21.11.13, 14:41
Czemu ludzie tacy już są że nawet jak ktoś przez pół życia doswiadczał ekstremy,przechodził przez choroby nowotworowe z ktorych z trudem udało sie wyjsc,niepełnosprawność, utrata bliskich, doswiadczenia jakie nie dotykają mimo wszystko każdego, to gdy juz na jakims etapie życia mu sie wyprostowało i ma dla odmiany troche lepiej niz inni bo zyje wygodniej, inni z miejsca to krytukują.
Nie mozesz mieć w zyciu za wygodnie, życ swobodnie bo to jest zawsze krytykowane z tego co widzę i czesto robi sie wszystko bys jednak za lekko nie miał.I nie ma znaczenia jak wyglądało całe twoje życie ile kiedys przeszedłes, ludzie tu i teraz nie dadzą ci życ spokojnie tylko dlatego ze oni spokoju nie mają. Spotykacie się z tym?
Obserwuj wątek
    • clarissa3 Re: Ludzie 21.11.13, 15:09
      Spotykacie się z tym?

Na okraglo!:( Az sie z kraju wynioslam... ale tu to samo, jesli nie gorzej. Ludzie!... podczas trudnych czasow - zawsze wtedy wzmaga sie dyskryminacja, czasem nawet do wojny dochodzi - dlatego dobrze byloby sie zainteresowac co i po co i moze cos tak poprobowac poprawic..?
    • paco_lopez Re: Ludzie 21.11.13, 16:22
      kiedyś to odczuwałem. teraz już chyba jestem na to zaimpregnowany.
    • nvv Re: Ludzie 21.11.13, 17:11
      Ciekawe są Twoje wątki, zwracające uwagę na paradoksy.

Emocje mają swoje źródło w pierwotniejszych częściach mózgu (układ limbiczny) i miały/mają na celu zmaksymalizować przekazanie genów dalej. Taktyka kopania słabszego (aby zwiększyć swoje szanse przetrwania) widać ma sens. Są też odwrotne paradoksy: sympatia do silniejszych/oprawców (syndrom sztokholmski).

Na te zjawiska można patrzeć z różnych punktów widzenia. Inne ze spojrzeń:
      każdy człowiek
      • clarissa3 Re: Ludzie 21.11.13, 17:25
        Dziwna teoria bo ja za mlodu poczulam sile pom w obronie, pobiciu faceta ktory chcial mnie zgwalcic i, innym razem, przywaleniu znecajacemu sie nade mna starszemu bratu!

Wiec..?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka