Dodaj do ulubionych

opiszcie miejsce

22.09.04, 20:37
gdzie teraz siedzicie

a ja idę na chwilę

opiszcie
chcę Was sobie wyobrazić
chyba, że się wstydzicie
:-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: krish Re: opiszcie miejsce IP: 62.233.233.* 22.09.04, 20:45
      jaskinia hermita

zielone sciany

bimber w destylarce powoli bulgocze

ognisko sie pali

i te cienie na scianach jaskini

• caorle Re: opiszcie miejsce 22.09.04, 20:47
        czyje cienie?

czy zwierząr gospodarskich czy niewolnic...?
        :-))
        • caorle Re: opiszcie miejsce 22.09.04, 20:51
          no, widzisz Krishku że się wstydzą...?
          :-)))

a u mnie nawet ogniska nie ma
          nie mówiąc już o bimbrze
        • Gość: krish Re: opiszcie miejsce IP: 62.233.233.* 22.09.04, 20:51
          cienie swiata
          • caorle Re: opiszcie miejsce 22.09.04, 20:56
            cieplutko jest u Ciebie i milutko

tylko ten zielony kolor...zmienię go na inny
            • Gość: Ogr ogr opisuje.. IP: *.aster.pl 22.09.04, 21:11
              Ogr ma malenkie mieszkanko. Sciany pomarańczowe i zielone i zegar z kukułką.
              ogr ma tez przy sobie buteleczkę whisky którą popija bo dzis jest mu strasznie
              smutno. Skonczyło sie lato i skończyło sie coś duzo bardziej ważnego..
              • caorle Re: ogr opisuje.. 22.09.04, 21:13
                oj ogr
                takie życie, takie życie

inni wynajmują a ty masz swoje mieszkanko, widzisz
                jest dobrze

:-)
    • Gość: ryb Re: opiszcie miejsce IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.09.04, 21:41
      Tysiace papierow i papierkow, co wazniejsze przylepione do sciany zzoklej od
      nikotyny, dywan nasiakniety kroplami kawy, roznych trunkow i popiolem
      papierosowym...smierdzi jak w spelunie. Ale lubie ten zapach, zmieszany z super
      odorem moich skarpetek...czuje sie jak u siebie w domu. I ten kurz, wszedzie
      kurz...
      • procesor Rybie -OT 22.09.04, 22:05
        Ojoj Rybie al ekonkurencja ci się szykuje!!

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2297478.html
        ;)
        • Gość: ryb Re: Rybie -OT IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.09.04, 22:11
          Dobrze, dobrze...malo nas jest, kaza po nocy jezdzic dwoma autobusami naraz.
          Nie jest to latwe :)))
          • malvvina poza domem 22.09.04, 22:46
            u przyjacioki : pokoik jej dzieci do lekcji, biurka dwa, komputer i szafa.
            Dzieciary spia. Ja stukam. pije kawe. Zaraz lece plotkowac.
      • Gość: aksjomat Re: opiszcie miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 22:47
        Ten opis
        nie wiedzieć czemu:))
        kojarzy mi się z opisem pokoju detektywa Philipa Marlowe.
        • Gość: ryb Re: opiszcie miejsce IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 22.09.04, 23:15
          Czy on byl jest dobrym detektywem?
    • Gość: Luty Re: opiszcie miejsce IP: *.dialup.mindspring.com 22.09.04, 22:56
      Siedze w pokoju z widokiem na brzoze, za brzoza plynie stumien, za strumieniem
      jest las, za lasem czerwona stodola, za stodola gora, za gora miasteczko, za
      miasteczkiem autostrada prosto do Nowego Yorku, a w NY to wiesz - drapacze, za
      drapaczami Ameryka, za Ameryka Ocean, za Oceanem Azja, widac Himalaje, a dalej
      matuszka Rosija, a dalej to juz Krakow....O! widze Cie Karolka, robie pa pa do
      Ciebie.. i pozdrawiam...
      • caorle Re: opiszcie miejsce 22.09.04, 22:58
        fajnie opowiadasz Luty

wszystko to sobie wyobraziłam
        świat jest mały
        :-)
        • Gość: Luty Re: opiszcie miejsce IP: *.dialup.mindspring.com 22.09.04, 23:00
          Do uslug Karolciu...
    • otryt Re: opiszcie miejsce 24.09.04, 01:01
      Cisza, wszyscy spia. Stuletni zegar z wahadlem tyka regularnie. Z komputera
      leci cichutko z radia internetowego muzyka irlandzka i celtycka. Popijam
      herbate z cytryna, po raz pierwszy w tym roku grzeje kaloryfer. Wlaczylem, aby
      sprawdzic czy dobrze dziala. Jest milo i cieplo. Sciany biale, meble z lat 20-
      tych w kolorze mahoniu, odnawiane wlasnorecznie przed laty. Polki wlasnej
      roboty w tym samym kolorze, na nich sporo roznych ksiazek, zawsze czytam kilka
      ksiazek jednoczesnie. Po pracowitym dniu lubie taki relaks. Nie lubie sie klasc
      bez chwili relaksu. Czesto ogladam w akademickiej telewizji naukowej przed snem
      codzienny wyklad. Polecam:

www.atvn.pl

Dzis rano wstane jako pierwszy.

Dobranoc
      otryt
      • ivek Re: opiszcie miejsce 24.09.04, 08:35
        Papiery, segregatory, olowki, markery, ale po lewej widze przeszklona sciane, a
        za nia maly park z bukami i lipami.

Miut. ale nie pelen bo swiatlo jest sztuczne w pomieszczeniu.

po prawej wielka mapa Europy, na przeciw cala brojlernia z niby udomowionymi
        boxami i rzedem ekranow.
        Przede mna ulubiony granatowy kubek z nieistniejacego juz banku handloBanku (a
        taki byl ładny, a teraz jest amerykańsky) z pysznym esspresso i mnostwem
        spienionego mleka.
      • iwan_w Re: opiszcie miejsce 24.09.04, 10:20
        otryt napisał:

> Stuletni zegar z wahadlem tyka regularnie.

ooo
        to ciekawe
        zegar stojący, wiszący, kominkowy, inny? niemiecki? secesyjny, eklektyczny (na
        wiek jego zważywszy)?

Sciany biale, meble z lat 20-
        > tych w kolorze mahoniu, odnawiane wlasnorecznie przed laty.

to jeszcze ciekawsze
        bo u mnie (choć nie tutaj, gdzie siedzę w tej chwili), też stare meble, ale
        starsze i też własnoręcznie odnawiane, serwantka, szafa, sekretera -
        okleinowane czereśnią i mahoniem właśnie... gwoli ścisłości dodam, że
        płomienistym, hehe

I - uprzedzam dowcipnisi: nie, te meble to nie jest późne rokokoko;)
        a Ludwik Filip
        snobistycznie, co?

to jakieś Twoje zainteresowania, te zegary i meble?

• otryt Re: opiszcie miejsce 27.09.04, 20:48
          > zegar stojący, wiszący, kominkowy, inny? niemiecki? secesyjny, eklektyczny

Wiszący o pięknym, głębokim dźwięku. Kupiony we Lwowie na początku wieku.
          Przeżył dwie wojenne przeprowadzki. To prezent od babci. Dawniej nakręcał go
          tylko dziadek. Niesamowite było to, ze gdy umarł, w tym samym dniu urwało się
          wahadło. Leżał ileś tam lat nieużywany. Gdy go dostaliśmy, długo szukaliśmy
          zegarmistrza, który podjąłby się naprawy. W końcu znalazłem złotą rączkę, która
          go ożywiła. Nie wiem dlaczego, ale dziś nakręcam go znowu tylko ja? Czasem, gdy
          stanie, bo zapomnę go nakręcić, robi mi się jakoś nieswojo.

> to jakieś Twoje zainteresowania, te zegary i meble?

Nic z tych rzeczy, tak wyszło przypadkiem. Gdy kończyła się komuna trzeba się
          było jakoś umeblować. Nie uśmiechało mi się stać tygodniami w kolejkach pod
          sklepem meblowym, sprawdzać się na społecznej liście kolejkowej, aby kupić
          meblościankę nasyconą formaldehydem i trującą przez 20 lat. Zebraliśmy różne
          stare meble, truliśmy naftą w strzykawce korniki w ich małych norkach, do tego
          trochę szpachlówki, szlifowania, lakierowania, uzupełniania brakujących
          elementów. Muszę przyznać, że pod koniec bardzo mnie to wciągnęło.

Caorle pisała o obrazach malowanych przez najbliższych i tworzących klimat
          wnętrza, w którym mieszka. U mnie jest podobnie. Moje wszystkie dzieci pięknie
          malują. Ich obrazy, grafiki i linoryty oraz figurki zrobione z masy solnej
          zdobią nasze mieszkanie. Co jakiś czas zmiana wystawy, stare rysunki idą do
          archiwum a te dojrzalsze na ściany.:-)

otryt

• Gość: wypierdek mamuta Re: opiszcie miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:02
      Polnocno-zachodni rog pokoju (przyjmujac ze na prawo od wejsca jest zachod, a
      po lewej wschod). Po prawej mini wieza zamiast keyboardu, po lewej antyrama z
      planem paryza i miniaturami plakatow z paryskich spektakli (przedwojennych
      zdaje sie). Do wpol okna spuszczona wiklinowa zaslona.
      • Gość: wypierdek mamuta Re: opiszcie miejsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:07
        Ups, replay (release version) pomylily mi sie strony

Polnocno-zachodni rog pokoju (przyjmujac ze po lewej od wejsca jest zachod, a
        na prawo wschod). Po prawej mini wieza zamiast keyboardu, po lewej antyrama z
        planem paryza i miniaturami plakatow z paryskich spektakli (przedwojennych
        zdaje sie). Do wpol okna spuszczona wiklinowa zaslona.
    • noie Re: opiszcie miejsce 24.09.04, 10:26
      Stare prawie antyczne biurko ( jakies 20 lat ma ) ale je tak stasznie lubie ze
      nie przeszkadza mi iz nie pasuje do wystroju pokoju. Za mna meble,ktore staram
      sie zastapic regalami, gdyz chce by z tego pokoju zrobilo sie male
      biuro/pracownia. Z lewej ( prawie oparta na nim ) jest kaloryfer i oczywiscie
      okno,za ktorym widze glowna ale jakze senna ( male miasteczko) ulice i dom
      mojej matki.Za oknem jest spokojnie,zielono i slonecznie :-) Z prawej strony
      jest zegar z kukulka na scianie ( tez nie pasuje do mebli) ale to
      jest "ulubiony zegar"mojego meza....Przed moim biurkiem stoi kanapa ,ktora jest
      tak wysoka ze do polowy zakrywa moj monitor, co oczywiscie znaczy ze z "tamtej"
      strony nie widac mojegobiurka :-) jest tez fotel i stol, na ktorym w tej chwili
      lezy parenascie dyskow i puzzle .W kacie po lewej stoi biurko z komputerem
      mojego meza. Jest tam strasznie ciemno, wiec jesli czasem tam siadam (
      robiac "projekty") musze zaraz zaswiecic swaitlo :-(.... na przeciwko mnie jest
      przejscie do drugiej polowy pokoju( wiecie zamiast drzwi miedzy dwoma pokojami
      tutaj te drzwi zlikwidowali i jest takie szeeeerokie przejscie laczace te dwa
      pokoje). W tamtym pokoju widze kanape,stol na ktorym stoi od wczoraj lampka po
      winie od meza ( moze ktos to posprzata ? hihi)No i drzwi do przedpokoju.
      lubie moj kacik. jest tu najjasniej i najcieplej -najprzytulniej w calym
      pokoju.Lubie sobie tu posiedziec i odprezey zanim ta cala dzieciarnia wpadnie
      do domu ... no a od meza mam spokoj gdy on tez chce na kompa isc :-)
      Pozdrawiam
      noie
    • j_ar Re: opiszcie miejsce 24.09.04, 10:52
      hmm.. przede mna monitor, taki czarny, ladny, za mna radio, male, bylejakie,
      jakas nagroda, z lewej strony jakies 4 metry ode mnie, regulator klimatyzacji,
      z prawej strony duze okno i sliczny widok na ulice i na male domki, i cisza i
      spokoj, czasami mniej czasami wiecej ;)
    • caorle Re: opiszcie miejsce 24.09.04, 19:49
      no to macie mnie:

Na ścianie na przeciwko wielki obraz namalowany przez mego syna "pies bez
      uszu".Pod obrazem wysoka komoda a na niej żyrafa i świeczniki bez świec i różne
      trunki.
      Przed nią stół własnej roboty - kolor ciemny(stary stół zrobiony przez ojca
      mego męża) Krzesła 4. Lampa nad stołem metal.
      Na ścianie przy mnie po prawej stronie obraz namalowany przez moją mamę. Za mną
      stara szafa z Koła. A po lewej widoczna sypialnia z narzutą uszytą
      włąsnoręcznie ze ścierek z IKEI. I dużo obrazów. I ściany oliwka i białe i
      lekkobrązowe.
      • Gość: olina2 Re: opiszcie miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 09:57
        Za komputerm, czyli przede mną na scianie dwie maleńkie płaskrzeżbi w ramkach,
        przedstawiające smoki chińskie (nawet widać rzęsy). Po prawej drugi stól,
        ogromny, gdzie pracuję. Na nim teraz leży wśród papierów kot Bobek . Za stołem
        na ścianie obraz mojego kumpla Starowiejskiego ( nie ten Starowiejski), obok
        wielka biblioteka. Po prawej druga biblioteka i na ścianie obok nad sprzętem
        tv itd. wiszą obrazy stare, nowe i z podróży. Dalej ogromne okno z widokiem na
        drzewa. Na oknie akwarium z żółwiami Mysią i Rudolfem, obok klatka chomika
        Benia. Koło okna stary fotel na którym leży następny kot Koko. Dalej
        przestronne przejście do jadalni i kuchni.Obok wejścia stara komoda nad nią
        kryształowe lustro. Są jeszcze dwie kanapy stolik do kawy. Jeden kot Becia
        zwiał bo mu wlałam, nasikał w garderobie, bydlę.
        • glassempire Re: opiszcie miejsce 25.09.04, 12:58
          Przede mna (procz monitora) scianka na ktorej poprzypinane sa rozne szpargaly
          (rachunki, numery telefonow, info, wizytowka taxi, zegarek na reke meski,
          swinskie zdjecia) oklejona pasiasta tapeta (niebiesko-kremowy z greckim
          szlaczkiem), na biurku artystyczny nielad z ktorego wylania sie stojak na
          materialy biurowe (niebieski) wypelniony po brzegi, notes "Zywiec" (prezent z
          pubu tescia corki) i pojedyncze kartki w/w z notatkami o rezerwacji lotow,
          czarny notes z telefonami, telefon itself, stojak na listy a w nim wszystko
          oprocz tego do czego jest przeznaczony (lacznie ze stara podkladka pod myszke
          ktorej nie uzywam bo mam myszke optyczna), w rogu biurka CD z programami i 2
          paczki dyskietek. Po lewej stronie polka - partycja miedzy pokojem
          "telewizyjnym" a kuchnia (lacznie 8 m dlugosci) a na niej kwiaty doniczkowe
          (8sztuk) i lwia czesc mojej kolekcji swinskich figurek i drewnianych naczyn.
          Lampa z soli - pamiatka z Wieliczki. Po prawej dwa fotele na ktorych siedzi moj
          syn i malzon - ogladaja Discovery. Za plecami mam okno a na nim jeszcze kilka
          roslinek. Na calej dlugosci sciany (az do rogu w ktorym jest sprzet
          audiowizualny) polki z ksiazkami. Podobnie za fotelami po prawej stronie duze
          ksiazki, albumy, encyklopedie itp. Syfu troche ale jestem przed generalnym
          remontem - podlogi, sciany itp i zakupem nowych mebli wiec sie nie przejmuje.
          Komp pojdzie do wneki w sypialni a w miejscu gdzie siedze bedzie maly barek a'la
          pub. Tak dla atmosfery.
          Obecnie atmosfery dostarcza tlukaca sie jak nieboskie stworzenie 20-letnia
          pralka Hotpoint (ma drzwi nieszczelne wiec trzeba je pustakiem przytrzymywac
          wtedy nie mozna zamknac drzwi do utility i stoja na osciez otwarte) ktorej zywot
          powoli dobiega konca.
          Drzwi do suszarki przytrzymujemy cegami Burdizzo do kastrowania bydla (serio!!!)
    • Gość: etta Re: opiszcie miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:10
      tak jak Krish w jaskini
      ale Platona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka