Gość: rudolfina IP: *.icpnet.pl 22.01.04, 22:40 Czy wiecie coś na ten temat? Moja lekarka pierwszego kontaktu powiedziała mi, ze mam typowe objawy - bo mnie dusi w gardle, a za tym idzie złe samopoczucie psychiczne , dołki. Co na to można poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oleńka a czytała Rudolfina "Nad Niemnem" ? :) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 22:46 Odpowiedz Link Zgłoś
rudolfina Re: a czytała Rudolfina "Nad Niemnem" ? :) n/ 22.01.04, 23:13 aleś mi Oleńka pomogła, dzięki :P pierwszy dzień dzis jestem na tym forum, ale wyczuwam że jesteś jedną z bardziej aktywnych osób tutaj. Szkoda, że nie wiesz nic na ten temat, bo to dla mnie na prawdę ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka jak to??? wszak Emilia miała globus! :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 23:15 a tu masz cos praktycznego ;) www.google.pl/ pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rudolfina Re: jak to??? wszak Emilia miała globus! :)))) 22.01.04, 23:20 masz mnie za ćwierć inteligenta? tam już byłam i lekturę Nad Niemnem też mam za sobą. Nie zycząc Ci żadnych dolegliwości poza tą którą już masz (brak empatii i współodczuwania) żegnam ozięble :P Odpowiedz Link Zgłoś
melanie Re: jak to??? wszak Emilia miała globus! :)))) 22.01.04, 23:22 chyba naprawde masz tego globusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: jak to??? wszak Emilia miała globus! :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 23:24 a juz napewno ma histericusa ;)) Rudolfina, tu nie przychodnia - nie oczekuj porad lekarskich. Juz lepiej zapytaj lekarza na Depresjii, a nuz coś Ci podpowie. pozdrawiam czule ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rudolfina Re: globus histericus 22.01.04, 23:26 dziewczyny, z przykrością stwierdzam, ze jesteście przykre. Dziękuję Wam za wasze wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochanek Re: globus histericus IP: *.com / 62.233.250.* 22.01.04, 23:33 Rudolfinko...a cio to jest ten globus???Glowka boli czy jeszcze sa jakies inne objawy??...to moze mimo iz nie wiemy...moglibysmy cos doradzic???a moze ta lekarka nagadala Ci glupotek???:)Pozdrawiam cieplutko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: globus histericus IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.01.04, 23:32 To jest zazwyczaj wywolywane przez stres. Po prostu miesnie sie kurcza. Trudno cos przelknac itd. Roznie to lecza, ale najlepiej to pozbyc sie stresu. Jednak o opinie zapytaj lekarza. Pozdr. ryb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochanek Re: globus histericus IP: *.com / 62.233.250.* 22.01.04, 23:38 tak jak w tej reklamie z jablkiem z kolcami????Neoangin podobno pomaga....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka dlaczego google wywala tylko 14 dokumentów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 23:32 skoro tak Ci powiedziała lekarka, czemu nic Ci nie poradziła? moim zdaniem nie ma takiej jednostki chorobowej... ale, poczekaj na MMalone - on jest lekarzem. i tak się nie nadymaj ;) pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: dlaczego google wywala tylko 14 dokumentów? IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.01.04, 23:38 i tak się nie nadymaj ;) Olenko, to jest wlasnie problem i to calkiem powazny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka dobrze, ujmę to inaczej więc :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 23:43 Droga Rudolfino, nie unoś się, albowiem nie mamy w stosunku do Ciebie złych zamiarów. Jednakowoż, polecam fora Zdrowie lub Depresja, bo Psy nie są prawdobodobnie własciwym miejscem do rozstrzygnięcia Twojego dylematu. dziękuję za uwagę :) za ewentualny brak takowej również ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochanek Re: dlaczego google wywala tylko 14 dokumentów? IP: *.com / 62.233.250.* 22.01.04, 23:43 ale co jest problemem????Nadymanie sie????...to moze to jest zwykla swinka????.... Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone No co, czy Malone to pogotowie:)))???? 22.01.04, 23:55 Dzięki za reklamę Girl:) Rudolfina, ty się nie obrażaj - to nie gabinet lekarski, tylko plac. Oleńka ma rację - to nie jednostka, a objaw, tyle że przyszłaś po pomoc w złe miejsce. Pozdrawiam Damy oraz Kawalerów MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: No co, czy Malone to pogotowie:)))???? IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 23.01.04, 00:08 Czy to znaczy ze nie bedziesz mi mogl pomoc w mojej impotencji? Bo moja zona mowi, ze to wszystko przez chivaska i papierosy. Ja jej mowie ze to przez jej ciagle gadanie...No to kto ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Ryb, wiesz... 23.01.04, 00:18 jesli nie pokażesz Twojej Pani tego postu, to Ci powiem, że Ty masz rację:))) Zresztą można pogadać z Irlandkami i Szkotkami:) Znasz taką piosenkę "A Pub With No Beer"? Możesz sobie coś takiego wyimaginować? No dobra, to nie było na temat... MM Dobry link podałeś. Prawie tak samo chrzania jak tu:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Ryb, wiesz... IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 23.01.04, 00:34 Uff, odzyskalem sily, juz sie drukuje hihihi:))) Kiedys poznalem taka Irlandke, Angela miala na imie. Matko, ta to mogla w siebie wlac. Poszlismy do "jej" pubu i poznalem jej "rodzine pubowa". Ucieszyli sie bardzo ze maja nowego kumpla...no i tyle pamietam z tego wypadu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Link IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.01.04, 23:49 Link po angielsku, jak bedziesz miala problem to daj znac :) www.well-aware.co.uk/cgi/well/bbs-new/postview.pl?forumid=27&threadid=507&parent=23 Odpowiedz Link Zgłoś
rudolfina Re: Link 23.01.04, 09:08 Ryb, bardzo Ci dziękuję. Znam angielski, więc ssię dovczytam, dziękuję pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjt Re: globus histericus IP: 195.205.229.* 23.01.04, 08:41 Powinnas zglosic sie ze swoim problemem do specjalisty z zakresu psychologii medycznej. Twoje problemy maja raczej w wiekszym stopniu podloze psychiczne niz fizyczne - chociaz jak sie wspolczesnie uwaza, wszystkie choroby sa chorobami psychosomatycznymi. Psycholog zajmujacy sie psychologia medyczna wskaze Ci psychologicze uwarunkowania Twoich problemów oraz wskaze Ci jak sobie pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
rudolfina Re: globus histericus 23.01.04, 09:15 Tzn. nie spotkałam się z taką specjalnością o jakiej mówisz. Wszytskie dotąd poznane przeze mnie osoby skarżą się na bardzo podbne objawy i każdy z nich próbował już wszystkich specjalistów: neurologów, psychologów, psychiatrów. Każda z osób, z którą rozmaiwałam, a któa przyznaje się do tej przykrej dolegliwości, w wyniku tych wizyt otrzymała plik recept na różne uspokajacze. Tak, że jak rozmawiamy, to właściwie możemy się wymienaić nazwami różnych medykamentów , które co i który lekarz nam przepisał. Smutne to. Bo w zasadzie zakłąda, że jedyny sposób to pozbyć się przyczyny stresu (ja akurat nie potrafię się pozbyć przyczyny stresu, jest to poza moimi możliwościami niestety) . Lub druga popularna opcja: przyjmować leki uspokajające. Poamgają na chwilkę, a pewnie powodują wiele skutków ubocznych. Miałam nadzieję, ze znajdę tu kogoś, kto albo sam cierpi na to albo może jest lekarzem doświadczonym w tej kwestii i ma jakieś pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjt Re: globus histericus IP: 195.205.229.* 23.01.04, 09:36 Psychologia medyczna jest bardzo slabo znana specjalizacją. To, że jest wiem napewno bo tak sie akurat składa, że mam przyjemność robienia w tym wlasnie specjalizacji. Powinnas sprobowac poszukac kontaku np poprzez Zakład Psychologii Medycznej Akademii Medycznej w Warszawie /np. dr n.hum. Anna Jakubowska-Winecka/ lub przez Polskie Towarzystwo Psychologiczne. Tam napewno dostaniesz dokladne namiary na specjalistów w tej dziedzinie. Powodzenia i trzymaj sie cieplo :-) Odpowiedz Link Zgłoś