24.06.13, 23:14
Tyle lat minelo, a u mnie to samo. Jestem matka swojej matki, prawie 30 letnia kobieta, ktora ostatni raz w zwiazku byla 5 lat temu i skupila zycie na pomocy dla matki alkoholiczki. Stracilam swoja szanse, by byc z nia i jej znowu pomoc i ponosic konsekwencje jej picia. Ale to niczyj tylko moj wybor. Jestem uzalezniona od niej i wiem, ze juz tak bedzie zawsze. Czuje sie, jak dziewczyna, nie umiem myslec o sobie w kategorii kobieta... I nie wiem czy kiedykolwiek bede umiala.
Obserwuj wątek
    • yadaxad Re: Heh 24.06.13, 23:26
      No a? Ani nie umiesz sformuować to jako skargi? A może się chwalisz?
    • shachar Re: Heh 25.06.13, 04:05
      a sama pijesz?
      • 7zahir Poczytaj i napisz na forum Uzależnienia 25.06.13, 08:19
        Wybierz się na spotkanie grupy Al Anon:
        forum.gazeta.pl/forum/w,176,139943480,139945236,Al_Anon_grupy_wsparcia.html
    • marcin905 Re: Heh 25.06.13, 10:09
      Jak nie widzisz możliwości zmiany to sorry ale rzeczywiście jesteś stracona. Chociaż wydaje mi się że jednak aż tak źle się z tym nie czujesz prawda? Przecież alkoholizm to stan przejściowy, wnet szysko wróci do normy :D
      • 7zahir Re: Heh 25.06.13, 13:13
        marcin905 napisał(a):

Przecież
        > alkoholizm to stan przejściowy, wnet szysko wróci do normy :D>

Alkoholizm nie jest stanem przejściowym - jest chorobą nieuleczalną .

www.alkoholizm.eu/?sel=informacje
        • marcin905 Re: Heh 25.06.13, 14:07
          Żebyś sobie nie pomyślał - to była ironia.
    • 1lapaz Re: Heh 25.06.13, 11:01
      masz 30 lat to i pewnie jeszcze niewiele wiesz o zyciu, ale ludzie maja tak pokrecone relacje, ze jak zyje nie spotkalam nikogo normalnego, ktoremu wszystko sie udaje, a znam naprawde duzo ludzi. Jesli myslisz, ze ktokolwiek ma lepsza sytuacje od twojej, to sie mylisz... wyjdz do swiata z taka pewnoscia, a nie jakims tam poczuciem nizszosci czy misji i umęczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka