Gość: wypierdek mamuta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 15:50 A wy co? Nie idziecie ich pozbierac do parku (jesli macie gdzies tam u siebie w poblizu park)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kardiolog Re: les feuilles jaunissent en automne 18.10.04, 15:57 Gość portalu: wypierdek mamuta napisał(a): > A wy co? Nie idziecie ich pozbierac do parku (jesli macie gdzies tam u siebie > w poblizu park)? Czy chodzi o kasztany:)? Tak pytam bo nie wiem:))))))))))) kardiolog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 18:47 *liscie zólkna jesienia (jesli "slowniczek tematyczny francusko-polski" nie klamie) fajne sa jeszcze: le grand ensemble - osiedle mieszkaniowe le téléviseur - telewizor A jak tam l'ameublement* waszego mieszkania? *umeblowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quiestla Re: les feuilles jaunissent en automne* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:42 A gdzie jest ten słownik od le grand ensemble? Bo mnnie wyszło wg innego mądrego słownika, że to termin rownie dobry z zakresu informatyki :( Nie moge spokojnie zbierac lisci jak mi sie wiedza bełta. Chyba co by wypić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:07 U mnie w reku, "Collins Gem Slowniczek tematyczny francusko-polski Barbara I. Christie [wydawnictwo] Delta", na stronie 16 jest to wyrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:31 Tytul oryginalu: 5000 French Words, Barbara J. Christie, Màiri MacGinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:14 Ze go wzielo na francuski... Tez nie wiem. Kasztany juz wyzbieralam - no powiedz wreszcie, o co chodzi...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:24 Juz powiedzialem, popatrz uwaznie na wpis nad twoim, znajdz wszystkie gwiazdki (a szczególnie te w temacie), a wtedy bedziesz juz bardzo blisko od tego, zeby skumac baze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:34 No to ta reszta niestety juz zgnila... Taka pogoda ta jesienna... Zgadlam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:49 Same zagadki: jesien -klimatyczna czy życia jesien? żółkną liście -jak to jesienią czy w sensie starzenia się fiz.,uczuciowego? umeblowanie wnętrz-Niemcy mowią:czy masz wszystkie filizanki w szafie tzn. czy jestes przy zdrowych zmysłach?o to chodzi?,a może jaki nasz nastrój?,a moze kto z nami mieszka?(choc wspolmieszkacz to jednak nie mebel.:)? I najprostsze i przez to trudne-czy ozdobiles swoje mieszkanie suszem? ..więc?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:52 Nawet nie ma kogo zapytac... Szweda sie gdzies ten wypierdek po watkach... Szukac go trzeba, ech... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:56 Nie swirujecie czasem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:58 A po co? Pytamy tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:59 Gość portalu: wypierdek mamuta napisał(a): > Nie swirujecie czasem? Znaczy sie pytanie jest doslowne, nie chodzi o to, ze "warto czasem poswirowac", o nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:03 Aha i jeszcze jedno: jesli mój wpis mial jakies ukryte tresci, to ja ich nie znam (przynajmniej na razie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:05 No to w koncu odpowiedz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:18 Na pytanie czy chodzi o jesienne liscie? No cóz, chodzi o liscie które zólkna jesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:07 Gość portalu: wypierdek mamuta napisał(a): > Aha i jeszcze jedno: jesli mój wpis mial jakies ukryte tresci, to ja ich nie > znam (przynajmniej na razie). Ale jak je znajdziecie (te tresci tajemne, o ile sa), to mi powiedzcie, wtedy bede je znal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 20:31 Przynajmniej wiadomo, ze chodzilo Ci o jesienne, zolknace liscie... Wreszcie... Czyli - zgadlam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:03 Jesli o zwykly susz chodzilo to po co zaciemniałes wypierdku,(o jakze trudno mi Twe imie przez usta przechodzi),tymi wnętrzami i gwiazdkami? ;)Trzeba wprost pytac o ambiente..:))))))Lisci nie zbieram ,dalie tylko wykopalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:17 Ja zaciemnialem? A jesli ci trudno przechodzi, to w takim razie uzywaj pelnego nicka (powinno byc latwiej). "Ambiente"? A co to znaczy "ambiente"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:15 Nie gniewaj sie,jesli urazilam Cię tekstem o nicku, to przepraszam ,nie mialam takiego zamiaru. Mnie naprawdę zmyliło Twoje tlumaczenie o wyszukaniu wszystkich gwiazdek .Stąd te dywagacje ,a nie ze świra. Nie załapałam bazy ot co..:) ambiente-spolszczone niemieckie,(choc moze zniemczone francuskie?) ozn. wnętrze i jego wystroj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:43 Nie wyczailas weza (o skumaniu bazy nie mówiac). Ale to nic. Moze uzywaj zdrobnienia "wypierdusiu"? Dzieki za wytlumaczenie znaczenia slówka "ambiente". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 07:44 le dindon - indyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 08:20 Jeszcze mi sie podoba: le tracteur - traktor Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: les feuilles jaunissent en automne 18.10.04, 16:26 Mam w pobliżu park. Idę pozbierać, jak Ci tak bardzo zależy. A ponieważ nie wiem o co chodzi, pozbieram wszystko, co na drodze, nawet pety, żeby Cię uszczęśliwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:11 qw5 weż gumowe rękawiczki.;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: les feuilles jaunissent en automne 18.10.04, 22:38 tak, rekawiczki:) bo przechodziłem tamtędy z moją sforą. I ona na te "feilles mortes" nas... pozdrawiam jesiennie Mm Niech go tam! Łajdak, myślę, ale człowiek przyjemny. (MZ) www.spreadfirefox.com/?q=user/register&r=15387 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 23:22 Się nie afiszuj bo mandat straż miejska Ci wlepi..;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: les feuilles jaunissent en automne 18.10.04, 23:26 nas...tąpiła, znaczy:DDD W mojej wsi ta straż to...e tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 00:02 Nastąpiła..a to wdepnęłam,juz ktoryś raz w tym wątku cyt.:nie wyczaiłam węża,nie skumalam bazy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 19:17 Hurra, niech zyje czysty swiat!!! Wszystkich ...chyba... uszczesliwisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: les feuilles jaunissent en automne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 15:40 le vélo - rower Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil poison i le poisson IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 15:57 - odpowiednio trucizna i ryba (po angielsku i po francusku - tak mi się skojarzyło przy przeglądaniu słowniczka; a le vélo to fajne słówko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba zona Re: poison i le poisson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 16:01 O kurcze... Ryb sie jeszcze obrazi...;))))) A nie moze byc kurczak, for eksempel ? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: poison i le poisson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 16:54 velo -młody jestes,więc możesz nie pamiętać welocypedów. Ja nie przypuszczałam ,ze to slowo pochodzi z franc. Bardzo ten dindon mi się podoba,jakos dzwonkowato brzmi.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: poison i le poisson IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 17:47 Jesteś tak stara, że pamiętasz jeszcze welocypedy? A poza tym znałem już wcześniej to słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgo Re: poison i le poisson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 20:07 Nie mówi się stara tylko "dojrzała".:)) Nie ,az tak dojrzała jestem,zeby welocypedy pamiętac,Jednak za moich czasów ,więcej czytało się literackich ramot niż teraz,stad łatwiej było o welocyped. A Ty kojarzyleś welocyped z francuskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: poison i le poisson IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 20:35 Nie, nie kojarzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: poison i le poisson IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 20:38 Dopiero przy le vélo wpadło mi to do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 11:37 la publicité - reklama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:39 le jeu - gra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:42 mój nick znowu się zmienił jeszcze wczoraj brzmiał "debil" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:35 le persil - pietruszka (skojarzyło mi się z nazwą proszku do prania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:37 la charcuterie - wędliny, sklep z wędlinami (skojarzyło mi się z angielskim haircut - strzyżenie, ostrzyżenie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:39 la saison des soldes - sezon wyprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:21 la chienne - suka joli(e) - ładny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:22 le poison - trucizna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:36 la poche - torba (kangura) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:38 faires des expériences sur des animaux - robić doświadczenia na zwierzętach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:40 les droits des animaux - prawa zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Fairy Re: Kolejne słówko do nauczenia się na pamięć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:44 jamais de la vie - nigdy w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
piwanna Re: poison i le poisson 13.11.04, 12:56 dlazceo wybraliscie sobie ten obzrydliwy jezyk, no moze on i ladny i kraj pewnie tez, ale Francuzi to najgorszy gatunek ludzi jaki jest, a nie daj boze takiego pracodawce Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: poison i le poisson 13.11.04, 14:04 Piwanna, myślisz, że inni lepsi? Co prawda, nikt inny sobie na prezydenta nie wybrał Czyraka (jak mówi jedna znajoma Francuzka, na którą złego słowa nie powiem), tyle, że to ich sprawa. A swoją drogą współczuję MM Odpowiedz Link Zgłoś
piwanna Re: poison i le poisson 13.11.04, 14:28 olo czy inna gadzina to juz nie istotne jakiej sa narodowosci , ale sam fakt ,ze ktos uzyl tego jezyka na tym zasztytnym forum , jezyka ktorego ja osobiscie delikatnie mowiac nie znosze, a niestety znam i zawsze bede sie z nimi zadawac z racji tych znajomosci, no chyba zebym zaniemowila dnia pewengo Odpowiedz Link Zgłoś