caorle 22.09.04, 20:37 gdzie teraz siedzicie a ja idę na chwilę opiszcie chcę Was sobie wyobrazić chyba, że się wstydzicie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krish Re: opiszcie miejsce IP: 62.233.233.* 22.09.04, 20:45 jaskinia hermita zielone sciany bimber w destylarce powoli bulgocze ognisko sie pali i te cienie na scianach jaskini Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: opiszcie miejsce 22.09.04, 20:47 czyje cienie? czy zwierząr gospodarskich czy niewolnic...? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: opiszcie miejsce 22.09.04, 20:51 no, widzisz Krishku że się wstydzą...? :-))) a u mnie nawet ogniska nie ma nie mówiąc już o bimbrze Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: opiszcie miejsce 22.09.04, 20:56 cieplutko jest u Ciebie i milutko tylko ten zielony kolor...zmienię go na inny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogr ogr opisuje.. IP: *.aster.pl 22.09.04, 21:11 Ogr ma malenkie mieszkanko. Sciany pomarańczowe i zielone i zegar z kukułką. ogr ma tez przy sobie buteleczkę whisky którą popija bo dzis jest mu strasznie smutno. Skonczyło sie lato i skończyło sie coś duzo bardziej ważnego.. Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: ogr opisuje.. 22.09.04, 21:13 oj ogr takie życie, takie życie inni wynajmują a ty masz swoje mieszkanko, widzisz jest dobrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: opiszcie miejsce IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.09.04, 21:41 Tysiace papierow i papierkow, co wazniejsze przylepione do sciany zzoklej od nikotyny, dywan nasiakniety kroplami kawy, roznych trunkow i popiolem papierosowym...smierdzi jak w spelunie. Ale lubie ten zapach, zmieszany z super odorem moich skarpetek...czuje sie jak u siebie w domu. I ten kurz, wszedzie kurz... Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Rybie -OT 22.09.04, 22:05 Ojoj Rybie al ekonkurencja ci się szykuje!! serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2297478.html ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Rybie -OT IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.09.04, 22:11 Dobrze, dobrze...malo nas jest, kaza po nocy jezdzic dwoma autobusami naraz. Nie jest to latwe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malvvina poza domem 22.09.04, 22:46 u przyjacioki : pokoik jej dzieci do lekcji, biurka dwa, komputer i szafa. Dzieciary spia. Ja stukam. pije kawe. Zaraz lece plotkowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aksjomat Re: opiszcie miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 22:47 Ten opis nie wiedzieć czemu:)) kojarzy mi się z opisem pokoju detektywa Philipa Marlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: opiszcie miejsce IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.09.04, 23:15 Czy on byl jest dobrym detektywem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: opiszcie miejsce IP: *.dialup.mindspring.com 22.09.04, 22:56 Siedze w pokoju z widokiem na brzoze, za brzoza plynie stumien, za strumieniem jest las, za lasem czerwona stodola, za stodola gora, za gora miasteczko, za miasteczkiem autostrada prosto do Nowego Yorku, a w NY to wiesz - drapacze, za drapaczami Ameryka, za Ameryka Ocean, za Oceanem Azja, widac Himalaje, a dalej matuszka Rosija, a dalej to juz Krakow....O! widze Cie Karolka, robie pa pa do Ciebie.. i pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: opiszcie miejsce 22.09.04, 22:58 fajnie opowiadasz Luty wszystko to sobie wyobraziłam świat jest mały :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: opiszcie miejsce IP: *.dialup.mindspring.com 22.09.04, 23:00 Do uslug Karolciu... Odpowiedz Link Zgłoś
otryt Re: opiszcie miejsce 24.09.04, 01:01 Cisza, wszyscy spia. Stuletni zegar z wahadlem tyka regularnie. Z komputera leci cichutko z radia internetowego muzyka irlandzka i celtycka. Popijam herbate z cytryna, po raz pierwszy w tym roku grzeje kaloryfer. Wlaczylem, aby sprawdzic czy dobrze dziala. Jest milo i cieplo. Sciany biale, meble z lat 20- tych w kolorze mahoniu, odnawiane wlasnorecznie przed laty. Polki wlasnej roboty w tym samym kolorze, na nich sporo roznych ksiazek, zawsze czytam kilka ksiazek jednoczesnie. Po pracowitym dniu lubie taki relaks. Nie lubie sie klasc bez chwili relaksu. Czesto ogladam w akademickiej telewizji naukowej przed snem codzienny wyklad. Polecam: www.atvn.pl Dzis rano wstane jako pierwszy. Dobranoc otryt Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: opiszcie miejsce 24.09.04, 08:35 Papiery, segregatory, olowki, markery, ale po lewej widze przeszklona sciane, a za nia maly park z bukami i lipami. Miut. ale nie pelen bo swiatlo jest sztuczne w pomieszczeniu. po prawej wielka mapa Europy, na przeciw cala brojlernia z niby udomowionymi boxami i rzedem ekranow. Przede mna ulubiony granatowy kubek z nieistniejacego juz banku handloBanku (a taki byl ładny, a teraz jest amerykańsky) z pysznym esspresso i mnostwem spienionego mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: opiszcie miejsce 24.09.04, 10:20 otryt napisał: > Stuletni zegar z wahadlem tyka regularnie. ooo to ciekawe zegar stojący, wiszący, kominkowy, inny? niemiecki? secesyjny, eklektyczny (na wiek jego zważywszy)? Sciany biale, meble z lat 20- > tych w kolorze mahoniu, odnawiane wlasnorecznie przed laty. to jeszcze ciekawsze bo u mnie (choć nie tutaj, gdzie siedzę w tej chwili), też stare meble, ale starsze i też własnoręcznie odnawiane, serwantka, szafa, sekretera - okleinowane czereśnią i mahoniem właśnie... gwoli ścisłości dodam, że płomienistym, hehe I - uprzedzam dowcipnisi: nie, te meble to nie jest późne rokokoko;) a Ludwik Filip snobistycznie, co? to jakieś Twoje zainteresowania, te zegary i meble? Odpowiedz Link Zgłoś
otryt Re: opiszcie miejsce 27.09.04, 20:48 > zegar stojący, wiszący, kominkowy, inny? niemiecki? secesyjny, eklektyczny Wiszący o pięknym, głębokim dźwięku. Kupiony we Lwowie na początku wieku. Przeżył dwie wojenne przeprowadzki. To prezent od babci. Dawniej nakręcał go tylko dziadek. Niesamowite było to, ze gdy umarł, w tym samym dniu urwało się wahadło. Leżał ileś tam lat nieużywany. Gdy go dostaliśmy, długo szukaliśmy zegarmistrza, który podjąłby się naprawy. W końcu znalazłem złotą rączkę, która go ożywiła. Nie wiem dlaczego, ale dziś nakręcam go znowu tylko ja? Czasem, gdy stanie, bo zapomnę go nakręcić, robi mi się jakoś nieswojo. > to jakieś Twoje zainteresowania, te zegary i meble? Nic z tych rzeczy, tak wyszło przypadkiem. Gdy kończyła się komuna trzeba się było jakoś umeblować. Nie uśmiechało mi się stać tygodniami w kolejkach pod sklepem meblowym, sprawdzać się na społecznej liście kolejkowej, aby kupić meblościankę nasyconą formaldehydem i trującą przez 20 lat. Zebraliśmy różne stare meble, truliśmy naftą w strzykawce korniki w ich małych norkach, do tego trochę szpachlówki, szlifowania, lakierowania, uzupełniania brakujących elementów. Muszę przyznać, że pod koniec bardzo mnie to wciągnęło. Caorle pisała o obrazach malowanych przez najbliższych i tworzących klimat wnętrza, w którym mieszka. U mnie jest podobnie. Moje wszystkie dzieci pięknie malują. Ich obrazy, grafiki i linoryty oraz figurki zrobione z masy solnej zdobią nasze mieszkanie. Co jakiś czas zmiana wystawy, stare rysunki idą do archiwum a te dojrzalsze na ściany.:-) otryt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: opiszcie miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:02 Polnocno-zachodni rog pokoju (przyjmujac ze na prawo od wejsca jest zachod, a po lewej wschod). Po prawej mini wieza zamiast keyboardu, po lewej antyrama z planem paryza i miniaturami plakatow z paryskich spektakli (przedwojennych zdaje sie). Do wpol okna spuszczona wiklinowa zaslona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: opiszcie miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:07 Ups, replay (release version) pomylily mi sie strony Polnocno-zachodni rog pokoju (przyjmujac ze po lewej od wejsca jest zachod, a na prawo wschod). Po prawej mini wieza zamiast keyboardu, po lewej antyrama z planem paryza i miniaturami plakatow z paryskich spektakli (przedwojennych zdaje sie). Do wpol okna spuszczona wiklinowa zaslona. Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: opiszcie miejsce 24.09.04, 10:26 Stare prawie antyczne biurko ( jakies 20 lat ma ) ale je tak stasznie lubie ze nie przeszkadza mi iz nie pasuje do wystroju pokoju. Za mna meble,ktore staram sie zastapic regalami, gdyz chce by z tego pokoju zrobilo sie male biuro/pracownia. Z lewej ( prawie oparta na nim ) jest kaloryfer i oczywiscie okno,za ktorym widze glowna ale jakze senna ( male miasteczko) ulice i dom mojej matki.Za oknem jest spokojnie,zielono i slonecznie :-) Z prawej strony jest zegar z kukulka na scianie ( tez nie pasuje do mebli) ale to jest "ulubiony zegar"mojego meza....Przed moim biurkiem stoi kanapa ,ktora jest tak wysoka ze do polowy zakrywa moj monitor, co oczywiscie znaczy ze z "tamtej" strony nie widac mojegobiurka :-) jest tez fotel i stol, na ktorym w tej chwili lezy parenascie dyskow i puzzle .W kacie po lewej stoi biurko z komputerem mojego meza. Jest tam strasznie ciemno, wiec jesli czasem tam siadam ( robiac "projekty") musze zaraz zaswiecic swaitlo :-(.... na przeciwko mnie jest przejscie do drugiej polowy pokoju( wiecie zamiast drzwi miedzy dwoma pokojami tutaj te drzwi zlikwidowali i jest takie szeeeerokie przejscie laczace te dwa pokoje). W tamtym pokoju widze kanape,stol na ktorym stoi od wczoraj lampka po winie od meza ( moze ktos to posprzata ? hihi)No i drzwi do przedpokoju. lubie moj kacik. jest tu najjasniej i najcieplej -najprzytulniej w calym pokoju.Lubie sobie tu posiedziec i odprezey zanim ta cala dzieciarnia wpadnie do domu ... no a od meza mam spokoj gdy on tez chce na kompa isc :-) Pozdrawiam noie Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: opiszcie miejsce 24.09.04, 10:52 hmm.. przede mna monitor, taki czarny, ladny, za mna radio, male, bylejakie, jakas nagroda, z lewej strony jakies 4 metry ode mnie, regulator klimatyzacji, z prawej strony duze okno i sliczny widok na ulice i na male domki, i cisza i spokoj, czasami mniej czasami wiecej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: opiszcie miejsce 24.09.04, 19:49 no to macie mnie: Na ścianie na przeciwko wielki obraz namalowany przez mego syna "pies bez uszu".Pod obrazem wysoka komoda a na niej żyrafa i świeczniki bez świec i różne trunki. Przed nią stół własnej roboty - kolor ciemny(stary stół zrobiony przez ojca mego męża) Krzesła 4. Lampa nad stołem metal. Na ścianie przy mnie po prawej stronie obraz namalowany przez moją mamę. Za mną stara szafa z Koła. A po lewej widoczna sypialnia z narzutą uszytą włąsnoręcznie ze ścierek z IKEI. I dużo obrazów. I ściany oliwka i białe i lekkobrązowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olina2 Re: opiszcie miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 09:57 Za komputerm, czyli przede mną na scianie dwie maleńkie płaskrzeżbi w ramkach, przedstawiające smoki chińskie (nawet widać rzęsy). Po prawej drugi stól, ogromny, gdzie pracuję. Na nim teraz leży wśród papierów kot Bobek . Za stołem na ścianie obraz mojego kumpla Starowiejskiego ( nie ten Starowiejski), obok wielka biblioteka. Po prawej druga biblioteka i na ścianie obok nad sprzętem tv itd. wiszą obrazy stare, nowe i z podróży. Dalej ogromne okno z widokiem na drzewa. Na oknie akwarium z żółwiami Mysią i Rudolfem, obok klatka chomika Benia. Koło okna stary fotel na którym leży następny kot Koko. Dalej przestronne przejście do jadalni i kuchni.Obok wejścia stara komoda nad nią kryształowe lustro. Są jeszcze dwie kanapy stolik do kawy. Jeden kot Becia zwiał bo mu wlałam, nasikał w garderobie, bydlę. Odpowiedz Link Zgłoś
glassempire Re: opiszcie miejsce 25.09.04, 12:58 Przede mna (procz monitora) scianka na ktorej poprzypinane sa rozne szpargaly (rachunki, numery telefonow, info, wizytowka taxi, zegarek na reke meski, swinskie zdjecia) oklejona pasiasta tapeta (niebiesko-kremowy z greckim szlaczkiem), na biurku artystyczny nielad z ktorego wylania sie stojak na materialy biurowe (niebieski) wypelniony po brzegi, notes "Zywiec" (prezent z pubu tescia corki) i pojedyncze kartki w/w z notatkami o rezerwacji lotow, czarny notes z telefonami, telefon itself, stojak na listy a w nim wszystko oprocz tego do czego jest przeznaczony (lacznie ze stara podkladka pod myszke ktorej nie uzywam bo mam myszke optyczna), w rogu biurka CD z programami i 2 paczki dyskietek. Po lewej stronie polka - partycja miedzy pokojem "telewizyjnym" a kuchnia (lacznie 8 m dlugosci) a na niej kwiaty doniczkowe (8sztuk) i lwia czesc mojej kolekcji swinskich figurek i drewnianych naczyn. Lampa z soli - pamiatka z Wieliczki. Po prawej dwa fotele na ktorych siedzi moj syn i malzon - ogladaja Discovery. Za plecami mam okno a na nim jeszcze kilka roslinek. Na calej dlugosci sciany (az do rogu w ktorym jest sprzet audiowizualny) polki z ksiazkami. Podobnie za fotelami po prawej stronie duze ksiazki, albumy, encyklopedie itp. Syfu troche ale jestem przed generalnym remontem - podlogi, sciany itp i zakupem nowych mebli wiec sie nie przejmuje. Komp pojdzie do wneki w sypialni a w miejscu gdzie siedze bedzie maly barek a'la pub. Tak dla atmosfery. Obecnie atmosfery dostarcza tlukaca sie jak nieboskie stworzenie 20-letnia pralka Hotpoint (ma drzwi nieszczelne wiec trzeba je pustakiem przytrzymywac wtedy nie mozna zamknac drzwi do utility i stoja na osciez otwarte) ktorej zywot powoli dobiega konca. Drzwi do suszarki przytrzymujemy cegami Burdizzo do kastrowania bydla (serio!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etta Re: opiszcie miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:10 tak jak Krish w jaskini ale Platona Odpowiedz Link Zgłoś