kvinna 28.06.04, 10:46 posadzić drzewo zbudować dom spłodzić syna? pielęgnować ogród? lepić garnki? dobrze wychować dzieci? Tworzyć, cokolwiek by to miało znaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inka_s Re: Jaki jest kobiecy odpowiednik męskiego IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.06.04, 10:53 kvinna napisała: > posadzić drzewo > > zbudować dom > > spłodzić syna? - zadbac by drzewo wyrosło - bo samo posadzenie go nie wystracza... - stworzyć prawdziwy dom - bo wzniesieni murów budynku to jeszcze nie jest stworzenie domu... - począć syna (córkę moim zdaniem jak najbardziej tez :o) ) - nosić to dziecko pod sercem - a potem urodzić i wychowac je na dobrego człowieka... mężczyźni tylko plan minimum zakładają :o) - a przecież drzewo może wiatr złamać, dom powódź zabierze, a dziecko bez matki ciężko wychować Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Jaki jest kobiecy odpowiednik męskiego 28.06.04, 10:56 A to nie będzie 3K? Czyli Kindern, Küche, Kirche Aj. Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Nie tak dawno mówiłeś, 28.06.04, 11:13 że taka pani byłaby nie do przyjęcia jako partnerka. Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: Nie tak dawno mówiłeś, 28.06.04, 11:18 ha....bo co innego teoretyzować w miłym gronie, a co innego mieć powazne plany zyciowe, no nie, panowie? Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Nie tak dawno mówiłeś, 28.06.04, 11:34 alka_xx napisała: > no nie, panowie? ba. no pewnie prosze Pani :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka_s Re: Jaki jest kobiecy odpowiednik męskiego IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.06.04, 11:59 Faktycznie jest coś takiego. Nie przyszło mi do głowy, bo nigdy mi czegoś takiego nie wpajano. W ogóle w domu z takim powiedzeniem sie nie zetknęłam. Za to kojarzy mi się to z dyskusja na innym forum, na temat wizji życia rodzinnego wg kapłanów kościoła i wyznawców tegoż KK. Tez ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: Jaki jest kobiecy odpowiednik męskiego 28.06.04, 11:32 dobrze się wydać urodzić dzieci udanie pożenić córki i synów Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna my tu gadamy 28.06.04, 11:48 a chłop ziemniaki kradnie. ___________________________ Jeśli już, to wolę swój zestaw. Jakiś rozwijający bardziej. I zakładający czynienie. p.s. Piekliście kiedyś chleb? To musi być magia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka_s Re: my tu gadamy IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.06.04, 11:55 kvinna napisała: > p.s. Piekliście kiedyś chleb? To musi być magia. Gdy jest to dla ciebie konieczność i codzienny trud (czy zwykle cotygodniowy) to nie magia tylko cięzka fizyczna praca. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Kupujesz chleb "jakikolwiek", czy jednak 28.06.04, 11:59 poszukujesz dobrego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka_s Re: Kupujesz chleb "jakikolwiek", czy jednak IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.06.04, 12:09 Lubie próbowac różnych rodzajów chleba. I chcę by każdy był jak najbardziej jadalny. Z tym że nie wiem co tam piekarz wrzuca - z tego co kiedyś czytałam ilośc wszystkich E iles tam w pieczywie jest porażająca, tyle że nikt nie umieszcza na bochenkach informacji o tym. Gdy sama piekę chlebek juliański - wiem co w niego wpycham. I jest pyszny. Ale nie robie tego by mieć codzienna kromke chleba. Mój dziadek piekł chleb, niestety jeszcze przed moim urodzeniem przestał. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Ty możesz piec 28.06.04, 12:11 Juliański to chyba z cebulą, tak? E? Pewnie tak, chodzi o smak. O prawdziwość chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka_s Re: Ty możesz piec IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.06.04, 12:19 Z czosnkiem. Ale można w nim zapiec młode cebulki, pieczarki.. Poeksperymentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonik Re: my tu gadamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 16:32 > p.s. Piekliście kiedyś chleb? To musi być magia. alez Ty szmerglnięta jestes Kvinuś Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Jaki jest kobiecy odpowiednik męskiego 28.06.04, 12:22 Mi sie to powiedzenie miesci w 'blyskotliwych bzdurach' bardzo ale to bardzo. z. Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Mnie nie 28.06.04, 12:25 Podobnie jak "Każdy ma swoją niedzielę" To już babcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Mnie nie 28.06.04, 21:32 No ale kvinna, no jesli on tego drzewa nie zasadzi, to co? jesli splodzi corke, a mieszkanie odziedziczy? To nie sa rzeczy, ktore robia faceta, zet Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Sadze ze to najwazniejsze 28.06.04, 12:28 kvinna napisała: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Omijac z dala wszystkie idiotki twojego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Pochwalony 28.06.04, 12:40 Wg mnie jesteś kretynem. I nie chce mi się o tym pisać, bo i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 [...] 28.06.04, 12:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina Re: Jaki jest kobiecy odpowiednik męskiego 28.06.04, 12:41 to samo > posadzić drzewo > > zbudować dom > > spłodzić syna? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 w/g kwinty 28.06.04, 13:00 kvinna napisala > pielęgnować ogród? > Tworzyć, cokolwiek by to miało znaczyć? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Powinnas kwintus uprawiac pokrzywy w ogrodzie.Cos adekwatnego dla ciebie.A drugie.......ty tworzysz wszystko co nie ma znaczenie.Skorzystam z WC by cie zapieczetowac. Odpowiedz Link Zgłoś
aiszka4 Re: Jaki jest kobiecy odpowiednik męskiego 29.06.04, 11:49 kvinna napisała: > posadzić drzewo kupić grunt i drzewko, wykopać dół, zakopać, pielęgnować, podlewać, szczepić itd. > zbudować dom kupić grunt, załatwić formalności i projekt, opłacić i dopilnować ekipę budowlaną, przyłączyć media, urządzić; potem dbać, remontować, sprzątać itp. > spłodzić syna? mieć poranne, a najlepiej całodniowe mdłości, skurcze łydek, zadyszkę, puchnące nogi, urodzić, wykarmić, wychować, wykształcić i wypuścić w świat a potem usiąść pod drzewem i podziękować mężczyźnie za to drzewo, dom i syna ;) pozdrawiam serdecznie i z przymrużeniem oka Odpowiedz Link Zgłoś