Dodaj do ulubionych

czy znacie wartosciowe pismo kobiece?

IP: 157.25.125.* 12.03.02, 15:43
lubie czasem poczytac takie pisma, choc dotychczas staralam sie do tego nie
przyznawac (czytalam je u mojej mamy);)
wydawalo mi sie to bezwartosciowe
ale moze znacie jakies pismo kobiece, ktore jest glebsze niz powierzchowna,
tania sensacja?

pozdr.
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kim Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? IP: 213.77.91.* 12.03.02, 15:50
      Kiedyś niezłe było "Zwierciadło", ale się popsuło. Teraz czytam "Charaktery" i
      wreszcie mam to, czego szukałam.
      • Gość: Kajet Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 16:32
        ja tak samo, choć jestem mężczyzną
    • mariposa Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? 12.03.02, 18:01

moje posty ;-)))

oj fenol mi do glowy uderza!!!!
    • Gość: Mart@ Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? IP: *.astercity.net / 10.136.128.* 12.03.02, 19:01
      Gość portalu: masza napisał(a):
      > ale moze znacie jakies pismo kobiece, ktore jest glebsze niz powierzchowna,
      > tania sensacja?

Jak ma być głębsze, to nie może być "kobiece" ani "męskie", bo to zakłada
      tematykę bzdurną u zarania ;-)
      Zresztą głębsze od czego?
      Powodzenia w szukaniu
      :-)
      Marta
      • Gość: A27 Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? IP: *.proxy.aol.com 12.03.02, 19:13
        Podobnie jak Mart@ nie lubie podzialu na pisma "kibiece" i "meskie". Z
        polskich pisma tzw. kobiecych tylko "zwierciadlo' cos reprezentuje". Slyszalam
        tez dobre opinie o "zadrze" Z innych, to "Polityke" czasem przeczytam on-line.

A tak na marginesie, wybaczcie autoreklame, ale z paroma forumowiczkami
        zalozylysmy www.nonpolitan.com (anty-Cosmopolitan) i moze spelni
        niektore oczekiwania autorki postu.

• roseanne nonpolitan 12.03.02, 19:17
          zagladam czesto.
          chcialam ostatnio nawet pochwalic nowy cykl "nasze niepokoje", ale zrocilo mi
          poczte.
          pozdrawiam zespol redaktorski
        • Gość: MARIPOSA Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? IP: *.biz.mindspring.com 12.03.02, 20:01
          PATRZCIE JAKIE WAZNE! WARTOSCIOWE PISMO ZALOZYLY I TAKIEJ WARTOSCIOWEJ KOBITY
          JAK JA NIE ZAPROSILY!!!

CZUJE SIE ZBULWARDOWANA!!!!
          • roseanne zaproszenie 12.03.02, 20:41
            pokazalo sie na forum kobieta i polonia
            • Gość: mariposa Re: zaproszenie IP: *.biz.mindspring.com 12.03.02, 22:31
              roseanne napisał(a):

> pokazalo sie na forum kobieta i polonia

to ja chyba ani kobieta, ani polonia ani nawet TV...

ale moze autorki by sie tak zainteresowaly ludzmi, ktorzy pisuja na forum (tu
              abstrahuje od siebie ;-) ). kazdy niesie przeciez ze soba jakas wlasna,
              niepowtarzalna historie, wzruszenia, przemyslenia.
              taki nowy wywiad-opowiesc raz co jakis czas moglby byc bardzo interesujacy.
              zwlaszcza, ze macie do tych ludzi dostep, a sa oni "prawdziwi". moze ktos by sie
              skusil na "pokazanie sie: ;-)

poza tym mysle, ze byloby to niezle posuniecie z "marketingowego" punktu
              widzenia, bo po pierwsze wszyscy lubimy historie z zycia wziete, a tym bardziej
              jesli dotycza znajomych, chocby tylko wirtualnych.
              poza tym wiele osob pewnie niecierpliwie czekaloby na "zaproszenie" jako forme
              nobilitacji ;-)))

moze byscie tez jakas kawiarenke urzadzily z wirtualna herbatka (dla mnie
              hibiskus), albo chociaz jakis happening (np. 27 marca zakladamy wszyscy czerwona
              bielizne ;-) ).

pozdrawiam,

M.

ps. juz sobie dodalam do "ulubionych" :-)))
          • Gość: Melba Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? IP: *.chello.pl 13.03.02, 18:52
            Zapraszamy.Czytaj i pisz dla nas :)
            • Gość: A27 Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece?Masza IP: *.proxy.aol.com 14.03.02, 04:04
              Zadawalam sobie podbne do Twoich pytania i chciala stworzyc rzeczywiscie cos
              anty-Cosmo i anty_pamelowego. Doszlam jednak do wniosku, ze bez reklam pismo
              padnie, a ja jestem zbyt radykalna w swoich pogladach by reklamowac krem
              wyszczuplajacy lub Calvina Kleina, ze o Nike nie wspomne. Nie mam forsy, ktora
              bym ewntualnie mogla stracic, wiec nie bede sie pakowac w ryzykowny interes.
              Website jst bezpeiczna i daje poczucie tworczej satysfakcji.

Polska jest takim krajem, gdzie feminizm to brudne slowo i nadal ocenie sie
              potencjal kobiety po jej wygladzie. Dletego tez latwiej sprzedac cos co daje
              babkom ulude, ze schudna 5 kilo w dwa dni, niz cos, co sprowokuje do myslenia.
              Na przyklad nie dawno przeczytalam swietny, rzeczowy artykul na temat
              konkubinatu w Obcasach autorstwa Magdy Srody. Ta dziennikarka na pewno by ten
              artykul napisac zrobila porzadny research, a przy tym zaprezentowala swoje
              zdanie w nienarzucajac sie sposob. Czytalam i szczena mi z podziwu opadala.
              I czy jakiekolwiek inne pismo kobiec by to wydrukowalo? Nie. Bo inne pisma
              zakladaja, ze kobieta ma krotki "attention span" i jej mozgownica takiego
              czegos nie przetrawi. Blad w zalozeniu? Pewnie tak. Chociaz z drugiej strony
              babka polska, moze byc tak zmeczona zyciem, ze antropologiczna analiza
              konkubinatu jest dla niej zbyt gornolotna, a cyce Pameli mozna wysmiac.

Masza ja Ci zycze powodzenia i jak cos zalozysz, to sie zglaszam jako free-
              lancerka, ale bedzie chyba trudno.

P.S.
              Ja zostaje na razie przy website. Ja sie nawet dziwie, ze sie paniom z
              nonpolitan chce dla nas pisac, bo to jest totalny woluntariat i kasy za to nie
              dostaja. Czasem to az przykro byc "szefowa" i nie byc w stanie zaplacic
              dziewczynom, ktore robia (moim zdaniem) cos fajnego.
              • Gość: za Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece?Masza IP: *.pressmedia.com.pl 15.03.02, 18:09
                Gość portalu: A27 napisał(a):

> Na przyklad nie dawno przeczytalam swietny, rzeczowy artykul na temat
                > konkubinatu w Obcasach autorstwa Magdy Srody. Ta dziennikarka na pewno by ten
                > artykul napisac zrobila porzadny research, a przy tym zaprezentowala swoje
                > zdanie w nienarzucajac sie sposob. Czytalam i szczena mi z podziwu opadala.
                > I czy jakiekolwiek inne pismo kobiec by to wydrukowalo? Nie.

Pani Magdalena Środa to nie byle kto. Doktorat z etyki a może już nawet
                habilitacja czy nawet coś więcej. W każdym razie ta rzeczowość, research to nie
                dla artykułu tylko odwrotnie: fachowiec w swojej dziedzinie napisze wartościowszy
                artykuł niż dziennikarz, który zna się na wszystkim ale po łebkach. Jednak
                wykształcenie, praca i talent (pisarski a jakże też) robią swoje. Czapki z głów!
        • Gość: Mart@ Re: wartosciowe pismo (antykobiece?) IP: *.astercity.net / 10.136.128.* 12.03.02, 21:48
          Gość portalu: A27 napisał(a):
          > A tak na marginesie, wybaczcie autoreklame, ale z paroma forumowiczkami
          > zalozylysmy <a href="http://www.nonpolitan.com"target="_blank">www.nonpolitan.c
          > om</a> (anty-Cosmopolitan) i moze spelni
          > niektore oczekiwania autorki postu.
          Autoreklama jest z założenia słuszna... w końcu gwarantujesz sobą.

Zajrzałam, wywiad z Bronislawem Misztalem bardzo dobry. Blog dobrze się czyta,
          ale ta forma budzi moje wątpliwości jako (jednak) rodzaj gadactwa po próżnicy.
          Chociaż autorka jest bystrą kobietką i nieźle macha klawiaturą. Więcej obejrzę
          innym razem, ale ogólnie - gratuluję.
          Anno, czy to Ty miałaś taki wspaniały ostry język, który tu jakiś czas temu
          niejednego kolegę usadzał w słusznej postawie? Trochę tego zabrakło, taka
          potworna poprawność panuje na forum... Inna rzecz, że omijam
          wątki "wokółmiłosne", a one dominują.
          Serdeczności
          Marta

• Gość: masza Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? IP: 157.25.125.* 12.03.02, 23:13
          a co jest fajnego w "Zwierciadle"?
          M.
          • Gość: Anna27 Re: czy znacie Maripose!!! IP: *.proxy.aol.com 12.03.02, 23:55
            Droga wrtosciowa Mariposo,
            W momencie gdy uprawialam autoreklame na Polakach i Kobiecie mialam pewne
            problemy z 'ekspertem' forum Psychologia. Wobec czego nie chcialam draznic
            adwersarza, a teraz to mi jego opinia doskonale wisi, wiec wam zapraszam i na
            nasza strone i do wspolpracy.
            Nadsylajcie swoje teksty, jezeli takowe macie. Myslimy tez by na nonpolitan
            zrobic malutkie forum, a takze linki do innych stron, ktore forumowe kobiety
            maja i ktore uwazamy za wartosciowe. Na przyklad nasza roseanne ma wspaniala
            strone, pelna uztecznych info, ktore byc moze moga sie niejednej z nas kiedys w
            zyciu przydac.

• Gość: Otryt Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? IP: 195.117.141.* 15.03.02, 15:12
          Witaj , Anno!

Byłem, czytałem i przeraziło mnie, jak daleko może zajść głupota ludzka i
          pazerność właścicieli mediów:

Pisze Anna27 na łamach swojego pisma:

Być może słyszeliście o programach Jerry Springer Show i Maury, emitowanych
          każdego ranka, na dobry dnia początek.

Obawiam się , że już niedługo także w Polsce będziemy mieli tego
          rodzaju "rozrywkę". Chyba pozbędę się telewizora.
          Dziękuję za namiar, będę zaglądał.

Pozdrawiam
          :-)
          Otryt

• Gość: Otryt Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? IP: 195.117.141.* 13.03.02, 10:55
      Nie widzę nic interesującego w pismach dla panów, podobne zdanie ma moja żona o
      pismach dla pań.

Jest za to mnóstwo ciekawych pism, czasem o nieznanych tytułach, czasopisma
      hobbystyczne, kulturalne, naukowe. Gdy na niedzielnycm spacerze ze swoją 15-
      letnią córką zajrzymy czasem do Empiku potrafimy tam siedzieć i 3 godziny. Tyle
      jest tam do czytania i oglądania. Gdy wracamy do domu żona kiwa głową, że
      trochę dziwny jest ten spacer do Empiku. Najczęściej metodą "próbkowania"
      kupuję pismo , które mnie zainteresowało. Mam swoje stałe tytuły, ale każdego
      przecież interesuje coś innego. Może wybierzesz się Maszo na podobny spacer ze
      swoją rodzinką a zapewniam Cię że znajdziesz coś dla siebie. Nie będzie to na
      pewno pismo kobiece.

Pzdr
      Otryt
      • Gość: masza Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? IP: 157.25.125.* 13.03.02, 19:50
        szczerze mowiac bylo to troche podchwytliwe pytanie
        chcialabym stworzyc pismo przeznaczone dla kobiet "poszukujacych"
        ktorych nie interesuje co jadla na kolacje Pamela A.
        zapytalam was o jakies istniejace juz na rynku pismo zeby miec odniesienie - co
        naprawde interesuje myslace kobiety
        sama rowniez uwazam ze jesli pismo jest "glebsze" to trudno powiedziec ze jest
        meskie lub kobiece
        choc z drugiej strony kazdy z nas ma w sobie pierwiastek meski i kobiecy
        rozwiniete w wiekszym lub mniejszym stopniu
        wiec moze pismo "przeznaczone dla kobiet" to takie ktore w wiekszym stopniu
        zajmuje sie piewriastkiem kobiecym

a wy o czym chcialybyscie poczytac w takim pismie?

bede wdzieczna za wszystkie sugestie

pozdrawiam
        masza
        • Gość: Melba Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? IP: *.chello.pl 13.03.02, 20:20
          Właśnie dlatego stworzyłyśmy www.nonpolitan.com - dla myślących i wybiegających
          poza Pamelę. Mam nadzieję, że się udało.
        • Gość: Mart@ Re: czy znacie wartosciowe pismo kobiece? IP: *.astercity.net / 10.136.128.* 13.03.02, 21:00
          Gość portalu: masza napisał(a):

> szczerze mowiac bylo to troche podchwytliwe pytanie
          > chcialabym stworzyc pismo przeznaczone dla kobiet "poszukujacych"
          > ktorych nie interesuje co jadla na kolacje Pamela A.

Droga Maszu!
          To bardzo ambitne i chwalebne zadanie. Nie zapomnij przysłać nam adresu, będziemy
          czytać, pisać i wspierać :-)

Jednak...
          Mam cień wątpliwości.
          Było sobie takie pismo z podtytułem "dla kobiet ambitnych" (bardzo to obśmiano z
          pozycji broniących kobiet zwyczajnych ;-)), nazywało się Monalisa. Sama tam
          napisałam pełno złośliwości i o dziwo zostało to wydrukowane. Czyli bez cenzury.
          Panie redaktorki starały się i nawet pomieszczały te ambitniejsze teksty. Miały
          zapał i pomysły. Wszystko w czynie społecznym, z wielkim entuzjazmem. Czuły też w
          sobie misję cywilizacyjną... hmm. Ale jakoś padło.

I podobnie rzecz ma się z kilkoma innymi tytułami.

Tak sobie myślę... Czemu padają? A może sprawa jest mniej tajemnicza, niż się
          sądzi? Padają bo:
          - Skąd wziąć te świetne pióra? Czy one się przechadzają po sieci i czekają na
          nowe pismo, żeby dać się poznać światu? (A przyznacie, że bez tego jakoś dobre
          pismo nie chce powstać).
          - Jak nakłonić znakomitych autorów do współpracy w czynie społecznym?
          - Jeśli nie w czynie, to jak zdobyć sponsora, który zgodzi się działać jak
          światły mecenas i oleje komercję?
          Pytania można mnożyć...
          Nie o to mi chodzi, żeby zdołować, lecz stworzyć coś w rodzaju próby ognia ;-)

Ja Ci życzę jak najlepiej, ale tak sobie myślę: czemu każdy próbuje lansować
          swoje nowe pismo, zamiast zewrzeć szeregi i w miejsce dwudziestu jętek
          jednodniówek nie powołać do życia jednej długowiecznej istoty bez płci żeńskiej
          na sztandarze?
          No czemu?

Marta
    • sabe-na Wysokie Obcasy. 13.03.02, 11:23
    • Gość: za Zwierciadło IP: *.pressmedia.com.pl 15.03.02, 17:56
      W dziale "kobieta" pod psychologią znajdziesz m.in. Wojciecha Eichelbergera.
      Możesz spróbować czy tego typu klasa Ci odpowiada, w "Zwierciadle" są jego
      stałe wywiady i choćby dlatego według mnie warto. Tytuł jest mylący, to wcale
      nie poradnik jak się malować, choć oczywiście też o kosmetykach piszą, jak to
      zwykle w czasopismach dla kobiet...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka