Dodaj do ulubionych

globus histericus

IP: *.icpnet.pl 22.01.04, 22:40
Czy wiecie coś na ten temat? Moja lekarka pierwszego kontaktu powiedziała mi,
ze mam typowe objawy - bo mnie dusi w gardle, a za tym idzie złe samopoczucie
psychiczne , dołki.
Co na to można poradzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Oleńka a czytała Rudolfina "Nad Niemnem" ? :) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 22:46
      • rudolfina Re: a czytała Rudolfina "Nad Niemnem" ? :) n/ 22.01.04, 23:13
        aleś mi Oleńka pomogła, dzięki :P
        pierwszy dzień dzis jestem na tym forum, ale wyczuwam że jesteś jedną z
        bardziej aktywnych osób tutaj. Szkoda, że nie wiesz nic na ten temat, bo to dla
        mnie na prawdę ważne.
        • Gość: Oleńka jak to??? wszak Emilia miała globus! :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 23:15
          a tu masz cos praktycznego ;)

www.google.pl/
          pozdrawiam :))
          • rudolfina Re: jak to??? wszak Emilia miała globus! :)))) 22.01.04, 23:20
            masz mnie za ćwierć inteligenta? tam już byłam i lekturę Nad Niemnem też mam za
            sobą.
            Nie zycząc Ci żadnych dolegliwości poza tą którą już masz (brak empatii i
            współodczuwania) żegnam ozięble :P
            • melanie Re: jak to??? wszak Emilia miała globus! :)))) 22.01.04, 23:22
              chyba naprawde masz tego globusa
              • Gość: Oleńka Re: jak to??? wszak Emilia miała globus! :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 23:24
                a juz napewno ma histericusa ;))

Rudolfina, tu nie przychodnia - nie oczekuj porad lekarskich.
                Juz lepiej zapytaj lekarza na Depresjii, a nuz coś Ci podpowie.

pozdrawiam czule ;)
    • rudolfina Re: globus histericus 22.01.04, 23:26
      dziewczyny, z przykrością stwierdzam, ze jesteście przykre. Dziękuję Wam za
      wasze wypowiedzi.
      • Gość: Kochanek Re: globus histericus IP: *.com / 62.233.250.* 22.01.04, 23:33
        Rudolfinko...a cio to jest ten globus???Glowka boli czy jeszcze sa jakies inne
        objawy??...to moze mimo iz nie wiemy...moglibysmy cos doradzic???a moze ta
        lekarka nagadala Ci glupotek???:)Pozdrawiam cieplutko:)
    • Gość: ryb Re: globus histericus IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.01.04, 23:32
      To jest zazwyczaj wywolywane przez stres. Po prostu miesnie sie kurcza. Trudno
      cos przelknac itd. Roznie to lecza, ale najlepiej to pozbyc sie stresu. Jednak
      o opinie zapytaj lekarza.

Pozdr.

ryb
      • Gość: Kochanek Re: globus histericus IP: *.com / 62.233.250.* 22.01.04, 23:38
        tak jak w tej reklamie z jablkiem z kolcami????Neoangin podobno pomaga....;)
    • Gość: Oleńka dlaczego google wywala tylko 14 dokumentów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 23:32
      skoro tak Ci powiedziała lekarka, czemu nic Ci nie poradziła?

moim zdaniem nie ma takiej jednostki chorobowej...

ale,
      poczekaj na MMalone - on jest lekarzem.

i tak się nie nadymaj ;)
      pozdrawiam :))
      • Gość: ryb Re: dlaczego google wywala tylko 14 dokumentów? IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.01.04, 23:38
        i tak się nie nadymaj ;)

Olenko, to jest wlasnie problem i to calkiem powazny...
        • Gość: Oleńka dobrze, ujmę to inaczej więc :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 23:43
          Droga Rudolfino, nie unoś się, albowiem nie mamy w stosunku do Ciebie złych
          zamiarów. Jednakowoż, polecam fora Zdrowie lub Depresja, bo Psy nie są
          prawdobodobnie własciwym miejscem do rozstrzygnięcia Twojego dylematu.

dziękuję za uwagę :)
          za ewentualny brak takowej również ;)
        • Gość: Kochanek Re: dlaczego google wywala tylko 14 dokumentów? IP: *.com / 62.233.250.* 22.01.04, 23:43
          ale co jest problemem????Nadymanie sie????...to moze to jest zwykla
          swinka????....
      • m.malone No co, czy Malone to pogotowie:)))???? 22.01.04, 23:55
        Dzięki za reklamę Girl:)

Rudolfina, ty się nie obrażaj - to nie gabinet lekarski, tylko plac.

Oleńka ma rację - to nie jednostka, a objaw, tyle że przyszłaś po pomoc w złe
        miejsce.

Pozdrawiam Damy oraz Kawalerów
        MM
        • Gość: ryb Re: No co, czy Malone to pogotowie:)))???? IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 23.01.04, 00:08
          Czy to znaczy ze nie bedziesz mi mogl pomoc w mojej impotencji? Bo moja zona
          mowi, ze to wszystko przez chivaska i papierosy. Ja jej mowie ze to przez jej
          ciagle gadanie...No to kto ma racje?
          • m.malone Ryb, wiesz... 23.01.04, 00:18
            jesli nie pokażesz Twojej Pani tego postu, to Ci powiem, że Ty masz rację:)))
            Zresztą można pogadać z Irlandkami i Szkotkami:)
            Znasz taką piosenkę "A Pub With No Beer"? Możesz sobie coś takiego wyimaginować?
            No dobra, to nie było na temat...
            MM

Dobry link podałeś. Prawie tak samo chrzania jak tu:DDD
            • Gość: ryb Re: Ryb, wiesz... IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 23.01.04, 00:34
              Uff, odzyskalem sily, juz sie drukuje hihihi:)))

Kiedys poznalem taka Irlandke, Angela miala na imie. Matko, ta to mogla w
              siebie wlac. Poszlismy do "jej" pubu i poznalem jej "rodzine pubowa".
              Ucieszyli sie bardzo ze maja nowego kumpla...no i tyle pamietam z tego
              wypadu...
              • m.malone :))))))))) nt 23.01.04, 00:35

• Gość: ryb Link IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.01.04, 23:49
      Link po angielsku, jak bedziesz miala problem to daj znac :)

www.well-aware.co.uk/cgi/well/bbs-new/postview.pl?forumid=27&threadid=507&parent=23
      • rudolfina Re: Link 23.01.04, 09:08
        Ryb, bardzo Ci dziękuję. Znam angielski, więc ssię dovczytam, dziękuję pięknie.
    • Gość: mjt Re: globus histericus IP: 195.205.229.* 23.01.04, 08:41
      Powinnas zglosic sie ze swoim problemem do specjalisty z zakresu psychologii
      medycznej. Twoje problemy maja raczej w wiekszym stopniu podloze psychiczne niz
      fizyczne - chociaz jak sie wspolczesnie uwaza, wszystkie choroby sa chorobami
      psychosomatycznymi. Psycholog zajmujacy sie psychologia medyczna wskaze Ci
      psychologicze uwarunkowania Twoich problemów oraz wskaze Ci jak sobie pomoc.
      • rudolfina Re: globus histericus 23.01.04, 09:15
        Tzn. nie spotkałam się z taką specjalnością o jakiej mówisz. Wszytskie dotąd
        poznane przeze mnie osoby skarżą się na bardzo podbne objawy i każdy z nich
        próbował już wszystkich specjalistów: neurologów, psychologów, psychiatrów.
        Każda z osób, z którą rozmaiwałam, a któa przyznaje się do tej przykrej
        dolegliwości, w wyniku tych wizyt otrzymała plik recept na różne uspokajacze.
        Tak, że jak rozmawiamy, to właściwie możemy się wymienaić nazwami różnych
        medykamentów , które co i który lekarz nam przepisał. Smutne to. Bo w zasadzie
        zakłąda, że jedyny sposób to pozbyć się przyczyny stresu (ja akurat nie
        potrafię się pozbyć przyczyny stresu, jest to poza moimi możliwościami
        niestety) . Lub druga popularna opcja: przyjmować leki uspokajające. Poamgają
        na chwilkę, a pewnie powodują wiele skutków ubocznych.
        Miałam nadzieję, ze znajdę tu kogoś, kto albo sam cierpi na to albo może jest
        lekarzem doświadczonym w tej kwestii i ma jakieś pomysły.
        • Gość: mjt Re: globus histericus IP: 195.205.229.* 23.01.04, 09:36
          Psychologia medyczna jest bardzo slabo znana specjalizacją. To, że jest wiem
          napewno bo tak sie akurat składa, że mam przyjemność robienia w tym wlasnie
          specjalizacji. Powinnas sprobowac poszukac kontaku np poprzez Zakład
          Psychologii Medycznej Akademii Medycznej w Warszawie /np. dr n.hum. Anna
          Jakubowska-Winecka/ lub przez Polskie Towarzystwo Psychologiczne. Tam napewno
          dostaniesz dokladne namiary na specjalistów w tej dziedzinie. Powodzenia i
          trzymaj sie cieplo :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka