcze w liceum było... starodawne czasy... Odpowiedz Link Zgłoś