Gość: gaspar IP: *.opa-carbo.com.pl 24.06.02, 18:59 Witam,jestem osobą z diagnozą schizofrenia paranoidalna.Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś książki na ten temat bym mógł się dowiedzieć czegoś więcej o tej chorobie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marsylka Re: Książki o schizofreni IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.06.02, 19:17 Zdecydowanie- Kępiński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsylka Re: Książki o schizofreni IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.06.02, 19:18 napisz na marseille30@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Książki o schizofreni IP: *.intech.pl 24.06.02, 19:27 Antoni Kępiński - Shizofrenia.Stare(1972r.),ale podobno nikt nic lepszego nie napisał a wznowienia ukazują się do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
al_he_mja Re: Książki o schizofreni 24.06.02, 21:58 Gość portalu: gaspar napisał(a): > Witam,jestem osobą z diagnozą schizofrenia paranoidalna.Czy ktoś mógłby mi > polecić jakieś książki na ten temat bym mógł się dowiedzieć czegoś więcej o tej > > chorobie? Polecam "Cichy pokój", nie pamietam autorki (na pewno kobieta), wyszło w serii Salamandra, opisane jest zycie dziewczyny chorej na schizofrenię + jescze jakieś manikalno - coś tam, zaurzenia, fakt autentyczny, objawy miała przerażające, książka jest więc raczej smutna, jednak dobrze się kończy i wymowa jest optymistyczna. Dobry jest też "Szklany klosz" Sylvii Plath, ale to już jest maksymalnie dołujące. Obie pozycje literackie, fachowych nie znam. Pozdrawiam i trzymaj się dzielnie, jeśli na prawdę Ci to dolega. Odpowiedz Link Zgłoś