Dodaj do ulubionych

Człowiek w dzisiejszych czasach .

06.09.15, 16:17
W dzisiejszych czasach człowiek musi być sam dla siebie badaczem psychoanalitykiem ,naukowcem eksplorującym głębie swojej psychiki - Nieświadomości , Podświadomości ,Przedświadomości ,Nad-świadomości ( Transcendencji / Intuicji ) = Światów / Wymiarów Duchowych /Astralnych .

I dbać o codzienną równowagę Logiczną i Psychiczną , by psychika ( dusza ) nasza nie powędrowała za wysoko w fantastyczne ,bajeczne i magiczne światy wyobrażeń naszych , i aby paranoje nie zdominowały naszej rzeczywistości ,jasności myślenia , i aby paranojnie i schizy nie zawęziły świadomości i nie upośledziły naszej percepcji , ponieważ jak Mitomani -www.psychiatria.pl/porada/czym-jest-mitomania/3692.html

będziemy żyli w fałszywym przekonaniu ,oszukująć przy tym siebie i otoczenie .
Obserwuj wątek
    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 06.09.15, 19:35
      he he ale schizy i paranoje ( nasze i innych ) już dominowały rzeczywistość.
    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 06.09.15, 19:40
      Pierwszym lepszym przykładem ludzkiej paranoi schizy są US które zakładają z góry,że wszyscy chcą orżnąć i oszukać.
    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 06.09.15, 19:49
      rzeczywistość oddaje tyle przykładów że aż nie chce mi się wymieniać ale mitomanów,marzycieli i fantastów nie brakuje zwłaszcza w sektorze polityki - kurde przecież to nie możliwe,żeby aż tylu psychicznych w jednym miejscu :D
      No ale jak ktoś słusznie zauważył że rząd jest odbiciem społeczeństwa, w pierwszym odruchu jakoś mi sie to trochę dziwne wydało ale po dłuższym przemyśleniu trudno się nie zgodzić.
      • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 06.09.15, 19:54
        duchswiety6 06.09.15, 19:49
        rzeczywistość oddaje tyle przykładów że aż nie chce mi się wymieniać ale mitomanów,marzycieli i fantastów nie brakuje zwłaszcza w sektorze polityki - kurde przecież to nie możliwe,żeby aż tylu psychicznych w jednym miejscu :D
        No ale jak ktoś słusznie zauważył że rząd jest odbiciem społeczeństwa, w pierwszym odruchu jakoś mi sie to trochę dziwne wydało ale po dłuższym przemyśleniu trudno się nie zgodzić.

Niestety masz rację ,ja znam to z doświadczenia ,dodam że nie tylko w polityce jest oszustwo i kłamstwa ,ale jak chcesz być dobrym oszustem ,mitomanem ,itp .zostań księdzem .
        • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 06.09.15, 20:32
          woxilo napisał(a):

> Niestety masz rację ,ja znam to z doświadczenia ,dodam że nie tylko w polityce
          > jest oszustwo i kłamstwa ,ale jak chcesz być dobrym oszustem ,mitomanem ,itp .z
          > ostań księdzem .

he he ale nie pominęłam pisząc rząd,władza.
          ale wiesz teraz mi przyszło do głowy,że Ci na górze bazują bezczelnie na dwoistości natury ludzkiej dzieląc ludzkość na prawych,lewych i uj wie jakich jeszcze obiecując szczęście i dobrobyt.
          he he.
          • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 06.09.15, 23:11
            duchswiety6 06.09.15, 20:32
            woxilo napisał(a):

> Niestety masz rację ,ja znam to z doświadczenia ,dodam że nie tylko w polityce
            > jest oszustwo i kłamstwa ,ale jak chcesz być dobrym oszustem ,mitomanem ,itp .z
            > ostań księdzem .

he he ale nie pominęłam pisząc rząd,władza.
            ale wiesz teraz mi przyszło do głowy,że Ci na górze bazują bezczelnie na dwoistości natury ludzkiej dzieląc ludzkość na prawych,lewych i uj wie jakich jeszcze obiecując szczęście i dobrobyt.
            he he.

Tak prawica i lewica ,takie dualistyczne myślenie dobra i zła ,.u mnie jest andrgynia umysłowa ,takie tao w myśli ,słowie i czynie = jednomyślność ,oraz zło i dobro jednocześnie i energie kobiece i męskie jak u artysty kreatywnego ,niestety jest mi bardzo ciężko na duszy ,.żyjąc z wariatami ograniczonymi umysłowo i alkoholikami ,nie mogąc być sobą i robić tego co lubię ,czyli tworzyć ,a jeszcze ta samotnmość .

dobrej nocy życzę :)
    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 09:55
      samotność to stan ducha :D zresztą wszyscy są tak naprawdę sami.Wielu tylko nie potrafi,nie chce,boi się sobie to uświadomić i ciągle szuka he he "połówki" myśląc sobie,że to szczęście,a tak naprawdę to zawsze jesteśmy sami ze swoimi myślami,emocjami,a jeszcze jak się ujowo trafi to i problemami.
      • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 10:30
        duchswiety6 07.09.15, 09:55
        samotność to stan ducha :D zresztą wszyscy są tak naprawdę sami.Wielu tylko nie potrafi,nie chce,boi się sobie to uświadomić i ciągle szuka he he "połówki" myśląc sobie,że to szczęście,a tak naprawdę to zawsze jesteśmy sami ze swoimi myślami,emocjami,a jeszcze jak się ujowo trafi to i problemami.

Świetnie to ujęłaś :) sama ,czysta prawda , ja tylko dodam że słowo " Bóg " - czyt . tytuł ,nazwa dla czegoś, wielkiego ,dla uczuć wszelakich pozytywnych co rozpalają serca ludzkie na świecie ,dla emocji Strachu który jest Miłości bratem bliźniakiem i bratnią duszą w duchowej podróży człowieka i wiecznej szkole duchowego /osobistego rozwoju zwanej życiem ,a dramaty ludzkie ,problemy ,smutki , depresje , kłopoty życiowe ,choroby ,itp .są egzaminami dojrzałości w tej wielkiej szkole ,i okresem na sięgnięcie do swojego wnętrza ,rozmowy ze swoją duszą i lepsze poznawanie siebie ,taka auto-analiza /medytacja /modlitwa /kontemplacja .

Dlatego słowo " Bóg " jest największą przeszkodą w historii świata ,w normalnym ,ludzkim rozwoju psychicznym ,emocjonalnym ,seksualnym i fizycznym ,oraz najqwiększą,trucizną umysłową ,tzw .pokoleniowym " Memem, "
        • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 10:47
          Punkt widzenia - słowo Bóg możemy odnieść do siebie,skoro jesteśmy skonstruowani na jego obraz to i mamy podobną moc do tej "mitycznej" postaci.
          Możemy kochać,nienawidzić :D
          Pomóc,znaleźć wytłumaczenie na obojętność.
          Wszystkie decyzje jak i konsekwencje ich ponosimy tak naprawdę my sami :) wysyłając w świat swoje myśli,postępowanie tworzymy ten świat niczym właśnie "Bóg"
          • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 11:28
            duchswiety6 07.09.15, 10:47
            Punkt widzenia - słowo Bóg możemy odnieść do siebie,skoro jesteśmy skonstruowani na jego obraz to i mamy podobną moc do tej "mitycznej" postaci.
            Możemy kochać,nienawidzić :D
            Pomóc,znaleźć wytłumaczenie na obojętność.
            Wszystkie decyzje jak i konsekwencje ich ponosimy tak naprawdę my sami :) wysyłając w świat swoje myśli,postępowanie tworzymy ten świat niczym właśnie "Bóg"

Nawet niewiesz jakim lekarstwem i balsamem na moją zbolałą duszę jesteś ,tymi słowami ,dodałaś mi wiele Miołości , tak masz rację ,bo ja widzę człowieka jako ducha wiecznego i nieśmiertelnego , którego Bóg Stwróca ucznił z cząstki siebie , na swój obraz i podobieństwo swoje ,a przez niego wszstko się stało ,co się stało na świecie od prapoczątków .

Ja jestem , jego prorokiem o świadomości Chrzstusowej / Ponadczasowej / Boskiej i Duchem świętym wcielonym .

Miłego poniedziałku ,któremu patronuje władca podświadomości Pluton i księżyc ,a w mitologii Posejdon /Neptun :)
            • feministkapl Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 14:28
              bo ja widzę człowieka jako ducha wiecznego i nieśmiertelnego , którego Bóg Stwróca ucznił z cząstki siebie , na swój obraz i podobieństwo swoje ,a przez niego wszstko się stało ,co się stało na świecie od prapoczątków .

.. no to i mamy swiat pelen 'Bogow' - i jeden wielki burdel. ... nie wiemy tylko czemu tacy wku.. .. na to co sobie sami stworzyli..
              • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 14:41
                oj droga feministko nie wiesz ? Poczytaj siebie he he

gdybym myślała Twoimi kategoriami to chodziłabym ze spluwą i rozwalała wszystko jak leci.
                Zobacz, droga szamanka jakoś nie mogła się pogodzić z opinią,że mimo szkół jest niekompetentna i jedyne na co było "ją" stać to na bana he he.
                • feministkapl Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 14:51
                  tak, ciekawa bylam czy jestws w stanie jedno z drugim polaczyc - to zes sama kowalem swojego losu!

.. i ze jesli kmus nabluzgasz to ci odbluzgiwac beda!

Za trudne?!
                  • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 14:58
                    no i o to mi chodziło droga feministko :)
                    idąc Twoim tokiem myślenia czy szamanki swoją matkę powinnam zajepać (zbanować) jak myślisz dlaczego tego jeszcze nie zrobiłam?

Wręcz przeciwnie.

Dlaczego nie zipię chęcią zemsty względem moich kolegów Ci to dopiero sobie he he zasłużyli.

A SZAMANKA SWOJE OPINIE I DIAGNOZY MOGŁA ZACHOWAĆ DLA SIEBIE no bo chyba nie jest aż taką debilką,że wydawało się jej,że ona może a ja nie he he.
                    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 15:26
                      ale spoko ona niejedyna,a w porównaniu do innych i tak bardzo he he delikatna.

Generalnie znosić tego nie muszę ani w stosunku do siebie ani być świadkiem podobnych sytuacji.
                    • feministkapl Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 15:30
                      taa, bo ty to nawet gdy zwykle gazety czytasz to myslisz ze ten dziennikarz z drugiego konca Polski to specjalnie pisze tylko do ciebie i o tobie, .. bogu jedynymo ktorego rozgniewac nie nalezy przypadkiem .

To dopiero mania!

• duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 16:01
                        feministkapl napisała:

> taa, bo ty to nawet gdy zwykle gazety czytasz to myslisz ze ten dziennikarz z d
                        > rugiego konca Polski to specjalnie pisze tylko do ciebie i o tobie, .. bogu je
                        > dynymo ktorego rozgniewac nie nalezy przypadkiem .
                        >

myślałam,że stać Cię na więcej.Tylko się nie z kichaj he he

cześć
                      • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 18:10
                        tutaj to nie można rozgniewać śmiecia,który mieni się psychologiem he he
                        jedyne czego potrzebowałam to zrozumieć takich ludzi jakich spotkałam w swoim życiu,a jedyne co dostałam diagnozę i bana he he

banowanie to przywilej na który tutejszy śmieć krótko rzecz ujmując nie zasłużył.

Ale spokojnie.

Nie będzie już tego musiał robić nikt :D
          • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 11:29
            chociaż zamiast słowa bóg wolę używać słowa natura.
            • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 20:52
              duchswiety6 07.09.15, 11:29
              chociaż zamiast słowa bóg wolę używać słowa natura.

też dobre ,dla mnie Bóg to życie ,to wieczność .
        • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 22:28
          Bóg jest miłością, wszystko zawdzięczają Jemu, więc nie bluznij.
      • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 16:06
        I większość się nie myli szukając drugiej połówki, tylko niezdolne do prawdziwej miłości osoby uważają, że lepsza jest samotność, jest też wygodna dla tych, którzy nie potrafią z czegoś zrezygnować czy czegoś uzgodnić z drugą osoba.
        • feministkapl Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 17:57
          ... bo jesli ktos ma tylko pol glowy zamast cala to trudno sie mu dziwic! ;))
          • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 18:42
            feministkapl napisała:

> ... bo jesli ktos ma tylko pol glowy zamast cala to trudno sie mu dziwic! ;))

To ci, którzy wolą być sami niech będą sami, tylko niech nie zwodzą innych.
            • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 19:01
              mona.blue 08.09.15, 18:42
              feministkapl napisała:

> ... bo jesli ktos ma tylko pol glowy zamast cala to trudno sie mu dziwic! ;))

To ci, którzy wolą być sami niech będą sami, tylko niech nie zwodzą innych.
              • feministkapl Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 19:17
                No tak. Ty bys chcial zaklepac od razu by nie musiec sie wiecznie starac - Mona spokoju zaznac nie moze bo sie boi ze ja beda palcami wytykac - i uwazac za nienormalna tak samo jak ona to robi - no to moze iddzcie na randke i zejdzcie sie razem!

Proste! :)
                • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 21:40
                  feministkapl 08.09.15, 19:17
                  No tak. Ty bys chcial zaklepac od razu by nie musiec sie wiecznie starac - Mona spokoju zaznac nie moze bo sie boi ze ja beda palcami wytykac - i uwazac za nienormalna tak samo jak ona to robi - no to moze iddzcie na randke i zejdzcie sie razem!

Proste! :)

Świat zewnętrzny jest lustrem ,gdzie odbija się nasz świat wewnętrzny i vice versa ,nasze relacje z drugim człowiekiem ,odzwierciedlają nasz stan charakteru i emocjonalny , i jeśli coś nas drażni ,irytuje , denerwuje w drugiej osobie ,to cechy te są w nas samych . proste :)

,Wiele wycierpiałem w życiu ,jak biblijny Jezus Chrystus ,który mam brata jak blijnego zdrajcę Judasza Iskariotę , tylko że cierpienia zewnętrzne /fizyczne są NICZYM W PORÓWNANIU Z CIERPIENIAMI WEWNĘTRZNYMI -DUCHOWYMI /UMYSŁOWYMI /PSYCHICZNYMI I EMOCJONALNYMI ,WIĘC DLA MNIE CZEKANIE na Wielką Miłość to pestka ,bo czekam już wieki na tę jedną i wielką chwilę
                  • feministkapl Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 22:16
                    > i jeśli coś nas drażni ,irytuje , denerwuje w drugiej osobie ,to cechy te są w nas samych . proste <

a ja w to nie wierze - i nazbieralam sporo dowodow na to ze wcale tak nie jest.

> ,Wiele wycierpiałem w życiu ,jak biblijny Jezus Chrystus ,który mam brata jak b
                    > lijnego zdrajcę Judasza Iskariotę , tylko że cierpienia zewnętrzne /fizyczne s
                    > ą NICZYM W PORÓWNANIU Z CIERPIENIAMI WEWNĘTRZNYMI -DUCHOWYMI /UMYSŁOWYMI /PSYCH > ICZNYMI I EMOCJONALNYMI ,WIĘC DLA MNIE CZEKANIE na Wielką Miłość to pestka ,bo czekam już wieki na tę jedną i wielką chwilę <

.. no, a tam w watku obok wzdycha kobieta - lec tam i dzialaj! ;)
              • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 22:33
                Polecał jakiś portal randkowy, dla tak interesującej osobowości nie będzie trudno uwieść jakąś łaskę

I porozumienie będzie empatyczne, telepatyczne, mediumiczne i mistyczne, czego niniejszym życzę.
                • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 22:36
                  Polecam portal i uwieść laske

Nie wiem, kiedy się naucze sprawdzać tekst przed wyslaniem z tabletu, który mi tu wszystko przestawia.
                • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 06:11
                  mona.blue 08.09.15, 22:33
                  Polecał jakiś portal randkowy, dla tak interesującej osobowości nie będzie trudno uwieść jakąś łaskę

I porozumienie będzie empatyczne, telepatyczne, mediumiczne i mistyczne, czego niniejszym życzę.

Tak,łatwo powiedzieć ,drwijcie sobje lenie jedne i faryzeusze ,od 2000 lat się z wami zmagam bezbożni idioci i debile ,alkoholicy ,seksoholicy i shoizole,wystarczy .że mam brata z którym muszę mieszkać ,( z powodu małych dochodów ,miał bym więcej to od razu wyjeżdzam z tego psychiatryka Jastrzębia -Zdroju ,bo w domu debile i plotkarze , alkoholicy ,półmuzgi i erotomani mitomani ,no i na dworze w otoczeniu burdel i zbiorowe debilstwo ( jakbym na planecie małp przebywał ,albo jak misjonarz w jakimś dzikim murzyńskim kraju Mambuktu ,

Mieszkam z chorą matką psychicznie , i bratem .maniakiem komputerowym (14 razy w szpitalu psychiatrycznym przebywał ) siedzi tylko z piwskiem w ręku ,gapi się cały dzień w monitor komputera jak sroka w gó... ( nieraz po nocach siedzi ) i plotkuje ,zmyśla ,och ja czuję cały ten ciężar cudzych obaw i strachu ,,bo mnie to napewno nikt nie zna - ja nie piję wiele , chodzę wiele ćwiczę - szamanizm , jogę, medytuję (30 lat ) , CZYTAM NIEMAŁO ,ALE JAK EMPATA I TELEPATA CZYTAM, Z LUDZKICH SERC ( CZUJĘ EMOCJE CZYJEŚ ) I UMYSŁÓW (V CZUJĘ CZYJEŚ MYŚLI I ODBIERAM CZYJEŚ SMNY -CZASAMI ,.BO JA SWOICH NIE MAM,nie ma podświadomości,która przemawia snami do człowieka ) .

tworzę kretatywne rzeczy i spełniam się jak artysta ,by sobie samotny czas umilić ,a jak mawia psychologia -pofantazjuj sobie konstruktywnie , także z tym Bogiem, to mój żart ,bo naprawdę to JESTEM SOBĄ ,ŻYJĘ TYLKO PO TO BY KOCHAĆ I BYĆ KOCHANYM , JESTEM CZŁOWIEKIEM O UMYSŁOWOŚCI , PONADCZASOWEJ ,( NIE MA U MNIE POCZUCIA CZASU ,JEST WIECZNE TERAZ ) , ŚWIADOMOŚCI BOSKIEJ /CHRYSTUSOWEJ I KREATYWNYCH ZAINTERESOWANIACH TWÓRCZYCH ,AKTORSKICH I ARTYSTYCZNYCH ,JAKO MISTRZ DUCHOWY ,BOGATY WEWNĄTRZ,LECZ UBOGI FINANSOWO I MATERIALNIE .
                  • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 21:53
                    woxilo napisał(a):

