Dodaj do ulubionych

kiedy stres trzeba leczyć?

20.10.14, 21:43
Po czym poznać, że ogarniający nas stres jest na tyle duży, że warto udać się z nim do lekarza?
Obserwuj wątek
    • ekspert_klinika.stresu Re: kiedy stres trzeba leczyć? 25.10.14, 12:22
      Witam, zadała Pani bardzo ważne pytanie, na które odpowiedzią jest być może artykuł, do którego link umieszczam poniżej. Zachęcam do zapoznania się z nim i podzielenia wrażeniami, czy okazał się pomocny, jeśli nie, to oczywiście chętnie odpowiem na wszelkie wątpliwości. Pozdrawiam Eliza Istynowicz.
      www.edulandia.pl/studia/1,118573,16412508,Czy_radzisz_sobie_ze_stresem_.html
      • pyk-nik Re: kiedy stres trzeba leczyć? 25.10.14, 21:43
        a jeżeli skacza takie nastrojke, ze raz sie chce kogos zamordować i nie spi po nocach i trwa to przez miesiac a potem jest 2 mce totalnego spokoju?
        • ekspert_klinika.stresu Re: kiedy stres trzeba leczyć? 29.10.14, 15:22
          Jeśli nastrój skacze - a tak naprawdę to nie nastrój, tylko, jak rozumiem bardzo intensywna złość, to w pierwszym rzędzie proponuję wykluczyć przyczyny fizjologiczne - tu akurat zdecydowanie warto przyjrzeć się swojej gospodarce hormonalnej. Zatem wizyta u internisty i badania hormonów (przynajmniej tarczycy - bo częstym objawem kłopotów z tarczycą jest okresowa drażliwość) są bardzo wskazane.

Pozdrawiam
          Marek Jaros/Klinika Stresu
          • nigolla Re: kiedy stres trzeba leczyć? 08.11.14, 18:15
            podpowiedział mi właśnie coś ważnego pan, dziękuję za ten post
          • badencja Re: kiedy stres trzeba leczyć? 10.11.14, 16:47
            a czy jeśli człowiek jest rozdrażniony cały czas to też mogą być hormony?
            • tamiza.1 Re: kiedy stres trzeba leczyć? 12.11.14, 16:07
              No chyba raczej tak, warto przebadać się skoro Ekspert w te rejony uderzył
    • anikssa Re: kiedy stres trzeba leczyć? 26.10.14, 16:28
      Ja sie zastanawiałam właśnie czy nie pójść do lekarza, ale doszłam do wniosku, że chyba trzeba zmienić pracę, a nie po doktorach sie ciągać ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka