re_ne 08.06.02, 21:19 Wyslalem do Ciebie @, ale moja poczta cos ostatnio chyba strajkuje, wiec moze chwilowo zaczniemy tutaj. Dales mi biale, wiec zaczynam c2-c4 R. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
proo Re: do kwieto 08.06.02, 22:12 Czy Wy nie macie nic lepszego do roboty??? W szachy grać w sobotę???? A potem zostaniecie z piętnem refleksu szachisty korespondycyjnego!? A idźcie się trochę powpisywać w wątkach albo załóżcie jaki nowy bo nie ma co czytać! Co jest leniuchy komputerowe!? proo :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: do kwieto 08.06.02, 22:21 Oj leniuchy, gimnastyka umyslowa :")) Acha, poczte dostalem, tylko nie mialem jakos glowy by odpowiedziec. Ale zaraz sie poprawie :") Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: do kwieto 08.06.02, 22:25 Chyba masz racje Proo! :)), bo nie dosc ze zostanie refleks szachisty to jeszcze korespondencyjnego - wiec zmykam! ...dgzie troche weselej. :)) Rene Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: do kwieto 08.06.02, 22:32 Oj , rene ... Właśnie Kwieto zerwał się ze swoim refleksem (jak to szachista korespondencyjny) i pisze ,że bierze się za pocztę , bo obmyślił ruch a Ty ... Ech! Ci szachiści e-mailowi ... ;-)))))))))))))) Kwieto , załóż nowy wątek! Nic innego Ci nie pozostaje! :-)) pozdrawiam Was proo Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: do kwieto 08.06.02, 22:44 Tak, i kazdy ruch bedzie obwieszczany kolejnym watkiem, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: do kwieto IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.02, 23:12 Wiesz Proo, ...cos jakby przeczowam juz porazke, bo skoro kwieto ma taki refleks - to musi byc z niego nie byle szachista! Rene Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: do kwieto 08.06.02, 23:14 Tak, bo musialem obgadac ruch z Kasparowem :")) Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: do kwieto 08.06.02, 23:24 Chyba się nie doczekam Twojego ruchu , Wasza gra rozwija się w tempie iście szachowym! A co tam! Lecę do łóżeczka. Rano spojrzę na wątek i tak zdążę na następny ruch! Dobranoc , szachiści. proo :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Proo, Re_ne 08.06.02, 23:34 Bo widzisz, ja odpowiedzialem na priva. Ale w sumie mozemy zagrac tutaj, nie ma problemu. Re_ne co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: Proo, Re_ne 08.06.02, 23:37 Oczywiscie ze mozemy za grac tutaj - to jakie zrobiles posuniecie? R. Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Proo, Re_ne 08.06.02, 23:45 re_ne napisał(a): > Oczywiscie ze mozemy za grac tutaj - to jakie zrobiles posuniecie? > R. Czekaj chwilkę , Rene! Kwieto konsultuje się z Kasparowem - pyta czy ruch był na pewno prawidłowy! Aleś niecierpliwy! ;-)) Gracie dopiero ze dwie godziny a Ty chciałbyś już mieć ruch pierwszy przeciwnika! Ech! Ten pośpiech jest nieznośny! proo w śnie. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Proo, Kwieto, Rene 08.06.02, 23:54 To co Proo, nie mozesz zasnac? To nawet bardzo dobrze, bo mamy chociaz jednego zagorzalego kibica, i to jeszcze plci pieknej! Dostalem na priva wiadomosc od Kwieta - zrobil pierwsze smiale posuniecie b7-b6, wiec ja g1-f3 Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Proo, Kwieto, Rene 09.06.02, 00:01 Nie śpię! Liczę na mocne przeżycia płynące z Waszej zaangażowanej gry! Ależ mnie trzęsie z nerwów ... ddrrrrrr.....dddrrrrrr... Co też będzie dalej???? Jaki nagły ruch wykona Kwieto????? proo (cała w nerwach i we śnie :-)) PS. Jakiś "singiel" - nowy wątek! Poczytam w przerwie gry , może się uspokoję. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: Proo, Kwieto, Rene 09.06.02, 00:09 Proo, a czy Ty tez moze grasz w szachy, jesli tak, to moze zagralabys ze zwyciezca, a ten ktory z nas przegra bedzie wowczas kibicowal. Co Ty na to??? Byloby to bardzo ciekawe! :)) Hej! Rene Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Proo, Kwieto, Rene 09.06.02, 00:26 W szachy gram. Jestem jednakże taka szybka .. a i zdenerwowana opieszałością przeciwnika , że zdarzyło mi się wyrzucić szachownicę razem z figurami z drugiego piętra ponieważ tenże przeciwnik zbyt długo medytował! :-))) Chciałbyś , żebym się pozbawiła komputera? Juz lepiej grajcie ze sobą - ja pokibicuję! proo Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Proo, Kwieto, Rene 09.06.02, 00:28 Ej, pograj z nami, bedziemy robic symultane :") Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Proo, Kwieto, Rene 09.06.02, 00:37 Ogralibyście mnie .. z kretesem! :-))))) Lubię wszystko co szybkie i natychmiastowe! Szachy poznałam , bo inni grali a ja chciałam wiedzieć czym to pachnie! Ale grać ..? Nie lubię! To najwstrętniejsza gra jaką znam! fuj! :-(( "Żółwiostwo" szachowe mnie zabija! proo Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Proo, Kwieto, Rene 09.06.02, 00:38 Phi? To moze gra z limitem - jedna minuta na ruch? Ale to jutro Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Proo, Kwieto, Rene 09.06.02, 00:41 Noooooooooo ... to już coś! Dzielnie kibicowałam , co? Wrażenia nie pozwalają mi jeszcze bardziej zasnąć! ;-))) To było emocjonujące! Dobranoc. proo Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: Proo, Kwieto, Rene 09.06.02, 00:31 :)))))))))) A moze tak sprobujesz Proo grac popijajac np nerwosolkiem? :))))) a wczesniej pozamykaj wszystkie okna i pochowaj klamki - to tez chyba sposob Hej! :))) Rene Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: do kwieto 08.06.02, 23:24 Z szachami Kwieto, to tak troche chyba jak z kobietami - najtrudniejszy ten pierwszy krok!, a potem czujesz jak powoli wszystko tracisz, ...ale jest w tym jakas przyjemnosc.. Rene Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: do kwieto 08.06.02, 23:30 re_ne napisał(a): > Z szachami Kwieto, to tak troche chyba jak z kobietami - najtrudniejszy ten > pierwszy krok!, a potem czujesz jak powoli wszystko tracisz, ...ale jest w tym > jakas przyjemnosc.. > > Rene ooooooooooooo! Gra się rozwinęła ... Taaaaaaaaaak , Rene , kobiety są przyjemniejsze od szachów! Takie stwierdzenie w poście szachisty korespondycyjnego to nie banał! Głęboko przemyślane! cha ,cha , cha ... pozdrawiam Cię sennie proo ( z przymrużonym okiem) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne ruch 09.06.02, 00:22 Kwieto, ja tez zrobilem juz ruch, nie wiem czy widziales, i kiedy Ciebie ta gra na dzisiaj juz znuzy - to daj mi znac, zebym niepotrzebnie czekal. g1-f3 Rene Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 09.06.02, 00:36 b7-f3 (bicie) No i na dzis tyle, reszta jutro... Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Ruch 09.06.02, 00:40 cos chyba juz tyknelo e2-f3(tez bicie) OK! To do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: Ruch 09.06.02, 07:35 taaak wczesnie? Ale to dobrze, bo potem znikam f1-d3 Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: Ruch 09.06.02, 07:59 Kwieto, chyba Ci sie cos pomylilo, jak mozesz pojsc z g8 koniem na f3??????? Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: Ruch 09.06.02, 08:11 musimy na krotko przerwac bo niechcacy stracilem figury i musze wszystko ustawic, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 09.06.02, 08:25 No to ja odpowiedzialem wysciem piona d7-d5 Roszada to jeden ruch... Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Ruch 09.06.02, 08:32 Dzień dobry! :-)) Spaliście dobrze? Czy sny mieliście "szachowe"? Piszcie w wątkach zamiast grać , marnujecie polot na przesuwanie figur po kwadracikach a na Forum już nie ma co czytać od dwóch dni! :-) proo Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: Ruch 09.06.02, 08:38 Witaj Proo! :)) Latwo powiedziec przestancie, jak to bardzo wciaga!!! :)) goncem d3-b5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RENE Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 09:01 Chwileczke to potrwa, /ok 10 min/ SORRY Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 09.06.02, 08:52 Sny mieliscie, ale jakos nie szachowe :"))) Co do forum - powiedz mi gdzie tu mozna sie wypowiedziec? Nie mam nic ciekawego do powiedzenia :"P Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Ruch 09.06.02, 09:06 kwieto napisał(a): > Sny mieliscie, ale jakos nie szachowe :"))) > Co do forum - powiedz mi gdzie tu mozna sie wypowiedziec? Nie mam nic ciekawego > > do powiedzenia :"P I tu się zagadzam z Tobą , Kwieto. Załóż więc nowy wątek , może zrobi się ciekawiej , bo coś mi sie zdaje , że Forum psychologia umiera. Duch w narodzie ginie! Gdzie jest Melba , iwa ,roseanne , Mały Książę ..? Że nie wspomnę o Pastwie. :-) Parada internautów ich pochłonęła? Smutno. Smutniej. Najsmutniej. proo Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 09.06.02, 09:09 Tylko, ze nie za bardzo mam o czym zalozyc watek. O tym, ze pada deszczyk? Hmmm... Albo - wplyw kolarstwa gorskiego na rozwoj psychologiczny czlowieka :") Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Ruch 09.06.02, 09:17 kwieto napisał(a): > Tylko, ze nie za bardzo mam o czym zalozyc watek. O tym, ze pada deszczyk? > Hmmm... > > Albo - wplyw kolarstwa gorskiego na rozwoj psychologiczny czlowieka :") I tak zapewne myślą inni. Co więc się stało? Zmęczenie wiosenne? Szkoda , bo miło było kiedy człowiek otwierał komputer i spotykał znajome nicki , czytał ciekawe wypowiedzi ... Nie pozostaje mi nic innego niż wycofać się do swojej norki i z nadzieją czekać na powrót "dobrego". proo Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 09.06.02, 09:21 Oj, przeciez wiadomo, ze euforia nie moze trwac wiecznie, raz jest ciekawie, innym razem nudnawo... takie zycie :") Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Ruch 09.06.02, 09:28 kwieto napisał(a): > Oj, przeciez wiadomo, ze euforia nie moze trwac wiecznie, raz jest ciekawie, > innym razem nudnawo... takie zycie :") Takie życie. hmmm... Grajcie więc w te szachy. A ja - do obowiazków! Nie ma to tamto! :-)) pozdrawiam Cię, Kwieto proo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene przerwa IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 09:31 Kwieto! U mnie swieci piekne sloneczko, mam swoja gromadke, ktora na mnie napiera zeby gdzies pojechac, wiec bedziemy musieli chyba to przerwac. Powiedz, kiedy pasuje Ci to dokonczyc? Rene Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: przerwa IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 09:37 Ok! Zamelduje sie po poludniu! Pozdrawiam Ciebie i Proo! R. Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Ruch 09.06.02, 10:11 jeszcze przed wyjsciem zrobilem jeden ruch c4-d5 (bicie) Odpowiedz Link Zgłoś
drag-45 Re: Ruch 09.06.02, 11:54 BOZE ! jak to dobrze, ze T a c y ludzie sa na swiecie, a ja ( dzieki internetowi- choc go ostatnio nie lubie..... :-((... ..) - moge sledzic takie wspaniale partie szachowe ! Dziekki i...serdecznie pozdrawiam . D. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja bezruch 09.06.02, 11:59 iwa słania się po wczorajszych imieninach, lecz stara się wprowadzić ład w życiu rodzinnym. Pozdrawiam kopytko i społeczeństwo, które się pod nim zgromadzi za godzinkę! Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 09.06.02, 17:21 Za niewinnosc. A kopytko super, wlasnie skonczylismy grac w scrabble i popijac grzanca :") Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Ruch 09.06.02, 17:25 O, to nie wiedziałam, ze kopytko ma łącze netowe. Muszę się wybrać następną razą. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 09.06.02, 17:30 Tak, zawiesilismy na szyi konika antene satelitarna :") Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: Ruch 09.06.02, 17:39 Witam wszystkich! - juz jestem, i sorry Kwieto za te poranne zaklucenia, ale wiesz jak to jest w niedziele gdy ma sie fredzelki i przyswici slonce - nic nie da sie zaplanowac! Ech! ...kiedys tp byli czasy!!! :))) d1-c2 Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Ruch 09.06.02, 18:08 Kwieto , Re-ne !:-) Jak miło! A gra się toczy .. toczy ... Kwieto , już wróciłeś ? Czy też szachownicę masz w głowie? Zazdroszczę Wam tego spotkania. proo PS. A na Forum - zastój! buuuuuuu .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 18:42 Witam Cie rowniez Proo! Jak to fajnie ze nam ktos kibicuje!!! :)) - to dziala troche jak doping, i to calkiem dozwolony. Problem tylko mam w tym, ze nie moge cos dzisiaj otwierac watkow, a jesli juz, to tylko poj. nicki, no coz!- co mam zrobic? Pozdrawiam Cie cieplo! :) Rene Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Ruch 09.06.02, 18:47 Re-ne , wygląda na to , że jesteśmy tu sami , nie sądzisz? Chyba wszyscy są na spotkaniu. Jeśli czytają to życzmy im dobrej zabawy! :-) Ależ cisza na tym forum! Pozdrawiam Cię proo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 18:56 Wiesz Proo, ja nawet nie wiem co na forum sie dzieje, bo jak juz wiesz mam problemy, bedemusial chyba zdeinstalowac i ponownie zainstalowac program. A jak mi Ci niedziela Proo, czy sloneczko u Ciebie dopisalo? Rene Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Ruch 09.06.02, 19:06 Gość portalu: Rene napisał(a): > Wiesz Proo, ja nawet nie wiem co na forum sie dzieje, bo jak juz wiesz mam > problemy, bedemusial chyba zdeinstalowac i ponownie zainstalowac program. > A jak mi Ci niedziela Proo, czy sloneczko u Ciebie dopisalo? > > Rene Tak! Było cieplutko i milutko. Byłam za miastem i baaardzo blisko przyrody. W moich rejonach jest przepiękny krajobraz. Górki , niebieskie niebo i zieleń soczysta , po prostu : bosko! ;-). Odpoczęłam odpowiednio i mogę zaczynać nowy pracowity tydzień. Szkoda , że nic się nie dzieje w wątkach , może kiedy wrócą pełni wrażeń ze spotkania - podzielą się co nieco z nami , prawda? ;-) Trzeba zająć się czymś miłym a potem wrócić na Forum. Życzę Ci powodzenia w zmaganiu z komputerem. proo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 18:25 c2-a4 Sorry, moje opoznienie nie wynika z gramolstwa, tylko nie moge przewraca stron w gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 09.06.02, 18:54 Spoko, jak widac ja tez mam opoznienia :") d8-d6 Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 09.06.02, 19:08 Duza roszada (czyli u mnie (bo pono sa rozne szkoly) - krol e8-c8, wieza a8-d8) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 19:13 ...to ja koniem c3-b5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 19:26 Oj chyba Ci sie cos pomylilo! Ta figure straciles przeciez juz na samym poczatku, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Fuj - poprawka 09.06.02, 19:29 nie d4-d5 a d6-d5. moja szachownica nie ma literek i cyferek, stad pomylka :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RENE Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 19:29 Ach! Zapewne chodzi Ci o dame na polu d6, a nie d4 i na c5, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 19:32 goncem zbijam Ci dame e4-d5 Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 09.06.02, 19:36 No ale dama (hetman) stoi teraz na c5! ruch byl d6-c5 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-s Re: Ruch 09.06.02, 19:39 Czy Wy gracie tylko w wyobraźni, bez szachownicy? Podziwiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 09.06.02, 19:42 Nie, mamy (a przynajmniej ja mam) szachownice. Ale bez numerkow, a to troche utrudnia, bo mi sie ciagle wydaje, ze 1 jest na dole (czyli z mojej strony) a jest zupelnie odwrotnie :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 19:42 a od kiedy dama stoi u Ciebie na c5? Pokaz mi ten post. d. stala na d6 Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Przerwa - ok. 09.06.02, 19:50 ruch byl zaplanowany taki: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=210&wid=2108749&aid=2113733 potem sie zmitygowalem, ze to d4 to d6 i poprawilem sie www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=210&wid=2108749&aid=2113833 Ale teraz widze, ze zrobil sie totalny metlik, bo z kolei zle wpisalem docelowe pole :((( (widac za durzo grzanca wypilem) pierwszy ruch sie liczy, czyli na c5, z tym ze nie z pola d4 (bo nic tam nie stoi) a z pola d6 (gdzie stal hetman) Przepraszam za metlik. Teraz juz w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene przerwa IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 19:46 Kwieto, ok 30min przerwy, ...musze cos zrobic, sorry Rene Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: do kwieto IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 20:47 Fakt, zrobil sie maly metlik, ale juz do tego tez doszedlem, popatrz jakie ruchy zrobiles hetmanem: d8-d6 o godz.18.54 d6-d5 ---- Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: do kwieto 09.06.02, 20:53 Ale ja caly czas mialem na mysli c5! czyli pierwszy ruch, gdzie pomylkowo ruszylem sie z d4. Przeciez podstawiac sie pod sam nos gonca jest kretynizmem! Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Hmmmm... 09.06.02, 20:58 To jest tak: Ja nie udowodnie (bo i jak?), ze caly czas chodzilo mi o pole C5. Z drugiej strony nie chce wykonac ruchu pod ewidentne bicie. Uznajemy partie za nierozstrzygnieta i zaczynamy od nowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: no wlasnie......hmmm..... IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 21:22 Hm, z Twojej strony to troche nie fair! Ty cos myslales, ale napisales do mnie cos innego, i ja na swojej szachownicy wykonalem za Ciebie ten ruch i zaraz ta figure zbilem. Gra w szachy polega wlasnie na tym, ze popelnia sie bledy i druga strona je wychwytuje. I jest taka zasada, ze dotknieta figura musi wykonac ruch, a kiedy go juz wykona, nie moze juz go cofnac - wiec Twoj pech jesli sie nawet pomyliles. I co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: no wlasnie......hmmm..... 09.06.02, 21:29 Zgoda, ale pozwol, ze przypomne cytaty: > Hmmm... d4-c5 (hetmanem) A potem poprawka: > nie d4-d5 a d6-d5. moja szachownica nie ma literek i cyferek, stad pomylka > :((( Czyli najpierw mowie, ze d4-c5, a potem, poprawiajac sie ze nie chodzi o pole (poczatkowe) d4 a d6 mowie "nie D4-D5 a..." Gdybym zmienial pole docelowe, napisalbym: "nie D4-C5 a..." Wiem, ze to wyglada jak wykrecanie kota ogonem, wiec dlatego proponuje rozpoczecie partii od poczatku. Mysle, ze to uczciwa propozycja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: no wlasnie......hmmm..... IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 21:44 Wiesz, pierwszy raz gram w taki sposob, i nie przypuszczalem ze to tak troche smiesznie wyglada, a moze po prostu trzeba sie do tego przyzwyczaic. Ale to niewazne! Proponuje jeszcze inne rozwiazanie - rowniez jak najbardziej uczciwe!!! Cofam swoj ostatni ruch goncem z d5 na e4, odzyskujesz dame i cofasz ja z tego pola a wiec z d5 na d6, gdzie stala poprzednio i jest Twoj ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: no wlasnie......hmmm..... 09.06.02, 21:46 OK :")))))) wiec ja tak jak sie zamierzalem ruszyc - czyli D6-C5 Przepraszam za cala afere :( Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Dopisek 09.06.02, 21:48 Swoja droga, nie byloby problemu, gdybym mial normalna szachownice. A moje szachy elektroniczne nie maja numerkow pol, stad ta omylka. Chyba poszukam lepszego programu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Dopisek IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 21:57 Nie rozumiem o jakim programie mowisz, czy chciales cos przez to powiedziec? Zapewniam Cie ze gram na tradycyjnej drewnianej szachownicy, bez programu! Jaka mialbym w tym przyjemnosc!!!??? Nie rozumiem!!! ...jak to mowia - kazdy mierzy swoja miarka... e4-c6 /bicie/ Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Dopisek 09.06.02, 22:10 bo ja gram symultane, nie mam dwoch szachownic :(( wiec ratuje sie technologia. Ale znalazlem juz cos, co ma cyferki, tylko zainstalowac :") b4-c6 (bicie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 22:19 b5-a7 bicie piona i szach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Ende IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 22:28 Ach! Symultane robisz? Hm, taki ten swiat sie jakis teraz zrobil, ze ludzie nie maja do siebie zaufania - nie dobrze!!! Ale wiesz, pocieszam sie, ze moze kiedys nadarzy sie okazja spotkac sie, wiec moze wtedy zagramy w realu. Radzilbym Ci przesledzic swoje ruchy i zobacz jak smiesznie poruszaly sie Twoje figury - bardzo dlugo zamiast otwierac im droge - byly zasloniete! Dlaczego nie wychodziles nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ende 09.06.02, 22:41 Bo zwykle nie lubie wyciagac wszystich figor na poczatek, wole tyraliera :") Konczymy na dzis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene OK! IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.02, 22:51 Jesli chcesz, to zrob jeszcze jakis ruch i mozemy skonczyc na dzisiaj. ...to na razie! Rene Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Dowod na to ze....., i kolejny ruch 10.06.02, 15:36 Kwieto! Oskarzasz mnie o nieuczciwosc, co zwykle zdarza sie gdy..., ale znalazlem cos, co dostatecznie przemawia za tym ze nie masz racji, i co powinno Ciebie o tym w zupelnosci przekonac!!!!! Czy pamietasz jak chcialem goncem przeskoczyc pionka????? Krotko przed tym nieumyslnie strocilem figury z szachownicy, o czym zreszta Tobie pisalem, i potem gdy je ustawilem zapomnialem jakos o jednym pionku - wlasnie tym! Jak myslisz, jesli gralby za mnie jakis komputer, czy popelnilby taka gafe, ze polecilby goncowi przeskoczyc pionka!!!!!????? Co o tym myslisz? Bo ja uwazam ze jest to wystarczajacy dowod na to, ze to ze mna grasz! - a nie z jakas maszyna! A zatem kontynuujemy, a7-a8 szach! Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Dowod na to ze....., i kolejny ruch 10.06.02, 16:16 Ej, ej, nie oskarzalem Cie nigdy o nieuczciwosc! Wlasciwie to Ty masz wieksze powody (przez tego nieszczesnego Hetmana) by oskarzac o nieuczciwosc mnie. Gdzie znalazles tekst, ze o cos Cie oskarzam? Nie mialem w kazdym razie nigdy takiego zamiaru Krol ucieka c8-d7 Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne RUCH 10.06.02, 16:29 Wprost mi tego nie powiedziales, ale wystarczajaco mocno zasugerowale, ale wszystko gra! :)) a8-a4 znowu szach! Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: RUCH 10.06.02, 17:01 E, to ja sie przeciez przyznalem, ze szachy mam w komputerze (co sugeruje, ze moge korzystac z pomocy jakiegos elektronicznego szachisty). Jesli wyczytales gdzies sugestie, ze oszukujesz - to przepraszam, niczego takiego nie mialem na mysli :(( pion b6-b5 Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: RUCH 10.06.02, 17:13 OK! Wszystko jest w porzadku! i nie ma sprawy!!! :)) ...w tym necie cholernie latwo o nieporozumienia a4-e4 Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: RUCH 10.06.02, 17:19 To super :") pion f7-f5 I na chwilke przerwa, wroce okolo osmej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene RUCH IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.02, 17:29 OK! Mi tez tak pasuje e4-e3 Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Ruch 10.06.02, 22:51 Rene , Kwieto ..! :-)) Mądrych posunięć na szachownicy życzy proo PS. Macie zdrowie do tej gry! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
proo Re: Ruch 10.06.02, 22:58 Uwińcie się do końca tygodnia. ;-)) Powodzenia proo Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 10.06.02, 23:02 O, tu cala przyjemnosc w odwlekaniu tego konca ostatecznego. Przegrac przy dobrych ukladach nozna po trzech ruchach, a po 200... to jest sztuka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.02, 23:16 Kwieto, to do jutra! Zamelduje sie po 15 d1-e1 Usmiechy do Proo za cierpliwosc !!! :)))) Rene Odpowiedz Link Zgłoś
re_ne Re: juz jestem 11.06.02, 15:18 ...i bicie hetmana, ale to przeciez wiesz R. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Ruch 11.06.02, 16:43 No i tak... to ja e6-e5 I przerwa mniej wiecej do 20stej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.02, 21:10 Sorry za male opoznienia, ale nie zrobilem jeszcze porzadku z komputerem i wogole nie moge otworzyc watkow. h1-g1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.02, 21:38 ...no to ja tez g2-g3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.02, 21:53 Cos Ci sie pomylilo - krola masz na b6, na b4 stoi Twoj pionek Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-s Re: Ruch 11.06.02, 23:09 czy to jest ciągle ta sama partia (wczorajsza)? Bo dzisiaj nie miałam czasu śledzić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.02, 23:13 Tak, tak Kasiu - to jest ta sama partia, i to jeszcze z soboty, ale wreszcie cos jakby drgnelo! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-s Re: Ruch 11.06.02, 23:17 jutro przeanalizuję, bo padam już i idę spać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene do Kasi IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.02, 23:23 Tylko jak bedziesz Kasiu padac, to koniecznie (w)padnij do lozeczka!!! A nie gdzies obok, bo sobie jakas krzywde zrobisz! :))) Zycze Ci przepieknych snow!!! R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Ruch IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.02, 00:08 a ja lubie szachowac! :)) e1-e5 i ja na dzisiaj juz tyle, jutro moge byc dopiero od ok 17:30 Ciao! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene ...i tak bywa IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.02, 20:07 Kwieto! Jeszcze raz popatrzylem w stecz na moje wczorajsze ruchy i za glowe sie zlapalem! Jak moglem dopuscic Twoje 2 piony i oddac wieze za gonca!!!??? Tlumacze to sobie tylko tym, ze musialem byc bardzo zmeczony!!!, i chyba tez troche jeszcze "pomogly" babelki z piwa, ale to w sumie nie wazne - bo licza sie tylko fakty! Czyli to co jest obecnie na szachownicy! W takim polozeniu nie widze juz dalszego sensu kontynuuowania tej gry, i nie pozostaje mi nic innego, jak tylko podziekowac Ci za ta partyjke jak rowniez wszystkim obserwatorom, i pogratulowac Ci wygranej. Gratulje Ci!!! - wygrales!!!! :))) Bardzo chetnie poprosilbym Cie jeszcze o rewanz,...ale moze nadarzy sie kiedys okazja, i jesli juz - to w realu! Pozdrawiam, Rene Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: ...i tak bywa 12.06.02, 20:17 Rewanz zawsze bardzo chetnie, w razie co, mozemy zalozyc drugi watek :") Odpowiedz Link Zgłoś
proo The End 12.06.02, 21:31 noooooooo! Gratuluję Kwieto! :-) Jestem z Tobą Rene. :-)) proo Odpowiedz Link Zgłoś