>
                    >

> Tak,łatwo powiedzieć ,drwijcie sobje lenie jedne i faryzeusze ,od 2000 lat się
                    > z wami zmagam bezbożni idioci i debile ,alkoholicy ,seksoholicy i shoizole,wyst
                    > arczy .że mam brata z którym muszę mieszkać ,( z powodu małych dochodów ,miał b
                    > ym więcej to od razu wyjeżdzam z tego psychiatryka Jastrzębia -Zdroju ,bo w dom
                    > u debile i plotkarze , alkoholicy ,półmuzgi i erotomani mitomani ,no i na dwo
                    > rze w otoczeniu burdel i zbiorowe debilstwo ( jakbym na planecie małp przebywa
                    > ł ,albo jak misjonarz w jakimś dzikim murzyńskim kraju Mambuktu ,
                    >
                    > Mieszkam z chorą matką psychicznie , i bratem .maniakiem komputerowym (14 raz
                    > y w szpitalu psychiatrycznym przebywał ) siedzi tylko z piwskiem w ręku ,gapi s
                    > ię cały dzień w monitor komputera jak sroka w gó... ( nieraz po nocach siedzi
                    > ) i plotkuje ,zmyśla ,och ja czuję cały ten ciężar cudzych obaw i strachu ,,bo
                    > mnie to napewno nikt nie zna - ja nie piję wiele , chodzę wiele ćwiczę - szaman
                    > izm , jogę, medytuję (30 lat ) , CZYTAM NIEMAŁO ,ALE JAK EMPATA I TELEPATA CZYT
                    > AM, Z LUDZKICH SERC ( CZUJĘ EMOCJE CZYJEŚ ) I UMYSŁÓW (V CZUJĘ CZYJEŚ MYŚLI I O
                    > DBIERAM CZYJEŚ SMNY -CZASAMI ,.BO JA SWOICH NIE MAM,nie ma podświadomości,która
                    > przemawia snami do człowieka ) .
                    >
                    > tworzę kretatywne rzeczy i spełniam się jak artysta ,by sobie samotny czas umil
                    > ić ,a jak mawia psychologia -pofantazjuj sobie konstruktywnie , także z tym Bog
                    > iem, to mój żart ,bo naprawdę to JESTEM SOBĄ ,ŻYJĘ TYLKO PO TO BY KOCHAĆ I BYĆ
                    > KOCHANYM , JESTEM CZŁOWIEKIEM O UMYSŁOWOŚCI , PONADCZASOWEJ ,( NIE MA U MNIE PO
                    > CZUCIA CZASU ,JEST WIECZNE TERAZ ) , ŚWIADOMOŚCI BOSKIEJ /CHRYSTUSOWEJ I KREAT
                    > YWNYCH ZAINTERESOWANIACH TWÓRCZYCH ,AKTORSKICH I ARTYSTYCZNYCH ,JAKO MISTRZ DUC
                    > HOWY ,BOGATY WEWNĄTRZ,LECZ UBOGI FINANSOWO I MATERIALNIE .

To cudownie, rzadko spotyka się w dzisiejszych czasach osoby empatyczne, o wysokiej świadomości, altruistyczne - jesteś chwalebnym wyjątkiem.

A twoja asceza na czym polega?

I nie obraz się, ale czy nie przydatny ci się więcej pokory?
                    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 07:00
                      mona.blue napisała:

> To cudownie, rzadko spotyka się w dzisiejszych czasach osoby empatyczne, o wyso
                      > kiej świadomości, altruistyczne - jesteś chwalebnym wyjątkiem.
                      >
                      > A twoja asceza na czym polega?
                      >
                      > I nie obraz się, ale czy nie przydatny ci się więcej pokory?
                      >
                      Chyba bardziej Tobie :D A jak szukasz ideału idź do kościółka - tam masz idealnego zwisa na krzyżu he he.
                      Oddaj pokłon figurce i bądź szczęśliwa.

a co do pokory to można ją mieć względem mądrości,a nie głupoty,która niszczy wszystko i wszystkich.
                      • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 07:43
                        duchswiety6 10.09.15, 07:00
                        mona.blue napisała:

> To cudownie, rzadko spotyka się w dzisiejszych czasach osoby empatyczne, o wyso
                        >
                        >
                        > I nie obraz się, ale czy nie przydatny ci się więcej pokory?
                        >
                        Chyba bardziej Tobie :D A jak szukasz ideału idź do kościółka - tam masz idealnego zwisa na krzyżu he he.
                        Oddaj pokłon figurce i bądź szczęśliwa.

a co do pokory to można ją mieć względem mądrości,a nie głupoty,która niszczy wszystko i wszystkich.

Do kościółka ha ,ha ,ha , Chrystus we mnie to moja duchowa połowa ,w biblii jest wiele przekłamań na temat Jezusa Chrystusa ,ponieważ księża ,a dokładnie sobór nicejski około 523 roku wymazał wiele faktów historycznych z bibli choćby o tym że seks jest święty,gdzie czcili go dawno temu Hindusi na Dalekim Wschodzie ,a opisany jest w kamasutrze -największym indyjskim dziele o miłości , i reinkarnację ktyórą przeżźyłem ,a uprawiam techniki buddyjskie -Jogę i medytację od 30 lat - Hinduską , i Szamanizm z Azsji ,

zresztą dawno mówiłem że jak dzisiaj Jeszus Chrystus chodził by po świecie to nikt z Zachiodu by go nie zrozumiał i umieścił w psychiatryku ha ,ha , ha ,bo jsa powiedział żaden prorok nie jest mile widziany i poważnie traktowany w swoim kraju ,myślisz że świętość to tylko pokora ,o nie to objaw schizofrenii ,jaką miał ojciec Jezusa ,Juzef .
                      • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 08:36
                        mona.blue napisała:

>
                        >

Że posłużę sikę wikipedią ,jak żyję jako Asceta :

Ascetyzm[edytuj]
                        Ascetyzm, asceza (stgr. ??????? askezis ? pierwotnie "ćwiczenie, trening" )[1] ? praktykowanie dobrowolnego wyrzeczenia się pewnych dóbr, wartości i aktywności życiowych w celu osiągnięcia świętości, czystości i doskonałości duchowej i zbawienia. Potocznie ascetyzm kojarzy się z ograniczeniem doświadczania przyjemności oraz zaspokajania potrzeb cielesnych, jak jedzenie czy sen, a także z dyscypliną wewnętrzną. Ludzi praktykujących zewnętrzne formy ascezy nazywa się ascetami. Uznaje się, że ascetyzm rozwinął się wraz ze zróżnicowaniem pojmowania struktur świata i sił działających w świecie. Motywem podejmowania go jest przekonanie, że natura ludzka i świat są w relacji antagonistycznej, i że duch poprzez odpowiedni wysiłek ma przezwyciężyć dominację świata materialnego. W chrześcijaństwie współczesnym zasadniczo porzucono ascezę polegającą na samoudręczaniu się lub poniżaniu na rzecz tzw. ascezy wewnątrzświatowej. Praktyki polegające na samoudręczeniu obecne są nadal w innych religiach[2].

Chrześcijaństwo
                        Asceza w chrześcijaństwie jest rozumiana jako praktykowanie wyrzeczeń, zmierzających do duchowej wolności od nieuporządkowanych przywiązań do rzeczywistości stworzonej, w celu otwarcia swego serca na relację z Bogiem, na kontemplację. Asceza wspomaga zdolność woli do odpowiedzialnego kierowania postępowaniem moralnym osoby[3]. Prowadzi do doskonałości, świętości, której nie można osiągnąć bez wyrzeczeń i duchowej walki (por. Tm 4) i umartwienia. Jej owocem jest życie w pokoju i radości Ośmiu Błogosławieństw (por. Mt 5,1-11; Łk 6, 20-28)[4].

Istotną motywacją ascetów chrześcijańskich jest wiara w zbawczy sens cierpienia zjednoczonego z tajemnicą krzyża Jezusa Chrystusa jako środek do osiągnięcia świętości już za życia. Tradycyjnie asceza zakładała również separację od świata, który był postrzegany jako przeszkoda do osiągnięcia dóbr duchowych oraz doskonałości moralnej.

pl.wikipedia.org/wiki/Ascetyzm
                        • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 08:52
                          asceza świadoma, bajki

to,że ktoś nie ma parcia na kasę,władzę nie ma takiej potrzeby,nie widzi głębszego sensu to od razu asceta?
                          A może ktoś po prostu taki jest :D
                          • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 09:22
                            duchswiety6 10.09.15, 08:52
                            asceza świadoma, bajki

to,że ktoś nie ma parcia na kasę,władzę nie ma takiej potrzeby,nie widzi głębszego sensu to od razu asceta?
                            A może ktoś po prostu taki jest :D

To napewno nie ja ,ja jestem taki bo nie mogę ,a chcę inaczej , jestem - joginem ,szamanem ,kreatywnym artystą ,naukowcem , paranaukowcem , kwantowym fizykiem i metafizykiem, i astrofizykiem ,wróżbitą , ezoterykiem ,religioznawcą ,okultystą ,wizjonerem ,wynalazcą , ,parapsychologiem , psychologiem religii /społecznym /transpersonalnym jak C.G. Jung , i psychoterapeutą , oraz seksuologiem ,człowiekiem ,kochającym a zarazem nienawidzącym , dobrym i złym zarazem - wojownikiem Bożym po prostu ,kobiecym- męskim zarazem ) i nie chodzi o płeć tylko o energę androgyniczną umysłu ,niedualną jak u większości ludzi na świecie -

pl.wikipedia.org/wiki/Androgynia_(psychologia)

Charakterystyka[edytuj | edytuj kod]

Pete Burns, wokalista określający swoją osobowość jako androgyniczną
                            Osoby androgyniczne łączą w sobie cechy psychiczne i sposoby zachowania (radzenia sobie w trudnych sytuacjach) charakterystyczne dla tradycyjnie pojmowanej męskości i kobiecości. Osobowość takich jednostek zawiera w sobie jednocześnie niezależność, jak i opiekuńczość, agresywność i łagodność, stanowczość i uległość, racjonalność i uczuciowość. Osoby płciowo stypizowane (kobiece kobiety, męscy mężczyźni) wbudowały w pojęcie "ja" gotowe schematy tego, jak powinni czuć, działać i myśleć "prawdziwi" mężczyźni i "prawdziwe" kobiety. Androgyni natomiast łączą w pojęciu "ja" oba schematy, co pozwala im reagować adekwatnie do sytuacji, plastycznie. Badania psychologiczne nad androgynią psychologiczną zapoczątkowała Sandra Bem. Opracowała inwentarz ról płciowych ? BSRI (polskie nowe narzędzie[1] stworzone na bazie teoretycznej Sandry Bem to IPP Alicji Kuczyńskiej), wyłaniający osoby o różnym stopniu typizacji płciowej:

osoby androgyniczne ? osiągające wysokie wyniki w obu skalach: męskości i kobiecości
                            osoby stypizowane płciowo zgodnie z płcią biologiczną ? kobiece kobiety i męscy mężczyźni
                            jednostki stypizowane "na krzyż" ? męskie kobiety i kobiecy mężczyźni
                            jednostki niezróżnicowane ? o niskich wynikach na obu skalach
                            Doniesienia z badań[edytuj | edytuj kod]
                            Androgyniczne kobiety są bardziej niezależne, asertywne, a zarazem bardziej opiekuńcze niż "kobiecy" reprezentanci obu płci, mają wyższe poczucie własnej wartości i przejawiają niższy poziom lęku. Androgyniczni mężczyźni są równie stanowczy i niezależni jak męsko stypizowani, ale potrafią w większym stopniu okazywać czułość i współczucie.

Jednostki androgyniczne są opisywane przez innych jako sympatyczniejsze i lepiej przystosowane niż osoby płciowo stypizowane. Wyraźnie stypizowane płciowo dziewczynki i wyraźnie stypizowani chłopcy cechują się niższą inteligencją ogólną, mniejszą wyobraźnią przestrzenną i zdolnościami twórczymi.

Androgyni prezentują wyższy poziom otwartości i gotowości odsłaniania własnego "ja". Ich komunikacja z innymi jest zróżnicowana i elastyczna: otwartość w wyrażaniu uczuć, empatia, jak i niezależność poglądów, odporność na konformizm.

Istnieje związek między społeczną niekompetencją (trudności w rozumieniu innych i przewidywaniu ich zachowań) a silną typizacją płciową.

Osoby androgyniczne mają szerszy repertuar zachowań i podejmują rodzaje aktywności typowe dla obu płci. Będące w związkach osoby androgyniczne są postrzegane jako bardziej partnerskie, kochające, tolerancyjne, dbające o relacje.

Androgyni, jak i osoby o męskiej tożsamości płciowej, mają wyższą samoocenę niż osoby o tożsamości kobiecej lub też niezróżnicowanej płciowo.

Badając muzyków ? kompozytorki i kompozytorów, wykonawczynie i wykonawców, zaobserwowano w tych grupach wyższą niż przeciętnie liczbę osób o cechach androgynicznych[2].
                            • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 10:37
                              robiłam kiedyś test na necie i taka mi wyszła właśnie osobowość wysoki wskaźnik zarówno obu płci.Równoważyły się.

Ale nie wspominam bo zaraz jakiś debil projektuje lub goownem obrzuci.

Coś podobnego/odniesienie znalazłam tutaj.

www.wicca.pl/?art=38

• woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 14:52
                                duchswiety6 10.09.15, 10:37
                                robiłam kiedyś test na necie i taka mi wyszła właśnie osobowość wysoki wskaźnik zarówno obu płci.Równoważyły się.

Ale nie wspominam bo zaraz jakiś debil projektuje lub goownem obrzuci.

Coś podobnego/odniesienie znalazłam tutaj.

www.wicca.pl/?art=38

masz rację z tymi projekcjami swojego debilizmu ,tak na mnie projektują od lat , chociaż nie wspominam, jaki to ja jestem inny ,palec do skroni wskazujący przyłożą lewej , i sami robią ze mnie wariata i szaleńca niezrównoważonego psychicznie i głupiego ,a gest ten działa telepatycznie nisząco na mnie i mój system nerwowy i zachowanie , oraz mowę , niesłusznie zresztą ,bo swoje stłumienia z głębi psychiiki ,przeżucają / projektują na mnie ,

,a link ciekawy ,dzięki :)
    • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 21:13
      woxilo napisał(a):

> W dzisiejszych czasach człowiek musi być sam dla siebie badaczem psychoanalityk
      > iem ,naukowcem eksplorującym głębie swojej psychiki - Nieświadomości , Podświad
      > omości ,Przedświadomości ,Nad-świadomości ( Transcendencji / Intuicji ) = Świat
      > ów / Wymiarów Duchowych /Astralnych .
      >
      > I dbać o codzienną równowagę Logiczną i Psychiczną , by psychika ( dusza ) nasza nie powędrowała za wysoko w fantastyczne ,bajeczne i magiczne światy

Analizować siebie można samemu tylko do pewnego stopnia, konieczne są też informacje zwrotne od innych, a w trudniejszych przypadkach psychoterapia.
      >
      > będziemy żyli w fałszywym przekonaniu ,oszukująć przy tym siebie i otoczenie .
      • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 07.09.15, 21:33
        Może warto pierw posłuchać i ZROZUMIEĆ o co drugiej stronie chodzi czego chce i oczekuje?
        Ale do tego jest potrzebne nieograniczona zdolność rozumowania o ludziach inteligentnych,którzy potrafią wyjść po za schematyczne myślenie nie wspomnę he he.
        Ale tak to jest jak się chce zabłysnąć zieffffff

dobranoc :)
      • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 10:15
        mona.blue 07.09.15, 21:13
        woxilo napisał(a):

> W dzisiejszych czasach człowiek musi być sam dla siebie badaczem psychoanalityk
        > iem ,naukowcem eksplorującym głębie swojej psychiki - Nieświadomości , Podświad
        > omości ,Przedświadomości ,Nad-świadomości ( Transcendencji / Intuicji ) = Świat
        > ów / Wymiarów Duchowych /Astralnych .
        >
        > I dbać o codzienną równowagę Logiczną i Psychiczną , by psychika ( dusza ) nasza nie powędrowała za wysoko w fantastyczne ,bajeczne i magiczne światy

Analizować siebie można samemu tylko do pewnego stopnia, konieczne są też informacje zwrotne od innych, a w trudniejszych przypadkach psychoterapia.
        >
        > będziemy żyli w fałszywym przekonaniu ,oszukująć przy tym siebie i otoczenie .

Masz rację , trudno nieraz wyjść poza schematy społeczne ,będąc dojrzałym i samodzielnie myślącym człowiekiem ,bo dojrzałość / dorosłość to wzięcie sprawy w swoje ręce ,bycie kowalem swojego losu i życia swojego stwórcą ,bo dojrzałość to ogromna odpowiedzialność ( wiem po sobie ,że większość osób nie jest wcale chora tylko leniwa ,to po prostu autosugestja - lekomania prowadząca - jak narkomania do hippohondrii - wmówienie sobie podświadome choroby ,

miałem wiele chorób ,mam 47 lat , a czuję się jak 18 latek i jestem zdrowy -umysłowo ,fizycznie ,psychicznie i duchowo oraz seksualnie dzięki naturalnem i codziennym świczeniom ciała i umysłu tzw samodoskonalenie ciała i samodyscyplina duchowa /umysłowa -wewnętrzna , ,bo choroba ,zdrowie ,niebo czy piekło ,itp. to stany umysłu /./psychiki
        • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 15:35
          Niestety wielu jest w dzisiejszych czasach mitomanów chorujących na ostrą psychozę i schozofrenię energetyczno -duchowo - paranoidalną " Kompleks Boga i Manię Wyższości z przerośniętym Ego i wielką pychą " -alkoholików ,fanatyków religijnych , lekomanów , hippohondryków ,leni ociężałych umysłowo i ciemnych debili i idiotów , erotomanów , seksoholików i nimfomanek niedopieszczonych , itp.
          • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 16:03
            woxilo napisał(a):

> Niestety wielu jest w dzisiejszych czasach mitomanów chorujących na ostrą psych
            > ozę i schozofrenię energetyczno -duchowo - paranoidalną " Kompleks Boga i Mani
            > ę Wyższości z przerośniętym Ego i wielką pychą " -alkoholików ,fanatyków reli
            > gijnych , lekomanów , hippohondryków ,leni ociężałych umysłowo i ciemnych debil
            > i i idiotów , erotomanów , seksoholików i nimfomanek niedopieszczonych , itp.

A za kogo Ty się masz, żeby tak oceniac ludzi? Za boga?
            • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 18:05
              mona.blue 08.09.15, 16:03
              woxilo napisał(a):

> Niestety wielu jest w dzisiejszych czasach mitomanów chorujących na ostrą psych
              > ozę i schozofrenię energetyczno -duchowo - paranoidalną " Kompleks Boga i Mani
              > ę Wyższości z przerośniętym Ego i wielką pychą " -alkoholików ,fanatyków reli
              > gijnych , lekomanów , hippohondryków ,leni ociężałych umysłowo i ciemnych debil
              > i i idiotów , erotomanów , seksoholików i nimfomanek niedopieszczonych , itp.

A za kogo Ty się masz, żeby tak oceniac ludzi? Za boga?
              • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 22:23
                Narcyz czy mitoman? A może jedno i drugie?
                • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 14:56
                  mona.blue 08.09.15, 22:23
                  Narcyz czy mitoman? A może jedno i drugie?
                  • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 21:47
                    A po czym poznajesz niedopuszczalne nimfomanki ? :p
                    • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 12.09.15, 06:49
                      mona.blue 09.09.15, 21:47
                      A po czym poznajesz niedopuszczalne nimfomanki ? :p
                    • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 12.09.15, 06:53
                      Te inspiracje dobre ,tak robię od lat ,jeśli można to je uwypuklę :

Cechy dobrze postawionego celu:
                      Realistyczny
                      Wiarygodny
                      Osiągalny
                      Zależny od Ciebie
                      Wymierny
                      Wymagający wysiłku
                      Wyraźnie zdefiniowany
                      Możliwy do wyobrażenia
                      Spisany
        • feministkapl Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 08.09.15, 15:35
          taaa, nie dosc ze sami leniwi to i jeszcze z tych zywszych drwia sobie i swe ociezale cielska pod nogi im podkladaja zlosliwie ...
          • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 14:58
            feministkapl 08.09.15, 15:35
            taaa, nie dosc ze sami leniwi to i jeszcze z tych zywszych drwia sobie i swe ociezale cielska pod nogi im podkladaja zlosliwie ...

Masz wiele racji ,wiem jak mi ciężko .
    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 07:19
      ludzie są wszędzie tacy sami :D

Wstrętni,podli,agresywni itp. generalnie dostałam tyle od tych niby ludzi,że nie chce mi się już z nimi przebywać w jednym miejscu :D

• woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 08:57
        duchswiety6 09.09.15, 07:19
        ludzie są wszędzie tacy sami :D

Wstrętni,podli,agresywni itp. generalnie dostałam tyle od tych niby ludzi,że nie chce mi się już z nimi przebywać w jednym miejscu :D

Świetnie cię rozumię :D,od lat się z takikmi zmagam alkoholikami , lekomanami ,erotomanami dyskutantami ,maniakami seksualnymi i oszustami mitomanami oraz fanatykami religijnymi , sam niestety muszę mieszkać z mitomanami ,,alkoholikami ,plotkarzami i ludźmi o braku Empatycznej Miłości Altruistycznej , której we mnie jest dużo , a w ludziach niewiele lub wcale , z powodu niewielkich dochodów finansowych niestety muszę tak żyć ,bo żyję jak święty ,asceta , mnich buddyjski ,jezuita ,w celibacie ,mając 47 lat jestem traktowany przez kłamliwe plotki i pomówienia jak ktoś ,kim nie jestem .
        • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 21:49
          woxilo napisał(a)
          >
          >
          > Świetnie cię rozumię :D,od lat się z takikmi zmagam alkoholikami , lekomanami ,
          > erotomanami dyskutantami ,maniakami seksualnymi i oszustami mitomanami oraz fan
          > atykami religijnymi , sam niestety muszę mieszkać z mitomanami ,,alkoholikami
          > ,plotkarzami i ludźmi o braku Empatycznej Miłości Altruistycznej , której we mn
          > ie jest dużo , a w ludziach niewiele lub wcale , z powodu niewielkich dochodów
          > finansowych niestety muszę tak żyć ,bo żyję jak święty ,asceta , mnich buddyjsk
          > i ,jezuita ,w celibacie ,mając 47 lat jestem traktowany przez kłamliwe plotki i
          > pomówienia jak ktoś ,kim nie jestem .

W jaki sposób zmagasz się z takimi ludźmi?
          • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 22:17
            mona.blue 09.09.15, 21:49
            woxilo napisał(a)
            >
            >
            > Świetnie cię rozumię :D,od lat się z takikmi zmagam alkoholikami , lekomanami ,
            > erotomanami dyskutantami ,maniakami seksualnymi i oszustami mitomanami oraz fan
            > atykami religijnymi , sam niestety muszę mieszkać z mitomanami ,,alkoholikami
            > ,plotkarzami i ludźmi o braku Empatycznej Miłości Altruistycznej , której we mn
            > ie jest dużo , a w ludziach niewiele lub wcale , z powodu niewielkich dochodów
            > finansowych niestety muszę tak żyć ,bo żyję jak święty ,asceta , mnich buddyjsk
            > i ,jezuita ,w celibacie ,mając 47 lat jestem traktowany przez kłamliwe plotki i
            > pomówienia jak ktoś ,kim nie jestem .

W jaki sposób zmagasz się z takimi ludźmi?
            • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 22:20
              AA zapomniał bym ,a jako telepata czuję /odbieram, ludzkie myśli .
              • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 22:56
                woxilo napisał(a):

> AA zapomniał bym ,a jako telepata czuję /odbieram, ludzkie myśli .

Dowolnej osoby? Bo podobno takie powiazanie moga mieć osoby, które cos łączy na płaszczyźnie uczuciowej, np. znane były przypadki podczas wojny, że spokrewniona osoba w godzinie śmierci bliskiej osoby odczuwała, że stało jej się cos złego.

A na czym polega twój dar jasnowidzenia?

Interesuję sie tymi tematami, trochę czytałam artykułów, ale nie miałam okazji rozmawiać z kimś, kto ma takie uzdolnienia.

Podobno w hinduizmie i buddyzmie nadnaturalne siły to nazywa sie siddhi i pojawiają się one pod wpływem medytacji u osób, które osiągneły oswiecenie, ale nie znalazłam w necie zbyt wiele informacji na ten temat. Jak znasz jakieś linki to podaj.
                • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 22:58
                  A czy druga osoba czuje, że Ty czytasz jej myśli? Możesz też przekazać jej swoje myśli?

O kurcze, zaraz pomyslę, że chyba zwariowałam ;)
            • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 22:50
              Rozumiem, że majac zdolności paranormalne widzisz wyrażniej zło w ludzkich duszach (o. Pio też potrafił czytać w ludzkich sercach i wiedział o źle, które w nich jest, nawet jak nie przyznawali się podczas spowiedzi u niego - mówił wtedy tej osobie o jej grzechach, nawet takich, których nie wyznała, albo odsyłał ja od konfesjonału, jeżeli chciała cos zataić).

Ale jak konkretnie walczysz z tym złem - zwracasz im uwagę, czy masz inne sposoby?
            • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 23:10
              Skoro masz wgląd w sprawy pośmiertne ;) to może mi powiesz, czy ludzie, którzy są w związkach miłości tu na ziemi, to po śmierci tez będą w jakims rodzaju związku miłosnego?
              Wg Ewangelii w niebie "nie będą się żenić ani zawierać małżeństw".
    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 19:42
      woxilo zapomniałabym ;) życzę Ci abyś sobie znalazł kogoś na miarę swoich potrzeb pozostałym zresztą też :D
    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 21:59
      aa i pamiętaj,że jak laska raz "ugryzie" to nie czekaj na jej oświecenie.
      Tutaj słowo wybaczam nie istnieje.
      Wybaczam zostanie przyjęte jako "mogę sobie dalej robić co chcę"
      • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 09.09.15, 22:10
        duchswiety6 09.09.15, 21:59
        aa i pamiętaj,że jak laska raz "ugryzie" to nie czekaj na jej oświecenie.
        Tutaj słowo wybaczam nie istnieje.
        Wybaczam zostanie przyjęte jako "mogę sobie dalej robić co chcę"

Dzięki :) będę pamiętał ,

Dobrej nocy życzę aniołku i kolorowych snów .
    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 15:22
      cóż ja nie jestem cyborgiem aby na wiadra pomyj zachować stabilność,zresztą to już nawet nie o to chodzi.
      Wszystkie te osoby o których tu pisałam pozbawiły mnie chęci do czegokolwiek.
      Nie chce mi się już nawet przy kompie kwitnąć i czytać.
      Zawsze lubiłam,matko ile ja książek w życiu przerobiłam :D
      Net też fajny i w pewnym sensie ciekawszy,bo wszystkie np. nowinki podparte komentarzami,opiniami za,przeciw itp.itd.

• woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 16:15
        duchswiety6 10.09.15, 15:22
        cóż ja nie jestem cyborgiem aby na wiadra pomyj zachować stabilność,zresztą to już nawet nie o to chodzi.
        Wszystkie te osoby o których tu pisałam pozbawiły mnie chęci do czegokolwiek.
        Nie chce mi się już nawet przy kompie kwitnąć i czytać.
        Zawsze lubiłam,matko ile ja książek w życiu przerobiłam :D
        Net też fajny i w pewnym sensie ciekawszy,bo wszystkie np. nowinki podparte komentarzami,opiniami za,przeciw itp.itd.

Jakbym czytał o sobie ,naraxzie ,mój brat schizofrenik (14 razy już przebywał w psychiatryku ) i alkoholik ,wysysa ze mnie pozytywną energię życiową - psycho-emocjonalną ,jak pasożyt wampir energetyczny ,gapi się z piwkiem, w ręku maniak komputerowy dzień ,nieraz i noc ,jak sroka w gów ....
        Jak ja fajnie kiedyś żyłem Boże Święty ,a teraz nic tylko nerwy ,stresy i czasami spokój ,jak w jakimś, hospicium albo szpitalu .
        Ale , pozytywne myślenie ,opieka mego duchowego przyjaciela Boga Stwórcy , i pogoda ducha na codzień ,pozwoliły mi przetrwać prawdziwe piekło .

Nara ,idę się połżyć ,bo dzisiaj wiele się nachodziłem :)
    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 16:39
      niech Cię Twój Bóg prowadzi
      • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 19:14
        duchswiety6 10.09.15, 16:39
        niech Cię Twój Bóg prowadzi

Dziękuję , to Bóg Stwórca nas wszystgkich ,przez którego wszystko się stało co się stało na świecie ,każdy myśli że jakiś mój ,.twój Bóg ha ,ha , ,zawsze od początków świata był tylko jeden i ten sam Duch święty i wieczny ,który we mnie mieszka ,który jest Miłością ,uczuiem co rozpala serca ludzkie na świecie .

Z religiami świata i te kłutnie o różnie religijne ,to jak ta hinduska przypowieść o słoniu ,a ja czuję się jak ten chłopiec
        • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 19:16
          Sri Swami Vishwananda opowiedział nam kiedyś słynną przypowieść o pięciu ślepcach i słoniu: Było sobie kiedyś pięciu ślepców. Wszyscy byli zupełnie ślepi i przesiadywali pod drzewem. Przez cały dzień nic tylko rozmawiali i rozmawiali. Pewnego dnia, kiedy było bardzo gorąco, wielki słoń chowając się w cieniu stanął pod drzewem. Chociaż byli ślepi, jednak ich słuch był bez zastrzeżeń. Usłyszeli więc, że ktoś przyszedł. Wtedy wszyscy pięciu wstali i zaczęli chodzić dookoła. Czuli, że coś jest przed nimi. Pierwszy ślepiec powiedział: ?Co to jest!? To wielka ściana zbudowana z błota. Ale nie rozumiem jak ta ściana tutaj przywędrowała?? Drugi ślepiec trzymał za kły. Czując je powiedział: ?Ooo, to są dwie włócznie zrobione z kości słoniowej!? Trzeci trzymał za ogon i oznajmił: ?Nie, nie , nie - jesteście w błędzie. To jest sznur, ogromny i gruby sznur!? Czwarty ślepiec trzymał trąbę słonia i powiedział: ?Nie, nie, nie- to nie jesy nic z tych rzeczy, o których mówicie. To jest wąż zwisający z drzewa!? a piąty ślepiec oznajmił: ?Nie, wszyscy jesteście w błędzie! To jest pień drzewa!? I tak pomiędzy cała piątką rozgorzała dyskusja. Każdy walczył z pozostałymi dowodząc: ?To ja mam rację, to ja mam rację, to ja mam rację!? W tej właśnie chwili obok drzewa przechodził mały chłopiec. Patrząc na nich i widząc jak się kłócą, powiedział: ?Hej, ślepcy, o co się tak kłócicie? Dlaczego tak się przyczepiliście do tego słonia!?? Kiedy usłyszeli: 'słoń', doznali szoku, zaczęli myśleć 'słoń!?' Po jakimś czasie, kiedy chłopiec już poszedł, pierwszy ze ślepców rzekł: ?Jesteśmy nie tylko ślepi, myślę, że jesteśmy też głupi!? Drugi ślepiec odparł: ?Nie, nie, nie. Trochę byłem zmieszany kiedy mówiłem to co mówiłem!? a trzeci na to: ?Myślałem tak od samego początku, ale nic nie powiedziałem!?. Wtedy czwarty ślepiec oznajmił: ?No tak, my po prostu tylko mówiliśmy głośno co nam przychodziło do głowy!? W końcu piąty ślepiec powiedział: ?Wiecie co, czuje się strasznie głupio! Mogliśmy po prostu kogoś zapytać i dowiedzieć się znacznie szybciej!? Ta sama rzecz: ludzkość jest ślepa na uświadomienie sobie Jaźni Boga. Tylko ktoś, kto doświadczył Boga może rzeczywiście Was prowadzić! Tylko ktoś kto zna drogę może naprawdę być waszym przewodnikiem. W przeciwnym razie będziecie jak tych pięciu ślepców - będziecie wszystkiego dotykali, na prawo, na lewo; donikąd was to nie zaprowadzi. Więc po prostu poddajcie się! - Sri Swami Vishwananda
          • feministkapl Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 20:15
            O! To zupelnie tak jak tu na tym forum; takie same tu rozmowy ...
        • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 20:34
          ale ja nie kłócę się o Boga przyjmuję,że każdy w coś tam wierzy i jest mi to najzupełniej obojętne w co.
          Nawet ateiści nie wierząc w Boga poniekąd uznają he he jego istnienie no bo nie można zapierać się wiary w coś co nie istnieje.
          • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 21:07
            duchswiety6 10.09.15, 20:34
            ale ja nie kłócę się o Boga przyjmuję,że każdy w coś tam wierzy i jest mi to najzupełniej obojętne w co.
            Nawet ateiści nie wierząc w Boga poniekąd uznają he he jego istnienie no bo nie można zapierać się wiary w coś co nie istnieje.

Ja piszę ogólnie ,ponbieważ ty PISZĄC ZE MNĄ to moje lustrzane odbicie ,moja duchowa połowa,ja to ty ,a ty to cały świat ,ponieważ wszystkich nas na świecie łączy jedno ,niewidzialne połączenie telepatyczno-empatyczne ,gdzie myśli i emocje podświadomie wędrują /.teleportują z umysłu do umysłu ludzkiego , tak jak myśli i emocje matki w ciąży łączy pępowina z dzieckiem ,które wszystko czuje to co matka i vice versa :)
            • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 21:20
              przykro mi ale ja się nie identyfikuję ze wszystkimi i nie uważam aby poniektórzy byli moim odbiciem czy na odwrót.
              Chociaż robiąc za lustro można dowiedzieć się wielu rzeczy o drugim.
              Często tak robiłam - wychwytywałam lęki i próbowałam je niwelować u innych.
              Teraz zastanawiając się nad tym robiłam to już jako bardzo młodziutka osoba i robiłam to nieświadomie.
              • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 10.09.15, 22:28
                duchswiety6 10.09.15, 21:20
                przykro mi ale ja się nie identyfikuję ze wszystkimi i nie uważam aby poniektórzy byli moim odbiciem czy na odwrót.
                Chociaż robiąc za lustro można dowiedzieć się wielu rzeczy o drugim.
                Często tak robiłam - wychwytywałam lęki i próbowałam je niwelować u innych.
                Teraz zastanawiając się nad tym robiłam to już jako bardzo młodziutka osoba i robiłam to nieświadomie.

Tak było ze mną , będąc malutki robiłem nieświadomie to ,CO OBECNIE PO LATACH SAMODOSKONALENIA CIAŁA - JOGA ,TAI QI ,SZAMANIZM ,SPORT ,MARSZOBIEGI Z KIJKAMI DO TREECKINGU LUB NORDICK WOKING , spacery samotne ,ITP. I SAMODYSCYPLINY UMYSŁOWEJ / WEWNĘTRZNEJ / DUCHOWEJ - MEDYTACJA /MODLITWA / KONTEMPLACJA .

Obecxnie po latach moja intuicja -transcensdentny nadzmysłowy stan umysłu , i parapsychiczne zmysły tak się wyostrzyły , że jestem wszystkim ,bo czuję wszystko i wszystkich całym sobą ,i niczym zarazem ,JESTEM SOBĄ ,ŚWIADOMYM STWÓRCĄ SWOJEGO LOSU I ŻYCIA .

Dobranoc :)
                • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 11.09.15, 21:37
                  CZŁOWIEK W DZISIEJSZYCH CZASACH UWIERZY WE WSZELKIE BAJKI I FANTAZJE , Chociażby naiwna wiara w Jezusa Chrystusa ,który był ponoć żydowskim prorokiem i Bogiem -Człowiekiem ( co za absurd i niedorzeczność ,wierzyć w jakiegoś pajaca schizofrenicznego i alkoholika na krzyżu ) .

W rzeczywistości był to nie Jezus Chrystus żadenc ,a ISSA - Duchowy Mistrz Z Indii .

A z historią Chrystusa jest tak że przez 2000 lat wzięto do kupy poszczególne fakty z historii poprzez kolejne pokolenia ,i ułożono z tej mozaiki historycznej ,niezłą opowieść do poduszki lub pokrzepienia serc ludzkich , która to opowieść ciągnie się aż do dzisiaj ,bo czyż nie zdradzi brat ,brata ,za odpowiednią cenę ?
                  • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 11.09.15, 21:46
                    Chrystus nie był prorokiem, tylko Synem Bożym, jedną z osób Trójce Świętej.
                    • hansii tylko dla chrzescijan... 11.09.15, 22:52
                      mona.blue napisała:
                      > Chrystus nie był prorokiem, tylko Synem Bożym, jedną z osób Trójce Świętej.

bo dla islamuskow byl tylko prorokiem, a dla Zydow - byl Rabim - czyli nauczycielem.
                  • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 11.09.15, 22:28
                    a jaka różnica?

Czy to taki czy inny Bóg?

Taka czy inna religia,każda dobra która "zabrania" drugiemu krzywdę robić.

Wyobraź sobie,że istnieją osoby,które się nie sprzedadzą.
                    • hansii czyli: - sa dobre i niedobre religie... 11.09.15, 22:50
                      duchswiety6 napisał(a):

> Taka czy inna religia, każda dobra która "zabrania" drugiemu krzywdę robić.

no to islam widac dobry nie jest...
                      - gdyz zabrania robic krzywde - tylko wspolwyznawcom.
                      przedstawicielom innych religii, czyli niewiernym i niewierzacym - krzywde mozna czynic swobodnie...
                      • mona.blue Re: czyli: - sa dobre i niedobre religie... 12.09.15, 01:02
                        hansii napisał:

> duchswiety6 napisał(a):
                        >
                        > > Taka czy inna religia, każda dobra która "zabrania" drugiemu krzywdę robi
                        > ć.
                        >
                        > no to islam widac dobry nie jest...
                        > - gdyz zabrania robic krzywde - tylko wspolwyznawcom.
                        > przedstawicielom innych religii, czyli niewiernym i niewierzacym - krzywde mozn
                        > a czynic swobodnie...

Nawet należy im robić krzywdę, za to jest obiecane zbawienie i raj z hurysami.
                        • woxilo Re: czyli: - sa dobre i niedobre religie... 12.09.15, 06:43
                          człowiek w dzisiejszych czasach to mitoman - patologiczny kłamca ze schizofrenią duchową - jedno się mówi ,drugie się myśli ,a trzecie zrobi ,takie roztrojenie jaźni ,i epileptyk ,,mawiało się nawet " Święta Epilepsja ( czyt.padaczka ) , chora psychika / duch //umysł i wyobrażenia bowiem zdolne są do - omamów ,zwidów ,paranoi ,głosów ,schizów , itp .
                          Chcesz być dobrym oszustem ,psycho-manipulatorem ,zostań księdzem lub politykiem ,.
                          • woxilo Re: czyli: - sa dobre i niedobre religie... 12.09.15, 14:17
                            Człowiek prawy to taki, który żyje w zgodzie ze swoim obrazem świata, postanowieniami i co najważniejsze zgodnie z wartościami, które wyznaje, i które są obiektywnie uznawane za prawdziwe.
                            Ma swoje zasady, których przestrzega. Jest wierny swoim ideałom, jest uczciwy i nie krzywdzi innych. Przestrzega zasad moralnych, dotrzymuje umów. Można mieć do niego zaufanie i liczyć na niego. Warto być prawym człowiekiem, dążyć do osiągnięcia prawości i uczciwości w swoim życiu i otaczać sie prawymi ludźmi.

wg książki "Elementarz życia" Tadeusz Niwińskiego
                            • feministkapl Re: czyli: - sa dobre i niedobre religie... 12.09.15, 15:05
                              problem w tych 'obiektywnie uznawanych za prawdziwe' - bo, wystarczy zeby media propagande jakas nadawaly to tlum jak stado papug zwykle powtarza to bezmyslnie.

Krytyczyzmu sie uczcie!

.. i bynajmniej, w 'krytycyzmie' wcale nie chodzi o ciagle zanizanie wartosci innych, tak jak to zwykli robic jestescie, a o doglebne poznawanie tematu, drazenie i rozpatrywanie go z wielu perspektyw, bez uzurpowania sobie nadrzednego stanowiska i czrpania wiedzy od glupkowatych szumowin!

Logiczne ma byc, i z sensem!!! I rzetelnie poinformowane! A celem ma byc nie niszczenie a budowanie lepszego!!

Comprende?!
                              • woxilo Re: czyli: - sa dobre i niedobre religie... 12.09.15, 15:26
                                feministkapl 12.09.15, 15:05
                                problem w tych 'obiektywnie uznawanych za prawdziwe' - bo, wystarczy zeby media propagande jakas nadawaly to tlum jak stado papug zwykle powtarza to bezmyslnie.

Krytyczyzmu sie uczcie!

.. i bynajmniej, w 'krytycyzmie' wcale nie chodzi o ciagle zanizanie wartosci innych, tak jak to zwykli robic jestescie, a o doglebne poznawanie tematu, drazenie i rozpatrywanie go z wielu perspektyw, bez uzurpowania sobie nadrzednego stanowiska i czrpania wiedzy od glupkowatych szumowin!

Logiczne ma byc, i z sensem!!! I rzetelnie poinformowane! A celem ma byc nie niszczenie a budowanie lepszego!!

Comprende?!

Nic dodać ,nic ująć :)
                          • hansii fantasta... :) 12.09.15, 16:49
                            woxilo napisał(a):

> człowiek w dzisiejszych czasach to mitoman - patologiczny kłamca ze schizofreni
                            > ą duchową - jedno się mówi ,drugie się myśli ,a trzecie zrobi ,

fatatasta...
                            - dlaczego tylko w dzisiejszych czasach...?
                            dajmy na to - w czasach niewolnictwa i feudalizmu - bylo podobnie
                            a na luksus "bycia soba" mogli pozwolic sobie tylko nieliczni...
                            • woxilo Re: fantasta... :) 12.09.15, 17:05
                              hansii 12.09.15, 16:49
                              woxilo napisał(a):

> człowiek w dzisiejszych czasach to mitoman - patologiczny kłamca ze schizofreni
                              > ą duchową - jedno się mówi ,drugie się myśli ,a trzecie zrobi ,

fatatasta...
                              - dlaczego tylko w dzisiejszych czasach...?
                              dajmy na to - w czasach niewolnictwa i feudalizmu - bylo podobnie
                              a na luksus "bycia soba" mogli pozwolic sobie tylko nieliczni...

Oczywiście że tak ,ale pisałem o sobie ,gdzie u mnie nie ma poczucia czasu ( jak w komedii z Billem Murrajem " Dzień Świstaka " Lub według filozofii wieczystej Krisznamurtiego -Nieustająca Ciągłość Świadomości , u mnie jest wieczne dzisiaj ,wieczna historia świata , od początków ludzkości , i trwa u mnie odwieczna walka dobra i zła , żyją u mnie w mym wnętrzu kobieta jak powiada psychologia ,odnajdź wewnętrzną Kobietę w sobie ,Boga ,lub wewnętrzną moc jak mawiali Szamani i mężczyzna , taka androgynia umysłowa .
                              • hansii spokojnie, to nic takiego... 12.09.15, 17:58
                                woxilo napisał(a):
                                i trwa u mnie odwieczna walka dobra i zła ,

- nie przejmuj sie, wielu tak ma :)

żyją u mnie w mym wnętrzu kobieta... i mężczyzna ,

- tez znana przypadlosc...
                                nie walnujsa, od tego sie umiera...
                                • woxilo Re: spokojnie, to nic takiego... 13.09.15, 06:57
                                  hansii 12.09.15, 17:58
                                  woxilo napisał(a):
                                  i trwa u mnie odwieczna walka dobra i zła ,

- nie przejmuj sie, wielu tak ma :)

żyją u mnie w mym wnętrzu kobieta... i mężczyzna ,

- tez znana przypadlosc...
                                  nie walnujsa, od tego sie umiera...

Wyobraź sobie że mogłem nie raz umerzeć ( stres ,którego miałem i mam jest u mnie wielki i nerwy nieraz nadludzkie na oszustów ,alkoholików ,materialistów ,egoistów ,ludzi pysznych i mitomanów oraz fanatyków religijnych i brak Miłości w mym życiu i uczciwości ),

a długotrwały stres prowadzi do wielu groźnych chorób ) ,ale żyjąc z Bogiem, ,Bogów jako przyjacielem ,przeterwałem najgorsze ,.bo tak jak ja żyję ,jako święty ,doskonały człowiek w celibacie i wzór uczciwości to nikt na świecie nie żyje ,i wątpię kto tak jak ja jest tak bardzo samotny ,pośród ludzi niemówiących ,tylko modlących się do mnie .
                    • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 12.09.15, 01:00
                      duchswiety6 napisał(a):

> a jaka różnica?
                      >
                      > Czy to taki czy inny Bóg?
                      >
                      > Taka czy inna religia,każda dobra która "zabrania" drugiemu krzywdę robić.
                      >
                      > Wyobraź sobie,że istnieją osoby,które się nie sprzedadzą.

To jednak islam jest be po propaguje przemoc.
                      • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 12.09.15, 13:53
                        mona.blue 12.09.15, 01:00
                        duchswiety6 napisał(a):

> a jaka różnica?
                        >
                        > Czy to taki czy inny Bóg?
                        >
                        > Taka czy inna religia,każda dobra która "zabrania" drugiemu krzywdę robić.
                        >
                        > Wyobraź sobie,że istnieją osoby,które się nie sprzedadzą.

To jednak islam jest be po propaguje przemoc.

W Islamie było wszystko wporządku odkąd żył w tamtych czasach , i nauczał prorok Mahomet , lecz po jego śmierci ludzie popadli w materializm ,coraz większy egoizm ,pychę ,schizoferenię duchową - profeto.pl/homilie/sludzy-slowa/ks-michal-olszewski-scj,3767.html
                        i mitomanię - www.psychiatria.pl/porada/czym-jest-mitomania/3692.html

Podobvna sytuacja na dalekim wschodzie ,gdy żył między ludźmi , i nauczał Budda Sakjamuni ( książe Sidhartha Gautamma z Indii z rodu Sakiów ) .

W Europie zaś gdy żył i nauczał wielki mistrz duchowy -Jezus Chrystus , wszystko było w miarę dobrze , po jego śmieerci ludzie popadlik w dfanatyzm ereoligijny ,miłość poieniądza ,i folgowanie uciechom zmysłowym i pogoń ,za zyskiem .
    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 09:14
      kup psa
      • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 09:55
        duchswiety6 13.09.15, 09:14
        kup psa

Dziękuję za propopzycię ,uwielbiam pieski ,pupile domowe i psy , chociaż pies , lecz najlepsza kochająca żona i wierna oraz uczciwa ,jak ja jestem ,ale żyję skromnie ,ze skromnych środków finansowych ,w dodatku w tak toksycznym środowisku , bez miło.ści innych , rodziny i najbliższym otoczeniu ,że nieraz brakuje mi chęci do życia ( to tak jakby stado wampirów ,pasożytów psycho-emocjonalnych ,wysysało ze mnie energię życiową ) ,żadnej empatii ,kreatywności ,uczuć wyższych ,kompletny anafabetyzm emocjonalny .

A jeszcze ten fanatyzm ereligijny -wiara w gusła i zabobony , a powiedział Jezus Chrtystus - ten lud przewrotny i grzeszny ,.czci mnie tylko wargami ,a sercem jest daleko ode mnie .
    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 12:43
      Ludzie są jacy są.
      Nie wiem jak Ty ale ja jestem nimi zmęczona :D
      • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 13:36
        duchswiety6 13.09.15, 12:43
        Ludzie są jacy są.
        Nie wiem jak Ty ale ja jestem nimi zmęczona :D

Ja też i to bardzo :D ,.żadnej motywacji ,a kiedyś ilu ja miałem przyjaciół ,a teraz sam jak palec ,od lat .żyję jak święty .mnich ,w celibacie i asceta - czyli żyję ze skromnyhch środków mateialnych i finansowych , ubogi zewnętrznie ale bogaty duchowo /wewnętrznie - mam, Boga W Sercu który Jest Miłością ,znaczy jestem - Szczery , Prawdomówny ,.Wierny ,Kreatywny ,Opiekuńczy ,Kochający ,Pracowity ,Kochający ,.Czuły , Cierpliwym Słuchaczem I Dobrym Mówcą , Twórczy , O Świadomości Chrystusowej /Boskiej .Charyzmatyczny ,Ambitny ,Przebojowy .
        • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 13:59
          Skoro jesteś taki wspaniały jak piszesz, to dlaczego nie masz przyjaciół i kochającej żony?
          • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 14:49
            mona.blue 13.09.15, 13:59
            Skoro jesteś taki wspaniały jak piszesz, to dlaczego nie masz przyjaciół i kochającej żony?
            • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 14:53
              Polecam 'słowo na niedziele' Kropidla z wątku obok.
              • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 14:55
                mona.blue napisała:

> Polecam 'słowo na niedziele' Kropidla z wątku obok.

Tobie mona też się przyda :)
                • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 15:11
                  duchswiety6 13.09.15, 14:55
                  mona.blue napisała:

> Polecam 'słowo na niedziele' Kropidla z wątku obok.

Tobie mona też się przyda :)

A ja polecam pomodlić się w intencji psychicznych perturbacji i seksualnej masturbacji :)
                • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 15:21
                  duchswiety6 napisał(a):

> mona.blue napisała:
                  >
                  > > Polecam 'słowo na niedziele' Kropidla z wątku obok.
                  >
                  > Tobie mona też się przyda :)

Wiem ;)

Ostatnio usłyszałem dużo krytyki.
                  • mona.blue Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 15:22
                    mona.blue napisała:

> duchswiety6 napisał(a):
                    >
                    > > mona.blue napisała:
                    > >
                    > > > Polecam 'słowo na niedziele' Kropidla z wątku obok.
                    > >
                    > > Tobie mona też się przyda :)
                    >
                    > Wiem ;)
                    >
                    > Ostatnio usłyszałem dużo krytyki.

Uslyszalam, głupi tablet jest szowinistyczny.
    • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 15:14
      a Ty jeżeli he he szukasz idealnej żony to powodzenia :D

Przypominasz mi mojego eks - chciałby ideału ale jakoś tak się składa,że sam nim nie jest.
      Nie czuj się zresztą wyróżniony tak ma 99 % samców na tej planecie

• woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 15:37
        duchswiety6 13.09.15, 15:14
        a Ty jeżeli he he szukasz idealnej żony to powodzenia :D

Przypominasz mi mojego eks - chciałby ideału ale jakoś tak się składa,że sam nim nie jest.
        Nie czuj się zresztą wyróżniony tak ma 99 % samców na tej planecie

Przypomnij Sobie Chrystusa ,Budddę czy Mahometa ,i nie porównuj mnie do jaklichś niedojrzałych matołów ,samców pedalskich alkoholików i mitomanów oraz seksoholików /erotomanów
        • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 15:41
          woxilo napisał(a):

> duchswiety6 13.09.15, 15:14
          > a Ty jeżeli he he szukasz idealnej żony to powodzenia :D
          >
          > Przypominasz mi mojego eks - chciałby ideału ale jakoś tak się składa,że sam ni
          > m nie jest.
          > Nie czuj się zresztą wyróżniony tak ma 99 % samców na tej planecie
          >
          > Przypomnij Sobie Chrystusa ,Budddę czy Mahometa ,i nie porównuj mnie do jaklich
          > ś niedojrzałych matołów ,samców pedalskich alkoholików i mitomanów oraz seksoho
          > lików /erotomanów

Ty chyba nie zrozumiałeś - ja nie mam ochoty nawet na ideała he he.
          • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 16:44
            duchswiety6 13.09.15, 15:41
            woxilo napisał(a):

> duchswiety6 13.09.15, 15:14
            > a Ty jeżeli he he szukasz idealnej żony to powodzenia :D
            >
            > Przypominasz mi mojego eks - chciałby ideału ale jakoś tak się składa,że sam ni
            > m nie jest.
            > Nie czuj się zresztą wyróżniony tak ma 99 % samców na tej planecie
            >
            > Przypomnij Sobie Chrystusa ,Budddę czy Mahometa ,i nie porównuj mnie do jaklich
            > ś niedojrzałych matołów ,samców pedalskich alkoholików i mitomanów oraz seksoho
            > lików /erotomanów

Ty chyba nie zrozumiałeś - ja nie mam ochoty nawet na ideała he he.

Zrozumiałem bardzo dobrze ,znam, was lepiej niż ty ,wy siebie ,czytam po prostu z serc i umysłów ludzkich ,jako telepata i empata :)
            • woxilo Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 16:55
              Księga Mądrości Biblijnej na temat pieniędzy - kaznodziei 7:12 ,a zarazem przestroga :

"Kto się śpieszy do zdobycia bogactwa , nie pozostanie niewinny " -przysłów 28:20

• maurycy811 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 13.09.15, 21:59
      polecam www.psychofamily.pl
    • lilith45 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 15.09.15, 06:31
      Nie odczuwam takiego ciężaru na codzień.....I mimo wszystko wolę być współczesnym człowiekiem niż tym z przed 100 lat ;)
      • duchswiety6 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 15.09.15, 06:34
        lilith45 napisała:

> Nie odczuwam takiego ciężaru na codzień.....I mimo wszystko wolę być współczesn
        > ym człowiekiem niż tym z przed 100 lat ;)

a 200 lat temu to jacy byliśmy?
        • lilith45 Re: Człowiek w dzisiejszych czasach . 15.09.15, 06:39
          Jeszcze głupsi?
        • hansii 200 lat temu ? - Oswiecenie... 15.09.15, 08:08
          200 lat temu ? - Oswiecenie...

Napoleon, Ksietwo Warszawskie itd...
          - bylo niezle... mniej wiecej tak, jak teraz
          (potem sie pogorszylo...)
          • lilith45 Re: 200 lat temu ? - Oswiecenie... 15.09.15, 11:38
            Nie jednak dziękuję. Patrzę z pkt widzenia kobiety która w tamtych czasach całymi dniami tylko siedziała i haftowała, jej rola sie sprowadzała co roli pieska salonowego - ileż można, nuda jak diabli ;)
            • hansii Oswiecenie - przeczytaj raz jeszcze... 16.09.15, 08:33
              lilith45 napisała:
              > Nie jednak dziękuję. Patrzę z pkt widzenia kobiety która w tamtych czasach cały
              > mi dniami tylko siedziała i haftowała, jej rola sie sprowadzała co roli pieska
              > salonowego - ileż można, nuda jak diabli ;)

Jasne, ale nie zrozumialas mojego przeslania. - Nie bylo TiVi i Kompa - to co miala robic... :)

A na powaznie:
              - Kobieta w Roku 1800 miala o NIEBO lepiej - niz w roku 1700...
              Oswiecenie przynioslo ze soba olbrzymi postep - jesli chodzi o prawa kobiet...
              a takze miala lepiej, niz przecietna kobieta w roku 1900 (w Europie - nie mowie o Swiecie)
              - wzrost liczby ludnosci spowodowal nedze milionow, glod i harowe...

w roku 2000 (podkreslam znowu - w Europie)
              dopiero wrocilismy do raaliow podobnych do tych z roku 1800...
              • lilith45 Re: Oswiecenie - przeczytaj raz jeszcze... 16.09.15, 13:15
                Co nie zmienia faktu ze nadal byla traktowana jak czlowiek drugiej kategorii bez prawa głosu i samostanowienia o sobie. Poza tym bez tv i netu mozna robic wiele więcej rzeczy niz tylko haftowac i pieknie wygladac w salonie. Dla was mezczyzn chyba niektore fakty nadal nie docierają. A szkoda.
                • hansii Re: Oswiecenie - przeczytaj raz jeszcze... 16.09.15, 13:30
                  lilith45 napisała:
                  Dla was mezczyzn chyba niektore fakty nadal nie docierają.

Nie jestem islamuskiem - a jakie (fakty) to nie docieraja ?
                  Ze rodzic dzieci, sprzatac , gotowac i zarabiac ktos musi ?

no nie musi.
                  mozemy zyc osobno.
                  kazdy dla siebie.
                  Cywilizacja Zachodnia wymrze
                  ale juz sa chetni na nasze ziemie.

• lilith45 Re: Oswiecenie - przeczytaj raz jeszcze... 16.09.15, 16:43
                    Takie, że to nieistotne czy 100 czy 200 czy 300 lat temu - tamte czasy dla normalnej, zdrowej na umyśle kobiety wspolczesnej nigdy nie będą atrakcyjne, biorąc pod uwagę wszystkie aspekty tego życia a nie patrząc wybiórczo.
                    • hansii Resume :))) 17.09.15, 09:21
                      dobrzi, wiec przypomne, ze moja uwaga dotyczyla uwagi ducha swietego :

- "a 200 lat temu jacy bylismy" ?

bylismy tacy sami.
                      mentalnie zyjemy nadal w epoce Oswiecenia (pomijajac postep techniczny).
                      nie jest nic lepiej, ani gorzej.
                      - mysle oczywiscie o cywilizacji Zachodniej.
                      • lilith45 Re: Resume :))) 17.09.15, 16:09
                        Mentalnie i prawnie swiat sie zmienił jeslu tego noe dostrzegasz to współczuję. Sam fakt postepu technologicznego jest dowodem na to ze mentalnie również się zmieniliśmy. Nie mówiąc o tym że rola kobiety w świecie się zmieniła i to dla niej na korzyść. Noe wiem jak mozna tego nie zauważać. Mam wrażenie że żyjesz w jakimś swoim zatrzasnietym świecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka