biegros 20.08.04, 18:28 przychylam sie do majteczek. zakladam maly portalik/stajenke, gdzie bede opisywal moj maly swiatek. witam kazdego. dlaczego na tym forum ? skad mam to wiedziec. ja nie znam zadnych odpowiedzi. dziwuje sie tylko. biegros. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biegros Przeprowadzka 20.08.04, 18:39 do Stajenki nie musi byc latwa ani pachnaca ale jak nigdy dotad widze niebieskie gwiazdy zerkajace na mnie poprzez dziurki w dachu do zludzenia przypominajce ksztaltem dachowki ... mam wiec swoj zlobek troche siana panorame na Andromede i pare innych czarnych dziur w dachu ... wszystko przygotowane do zadawania pytan lacznie z niewygoda ta sola i pieprzem dobrej tworczosci ... Odpowiedz Link Zgłoś
majteczkii Re: Przeprowadzka 20.08.04, 18:46 biegros napisał: > do Stajenki nie musi byc latwa ani pachnaca > ale > jak nigdy dotad > widze niebieskie gwiazdy zerkajace na mnie > poprzez dziurki w dachu do zludzenia przypominajce ksztaltem > > dachowki ... > > mam wiec swoj zlobek > troche siana > panorame na Andromede i pare innych czarnych dziur > w dachu ... > > wszystko przygotowane do zadawania pytan > > lacznie z niewygoda > > ta sola i pieprzem > dobrej tworczosci ... Piękne, duzo pola do dopowiedzenia sobie, podoba mi sie ten fragment"jak nigdy dotad > widze niebieskie gwiazdy zerkajace na mnie > poprzez dziurki w dachu do zludzenia przypominajce ksztaltem > > dachowki ..." Odpowiedz Link Zgłoś
biegros Re: Przeprowadzka 20.08.04, 18:53 tez lubie ten fragment. tak jakos mi przyszlo do glowy, ze jak podkresle ksztal dziur (przypominajace dachowke wlasnie)to tak jakbym krzyknal: hej mialem kiedys dach, to nie jest dziura od zawsze. zabawne to, no i te czarne dziury, obok Andromedy, ale jednak przyziemnie, w dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Przeproś Wacka 21.08.04, 00:56 biegros napisał, a fnoll rozgrzebał: bo Stasieńka nie musi być łatwa ani pachnąca ale jak nigdy dotąd widzę niebieskie gwiazdy niemowlęcych oczu zerkające na mnie z dziurki w brzuchu do złudzenia przypominającej podroby z dochówki ... pieczone, mam więc zamówić żłobek sypnąć sianem panoramę na M-1 skręcić i potem parę innych czarnych dziur w dachau ... wszystko przygotowane do zadawania pyta łącznie z wygódką ta solą, ja pieprzem dobrą tfurrczość doczesnom Odpowiedz Link Zgłoś
napsaurok Re: Przeproś Wacka 21.08.04, 00:59 fnoll napisał: > biegros napisał, a fnoll rozgrzebał: > > bo Stasieńka nie musi być łatwa ani pachnąca > ale > jak nigdy dotąd > > widzę niebieskie gwiazdy niemowlęcych oczu zerkające na mnie > z dziurki w brzuchu do złudzenia przypominającej podroby > > z dochówki ... > > pieczone, mam więc zamówić żłobek > sypnąć sianem > panoramę na M-1 skręcić i potem parę innych czarnych dziur > w dachau ... > > wszystko przygotowane do zadawania pyta > > łącznie z wygódką > > ta solą, ja pieprzem > dobrą tfurrczość > doczesnom Bydło robisz koles Odpowiedz Link Zgłoś
biegros "Od Wszechrzeczy" 20.08.04, 20:43 Od Wszechrzeczy won wy wszyscy katedralni wyjadacze i wy do ambon przyrosnieci zausznicy boga nie znajac rzeczy nic wam z nazywania po imieniu to tak jakby w ciemnosciach egipskich liczyc piegi na twarzy czarnoskorego niewolnika zostawcie swiat w jego dziewictwie i wszystkie jego chocby najdrobniejsze manifestacje ktore podobnie jak praprzyczyna wszechrzeczy nieopisywalna pozostac musi ... Odpowiedz Link Zgłoś
majteczkii Re: "Od Wszechrzeczy" 20.08.04, 21:08 biegros napisał: > Od Wszechrzeczy won > wy wszyscy katedralni wyjadacze > i wy > do ambon przyrosnieci zausznicy boga > > nie znajac rzeczy nic wam z nazywania po imieniu > > to tak jakby w ciemnosciach egipskich liczyc piegi na twarzy czarnoskorego > niewolnika > > zostawcie swiat w jego dziewictwie > i wszystkie jego chocby najdrobniejsze manifestacje > ktore podobnie > jak praprzyczyna wszechrzeczy > nieopisywalna pozostac musi ... Biegros , czy to o nas tu na forum? mam wrazenie... Odpowiedz Link Zgłoś
biegros Re: "Od Wszechrzeczy" 20.08.04, 21:27 majteczkii napisała: > Biegros , czy to o nas tu na forum? mam wrazenie... ------------------------- nie, to nie ma nic wspolnego z tym forum. tu nie ma katedralnych wyjadaczy i podsluchiwaczy bogow. wiersz ten jest antynaukowy i antydogmatyczny. takim jakim powinien byc poeta. Odpowiedz Link Zgłoś
majteczkii Re: "Od Wszechrzeczy" 20.08.04, 21:33 biegros napisał: > majteczkii napisała: > > Biegros , czy to o nas tu na forum? mam wrazenie... > ------------------------- > nie, to nie ma nic wspolnego z tym forum. tu nie ma katedralnych wyjadaczy > i podsluchiwaczy bogow. wiersz ten jest antynaukowy i antydogmatyczny. > takim jakim powinien byc poeta. rozumiem, przeczytałam jeszcze raz. Wczesniej sadzilam ze operujesz przenosnia Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick Re: "Od Wszechrzeczy" 21.08.04, 03:07 majteczkii napisała: > Wczesniej sadzilam ze operujesz przenosnia operuje sie zazwyczaj skalpelem Mloda Damo... Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll "Od Rzeczy" 21.08.04, 01:05 biegros napisał, a fnoll rozgrzebał: Od rzeczy on wy wszy katedry dacze wy krew w skorupk wytaczać i drudzy wy do ameb przyrośnięte - usznicy manekenfabriken co. nie nająć rzeczy - nic wam z nazywania po wekslu to tak jakby w ościach rybskich liczyć pręgi na twarzy czarnoskórego niewolnika postawcie kwiat w jego dziwactwie i wszystkie jego choroby najdrobniejsze infekcje które spodnie jak praszczynę odzieży nieolewalna postać - musik! Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: Stajenka Poetycka biegrosa 20.08.04, 20:44 hihih - tak tylko :)) > przychylam sie do majteczek. pozdr.cossa Odpowiedz Link Zgłoś
biegros Re: Stajenka Poetycka biegrosa 20.08.04, 21:04 cossa napisała: > hihih - tak tylko :)) -------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
biegros Re: Stajenka Poetycka biegrosa 20.08.04, 21:41 cossa napisała: > troszke ;) ----------- powiedz cos wiecej, prosze Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 20:18 na jaki temat? ;) pozdr.cossa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish bursa do Ciebie IP: 62.233.233.* 20.08.04, 21:17 Dyskurs z poetą Jak oddać zapach w poezji... na pewno nie przez proste nazwanie ale cały wiersz musi pachnieć i rym i rytm muszą mieć temperatury miodowej polany a każdy przeskok rytmicznycoś z powiewu róży przerzuconej nad ogniem rozmawialiśmy w jak najlepszej symbiozie aż do chwili gdy powiedziałem: "wynieś proszę to wiadro bo potwornie tu śmierdzi szczyną" możliwe że to było nietaktowne ale już nie mogłem wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
majteczkii Re: bursa do Ciebie 20.08.04, 21:22 Gość portalu: krish napisał(a): > Dyskurs z poetą > > > Jak oddać zapach w poezji... > na pewno nie przez proste nazwanie > ale cały wiersz musi pachnieć > i rym > i rytm > muszą mieć temperatury miodowej polany > a każdy przeskok rytmicznycoś z powiewu róży > przerzuconej nad ogniem > rozmawialiśmy w jak najlepszej symbiozie > aż do chwili gdy powiedziałem: > "wynieś proszę to wiadro > bo potwornie tu śmierdzi szczyną" > możliwe że to było nietaktowne > ale już nie mogłem wytrzymać. Też ladnie brzmi- kontrastowo;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll URSA w Chlebie 21.08.04, 01:15 Gość portalu: krish napisał, (a) fnoll rozgrzebał: Dysonans z sztachetą Jak oddać pot pach amnezji... na drewno nie prze proste pozwanie ale cały, wiesz, musi pach mieć i rynn i rys URSA mieć temperatury miodowej polana a każdy prze ćwok mimiczny oś z wiewu stróży prze rzuconą nad niem roz mawialiśmy że jak w raj lepszej symblombie az kwili gdy pi-po wiedziałem: "nieś, roszę to radło bo wytwornie tu żerdzi drezyną" mąż śliwie żeton był nie takt ów nie allele już nie mogłem wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
biegros " Zabawa w skrzata" 20.08.04, 21:23 A gdyby tak pod nieobecnosc czyjas ot chocby herbatnik zwac czajnikiem a czajnik herbatnikiem tak mysle ze i zebra nie mialaby nic przeciwko by jej pozytywy zastapic negatywami ... myslalem o tym wszystkim podczas deszczu lesnego przycupniety pod starym borowikiem wsluchany w upadajace nieopodal drzewo ... i moge zaswiadczyc o dzwiekach grajacych niezaleznie od sluchacza bo ja przeciez pod tym grzybem nie istnialem ... Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll "Brawa dla brata" 21.08.04, 01:25 biegros napisał, a fnoll rozgrzebał: A ryby trakt pod nieowce szyje ot kroć by herr batnika zwać czaj-nickiem a czaj-nick herr batnikiem trakt mi śle żre zebra i wie, bałaby hyc naprzeciw ko ń by jej grzywy stopić prerogatywami ślupp... mysie lałem tym wszy - kim? pot, czas leszczu leś na go przyj cupnięty ze starym boro-nickiem wsupłany w UPA dające nieopodal, drze woooo ... imo gęś zaś władczyć odźdź świękach rających nie zaleź nie od łuchacza boja? przeleź pod tym grzybem nein! ist nia łom ... Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll kommentern 21.08.04, 01:31 bo awangarda to jest generalnie skończona, a dadaizm dorósł starczego gugaizmu, który w dobie kultu stajników jest pod zsyp Odpowiedz Link Zgłoś
biegros do fnolla 21.08.04, 02:21 bieglys fnollu w staroslowianskim. podoba mi sie. dzieki za podbijanie Stajenki, ale chyba sam sobie dam rade. biegros. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: do fnolla 22.08.04, 01:30 czy twoje stajenka wymaga ocieplania, iż imaginujesz, że ją podbijam (watą szklaną, czy yak!?) - no i tuszę, iż ma obecność nie przeszkadza Ci w dawaniu sobie rady :) ać dawaj sobie, dawaj... ktoś musi - ja nie daję Odpowiedz Link Zgłoś
biegros Re: do fnolla 22.08.04, 01:58 nie dajesz sobie rady ? tedy wpadaj czesciej do Stajenki. czem Stajnia bogata. Odpowiedz Link Zgłoś
biegros Re: do fnolla 22.08.04, 05:11 fnoll napisał: > nie daję ci rady żadnej :) ------------- to tak niby wyglada. nie dawanie rady i podkreslanie tego faktu jest jak najbardziej dawaniem rady. w zasadzie ... jestem wdzieczny za jakiekolwiek wtargniecie do Stajenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Stajenka Poetycka biegrosa IP: *.magtel.net.pl 20.08.04, 22:35 Podobają mi się Twoje wiersze. Czy są dostępne na rynku księgarskim? Odpowiedz Link Zgłoś
biegros do aza 22.08.04, 05:14 dzieki az. nie ma tych wierszy na rynku ksiagarskim i nigdy nie bedzie. one maja sens w momencie tworzenia i pierwszego czytania. w zasadzie powinienem je palic i przygladac sie plomieniowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: do aza IP: *.magtel.net.pl 22.08.04, 11:20 > dzieki az. nie ma tych wierszy na rynku ksiagarskim i nigdy nie bedzie. > one maja sens w momencie tworzenia i pierwszego czytania. w zasadzie powinienem > je palic i przygladac sie plomieniowi. Trudno. A mam jedno puste miejsce na półce ;( Sens to już każdy z nas dla siebie znajduje, nadaje. Również ja odnośnie Twoich wierszy. Aż tak ulotne i zmienne są myśli, by niszczyć je zaraz po narodzinach? Odpowiedz Link Zgłoś
vielonick tym razem... 21.08.04, 03:24 na temat vierszykow: przegadane, przegadane... Odpowiedz Link Zgłoś
majteczkii przykro mi Biegros 21.08.04, 09:53 Przykro mi Biegros.Mialam inne wyobrazenie, ze bedziesz tu tlko Ty, wiersze i ewentualne uwagi innych dotyczyly beda Twojej poezji. A coniektorzy robia tu smietnik.Ja tez, sorka.;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: przykro mi Biegros IP: 62.233.233.* 21.08.04, 09:59 ejże, spokojnie to publiczne forum i każdy może pisać co chce jak w restauracji bedziesz próbowała sprzedawać oleje samochodowe to tez musisz liczyc się z różnymi reakcjami gości a ponadto poezja to poezja nie ołtarz Odpowiedz Link Zgłoś
majteczkii Re: przykro mi Biegros 21.08.04, 11:04 Gość portalu: krish napisał(a): > ejże, spokojnie > to publiczne forum > i każdy może pisać co chce I korzysta z tego każdy.Być może gdybyś posiadał taki zmysł, który empatią się zwie wiedziałbyś, że wchodząc do niektórych pomieszczeń należy zdiąć buty. Podejrzewam, że w dzieciństwie rozwalałeś dzieciom zamki w piaskownicy. > jak w restauracji bedziesz próbowała sprzedawać oleje samochodowe > to tez musisz liczyc się z różnymi reakcjami gości To nie jest restauracja, porównanie jest nietrafne, zgodzę się jednak, że można się było z tym liczyć, niemniej jest mi przykro. > a ponadto poezja to poezja > nie ołtarz Dla Ciebie.Zapomiałeś dodać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: przykro mi Biegros IP: 62.233.233.* 21.08.04, 11:28 jezeli od jutra na Twojej ulicy co 10 m bedzie siedział człowiek z napisem "chyba jestem swiety przechodzac koło mnie zdejmij buty" to podejrzewam ze po pewnym czasie zacznie Cie to wkurzać rozumiesz juz? kazdy ma SWOJE pomieszczenia w których buty zdejmuje ja tez do swoich nie pozwalam wchodzic w butach innym ale tez NIE SA publiczne nie zdejmuje butów po ktos powiedział "tak trzeba" ale i nie ubolewam nad chamstwem tych, którzy mysla inaczej niz ja 1. co to jest empatia? 2. czyżbym rozwalił Ci babeczkę? przepraszam zatem. dla mnie. dodaję. krish the cynic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: przykro mi Biegros IP: *.magtel.net.pl 21.08.04, 12:38 Myślałem podobnie jak Ty majteczkii o tym wątku. Dzięki Ci za prośbę do biegrosa. Teraz jest mi przykro, że fnoll nie uszanował tego specjalnego na tym forum miejsca. Po niedawnych dyskusjach niewiele mnie już dziwi zdanie krisha (i zapewne innych) o dowolności działań na FP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickname Re: Stajenka Poetycka biegrosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 11:48 Przepraszam, czy te wiersze pisane są na trzeźwo? Bo chyba dajecie w żyłę. Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 12:50 Nie tylko Biegros - z całym szacunkiem - jest poetą, którego zauważyłam na tym forum. Są też i inni, którzy piszą również super - nic więc dziwnego, że ciągnie ich do Kolegi. A że piszą inaczej i lubią się przy tym bawić ... Niech sam Biegros może napisze czy czuje się obrażony, czy zraniony przez innych...? Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 12:52 Ważne - Nigdy nie myśleć za innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Stajenka Poetycka biegrosa IP: *.magtel.net.pl 21.08.04, 12:59 > Są też i inni, którzy piszą również super - nic więc dziwnego, że ciągnie ich > do Kolegi. > > A że piszą inaczej i lubią się przy tym bawić ... W pierwszym poście biegros napisał: "zakladam maly portalik/stajenke, gdzie bede opisywal moj maly swiatek. witam kazdego". Razi mnie tutejsze postępowanie, zabawa(?) fnolla. > Niech sam Biegros może napisze czy czuje się obrażony, czy zraniony przez > innych...? Zechce to napisze. Jakie to ma dla Ciebie znaczenie? Nie czujesz przykrości majteczkóów, na której prośbę biegros założył ten wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 13:06 Kiedyś zdarzały mi się sytuacje, w których opieprzałam innych za to, że według mnie są zbyt chamscy, niedelikatni itp. wobec osób, które szczególnie darzyłam sympatią. I często owe bliskie mi osoby mówiły mi tak : Caorle, oco chodzi...jest wszystko w porządku...ja wcale nie czuję się obrażona - to jest nasz sposób bycia, rozmawiania, kontaku itp... Caorle, nie myśl ZA MNIE... I jeszcze jedno - szukaj świętości tam gdzie ona jest. Odpowiedz Link Zgłoś
majteczkii Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 13:12 caorle napisała: > Kiedyś zdarzały mi się sytuacje, w których opieprzałam innych za to, że według > mnie są zbyt chamscy, niedelikatni itp. wobec osób, które szczególnie darzyłam > sympatią. > I często owe bliskie mi osoby mówiły mi tak : Caorle, oco chodzi...jest > wszystko w porządku...ja wcale nie czuję się obrażona - to jest nasz sposób > bycia, rozmawiania, kontaku itp... > Caorle, nie myśl ZA MNIE... > > I jeszcze jedno - szukaj świętości tam gdzie ona jest. Napisałam, że MI jest przykro, napisałam jakie były MOJE wyobrażenia, Napisałam co JA czuje PS moze przeniesiecie sie z ta dyskusja do mojego watku "Do krisha" zapraszam, tam ciagniemy ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 13:16 Ale to, że Tobie jest przykro wcale nie oznacza, że biegros z fnollem mają przerwać swoje pisanie jeżeli uważają je za OK. Nie neguję, że może ci być przykro. Twoje prawo. Biegros powinien teraz się do tego odnieść. Jego obowiązek - moim zdaniem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Stajenka Poetycka biegrosa IP: *.magtel.net.pl 21.08.04, 13:17 > I jeszcze jedno - szukaj świętości tam gdzie ona jest. Nie rozmawiamy tutaj o świętości. Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 12:56 Znam paru wielkich muzyków, którzy super się bawią z innymi, parodiującymi czy naśladującymi styl w jaki grają...razem świetnie się bawią i o to chodzi... dostrzegajmy świętość tam gdzie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 13:10 Coś mnie dzisiaj popierdoliło z tym pisaniem ale jeszcze jedno a propo wrażliwość: Mam ciotkę, która ma hopla na punkcie zwierząt - jest cholernie wrażliwa na ich punkcie - kocha je do granic możliwości. Jest cholernie wrażliwą osobą. Ale potrafi tak komuś trafić między oczy, że zmieniasz o niej zdanie o 180 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 13:17 To jest wrażliwą czy nie jest? Bo się gubię, iwan. Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 13:21 No...jak dotyka miejsc wrażliwych...to może się zaraża tą wrażliwością? Bo ten, którego trafia od razu staje się miękki i wrażliwy na drugi dotyk Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 13:59 A jak ogląda melodramaty made in usa, to płacze? Odpowiedz Link Zgłoś
biegros Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 16:16 na wstepie powiedzialem, ze witam wszystkich. szczerze mowiac, nie wiem jak to sie stalo, ze wszyscy sie pomiescilismy w mojej stajence. dzieki za odwiedziny. nie czuje sie obrazony, a niby na co ? na zycie samo ? mila mi ciocia walaca miedzy chrapy, fnoll piszacy doktorat ze staroukrainskiego, krish ze swoja, zreszta dobra, definicja poezji, cossa ze swoja lapidarnoscia, majteczki z protekcyjnoscia. wszystkich was potrzebuje. stajenka poprzez to tetni zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majteczkii Re: Stajenka Poetycka biegrosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 20:39 cieszę się, że nadal dobrze się czujesz w swojej stajence;-) Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: Stajenka Poetycka biegrosa 21.08.04, 20:42 hihihi...majteczki... chyba jeszcze smiesniejszy nick niz zlewozmywak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
majteczkii Re: Stajenka Poetycka biegrosa 22.08.04, 00:19 Gość portalu: majteczkii napisał(a): Pozostali też się czują w Twojej STAJENCE :) jak w domu... Taka mala zlosliwosc majteczkow;-) Odpowiedz Link Zgłoś
biegros "A wydawalo sie" 22.08.04, 04:59 A wydawalo sie ze moze byc lepiej tyle plag zeslano a po nich co szescset lat syn jedyny zstepowal w chwale tymczasem i chyba juz ku wiecznosci znowu osamotnieni bez wodza to stado nic nie znaczace o garsci ryzu lub w symbolu krzyza sensu szukajace oszukalo siebie samego a bog juz nawet nie przemawia ni mieczem ni slowem ni zaraza jeszze czeka Odpowiedz Link Zgłoś