mona.blue 06.02.11, 16:35 Zamierzacie obchodzić Walentynki? I w jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona.blue Re: Walentynki 11.02.11, 23:46 mona.blue napisała: > Zamierzacie obchodzić Walentynki? I w jaki sposób? I co nikt sie nie chce przyznać :P Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 00:07 ...szerokim lukiem ;')) ps. Mona co Ty znowu wymyslilas, o co biega i w czym problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 00:14 Seksic sie chce, ale nie moze. Bog zabronil. Takie Walentynki Bog zeslal Monie. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 00:53 bez_seller napisała: > Seksic sie chce, ale nie moze. Bog zabronil. Takie Walentynki Bog zeslal Monie. A skąd wiesz, czy u mnie teoria idzie w parze z praktyką :-P Odpowiedz Link Zgłoś
bez_seller Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 15:12 mona.blue napisała: > A skąd wiesz, czy u mnie teoria idzie w parze z praktyką :-P Tak piszesz, jakby szla. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 00:50 jan_stereo napisał: > ...szerokim lukiem ;')) > > ps. Mona co Ty znowu wymyslilas, o co biega i w czym problem ? Jak to co wymyśliłam? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 01:24 mona.blue napisała: > Jak to co wymyśliłam? No wlasnie, co tam wydumalas Mona ze tak Cie nosi jak handlujacego kieckami pod PALACEM ? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 12:36 Po prostu lubię to święto i obchodzę od lat - fajna okazja, żeby okazać sobie jakoś odświętnie uczucia :) A Twoja ukochana nie strzeli focha?, jak ominiesz to święto łukiem? :P Odpowiedz Link Zgłoś
lifeisaparadox Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 13:12 mona.blue napisała: > Po prostu lubię to święto i obchodzę od lat - fajna okazja, żeby okazać sobie j > akoś odświętnie uczucia :) > > A Twoja ukochana nie strzeli focha?, jak ominiesz to święto łukiem? :P Mona, może on nie ma dziewczyny i dlatego omija walentynki szerokim łukiem bo go wkurzają i przypominają o przykrej samotności, a Ty swoją wypowiedzią prosisz się o pomstę do nieba? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 14:36 mona.blue napisała: > A Twoja ukochana nie strzeli focha?, jak ominiesz to święto łukiem? :P Wrecze jej bilet wakacyjny, ale nie mam zamiaru czynic z tego rozowego teatrzyku, bo dostawac malpiego rozumu raz w roku jest nieco zalosne w obliczu calorocznej dretwoty (jesli tak sie dzieje powszechnie, a widze ze chyba tak). Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 15:14 jan_stereo napisał: > > Wrecze jej bilet wakacyjny, super pomysł, jeszcze o takim nie słyszałam :-) ale nie mam zamiaru czynic z tego rozowego teatrzyk > u, bo dostawac malpiego rozumu kobiety lubią różne romantyczne sytuacje, nie tylko czysty pragmatyzm raz w roku jest nieco zalosne w obliczu calorocznej dretwoty (jesli tak sie dzieje powszechnie, a widze ze chyba tak). Nie, nie wszędzie, u mnie np. nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 15:20 mona.blue napisała: > Nie, nie wszędzie, u mnie np. nie :-) No wlasnie, wiec dlaczego nie dzis Mona i raz jeszcze za tydzien....,no bo co zrobisz jak wyznacza Ci jeszcze dodatkowo 5 innych dat walentynkowych bo to sie dobrze sprzedaje ;')) ps.Sama wiec widzisz ze ustawowo obchodzone 'Walentynki' sa glownie dla idiotow, choc i wiele rozgarnietych osob sie temu poddaje, jak to w stadzie ;')) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 21:07 Mimo wszystko pozostanę przy swoim zdaniu - to fajne święto dla zakochanych. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 14:57 > No wlasnie, co tam wydumalas Mona ze tak Cie nosi jak handlujacego kieckami pod > PALACEM ? Stereo Ty to jakiś do tyłu jesteś, pod pałacem już dawno kieckami ni handlują, będzie już z 10 lat ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 15:06 yag-nik napisała: > > No wlasnie, co tam wydumalas Mona ze tak Cie nosi jak handlujacego kiecka > mi pod > > PALACEM ? > > Stereo Ty to jakiś do tyłu jesteś, pod pałacem już dawno kieckami ni handlują, > będzie już z 10 lat ;-)) też się zdziwiłam, bo afera usuwania kupców sprzed pałacu była głośna w mediach parę lat temu :-P teraz handluje się kieckami w markowych sklepach albo secondhandach :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: ja bede obchodzil Walentynki... 12.02.11, 15:21 yag-nik napisała: > Stereo Ty to jakiś do tyłu jesteś, pod pałacem już dawno kieckami ni handlują, > będzie już z 10 lat ;-)) Kompletnie jestem w sredniowieczu jesli idzie o palac i tamtejszy handel ;')) Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: Walentynki 12.02.11, 14:27 zamkne sie na klucz i wylacze wszystkie srodki masowego przekazu Odpowiedz Link Zgłoś
sabinac-0 Re: Walentynki 12.02.11, 18:30 mona.blue napisała: > Zamierzacie obchodzić Walentynki? Oczywiscie. :) > I w jaki sposób? We dwoje. Odpowiedz Link Zgłoś
renkaforever Re: Walentynki 12.02.11, 19:45 Walentynki kojarza mi sie z WALENTYNA TWIST, bardziej niz ze Sw. Walentym. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Walentynki 12.02.11, 21:22 sabinac-0 napisała: > mona.blue napisała: > > > Zamierzacie obchodzić Walentynki? > > Oczywiscie. :) > > > I w jaki sposób? > > We dwoje. Ale jak??? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Walentynki 12.02.11, 21:51 mona.blue napisała: > Ale jak??? No co Ty Mona, nie wiesz jak to jest byc we dwoje kiedy swieto wybija w kalendarzu, caly swiat tak spedza tez i dni powszednie ;')) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Walentynki 12.02.11, 21:59 jan_stereo napisał: > mona.blue napisała: > > > Ale jak??? > > No co Ty Mona, nie wiesz jak to jest byc we dwoje kiedy swieto wybija w kalenda > rzu, caly swiat tak spedza tez i dni powszednie ;')) no to powiedz mi, po co ustanowiono święta chrześcijańskie czy żydowskie człowiek ma potrzebę świętowania, jakiegoś sacrum albo jak wolisz odrobiny szczęścia z bliskimi Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Walentynki 12.02.11, 22:04 mona.blue napisała: > no to powiedz mi, po co ustanowiono święta chrześcijańskie czy żydowskie > człowiek ma potrzebę świętowania, jakiegoś sacrum albo jak wolisz odrobiny szcz > ęścia z bliskimi Widzisz Mona, zasadnicza roznica jest taka ze obiekt swietowania jest tutaj dosc specyficzny, prawie jakbys chciala celebrowac dobre zachowanie sie przy stole, bo na codzien warczysz i plujesz na biesiadnikow ? Ja mam potrzebe swietowania na codzien w tym przypadku i ustanawianie swieta nic tu nie zmieni, poza tym ze ktos zwraca sie do mnie jak do palanta, na zasadzie 'Dzien spuszczania wody w kiblu' i wszyscy sprzedaja rozowy papier toaletowy i piekne deodoranty do kibla, aowwczas Ty sie pytasz, jasiek jak bedziesz swietowal ten dzien ? Na to Sabina wtraci w swym imieniu, we dwoje ;'))) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Walentynki 12.02.11, 21:24 elissa2 napisała: > bawić się w "Szyfry Miłości" > :-) a co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
elissa2 Re: Walentynki 12.02.11, 22:20 wrzuć w google "Szyfry Miłości" bardzo fajnie, sympatycznie było... Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Walentynki 12.02.11, 20:06 Nie, nie obchodze tego "swieta" :-D Odpowiedz Link Zgłoś
by_dafne ....... 12.02.11, 21:18 Jedynym swietem jakie obchodze, to te w ktore jajka sie swieci. Sprawiaja mi najwiecej radosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Walentynki 12.02.11, 22:53 mona.blue napisała: > Zamierzacie obchodzić Walentynki? I w jaki sposób? Akurat ta piosenka nie bardzo nadaje się na Walentynki, i trochę jeszcze za wcześnie, ale badzo ją lubię i podoba mi się historia ich miłości :) www.youtube.com/watch?v=IfmrAqV0n5Q Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Walentynki 12.02.11, 22:59 i tę dedykuję różnym narwanym parom, ale na płycie z kolekcji GW akustyka i wykonanie o niebo lepsze www.youtube.com/watch?v=qQtAYJ5a7tc Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Walentynki 13.02.11, 11:05 Dla mnie Walentynki to nabijanie kasy podobnie jak równie kiczowate i nastawione na sprzedaż Halloween. Odpowiedz Link Zgłoś
millis Re: Walentynki 13.02.11, 21:54 Jasne że walentynki to komercja sama i nabijanie kasy ale czemu z tego nie skorzystać? W halloween można dynie tanio kupić a w walentynki na przykład kosmetyki w sieciowych drogeriach Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Walentynki 14.02.11, 09:39 millis napisał: > Jasne że walentynki to komercja sama i nabijanie kasy ale czemu z tego nie skor > zystać? W halloween można dynie tanio kupić a w walentynki na przykład kosmetyk > i w sieciowych drogeriach Na cholerę mi ta dynia? Kosmetyki w sieciach drogeryjnych? Nienawidzę sieci zakupy robię w małych sklepach ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Walentynki 14.02.11, 05:15 jagnik--własnie tak myśle---nabijanie kasy---to świeto zastało mnie jako osobe bardzo juz dorosłą i niegdy nie wpisze się w moja psychikę jak tez nowopowstale święta religijne Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: Walentynki 14.02.11, 09:47 voxave napisała: > jagnik--własnie tak myśle---nabijanie kasy---to świeto zastało mnie jako osobe > bardzo juz dorosłą i niegdy nie wpisze się w moja psychikę > jak tez nowopowstale święta religijne Ano właśnie i nic więcej, Vox powinniśmy gospodarkę trochę ciągnąć za uszy, trochę tych czekoladowych serc nakupować + garstkę ozdób chińskich + jakieś kwiaty choć przyznam się szczerze że nie czuję się w obowiązku. Odpowiedz Link Zgłoś
kimonabike Re: Walentynki 13.02.11, 16:33 Ponieważ nie jestem teraz w żadnym związku mam plan alternatywny. Wyznam miłość wszystkim, których kocham miłością platoniczną, zwłaszcza bratankom i siostrzeńcom :) No i przez cały dzień będę się rozpieszczać celebrując miłość do samej siebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ass-am Re: Walentynki 13.02.11, 20:43 Cudowny pomysł. Zrobię to samo. To jest kolejne święto handlowców. Oni będą najbardziej dopieszczeni i restauratorzy też. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Walentynki 13.02.11, 23:19 mona.blue napisała: > Zamierzacie obchodzić Walentynki? I w jaki sposób? Trochę mi się komplikuje sposób obchodzenia Walentynek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hannaeva Re: Walentynki 14.02.11, 00:35 aaaaaa..już wiem, moi synkowie 10-letni się cieszą, że robią laurki dla koleżanek z klasy :) niech się dzieci miło bawią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Walentynki 14.02.11, 12:22 mona.blue napisała: > Zamierzacie obchodzić Walentynki? Oczywiście. > I w jaki sposób? Wielkim łukiem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Walentynki 14.02.11, 12:27 mona.blue napisała: > Zamierzacie obchodzić Walentynki? I w jaki sposób? Zadzwonię do Mamy. Ma dzisiaj imieniny (Liliany). Walentynkowe rewelacje olewam od lat, odkąd mieszkam z moim narzeczonym, to święto zakochanych mamy kilka razy w miesiącu. Bez kiczu i wyśrubowanych cen na plastikowe serduszka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szary-burek Re: Walentynki 14.02.11, 13:12 szaryburek.blox.pl/2011/02/Walentynkowy-wpis.html Odpowiedz Link Zgłoś
phalene0 Re: Walentynki 14.02.11, 14:49 My nie obchodzimy - najbardziej się cieszy z tego mój stary, który nie musi sterczeć pod kwiaciarnią;DDD Ale ostudziłam go wczoraj stwierdzeniem że już niedługo dzień kobiet;D No i będzie musiał dwa wiechcie przytargać-dla mnie i dla córki;) No bo dzień kobiet to już u nas taka świecka polska "Tradycja";D Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszmajnusz Re: Walentynki 14.02.11, 15:02 glosulicy.blox.pl/2011/02/Walentynki-sa-do-dupy.html Odpowiedz Link Zgłoś
janzdebek Re: Walentynki 14.02.11, 15:37 Coś dla przeciwników walentynek... myślę, że ciekawa wypowiedź www.wkurzamnie.to/temat/176-dlaczego-wkurzaja-mnie-walentynki.html#komform :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
good_vibrations Re: Walentynki 15.02.11, 09:58 Komunistą nie jestem, ale idąc za radą Lenina - "sprawdź kto się na tym bogaci", stwierdzam, że to święto zostało wypromowane przez kwiaciarnie i producentów kartek okolicznych. W latach 80-tych a szczególnie 90-tych dołączyli się właściciele kin, restauracji a teraz to już chyba wszyscy mają coś na walentynki. Hitem dla mnie był serek wiejski w kształcie serca... Podsumowanie - komerha, więc trzymam się od tego z daleka. Kwiaty wręczę z dziką satysfakcją dnia np. 17 kwietnia, czyli bez okazji :) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Walentynki 15.02.11, 10:04 mona.blue napisała: > Zamierzacie obchodzić Walentynki? I w jaki sposób? A ja dostałam i dałam małą Walentynkę i jestem z tego powodu szczęśliwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Walentynki 18.02.11, 13:13 Nie. Przed ślubem obchodzilismy, bo nei wypadało sie przyznać, że nie przepadamy za tym świętem. Po, na szczęście okazało sie , że i dla mnie i dla mojego męża to święto jest obce kulturowo. Kupowanie co roku czerwonych misiów czy serduszek to po prostu w naszym wieku żenada, a akurat w naszym zyciu jest dość innych duzo lepszych i wazniejszych dla nas rocznic aby wspólnie wybrać się do restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś