Dodaj do ulubionych

Totalny brak energii

04.01.12, 20:07
Hej,
Czym może być spowodowany totalny brak energii do robienia czegokolwiek konstruktywnego, kiedy jest do zrobienia bardzo dużo?
Studiuję kierunek który jest dla mnie szalenie interesujący, zbliża się sesja, muszę zacząć pisać pracę dyplomową, mam różne sprawozdania i prezentacje do zrobienia, a nie mogę się "zmusić" do wzięcia się do pracy. Ciągle wymyślam jakieś inne zajęcia typu sprzątanie albo przesiaduję bezproduktywnie przy kompie i gram w głupie gry. Tak jakbym bała się coś zrobić. Czasami uda mi się w końcu usiąść o 23 przed książką i wtedy sobie zdaję sprawę, że tak naprawdę lubię się uczyć i że jest to ciekawe, ale następnego dnia znowu "uciekam".
Mam tak od zawsze ale teraz (a jest to dla mnie bardzo ważny moment na uczelni bo to ostatni rok i wiele może zależeć od tego co zrobię, więc raczej powinnam być zmotywowana) jest po prostu tragicznie...

Czy też tak mieliście i jak sobie poradziliście?
Obserwuj wątek
    • paco_lopez Re: Totalny brak energii 04.01.12, 20:53
      hej, tez tak miałem. masz za dużo czasu i sobie go wydajesz na głupoty. to tak jak z pieniędzmi. w końcu sie zmotywujesz. skoro ja sie zmotywowałem, a czasami wydawało mi się, że jestem największym leserem na swiecie, a kierunek studiów pasjonował mnie średnio. rok w którym kończyłem studia osobiście tez nie należał dla mnie do jakichś ekscytujących. to juz było 12 lat temu. ani się obejrzysz - jak to mówią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka