Dodaj do ulubionych

Wątek dla Magdy G

10.09.15, 08:37
Treści już byly. Czekam teraz na resztę.
🙍👈
Kardiolog
Obserwuj wątek
    • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 10.09.15, 21:15
      Myślisz, że ona czyta to forum?
      • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 10.09.15, 22:42
        Mąż ten zgładzi króla w jednym z zachodnich krajów, sam zajmie jego miejsce, wzmocni się i będzie królował. Ucisk wtedy pojawi się na ziemi okropny i krew poleje się obficie, ludy powstaną przeciwko ludom, niektóre państwa znikną z powierzchni,(...) Jednak w końcu bezmierna pycha ogarnie króla tego wielu krajów i wówczas straci to wszystko co posiadał. W czas jego panowania ludy się wzburzą i niesforność pojawi się wszędzie taka, jakiej od początku świata nie było. Wtedy powstaną języki, o jakich teraz nikt nie słyszał i pomieszają się, rozbrzmiewając na obydwóch częściach ziemi. (...)Wojny wszelkie trwać będą, a z jednej powstawać będzie druga tak, że końca ich nie będzie. Wojska niezliczone ilości przechodzić będą z kraju do kraju, ale liczba ich tak będzie wielka, że nie mogę ich określić. (...) Powstaną tacy sędziowie pogańscy, którzy choć sami kłamcami i łotrami będą, jednak sądzić będą i o sprawiedliwości dużo mówić. Całą korzyść ze sprawy, albo już co najmniej połowę, sędziowie zabierać będą. A liczba ich będzie wielka i praw nowych napiszą wiele, choć sami będą lichwiarzami i kłamcami. Do tego zaś wszystkiego doprowadzi mąż ów, gdyż on natworzy nowych praw i wielu sędziów ustanawiać będzie. Mąż ten będzie miał jedną zasadę w życiu i czynach.

Magda G czyta to co i ja czytam. Cyberinnercja.
        Chciałbym bardzo poczytac ciąg dalszy o tym walecznym mężu.
        Kardiolog
        • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 10.09.15, 23:07
          Już wiem co to jest. Lady Mackbeth.🙇
          Tschüß👋🚶
          • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 10.09.15, 23:22
            Jeszcze coś w sprawie cybernetyki
            Immer mehr Menschen, die älter als 60 Jahre sind, nehmen sich in Deutschland das Leben. Häufig sind Depressionen der Grund.

Die Selbsttötungsrate bei den über 60-Jährigen steigt nach Angaben der Deutschen Stiftung Patientenschutz weiter besorgniserregend an. Unter den jährlich 10.000 Menschen, die sich das Leben nehmen, gehörten 45 Prozent dieser Altersgruppe an, obwohl sie nur 27 Prozent der Gesamtbevölkerung ausmache, sagte Stiftungsvorstand Eugen Brysch. Während die Bundesregierung den Ausbau von Hospiz- und Palliativarbeit für sterbende Menschen plane, "ist bei der Suizidprophylaxe im Alter keine Verbesserung in Sicht".
            An heutigen Donnerstag ist der Weltsuizidtag. Weltweit nehmen sich jährlich schätzungsweise eine Million Menschen das Leben. In Deutschland versuchen 100.000 Menschen, sich selbst zu töten. Etwa 10.000 unter ihnen sterben. "Das sind mehr Tote im Jahr als durch Verkehrsunfälle, Mord, Totschlag, illegale Drogen und Aids zusammen", sagte Brysch.
            Häufig leiden die Betroffenen Brysch zufolge an Depressionen, die oft nicht erkannt und somit nicht therapiert werden. In Pflegeheimen habe sogar die Hälfte der Bewohner depressive Symptome und jeder Fünfte leide unter schwerer Depression, sagte Brysch. Es gelte daher, ein "Aktionsprogramm Suizidprophylaxe 60plus" einzurichten, das auch den Aufbau mobiler psychotherapeutischer und neurologischer Teams vorsehe. (dpa)👤👣👜🌂
            • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 10.09.15, 23:23
              Cyberinercji
            • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 10.09.15, 23:42
              Moim zdaniem to kwestia tego, że nie ma w nich wiary.
              • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 08:41
                Z innej strony, do 3 lat trwa procedura przyznania podwójnego obywatelstwa. Zrzeczenie się pierwszego znacznie krócej. Ostatecznie podjalem decyzję. Po wielu latach pobytu poza Pl nie chce do niej wracać, nie utożsamiam się już z kulturą przodków ani ich spuścizną (w żadnej formie), nie czuję najmniejszego poczucia więzi z Polakami i ich poglądami. Muszę wygospodarować trochę czasu, by wreszcie uporządkować swoją tożsamość. Przypadek losu sprawił że akurat urodziłem się na jakimś kraju Europy wschodniej, kraju z pokolenia na pokolenie rolniczym, ksenofobicznym, kipiacym z nienawiści do wszystkich, niewykształconym, nieoczytanym, niezaradnym i zacofanym religijnie. Po tym co widzę obecnie w Pl nie ma niczego co warto byłoby przenieść tu z kraju przymusowego urodzenia.
                Na Fb mojej córki w "polub" wysłano jej stronę nawołującą do hejtu uchodźców. Pozytywnych kliknięć podobno juz ponad 1000. Osoby są w wieku 17-24 lata, żadna z osób nie poznała osobiście osoby z kraju, w którym panuje wojna. Wszyscy są jednak tego samego zdania ze przybysze to śmieci, brudasy, odpady ludzkie. Wczesniej politycznie nie zainteresowani teraz chcą iść na barykady by bronić Boga, honoru i ojczyzny. Na moim Fb niepolskojezyczni promują akcję pomocy, Polacy natomiast każdy najmniejszy news pokazujący tezę młodych powyżej opisanych. Nawet nie chce dzwonić do Pl do garstki najlepszych znajomych by zapytać co myślą. Boję się ze usłyszę podobnie i zniszczy się więz.
                I jeszcze jedno- po tym co teraz widzę i czytam w/o Polsce przestaję wierzyć, że w czasie 2 wojny światowej Polacy pomagali w ratowaniu Żydów. Garstka na pewno, ale te garstkę rodziny żydowskie znają, mają (mieli z nimi kont
                • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 08:53
                  Kontakt. Te garstkę wynagrodzono podziękowaniami, medalami, wsparciem. Ile jest rodzin polskich, które w archiwach własnej rodziny mają zachowane listy dziękczynne uratowanych osób? Uratowani Żydzi byli zawsze wdzięczni, czego jest bardzo dużo dowodów. Ile takich dowodów jest w Polsce? Dlatego patrząc teraz na mentalność polską skłonny jestem wierzyć że Polakom wtedy i dziś bliżej do Łambinowic, Jedwabnego, pogromu w Kielcach, Żarkach niż...no właśnie. Nie potrafię wymienić wielkich lub nawet małychh akcji humanitarnych narodu polskiego.
                  Jeśli Polska wystąpi z Unii to dobrze dla Unii. Ze swoich podatków nie doloze ani centa na kraje, które odmówiły pomocy. Na Polskę tym bardziej.
                  Tyle ode mnie.
                  Magdo G, jestem przekonany, że śledzenie życia takiego nudziarza jak ja jest stratą czasu. Proszę więc o odseparowanie się. Życzę poznania nowych facetów (jeśli biologia jeszcze woła) i przekierowanie swojej uwagi na nich. Nie należę do Twojego świata i należeć nie będę, nawet w necie.
                  Kłaniam się
                  Kardiolog
                  • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 22:23
                    w PL bez UE by zrec co nie bylo - wszystko i wszyscy ze srodlow od Unii obecnie zyja..
                    • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 17:36
                      A kto nas zdradził w Jałcie i dzięki komu nie było u nas co zrec przez długie lata, a teraz jesteśmy najgorzej opłacani w całej Unii, chociaż najciężej pracujemy?
                • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 11:54
                  A co powiesz na to, że zasada islamu jest wojna z niewiernymi - dżihad?
                  A na to, że chrześcijanie są mordowani w Syrii i praktycznie nie ma ich już w Iraku, bo albo zginęli albo zostali wygnani?
                  A co powiesz na przemoc, ktora muzułmanie stosują wobec kobiet?
                  Na zamachy terrorystyczne?
                  I co, jeżeli fala uchodźców będzie narastać, mamy tu ich przyjąć miliony?
                  Poza tym, jak Polska przyjmie 12/tys. to potem w ramach łączenia rodzin będzie ich 50 tys.
                  Skąd weźmiemy mieszkania dla nich, skoro młodzi u nas nie maja mieszkań albo składają 30 letnie kredyty hipoteczne?
                  Jak damy im pracę, skoro i tak jest u nas bezrobocie?
                  Co zrobimy z tym, że oni nie chcą się integrować?
                  Że chcą wprowadzać swoje prawa, że nie uznają demokracji, że ich imamowie nawołują do wojny z niewiernymi?
                  A i tak oni nie będą chcieli mieszkać u nas, bo w Niemczech maja wyższy socjal, podobno spośród rodzin, które przyjechały do nas dzięki fundacji Estera, połowa już uciekła do Niemiec.

Myślę, że społeczeństwo polskie ma prawo się obawiać, tym bardziej że jest to nowy problem, z którym do tej pory nie miało do czynienia. I potępienie Polaków za to jest postawa bezwzględna, niemilosierna. Polacy maja prawo się bać, maja też prawo przyglądać się, jak sytuacja będzie się toczyć i ew. zmieniać swoje zdanie.

www.youtube.com/watch?v=Lb4I4MH7PWk

inspiracjemoje.blogspot.com/
                  • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 12:35
                    A z osobistych doświadczeń: mimo jeżdżenia po całej Europie nikt mnie nigy nie okradł poza muzułmańskimi imigrantami we Francji.
                    W Turcji muzułmanie pluli nam we wlosy z rurek z guma do żucia - można sobie wyobrazić, jak trudno jest bez zniszczenia włosów wyjąć gumę. Poza tym obmacywali kobiety w przymierzalniach - po prostu bezceremonialnie wchodzili i pod pretekstem pomocy obmacywali. Gdy wspolpracowalam z Marokanczykami to opowiadali, jak z ich firmy został zwolniony pracownik i w ramach zemsty połamał żelaznym drągiem kolana szefowi, który go zwolnił.
                    Również w żadnym kraju, w którym obsugiwala loterię firma, w której pracowalam nie doszło do oszustwa, poza Marokiem, gdzie próbowano wpisać sfałszowane wyniki losowania do systemu.
                    Co do Arabów w Polsce - to co mnie uderza w kontakcie z nimi to brak szacunku, a wręcz agresją w stosunku do kobiet.
                    Co do religii - mam dwie znajome, które wyszły za muzulmanow, w obu przypadkach dzieci musiały przyjąć islam.
                    • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 14:15
                      Myślę, że Polacy, tak jak ją, boją się przede wszystkim agresji muzułmanów, boją się, że przestaniemy być bezpieczni we własnym kraju, boimy się o bezpieczeństwo naszych dzieci.
                      To jest strach o własne życie, więc trudno się dziwić, że emocje w dyskusjach są skrajne.
                      • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 14:18
                        Potrzeba bezpieczeństwa jest najsilniejszą ludzką potrzeba, więc ludzie reagują skrajnie, gdy wydaje im się, że coś im zagraża.
                        • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 14:24
                          Dzisiaj jest szczególna rocznica, 11 września, rocznica zamachu na World Trade Center.
                          Chrześcijanin nie dokonałby takiego ataku. Dlatego ja nie mam obaw przed przyjmowaniem chrześcijan z Syrii, bo oni faktycznie uciekają przed śmiercią. Chrześcijaństwo jest religią miłości i miłosierdzia, w islamie istnieje również pojęcie miłosierdzia, ale ogranicza się tylko do członków własnej rodziny.
                      • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 22:31
                        Polacy sie boja. kropka.
                        • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 22:53
                          feministkapl napisała:

> Polacy sie boja. kropka.

A jak maja się nie bać, skoro tyłu chrześcijan jest mordowanych na Bliskim Wschodzie.
                          • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 23:10
                            a to ty myslisz ze sie boja bo tylu chrzesciijan jest tam mordowanych?! .. czy moze jednak sie boja i kropka?

Bo trwa Globalizazja, i na to juz nie ma innej rady jak tylko czekac co z tego pasztetu wyniknie - i tak jak naturalnym jest to ze sie kazdy o wlasna doope obawia to jednak za wlosy szarpac tych bardziej pokrzywdzonych jest raczej idiotyczne. ... szczegolnie jesli sie glosno szczyci ze sie jest Chrzescijanem!
                            • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 00:57
                              feministkapl napisała:

> a to ty myslisz ze sie boja bo tylu chrzesciijan jest tam mordowanych?! .. czy
                              > moze jednak sie boja i kropka?
                              >

Tak, ją np. dlatego się boje. Wg islamu powinna na świecie panować tylko jedną religią, islam, a wyznawcy wszystkich innych religii to niewierzący. Gdy muzułmanie są w mniejszości to jako tako się dostosowują, szczególnie że żyją z socjalu, ale dgy osiągają 30-40 procent społeczeństwa to stosują dżihad, czyli wyłaniają albo zabijają niewiernych, czyli chrześcijan, Zydow, pogan, bez różnicy.

> Bo trwa Globalizazja, i na to juz nie ma innej rady jak tylko czekac co z tego
                              > pasztetu wyniknie - i tak jak naturalnym jest to ze sie kazdy o wlasna doope ob
                              > awia to jednak za wlosy szarpac tych bardziej pokrzywdzonych jest raczej idioty
                              > czne. ... szczegolnie jesli sie glosno szczyci ze sie jest Chrzescijanem!

Czyli przyjąć konia trojańskiego? Podbija nas bez żadnej walki, żerując na naszym współczuciu. Szkoda, że oni. nie maja współczucia dla innych.
                              • hansii znam nieco te durna religie... 12.09.15, 01:05
                                mona.blue napisała:
                                czyli wyłaniają albo zabijają niewiernych, czyli chrześcijan, Zydow, pogan, bez różnicy.

NIE.
                                znam nieco te durna religie...
                                jest roznica:
                                Zydzi i Chrzescijanie - to dla nich ci, ktorzy pobladzili...
                                - oni sa do nawrocenia...

do zabicia sa tylko przedstawiciele innych religii i niewierzacy...

• feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 12:21
                                no widzsz, to i oni maja sie prawo bac chrzescijan bo tu przeciez doskonaly obraz ich budujesz - takich co jedno mysla, inne mowia a inne jeszcze robia, jak powtarza woxilo, wiec i jak tu sie takich nie bac, powiedz?

I mam propozycje - pojedz no ty gdzies do Polski B i tam probuj jak z tymi Arabami co masz zle doswiadczenie - i zobacz jak ci nasz rodzimy chlopak potraktuje..

Gadasz jakby w PL sami gentelmeni zyli. Ehh... Szkoda slow!
                            • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 18:17
                              Bfeministkapl napisała:

> Bo trwa Globalizazja, i na to juz nie ma innej rady jak tylko czekac co z tego
                              > pasztetu wyniknie - i tak jak naturalnym jest to ze sie kazdy o wlasna doope ob
                              > awia to jednak za wlosy szarpac tych bardziej pokrzywdzonych jest raczej idioty
                              > czne. ... szczegolnie jesli sie glosno szczyci ze sie jest Chrzescijanem!

A co powiesz na to, że np. w Szwajcarii 90% muzułmańskich imigrantów korzysta z zasiłków socjalnych, w innych krajach jest to nieznacznie mniejszy procent?

Ale po co pytam, przecież Ty merytorycznie nie odpowiesz.
                    • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 22:33
                      a Mietek z Pibrzdzyszyna to swiety, nie?
                      • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 22:54
                        feministkapl napisała:

> a Mietek z Pibrzdzyszyna to swiety, nie?

Może i kościół nie potępia odpowiednio przemocy domowej, ale w Koranie jest wprost napisane, że żoną musi być posłuszna, a jak nie jest, to można ją bić.
                        • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 22:59
                          no to tak samo jak w Pismie Swietym, moze innymi slowami ale o tym ze kobieta posluszna mezowi ma byc i spelniac jego zyczenia, zabawiac i dogadzac. Czymze to sie rozni?
                          • hansii ??? 11.09.15, 23:03
                            feministkapl napisała:
                            > no to tak samo jak w Pismie Swietym, moze innymi slowami ale o tym ze kobieta p
                            > osluszna mezowi ma byc i spelniac jego zyczenia, zabawiac i dogadzac. Czymze to
                            > sie rozni?

ano tym, ze maz ma sie nia opiekowac...
                          • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 23:05
                            feministkapl napisała:

> no to tak samo jak w Pismie Swietym, moze innymi slowami ale o tym ze kobieta p
                            > osluszna mezowi ma byc i spelniac jego zyczenia, zabawiac i dogadzac. Czymze to
                            > sie rozni?

Tym, że Pismo Święte pisze o tym, żeby kochać i szanować żonę, a Koran, że można ją bić.
                            • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 23:16
                              a widzialas jakimi slowami to jest tam w tym Koranie napisane? .. bo gdy ja na slubie bylam w kosciele naszym to wlasciwie to samo slyszalam...
                              • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 23:26
                                feministkapl napisała:

> a widzialas jakimi slowami to jest tam w tym Koranie napisane? .. bo gdy ja na
                                > slubie bylam w kosciele naszym to wlasciwie to samo slyszalam...

www.humanizm.net.pl/anwar.html
                                • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 23:37
                                  Tak jest, bojta sie ciemnego luda!! Buuuuu!

.. no i wychodzi ze kardiolog ma racje ;)
                                  • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 00:45
                                    Im jeszcze mi się przypominało, w Tunezji gonił mnie agresywny właściciel sklepu, bo nie kupilam pamiątki, o która się wcześniej targowalam. Znając siebie, to dawno bym ją kupiła za cenę, która zadał, ale po prostu nie miałam akurat takiej kwoty w portfelu. Dla niego to był nie honor, więc wyleciał za mną że sklepu i pełen wściekłości sprzedał mi ją za te kwotę, która akurat miałam.
                                    A w Turcji obmacywal mnie po nogach jakis tak na oko 12 letni chlystek.
                                    W Niemczech, jak zapraszalismy na Światowe Dni Młodzieży z papieżem, to Niemcy reagowali normalnie albo obojętnie, a jakiś Arab kpil ostentacyjnie że mnie.
                                    W sumie na wszystkie powierzchowne kontakty, które miałam w Arabami to tylko w jednym przypadku okazali się pomocni, we wszystkich innych agresywni.
                              • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 00:24
                                W kościele slyszalam, że żonę może mąż bić?

Bo w Koranie wprost jest tak napisane, nie mam siły już dziś szukać, ale jutro znajdę.
                        • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 23:03
                          Ostatnio była wiadomość na temat rodziny z Arabii Saudyjskiej, która odpoczywała na plaży. Gdy córka zaczęła się topić, to ojciec nie pozwolił jej ratować, bo ważniejsze było to, żeby jej obcy mężczyzna nie dotknął. W rezultacie utonęła.

A co z pozwalaniem na seks z nieletnimi dziewczynkami, nawet przed osiągnięciem dojrzałości płciowej? Co z małżeństwami z 12, 15 latkami? Co z poligamia?
                          • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 23:13
                            a o Mietku znow zapomnialas - ze jak wyszedl z wesela to nie dosc ze naszczal na kurnik to jeszcze Antoske poturbowal, a potem zonie podbil oko.

.. bo i coz ty mi dajesz za argumenty idiotyczne Mona!
                            • hansii no to ciesz sie, ze nie byl islamuskiem 12.09.15, 00:07
                              i wolal je obie po pijaku poturbowac - miast po isilamsku - zgwalcic.
                  • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 22:35
                    A to tak we Wspolnocie gadaja?.... po chrzescijansku, jak i ty tutaj....
                    • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 22:51
                      feministkapl napisała:

> A to tak we Wspolnocie gadaja?.... po chrzescijansku, jak i ty tutaj....

We wspólnocie jeszcze nie miałam okazji porozmawiać, poza wymiana linków na FB i paru komentarzy. Dwie osoby maja wątpliwości, dwie są za tym, co mówił papież, czyli żeby przyjmować, a jedna że Bóg nad tym wszystkim. Ale nawet te osoby, które mówią, żeby przyjmować (młode) powatpiewaja, w zwiazku z tym, co sie dzieje, czy będzie im dane spokojnie dożyć starości.
                      • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 23:04
                        no dobra, ale tak bez Wspolnoty, i bez instrukcji od innych, to co tobie twoje wlasne serce mowi?

Dac dach nad glowa tym ktorzy uciekaja od wojen czy nie?
                        • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 23:10
                          feministkapl napisała:

> no dobra, ale tak bez Wspolnoty, i bez instrukcji od innych, to co tobie twoje
                          > wlasne serce mowi?
                          >
                          > Dac dach nad glowa tym ktorzy uciekaja od wojen czy nie?

Zaraz się głębiej zastanowie i Ci odpisze, ale na razie jeszcze jeden argument - trzeba odróżnić imigrantów zarobkowych od uchodzcow. I dlaczego większość to młodzi mężczyźni, dlaczego nie walczą przeciw Państwu Islamskiemu, co zrobili z dziećmi i żonami - czy zostawili je na pastwę wojny?
                          • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 23:25
                            o rany!

Alez zes sie oczytala!

Jak wiesz, jestem w UK. Tu, w trakcie trwajacej dwa lata kampanii wyborczej, liderzy konkurujacych partii najbardziej wieszali psy na Polakach - i wielkie debaty byly czy my to ekonomiczni, czy moze polityczni, czy moze uchodzcy

... sek w tym ze dzien trwa 24 godziny, i ze przez dzien i zjesc trzeba i gdzies sie przespac, no i jeszcze popracowac - i jesli tak sie bedzie debatowac kto do czego ma wieksze prawo to tak naprawde tylko robota stoi - bo moze i byle co ale kazdy cos tam zje tak samo jak i gdzies sie przespi.. bez wzgledu na to jak go ktos nazwie! Im w gorszych warunkach i na im gorszej diecie tym mniej wydajny bedzie - i bardziej wkooorwiony. Uwazaj!
                            • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 17:39
                              I dlaczego miszkasz w UK? Bo tam dają więcej kasy?
                              I skąd masz tyle czasu, żeby w kółko siedzieć na forum? Nie pracujesz i dostajesz angielski socjal?
                        • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 00:25
                          Bez wahania przyjelabym chrześcijańskich uchodźców z Syrii.
                          • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 12:37
                            hmm, obnosisz sie ty ze swoim katolicyzmem a ludzi bys sama na lepszych i gorszych dzielila? .. i zaleznie od tych podzialow albo udzielala albo nie pomocy?

Te twoje strachy to dokladnie o co sa? Potrafisz powiedziec?

Bo jesli Rzad deklaruje ze przyjmie jakas ilosc ucodzcow to w cale nie jest tak ze ich natychmiast na ulice wypuszcza zeby sobie posrod was tam chodzili i zyli na wieki wiekow amen.

Uchodzcy zwykle wracaja do domow po uspokojeniu sie konfliktow. To raz. Dwa. Deklarujac sie do udzielenia pomocy taki rzad zapewnia miejsca - mowi 'przyjmiemy 200tys' znaczy 200tys lozek w barakach jakis bedzie na takich czekac - w obozach wybudowanych w tym celu gdzies na obrezach miast - tam otrzymaja wikt i opierunek, i przede wszystkim pomoc psychologiczna.

To sa ludzie sa ktorzy przeszli horror - rodziny im wybito, bomby na nich zrzucano, na piechote spora czesc Afryki przeszli grupami na koniec w fale morza sie rzucajac w desperacji, niektorzy na pontonach przez nie plyneli .. a ty Mona bys z takich grup wydlubywala Syryjczykow, jak rozumiem, i jedynie im pozowlila w tych barakach zostac - a z reszta to co bys zrobila?! ...

Opowiedz nam Mona!!
                            • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 17:32
                              A Ty jedyne co robisz, to oskazasz mnie. Nie odpowiedzialas na prawie żaden z zarzutów, które postawilam wobec islamu. W zamian atakujesz ad personam. Widocznie nie masz argumentów poza własną wyższością moralną nad godnym pogardy narodem polskim i pogarda oraz nienawiścią do mnie.
                              • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 17:57
                                nie atakuje ciebie jako osoby ale to co wygadujesz - w nadziei ze ujrzysz swiatlo i zrozumiesz gdzie blad twojego myslenia tkwi.

O islamie nie zamierzam dyskutowac, nie dlatego ze o nim wiedze posiadam ale dlatego ze wiem ze jesli twoja wiedza o nim jest taka sama jak w kwestii uchodzcow to i tak byloby mi szkoda czasu by z toba o nim dyskutowac.
                                • hansii no to moze ze mna ? 12.09.15, 18:02
                                  feministkapl napisała:
                                  > O islamie nie zamierzam dyskutowac, nie dlatego ze o nim wiedze posiadam ale dl
                                  > atego ze wiem ze jesli twoja wiedza o nim jest taka sama jak w kwestii uchodzco
                                  > w to i tak byloby mi szkoda czasu by z toba o nim dyskutowac.

- no to moze ze mna podyskutujesz ?
                                  - by ja mam do czynienia z tym nieszczesciem historii codziennie, od 30-tu lat :)
                                  • mona.blue Re: no to moze ze mna ? 12.09.15, 18:06
                                    hansii napisał:

> feministkapl napisała:
                                    > > O islamie nie zamierzam dyskutowac, nie dlatego ze o nim wiedze posiadam
                                    > ale dl
                                    > > atego ze wiem ze jesli twoja wiedza o nim jest taka sama jak w kwestii uc
                                    > hodzco
                                    > > w to i tak byloby mi szkoda czasu by z toba o nim dyskutowac.
                                    >
                                    > - no to moze ze mna podyskutujesz ?
                                    > - by ja mam do czynienia z tym nieszczesciem historii codziennie, od 30-tu lat
                                    > :)

Popieram, też jej o tym napisalam, bo ona jak na razie nie dyskutuje merytorycznie tylko ustawia się na pozycji wyższości moralnej nad glupimi polaczkami.
                                • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 18:04
                                  feministkapl napisała:
                                  >
                                  > O islamie nie zamierzam dyskutowac, nie dlatego ze o nim wiedze posiadam ale dl
                                  > atego ze wiem ze jesli twoja wiedza o nim jest taka sama jak w kwestii uchodzco
                                  > w to i tak byloby mi szkoda czasu by z toba o nim dyskutowac.

Kiedy dla mnie kluczową tu jest kwestia islamu i różnic kulturowych i religijnych.

Skoro masz wiedzę o islamie to się nią podziel zamiast wyzyzszac się jak ten faryzeusz, o którym podałas ( O Panie, dziękuje Ci, że nie jestem jak ten celnik).
                                  • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 18:55
                                    a potrafisz choc wyjasnic dlaczego islam jest taka dla ciebie kluczowa sprawa w przyznanu pomocy poturbowanym wojnami odartymi ze wszystkiego poszukujacym bezpiecznego schronienia osieroconym uciekinierom?

Kandydatow na meza posrod nich spodziewalas sie znalezc, czy moze zienciow bys chciala zrekrutowac wiec tak wybrzydzasz? .. bo to w co oni wierza w zadnej mierze ciebie samej nie dotyczy przeciez, chyba tak samo jak z tym Ziutkiem z Pibrzdzyszyna co po melinach cale zycie chodzil i w pierdlu teraz za panstwowe zyje... czy blizsze ci moze to w co taki wierzyl? .. i jego kultura?
                                  • duchswiety6 Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 19:26
                                    mona.blue napisała:

> Kiedy dla mnie kluczową tu jest kwestia islamu i różnic kulturowych i religijny
                                    > ch.
                                    >
                                    Nie ma żadnych islam jest odbiciem chrześcijaństwa rodem ze średniowiecza.
                                    • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 19:28
                                      duchswiety6 napisał(a):

> mona.blue napisała:
                                      >
                                      >
                                      > > Kiedy dla mnie kluczową tu jest kwestia islamu i różnic kulturowych i rel
                                      > igijny
                                      > > ch.
                                      > >
                                      > Nie ma żadnych islam jest odbiciem chrześcijaństwa rodem ze średniowiecza.

Ale nie żyjemy w średniowieczu, mamy XXI wiek.
                                      • duchswiety6 Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 19:29
                                        mona.blue napisała:

> duchswiety6 napisał(a):
                                        >
                                        > > mona.blue napisała:
                                        > >
                                        > >
                                        > > > Kiedy dla mnie kluczową tu jest kwestia islamu i różnic kulturowych
                                        > i rel
                                        > > igijny
                                        > > > ch.
                                        > > >
                                        > > Nie ma żadnych islam jest odbiciem chrześcijaństwa rodem ze średniowiecza
                                        > .
                                        >
                                        > Ale nie żyjemy w średniowieczu, mamy XXI wiek.
                                        >
                                        i cóż w związku z tym?
                                        • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 19:32
                                          duchswiety6 napisał(a):

> mona.blue napisała:
                                          >
                                          > > duchswiety6 napisał(a):
                                          > >
                                          > > > mona.blue napisała:
                                          > > >
                                          > > >
                                          > > > > Kiedy dla mnie kluczową tu jest kwestia islamu i różnic kultu
                                          > rowych
                                          > > i rel
                                          > > > igijny
                                          > > > > ch.
                                          > > > >
                                          > > > Nie ma żadnych islam jest odbiciem chrześcijaństwa rodem ze średnio
                                          > wiecza
                                          > > .
                                          > >
                                          > > Ale nie żyjemy w średniowieczu, mamy XXI wiek.
                                          > >
                                          > i cóż w związku z tym?

A to, że chrześcijaństwo nie propaguje przemocy tylko nadstawianie drugiego policzka, a islam propaguje przemoc. Właśnie przeczytalam wywiad z polskim dzihadysta, który powiedział, że przyjdą do Rzymu i poderzna nam gardła.
                                          • duchswiety6 Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 19:42
                                            mona.blue napisała:

>
                                            > A to, że chrześcijaństwo nie propaguje przemocy tylko nadstawianie drugiego pol
                                            > iczka, a islam propaguje przemoc.
                                            he he znasz dobrze biblię?
                                            • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 19:59
                                              duchswiety6 napisał(a):

> mona.blue napisała:
                                              >
                                              > >
                                              > > A to, że chrześcijaństwo nie propaguje przemocy tylko nadstawianie drugie
                                              > go pol
                                              > > iczka, a islam propaguje przemoc.
                                              > he he znasz dobrze biblię?

W Starym Testamencie były wojny, przemoc, ale to się zmieniło od przyjścia Chrystusa - w Nowym Testamencie jest przykazanie miłości.
                                              • duchswiety6 Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 20:09
                                                racjonalizujesz zieff
                                                • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 20:27
                                                  Jakoś dziwnym trafem nie widziałam ostatnio chrześcijan ścinających głowy muzułmanom, a odwrotnie tak.
                                                  • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 20:29
                                                    Dlaczego nie chcą zostać w sąsiednich krajach, gdzie nie ma wojny.
                                                    A nie robmy też z Niemców czy Szwedow takich oświeconych, ich społeczeństwa wymierają i po prostu potrzebują taniej siły roboczej.
                                                  • duchswiety6 Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 20:29
                                                    mona.blue napisała:

> Jakoś dziwnym trafem nie widziałam ostatnio chrześcijan ścinających głowy muzuł
                                                    > manom, a odwrotnie tak.

a ja widziałam masę chrześcijan mordujących się nawzajem.
                                                  • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 20:31
                                                    duchswiety6 napisał(a):

> mona.blue napisała:
                                                    >
                                                    > > Jakoś dziwnym trafem nie widziałam ostatnio chrześcijan ścinających głowy
                                                    > muzuł
                                                    > > manom, a odwrotnie tak.
                                                    >
                                                    > a ja widziałam masę chrześcijan mordujących się nawzajem.

Gdzie i kiedy?
                                                  • duchswiety6 Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 20:34
                                                    moja matka chrześcijanka :D

chcesz dalej polemizować?
                                                  • duchswiety6 Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 20:37
                                                    jeden warty drugiego i na przyjmowanie gości nie jesteśmy gotowi ani mentalnie ani duchowo ani materialnie.
                                                  • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 20:38
                                                    duchswiety6 napisał(a):

> moja matka chrześcijanka :D
                                                    >
                                                    > chcesz dalej polemizować?

To już chyba Twoja trzecią odpowiedź, w tym watku, która jest niezrozumiała dla mnie aluzja, więc jak mam polemizowac?
                                                  • duchswiety6 Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 20:44
                                                    żadna żaluzja zwykłe stwierdzenie faktu.
                                                    Odniesienie,że pomiędzy sobą się zabijamy,a co dopiero z obcymi kulturowo osobnikami,którzy gardzą naszymi normami moralnymi.
                              • hansii nie przejmuj sie, Mona... 12.09.15, 18:04
                                mona.blue napisała:
                                > A Ty jedyne co robisz, to oskazasz mnie.

nie przejmuj sie, Mona...
                                ona tak z kazdym...
                  • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 10:30
                    "Moim zdaniem to kwestia tego, że nie ma w nich wiary"
                    Zacytuję jeszcze raz bo zdanie z całości zasługuje na uwagę (i niżej uzupelnienie mojego cytatu o samobojcach). Oznacza, że nie mają już nic, wiara jest absolutoria significado niezależnie w co lub kogo. A jeśli nie ma wiary, nie ma sensu, nie ma nadziei= nie ma bytu. Wtedy nic i nikt się już nie liczy, nie ma gradacji wartości, nie ma gradacji potrzeb. Dopóki w cokolwiek wierzysz wiara trzyma Cię przy życiu. Jakakolwiek wiara. Do Afganistanu i w szeregi IS wyjechało około 200 islamistów z Niemiec, niedawno bodajże kolejne 34 osoby. To drugie lub trzecie pokolenie imigrantów (nie zapominajmy oczywiście o rdzennych Niemcach w szeregach IS). Jakie to osoby? Warto poczytać w Internecie. Jeśli chcesz żyć za wszelką cenę ( w przeciwieństwie do samobójców) uchwycisz się każdej myśli, która nada sens twojej egzystencji. Gdy jeszcze w tej myśli znajdziesz akceptację, szacunek i przyjaciół to będziesz niczym feniks z popiołów. No i wdzięczność za zmartwychwstanie zobowiązuje.
                    Kilka dni odkryto kości 18 osób sprzed około 2,5mln lat. Wygląda na to że odnaleziono praczłowieka. Fascynujące...
                    Wracając jednak do tematu:
                    W naturze człowieka i zwierzęcia jest strach. Zwierzę ze strachu ucieka gdy widzi silniejszego przeciwnika lub atakuje w obronie terytorium (samce) lub desperacji (ochrona gniazda, mlodych, samice).
                    Nie wiem jaką postawę prezentują Polacy, ale wybacz nie będę już dociekal motywów i odcieni zezwierzecenia.
                    Dla mnie temat reakcji w Polsce jest już zamknięty zanim jeszcze uchodźcy do Polski dotarli.
                    Nie chciałbym być niegrzeczny ale nie będę uczestniczył w dalszej dyskusji nt.
                    Kardiolog
                • hansii kardiologiczne bzdety. 11.09.15, 16:09
                  kardiolog napisał:
                  kraju z pokolenia na pokolenie rolniczym

- kazdy kraj jest z pochodzenia rolniczy :)

> niewykształconym, nieoczytanym,

- poziom wyksztalcenia (liczba studiujacych na 1000 mieszkancow) jest obecnie wyzszy w Polsce, niz w Niemczech...

BZDETY WYPISUJESZ.

zacofanym religijnie.

- a co to jest NIEzacofanie religijne ?
                • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 11.09.15, 22:30
                  tez juz nie mam sily z dawnymi znajomymi rozmawiac - jak papugi jedynie powtarzaja to co im media dyktuja .. ale tu to samo widze.

Okazuje sie ze czlowiek to takie cos jak bezwolna ameba ktora chlonie z wody w jakiej w danym czasie przebywa... Jak na 'zyda' kaza to na 'zyda' leca.. bez zastanowienia, jak na PO to na PO sie upra, jak na kobiety to kobietom ograniczac beda, itp., itp.

ZERO samodzienego myslenia ;(
                  • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 00:27
                    Czyli jak się jest za przyjmowaniem wszystkich, tak jak mówi TVN i GW to jest się samodzielnie myslacym, a jak jest się przeciwko albo niezdecydowanym to się nie myśli?
                    • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 12:24
                      a w Kosciele co mowia?
                      • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 12:35
                        feministkapl napisała:

> a w Kosciele co mowia?

Papież zachęcał, by każda parafia przyjęła jedną rodzinę, biskupi wypowiadają się zgodnie z tym. Portal Deon.pl - jezuici- jest za tym, by przyjmować, Gość Niedzielny rozważa sprawę z każdej strony, pokazuje możliwe zagrożenia, a Fronda straszy.
                        • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 12:47
                          Waznym jest zeby nie dac sie poniesc tej calej histerii.

Polska sie kompromituje na calego obecnie.

Kryzys humanitarny jaki mamy obecnie w Europie jest porownywany z podobnym z czasow drugiej Wojny - kiedy kraje arabskie przyjely masy Polakow .. bez bawienia sie w Boga i roznicowania ktory jaki i skad i w co wierzy!!!

Bo kryzys humanitarny jest kryzysem humanitarnym - podczas ktorego ten w lepszej sytuacji pomaga temu ktory sie znalazl, nie na wlasne zyczenie przeciez, w duzo gorszej.

Kropka!!
                          • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 17:33
                            Z tego, co czytałam, to ten argument jest chybiony, bo kraje arabskie były wtedy pod protektoratem Wielkiej Brytanii i to Brytyjczycy przyjęli Polaków.
                            • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 18:00
                              byli czy nie byli ale jednak chyba nie wrzeszczeli tam i nie pomstowali i nie rozdlubywali ktory to z Polakow w co wierzy i kto go widzial ze sie do kogo jak zachowal gdy tam byl kiedys na wakacjach, jak myslisz?
                              • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 18:19
                                Bo religia chrzesijanska jest religią miłości i milosierdzia. W przeciwieństwie do islamu.
                                • hansii Od niedawna, Mona... 12.09.15, 18:27
                                  mona.blue napisała:
                                  > Bo religia chrzesijanska jest religią miłości i milosierdzia. W przeciwieństwie
                                  > do islamu.

Od niedawna, Moba , od niedawna...
                                  Sw. Inkwizycja trwala dlugie wieki...
                                • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 18:58
                                  no to ku.. pokaz ty te twoje milosierdzie wreszcie zamiast wybrzydzac!!
                                  • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 19:29
                                    feministkapl napisała:

> no to ku.. pokaz ty te twoje milosierdzie wreszcie zamiast wybrzydzac!!

Ku... jak nie chcesz dyskutować merytorycznie to EOT.
                • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 00:52
                  To państwo Cię wykształciło, dało Ci pracę. I w tej chwili duży procent młodzieży kończy studia, jak w mało którym kraju.
                  Ciekawe dlaczego bogate państwa Bliskiego Wschodu nie przyjmują imigrantow, w końcu to ich rodacy, to jak z tym miłosierdziem w islamie?
                  Dlaczego USA nie chce ich przyjmować?
                  Dlaczego cały świat arabski dyszy nienawiścią do Izraela?

I jak pochodzą się zwolennicy LGBT i gender z muzułmańskimi poglądami?
                  • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 12:15
                    Rany, jak ty sie tu kompromitujesz Mona.

Powtarzasz jakies brednie zaslyszane z osmej reki, jak ploty i pomowienia, jak gamon.
                    • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 12:29
                      feministkapl napisała:

> Rany, jak ty sie tu kompromitujesz Mona.
                      >
                      > Powtarzasz jakies brednie zaslyszane z osmej reki, jak ploty i pomowienia, jak
                      > gamon.

Odpowiedz merytorycznie, bo argumenty ad personam świadczą, że nie masz takiej odpowiedzi i w związku z tym probujesz zdyskredytować rozmówcę.
                      • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 12:41
                        merytorycznie mozna sie jedynie odniesc do merytorycznego - a ty wypisujesz brednie!

• mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 17:34
                      Odpowiedz konkretnie na mój post. Potrafisz?
                      • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 18:05
                        ja potrafie bardzo wiele, tez m.in. logicznie myslec - sprobuj, serdecznie ci polecam!
                        • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 18:08
                          feministkapl napisała:

> ja potrafie bardzo wiele, tez m.in. logicznie myslec - sprobuj, serdecznie ci p
                          > olecam!

To daj nam próbkę tego logicznego myślenia przedstawiając logiczne argumenty na obronę twojego zdania zamiast zdyskredytowania przeciwnika.
                          • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 18:17
                            a z czym dokladnie z tego co ja mowie to tak sie nie zgadzasz, i uwazasz za nielogiczne?!

Czy z tym ze religia katolicka ludzi rowno nakazuje traktowac (no poza kobietami), i ze milosierdzie okazywac zaleca tym w potrzebie?

Czy moze z tym ze twoje myslenie jest do tego stopnia podszyte strachem ze az logiki w nim brakuje?

Odsun go moze na bok na chwile jesli na amen nie mozesz i przeczytaj to co chocby tu nawypisywalas! Potrafisz?

• mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 18:24
                              Odpowiedz: czy w islamie istnieje obowiązek dżihadu, czyli wojny z niewiernymi?
                              Czy nie szanuje się kobiet, uważa się za niższy gatunek niż mężczyznę?
                              Kto dokonał zamachu terrorystycznego 11 września?
                              Kto dokonał zamachu terrorystycznego na redakcję Charlie Hebdo?
                              Kto scinal głowy chrześcijanom w Syrii i triumfalnie zamieszczał relacje z tego barbarzyńskiego czynu w internecie?
                              • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 18:40
                                A odpiepsz ty sie kobieto wreszcie od tego islamu, i zrozum wreszcie ze w calej tej dyskusji jest on kompletnie nieistotnym - bo zeby nawet uciekinierzy byli kanibalami ktorych dzialania wojenne wygnaly na golasa w daleki swiat w poszukiwaniu bezpiecznego schronienia to twoim psim obowiazkiem jest im tego schronienia udzielic!!!!!!!

Dochodzi?!?
                                • hansii NIE. 12.09.15, 18:51
                                  feministkapl napisała:
                                  > to twoim psim obowiazkiem jest im tego schronienia udzielic!!!!!!!
                                  >
                                  > Dochodzi?!?

NIE.

naszym obowiazkiem jest pomagac im tam na miejscu, a nie tysiace kilomentrow od nich.

PS. Dlaczego bratnie, bogate i sasiedzkie kraje - Arabia Saudyjska i Kuwejt ich nie przyjmuja ?
                                  • mona.blue Re: NIE. 12.09.15, 18:56
                                    Ehansii napisał:

> feministkapl napisała:
                                    > > to twoim psim obowiazkiem jest im tego schronienia udzielic!!!!!!!
                                    > >
                                    > > Dochodzi?!?
                                    >
                                    Oczywiście, brak argumentów merytorycznych i atak personalny. W ten sposób nie chce mi się z tobą dyskutować. Jak chcesz przyjmowac kanbali to ich przyjmuj, nie zdziw się tylko, że prędzej czy później Cię zjedza.

>
                                    > NIE.
                                    >
                                    > naszym obowiazkiem jest pomagac im tam na miejscu, a nie tysiace kilomentrow od
                                    > nich.
                                    >

Dokładnie. Już uchodzcow, na razie w okolicznych państwach są miliony, mamy ich wszystkich przyjąć?

> PS. Dlaczego bratnie, bogate i sasiedzkie kraje - Arabia Saudyjska i Kuwejt ich
                                    > nie przyjmuja ?
                                    • feministkapl Re: NIE. 12.09.15, 19:07
                                      wy, zestrachane robaki, to sie jedynie o wlasna doope boicie, nic wiecej!

• hansii belkotko - na wiecej cie nie stac ? 12.09.15, 19:14
                                        feministkapl napisała:
                                        > wy, zestrachane robaki, to sie jedynie o wlasna doope boicie, nic wiecej!

belkotko - na wiecej cie nie stac ?
                                        - tylko as, usual, na obrazanie ludzi ?

Nie nie boimy sie, nie chcemy tylko Muzulkow. Ty sobie ich wez - skoro wzielabys nawet kannibali

- a my wezmiemy Chrzescijan

• feministkapl Re: belkotko - na wiecej cie nie stac ? 12.09.15, 19:28
                                          o, i sie jeszcze obraza ze go strachliwym robakiem nazywam!

A na jakie to imie, myslisz ze, zaslugujesz z taka postawa?!

O tobie wiedzialam ze moralnosc masz cuchnaca, a z Mony katoliczka jak z koziej doopy traba wyszlo tu dzis jak na dloni.

Po pokute marsz, robaki!
                                          • mona.blue Re: belkotko - na wiecej cie nie stac ? 12.09.15, 19:39
                                            feministkapl napisała:

>
                                            >
                                            > O tobie wiedzialam ze moralnosc masz cuchnaca, a z Mony katoliczka jak z koziej
                                            > doopy traba wyszlo tu dzis jak na dloni.
                                            >
                                            Dlaczego mam przyjmować do mojego kraju ludzi, którzy w swojej tzw. religii, bo w istocie to system polityczny, ideologią totalitarną, maja hasła zabijania niewiernych?
                                            > Po pokute marsz, robaki!
                                            • feministkapl Re: belkotko - na wiecej cie nie stac ? 12.09.15, 23:56
                                              > Dlaczego mam przyjmować do mojego kraju ludzi, którzy w swojej tzw. religii, bo
                                              > w istocie to system polityczny, ideologią totalitarną, maja hasła zabijania ni
                                              > ewiernych?<

A zapytalas juz o to ksiedza w tej swojej wspolnocie?! Zrob to!

Jesli madry to, moze ci wyjasni ze taka postawa sama nie robisz niczego innego jak to o co sie ich czepiasz !

.. bo ja juz nie mam sily do tlumaczenia...m.
                                          • hansii i nadal belkotko - na wiecej cie nie stac ? 12.09.15, 19:41
                                            feministkapl napisała:
                                            > o, i sie jeszcze obraza ze go strachliwym robakiem nazywam!

nie , skad, wiem , ze to bylo nie do mnie :)

> O tobie wiedzialam ze moralnosc masz cuchnaca,

- sloohaj, Clara - to jak w koncu z tym naszym seksikiem ?

PS. masz za meza jakiegos Muzulka ?

- to sie nie przejmuj, Clara, w nocy allah spi - to nie widzi :)

• mona.blue Re: belkotko - na wiecej cie nie stac ? 12.09.15, 19:35
                                          No właśnie, my weźmiemy chrześcijan, a Ty muzułmanów, jak Ci tak zależy.
                                          Zresztą Polska przyjmuje imigrantów z Ukrainy, z Wietnamu - dlaczego to się przemilcza.
                                          • duchswiety6 Re: belkotko - na wiecej cie nie stac ? 12.09.15, 19:49
                                            mona prawda jest taka - że aby pomóc innym pierw trzeba sobie,a jak jest u nas każdy wie.
                                            I nie mam tu na myśli wartości materialnych.
                                            Dojdzie do eskalacji jak to jest w innych krajach.
                                            • duchswiety6 Re: belkotko - na wiecej cie nie stac ? 12.09.15, 19:53
                                              i ja mam na to generalnie wyjepane jak głupi to niech się pozabijają z tym,że ja osobiście nie mam ochoty na to patrzeć.Ale zdaje się,że istnieją jakieś psychole,które zdają sobie z tego sprawę doprowadzając do tej sytuacji.
                                              • duchswiety6 Re: belkotko - na wiecej cie nie stac ? 12.09.15, 19:54
                                                masz tutaj swoje he he logiczne argumenty.

dobranoc
                            • hansii no to smialo: - jak z tym milosierdziem ? 12.09.15, 18:25
                              Islamu ?
                              Moze miast ciaglego odbijania pileczki przejdziesz do konkretow?

1. Chrzescijanstwo mialo swoje ciemne okresy, ale od jakichs 200-tu lat odcielo sie od nich...

2. A Islam - religia stworzona dla pasterzy, po okresie swiatlosci w wiekach srednich (kalifat Grenady w Hiszpanii) pograzyl sie w ciemnocie.

3. Islam mowi o solidarnosci "Braci w Wierze"...
                              Dlacze bogate Arabia saudyjska i Kuwejt nie przyjmuja uchodzcow - "Braci w Wierze"...
                              - tylko zwalaja ich do nas ?
                    • hansii to ty sie tu kompromitujesz, femi 12.09.15, 18:08
                      feministkapl napisała:
                      > Rany, jak ty sie tu kompromitujesz Mona.

to ty sie tu kompromitujesz.
                      a twoja zarozumialosc jeszcze dodaje tej kompromitacji pikanterii :)
    • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 00:28
      Czyli te bluzgi to jednak pod określonym adresem były?
      • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 12:23
        czy ty w ogole myslisz?! .. zastanawiam sie..
    • duchswiety6 Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 20:16
      gdybyś stanęła ze swoim oprawcą nie myślałabyś o nadstawianiu policzka tylko nadstawiłabyś piąstkę.
      Pożyteczną rzeczą w biblii jest to że chrześcijanie dostali wskazówki jak nie doprowadzać do takich sytuacji.
      Bardzo mądra książka,osoba którą ją pisała znała na wylot ludzką naturę wraz z jej wszystkimi normalnymi/patologicznymi zachowaniami.
    • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 12.09.15, 23:39
      Nie piszcie, nie czytam, nie interesuje mnie temat, nie interesują mnie wasze babskie dylematy. Na koniec chciałbym link z Youtube.com ale nie mogę wkleić z telefonu. Dla tych którzy chcą wbić : die spätzündler live is life , song z filmu.
      Wyłączam się z wątku.
      Kardiolog
      • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 13.09.15, 00:10
        O tak, piekny popis rasizmu i homofobii kobiety ktora obnosi sie ze swoim falszywym chrzescijanstwem...

A z dobrych wiadomosci dzis to ze wlasciwy czlowiek wygral dzis wybory na lidera partii pracy w UK - wiec, ida zmany!!!

Neo-liberalisci drzyjcie! ;))
        • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 13.09.15, 00:20
          Feministkapolska badz tak laskawa i przestań pisać w tym wątku bo mimo odwieszenia powiadamiania wciąż dostaje info o nowych wpisach. Załóż sobie inny wątek i tam rozmawiaj ze swoją koleżanką jedną czy drugą. Zrozumiałeś moją prośbę? I nie uwlaczaj kobietom bo nóż w kieszeni się otwiera!!!
          Bez odbioru
          Kardiolog
          • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 13.09.15, 02:18
            Feministka ci przeszkadzac w czyms zaczela?

To dopiero wyobraznia bujna! A tak plules tak na homofobow tam wyzej, i co teraz? Zal ci sie ich zrobilo?
            • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 13.09.15, 02:44
              termin odpowiedni to 'ksenofobia', poprawiam!
              • duchswiety6 Re: Wątek dla Magdy G 13.09.15, 09:20
                i jak zwykle najmądrzejsza wie wszystko najlepiej - w swojej mądrości nie rozróżnia obawy od strachu.
                Ale nie dziwi mnie to - większość ma problemy z analizą np. złość a żal :D
                Taka swoista ślepota - męcząca na dłuższą metę.
                No i te ego pod sufit he he.
                • feministkapl Re: Wątek dla Magdy G 13.09.15, 12:25
                  Dzis w Krakowie marsz przeciwko rasizmowi i ksenofofii - rozumiem wiec ze cichutko bedzie dzis na forum ;))
    • mona.blue Re: Wątek dla Magdy G 13.09.15, 00:51
      Bóg jest miłosierny, więc pewnie i my powinniśmy być miłosierni dla wszystkich.
      • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 15.09.15, 00:47
        Zapewne.
        A propos Madzi, widziałem ja na stronach die Weltu. Niepotrzebnie tylko podpisuje się niemieckimi Nickami ani ale poza tym ok= rozwija sie jezykowo😊
        Kardiolog
        • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 15.09.15, 10:32
          I jeszcze jedno Madziu na koniec. Pamiętaj o swoim Ip pisząc na niemieckiej ziemi..
          Tyle ode mnie. Dobrego życia oraz czegokolwiek sobie życzysz.
          To ostatni do Ciebie założony przeze mnie wątek. Być może i mnie zdarzy się skomentować jakiś wpis na forum lub pod artykułem (założę nowego nicka), komentarz będzie odnosił się jednak do istoty problemu i mojego osobistego poczucia obowiązku i z Twoją ciągłą obecnością na forum nie będzie miał cokolwiek wspólnego. Mimo wszystko jest to forum publiczne gdybyście Ty i Ewa B zapomniały.
          Gdyby były błędy we wpisach nie widzę powodu by je poprawiać i dbać o jakość języka polskiego. Niby dlaczego patrząc o ohydzie prezentowanej w Pl czy wulgarnosci choćby na Cafe.
          Kłaniam się,
          Kardiolog
          Ps a skoro mowa jeszcze o jakości pisania to i słówko ode mnie: postaraj się wyrzucić ze swojej niemieckiej pisowni (jeśli musisz oczywiście pisać) "..., dass...." Traci Grundstufe bzw.polska konstrukcja zdania.
          • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 15.09.15, 12:07
            No Madziu, że już wszystko sobie wyjasnilismy i pogrzebalismy ostatnie mosty. A teraz skup się na koniec: jeśli zobaczę że twoja kochanka Ewka B próbuje tak pisać żebym ja rozumiał że o mnie chodzi cel kutaphone. Ba, będziesz jej wtorowala w rozmowach na MOJ temat możesz być pewna przełamie za chwilę założoną blokadę na moje Ip i nareszcie Cię przedstawię na forum. Skury wysynstwo? Nie, operuje tylko Twoimi i Ewy B metodami. Nie powinny Was dziwić.
            Tak to wszystko. Czy wrócę? oczywiście, by sprawdzić czy chcesz. Być przedstawiona na forum.
            Kłaniam się
            Kardiolog
            • kardiolog Re: Wątek dla Magdy G 15.09.15, 12:07
              Cel=vel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka